Amma-Danmark - Nyhedsbrev September 2017
Indhold
Mød Amma på Europaturen 2017
Ammas fødselsdag fejres i hele landet
Fælles Amma-møde København/Aarhus over skype den 3. oktober
Meditationskursus i Aarhus den 25.-26. november
Fredsmeditationer i København og Aarhus
Embracing the World event på Center Sandholm
Boganmeldelse af Ammas hjerte Bind 7
Verden har brug for Moderskab
At gøre plads til andre i sit hjerte
Budskab fra Amma: Medfølelse

Mød Amma på Europaturen 2017Amma har omfavnet millioner af mennesker verden over, og hendes store medfølelse har forandret manges liv.

Giv derfor dig selv den store oplevelse at møde Amma, når hun sammen med ca. 300 hjælpere tager på tur fra 29. oktober til 2. december og besøger en række store byer i Europa samt sit center i Tyskland.

Hvert sted er der et to- eller tredages arrangement, hvor du personligt kan møde Amma og få hendes omfavnelse (darshan), høre Ammas spirituelle taler og lytte til livemusik. Du kan også købe mad og drikke (indisk og vestlig vegetarmad). Mange synes, det er spændende at gå på shopping i boderne (og støtte Ammas humanitære hjælpearbejde) eller bare sætte sig ned på en stol og mærke kærlighedsenergien i salen.

Hvis du gerne vil møde Amma, tilbyder vi hjælp med vejledning om turen, rejsemuligheder og information om overnatningsmuligheder – og om hvordan arrangementerne forløber. Der vil igen i år være mange danskere, som møder Amma, og på vores hjemmeside kan du se, hvem du kan kontakte for at få hjælp og vejledning om Ammas besøg i de forskellige byer. Du kan selvfølgelig også bare tage af sted og benytte dig af de guider, der findes på stedet, hvor der også er en infostand.

Vi vil samtidig opfordre til at bruge vores facebook-gruppe 'AMMA TIL DANMARK' til at søge råd og vejledning, rejsefæller og har overvejelser om at tage afsted. Skriv også gerne, hvis du tager et sted hen og gerne tager andre med dig. Hvis du ikke selv er på facebook, kan du få en anden til at lægge din information og dit mobilnummer ind.

Vi vil igen invitere Amma til at komme til Danmark, så hun ved, vi stadigvæk er klar. Invitationen vil foregå i M.A. Center Hof Herrenberg i Tyskland.

Turplan
2.-4. november – M.A. Center, Tyskland (ved Frankfurt)
6.-8. november – Toulon, Frankrig
10.-11. november – Winterthur, Schweiz
13.-15. november – Milano, Italien
17.-18. november – London, Storbritannien
20.-21. november – München, Tyskland
24.-26. november – Chalons en Champagne, Frankrig
28.-29. november – Houten, Holland
1.-2. december – Helsinki, Finland
4.-6. december – Valencia, Spanien

Vores hjemmeside vil løbende blive opdateret med relevante links, kontaktpersoner og anden information om Europaturen. Se her. Du er altid velkommen til at skrive til info@amma-danmark.dk, hvis du har spørgsmål.

Ammas fødselsdag fejres i hele landetAmma fylder 64 år den 27. september. Kom og vær med til at fejre fødselsdagen. I år er der oven i købet mulighed for at gøre det ad flere gange, da dagen fejres på forskellige datoer i Amma-grupperne! I Ammas ashram i Sydindien, Amritapuri, fejres Ammas fødselsdag i år den 9. oktober, som er datoen for Ammas fødselsstjerne Kartika.

Alle er velkomne, og det kræver ingen forudsætninger at deltage, men tilmelding er nødvendig.

København
Fødselsdagen bliver den 27. september fejret i Grace Tours lokaler Østerbrogade 52,1. 2100 Kbh. Ø (Forinden holder vi en fredsmeditation – se her). Tilmelding senest den 25. september til Marion Maheshwari på sms til 4014 5602 eller e-mail til marionlaudrup@gmail.com

Program: Døren åbnes kl. 17.45. Recitation af mantraer, Guru Stotram, og Ammas 108 navne, oplæsning,live bhajans, guidet meditation og arati. Derefter spisning og hygge. Foreslået donation 60 kr. til Ammas hjælpearbejde.

Aarhus
Fødselsdagen fejres den 9. oktober, som i Amritapuri, hos Lillian Varada og Søren Adarsh Vesborgvej 15, 8240 Risskov. Tilmelding senest den 6. oktober på sms til 3024 8628 eller e-mail: aarhus@amma-danmark.dk

Program: Kl. 17.45 Mulighed for at spise suppe med brød - 30 kr. til Ammas hjælpearbejde. Kl. 18.45 – ca. 21.00 Film fra Ammas 50 års fødselsdag. Recitation af mantraer og Ammas 108 navne, oplæsning, bhajans, guidet meditation og arati. Derefter te og fødselsdagskage. Donationspris som går til Ammas hjælpearbejde.

Herning
Fødselsdagen fejres den 3. oktober hos Connie, Lindegårdsvej 134, 7400 Herning. Tilmelding senest den. 2. oktober kl. 17 på sms til 5050 6230 eller e-mail til herning@amma-danmark.dk

Program: Kl. 19.00 tændes  lampen, Guru Stotram, fredsmantraet Om Lokah Samastah Sukhino Bhavantu, recitation af Devis 1000 navne og arati. Derefter te/kaffe med fødselsdagslagkage.

Tommerup/Fyn
Fødselsdagen fejres den 8. oktober hos Maybrit Pavana og Mads, Hjortebærvej 21, 5230 Odense M. Tilmelding senest den 1. oktober på sms til 2185 1035 eller e-mail til fyn@amma-danmark.dk

Program: 14.00 – 18.00. Recitation af mantraer, Ammas 108 navne, bhajans, meditation og arati. Derefter film og hygge med te/kaffe og fødselsdagskage.

Fælles Amma-møde København/Aarhus over skype den 3. oktober

Tirsdag den 3. oktober holder København og Aarhus fælles Amma-møde via skype. Vi har udstyret, så vi har mulighed for at se og høre hinanden i god kvalitet.

Program: Lysene tændes, Dhyana Sloka, Ammas 108 navne, oplæsning af Amma-tekst, få bhajans, guidet meditation og arati.

Dejligt hvis mange kan deltage enten i Aarhus på Vesborgvej15, 8240 Risskov eller København på Bremensgade 63, 4.th, København S. Dørene åbner kl. 18.45.

Meditationskursus i Aarhus

Den 25.-26. november 2017 på Åby Bibliotek, Ludvig Feilbergs Vej 7, 8230 Åbyhøj. Birte Mahima underviser. Læs mere her.
 

 

Fredsmeditationer i København og Aarhus

- Hjertets vej til fred og harmoni

København: Østerbrogade 52 1.tv, 2100 Kbh. Ø (Grace Tours lokale).
Aarhus: Risskov Bibliotek: Fortebakken1, 8240 Risskov.

I København mødes vi sidste onsdag i hver måned og i Aarhus hver anden mandag, hvor vi gør en indsats for at skabe mere fred og harmoni i verden med mantraet Om Lokāḥ Samastāḥ Sukhino Bhavantū og vi afslutter med en stille-meditation.

Mantraet er på sanskrit og betyder: ’Må alle skabninger i alle verdener være fredfyldte og lykkelige’. Dette kraftfulde mantra har været brugt i årtusinder. Sanskrit er Indiens klassiske kultursprog, og mantraet spreder helt specielle spirituelle vibrationer, der både kan påvirke den enkelte og den verden, vi lever i. Kom og vær med til aktivt at gøre en indsats for at skabe mere fred og harmoni på kloden.

Amma opfordrer alle rundt om i verden til at recitere mantraet og siger, at hun føler, at mørket omslutter verden, at naturen og det menneskelige sind er ude af balance, og at det er vigtigt, at vi beder for harmoni imellem mennesker, mennesket og naturen og inden i os selv. Se Amma synge mantraet her.

Deltag på distance: Hvis du ikke har mulighed for at møde op, kan du sidde hjemme evt. samle flere og sige mantraet i samme tidsrum.

Alle er hjertelig velkomne. Tilmelding er ikke nødvendigt, du møder bare op.

For mere information kontakt Marion Maheshwari (København) på e-mail: marionlaudrup@gmail.com eller tlf: 4014 5602  - læs mere her og Lillian Varada (Aarhus) på e-mail aarhus@amma-danmark.dk eller tlf.: 3024 8628 - læs mere her.  

Få Matruvani med posten hver måned

Hver måned bliver Matruvani udgivet i Ammas ashram i Indien. Det er et lille blad med budskaber fra Amma, fine artikler af swamier og devotees og andre spændende nyheder fra Ammas ashram. Det kan varmt anbefales at abonnere på bladet. Det er altid en helt speciel oplevelse at få bladet leveret fra Indien med posten en gang om måneden. Matruvani er på engelsk.

På Europaturen har alle mulighed for at tegne et abonnement. Prisen vil være, hvad der svarer til 15 dollars (94 kr.) for et år og 150 dollars (935 kr.) for 15 år. Hvis du gerne vil tegne abonnement og ikke selv har mulighed for at komme til et af programmerne på Ammas Europatur, er du velkommen til at kontakte Marion Maheshwari på marionlaudrup@gmail.com eller 4014 5602.

Det er også mulig at bestille Matruvani på den amerikanske Amma-shop her. Som noget nyt er de seneste numre tilgængelige på nettet her.

Embracing the World event på Center Sandholm

Lørdag den 7. oktober kl. 14-17 er der et nyt spændende arrangement på Center Sandholm. Denne gang koncentrerer vi os om bevægelse. Fodbold og evt. anden sport udendørs for mændene. Forskellige bevægelsesaktiviteter, bl.a yoga, for kvinder og børn inde i salen og evt. også ude. 

Kan du tilbyde undervisning i en bevægelsesform (yoga, noget med en bold eller lignende), eller vil du være med til at arrangere og/eller hjælpe til på dagen - eller kender nogle, som kan stå for en del af arrangementet? Så giv meget gerne besked til Marion Maheshwari på mobil 4014 5602 eller e-mail til marionlaudrup@gmail.com. Skriv også gerne, hvis du vil lave hjemmebagte kager til arrangementet. Hjemmebagte kager plejer at være en stor succes.

Vi har altid glade timer sammen med asylansøgerne, de nyder al den gode energi.

Boganmeldelse af Ammas hjerte Bind 7

Samtaler med Mata Amritanandamayi

At leve fra hjertet er ikke noget vi lærer gennem vores uddannelsessystemer, som vi kender dem i dag. I vores verden er det en sjældenhed at møde mennesker, hvor sindet og hjertet er forenet. Yogaens højeste mål. Ofte er hjertet og sindet i konflikt med hinanden. Hvis alle var forbundet til hjertet og inddrog spirituelle principper i privatlivet, på arbejdet, og i alle de beslutninger, som bliver taget livet igennem, ville kærligheden og medfølelsen i verden vokse. Vi ville i en langt større udstrækning berige hinandens liv, i stedet for at bekrige hinanden i små og store anliggender.

I bogen Ammas hjerte Bind 7 får vi indsigt i, hvordan vi kan leve fra hjertet og opnå større fred, harmoni og lykke. Amma besvarer så mange spirituelle spørgsmål, som kan hjælpe os tilbage på det spor, der ender i hjertet, eller sagt med andre ord - vejen tilbage til vores eget sande Selv, som rummer al den viden, vi har brug for, uendelig kærlighed, medfølelse, styrke, fred og lyksalighed.

Jeg vil gerne dele følgende citat med jer. Citatet er fra forordet og skrevet af bogens forfatter Swami Amritaswarupananda; ”Denne tid er præget af frygt og ængstelse, det er en tidsalder, hvor vi oplever en dyb og pinefuld smerte. Hvordan kan man fjerne den smerte? Hvordan finder man vej i tilværelsen, så man kommer over på den anden side af smerten? Hvordan kan man bevare den indre fred og ro midt i kaos og forvirring.” Vejen er der altid og for evigt. Amma viser og tilbage på denne vej gennem bogens mange emner. Velkommen tilbage, vi er mange, der er vendt tilbage til hjertets vej.

Siden jeg har læst bogen er jeg taget ud for at møde Amma på hendes årlige europæiske tur. Mit møde med Amma er hver gang en ny transformation. Millioner af mennesker, med lige så mange forskellige baggrunde, har besøgt Amma. Det betyder ikke noget, hvad du tror på, det er bare et møde med kærlighedens og visdommens kilde. 

God fornøjelse, kærlig hilsen Nanna - se bogen i shoppen her.

Verden har brug for Moderskab

Et indlæg af Amma på journal.thriveglobal.com d. 26. august 2017.

Begrundelsen for at opvågningen af kvinder og kvaliteter som medfølelse, tålmodighed og uselviskhed er essentielle for fred og fremgang.

Mænd og kvinder er ligeværdige, ligesom vores to øjne. Vil man måske nogensinde påstå, at det venstre øje er vigtigere end det højre? Eller at det højre øje er vigtigere end det venstre? Mænd og kvinder er skabt for at komplementere hinanden – til at fungere i harmoni og samarbejde. Kun når begge køns essentielle kvaliteter bliver værdsat, og de behandler hinanden med gensidig kærlighed og respekt, vil et samfund opnå fred og fremgang. Desværre er dette ikke tilfældet i størstedelen af ​​verden.

Opvågningen og opløftelsen af kvinder er en af vor tids mest presserende nødvendigheder. Dette gælder for alle kvinder – ikke kun dem i udviklingslandene. I de lande, hvor materialismen dominerer, bør kvinderne slå øjnene op for spiritualiteten, og i de lande, hvor de tvinges til at indskrænke sig under traditionernes snævre bånd, bør kvinderne vækkes til moderne tænkning. Der har længe eksisteret en udbredt tro på, at kvinder og de kulturer, de lever i, vil vågne op i kraft af uddannelse og materiel udvikling, men tiden har lært os, at denne forestilling er for snæver. Kun når kvinder tager spiritualitetens evige visdom til sig og samtidig får en moderne uddannelse, vil deres indre styrke vækkes. Så vil de gå i aktion.

Hvem skal da vække kvinden? Det er hende, der bliver nødt til at vække sig selv. Selv om overtro og primitive skikke og regler fortsætter med at eksistere, kan de i sandhed ikke forhindre kvindens oprejsning – det kan ingen ydre kraft. Alligevel er mange kvinders sind viklet ind i disse spindelvæv. De må selv bryde fri. Alle de kræfter og kvaliteter, som kvinder behøver til at frigøre sig – kærlighed, empati og tålmodighed – er medfødte og findes i deres indre, fordi disse kvaliteter er selve essensen af deres iboende moderskab. Kvinder behøver blot at åbne øjnene for dette moderskab.

Situationen hos mange kvinder kan sammenlignes med den, en lænket elefant befinder sig i. Når en baby-elefant er i fangenskab, bliver den bundet til et træ med et stærkt reb eller en kæde. Men fordi en elefants natur er at strejfe frit, forsøger baby-elefanten at bryde fri, men det er den ikke stærk nok til. Til sidst opgiver den. Senere når elefanten er fuldt udvokset, behøver man blot at binde den til et lille træ, endda bare med et tyndt reb. Nu ville elefanten sagtens kunne bryde fri, men fordi dens sind er betinget og begrænset af dens tidligere erfaringer, forsøger den ikke engang at bryde fri. Dette er, hvad der sker for mange kvinder.

Det uendelige og iboende potentiale i mænd og kvinder er det samme. Hvis kvinder virkelig har viljen, vil det ikke være så svært for dem at bryder de lænker, som et samfunds regler og betingelser påtvinger dem. De begrænsninger, kvinder tror de har, er ikke virkelige. Kvinder bør samle styrken til at overvinde dem. De har allerede denne styrke i deres indre. Når først denne kraft er vækket til live, er der ingen, der kan standse deres fremmarch på alle livets fronter.

Kvinder rummer til syvende og sidst alt det i sig, som de behøver for at vågne op og rejse sig, men det vil bestemt hjælpe med de rigtige omstændigheder og andres støtte. Det er helt nødvendigt at udrydde forældede og invaliderende sociale og religiøse forestillinger, der taler for at undertrykke kvinder. Desuden bør ingen mand forhindre en kvindes fremgang. Mænd bør træde til side for hende – faktisk bør de rydde vejen for hende.

Uheldigvis nærer mange mænd stadig en hel del modstand, når det kommer til fuldt ud at skulle forstå, acceptere og anerkende kvindens værdi. En lille joke kan illustrere dette: I en landsby boede der en dybt spirituel kvinde, hvis højeste lykke var at hjælpe andre. Hun blev udpeget som områdets første kvindelige præst. Hendes store medfølelse, ydmyghed og visdom blev værdsat af landsbyboerne. Dette gjorde de mandlige præster misundelige. En dag blev alle præsterne inviteret ud på en ø, der lå tre timers sejlads derfra. Da de mandlige præster gik ombord på skibet, fandt de til deres ærgrelse ud af, at den kvindelige præst allerede var steget ombord. Lidt efter lettede skibet anker, men efter en times sejlads satte motoren ud. Kaptajnen havde glemt at fylde tanken op. Ingen andre både var til at få øje på, og ingen vidste, hvad de skulle stille op. Pludselig rejste den kvindelige præst sig og sagde: ”Bare rolig! Jeg henter mere benzin.” Hun trådte derpå ud af båden og begyndte at gå på vandet, mod land. De mandlige præster blev forbavsede, men kom hurtigt med en spids bemærkning: ”Se på hende! Hun ved ikke engang, hvordan man svømmer.”

Dette forbliver mange mænds attitude. De fortsætter med at nedgøre kvinders bedrifter. Det er nødvendigt, at mænd forstår, at kvinder på ingen måde er objekter som en båndoptager, de kan kontrollere: play, pause, stop, rewind… Desuden er det nødvendigt for mænd at indse, hvor enormt et tab det er når kvinder undertrykkes. På grund af mændenes modarbejdelse mister samfundet mere end halvdelen af det potentielle bidrag fra over halvdelen af befolkningen.Kvinder bliver dog også nødt til at slippe deres tendens til at finde fejl hos mænd. Mænd kan ikke anklages fuldt ud for deres holdninger. Ligesom kvinderne er de også betingede af deres samfund. I stedet for at beskylde mændene, bør kvinderne tålmodigt, kærligt og gradvist forsøge at forbedre dem. Hvis vi prøver at forcere et blomsterskud til at blomstre ved tvinge det åbent, så vil blomstens skønhed og duft gå tabt. Vi må tillade den at blomstre helt naturligt.

Ingen ægte religion ser ned på kvinder eller taler om dem på en nedsættende måde. Faktisk finder vi, at hvis vi kigger dybt nok ind i alle religioner, fremhæver de alle en stor kærlighed og respekt for det feminine. I Indien har Det Højeste Væsen aldrig kun været tilbedt i en eksklusiv maskulin form. Det bliver også tilbedt som Gudinden – som Sarasvati, gudinden for visdom og læring, som Laksmi, gudinden for fremgang og velstand og som Durga, gudinden for styrke og magt. Engang ærede mænd kvinder, som legemliggørelsen af disse kvaliteter. Hun blev betragtet som en manifestation af Den Guddommelige Moder. Desværre skete der det, at på et tidspunkt blev denne forestilling forvansket og udskilt fra vores kultur på grund af visse indflydelsesrige mænds selviskhed og deres begær efter dominans.

Når vi yder en indsats for at gøre op med forældede sociale og religiøse forestillinger, der undertrykker kvinder, vil vi ofte blive støttet. Indtil for nyligt havde kvinder ikke lov til at bede i templernes inderste og allerhelligste rum, de måtte heller ikke indvie et tempel eller udføre vediske ritualer. Kvinder måtte ikke engang synge vediske mantraer. Men vores ashram opmuntrer og udpeger kvinder til at udføre disse handlinger, og jeg forestår selv indvielses-ceremonierne i alle de templer, vi bygger. I begyndelsen var der mange, der protesterede imod dette. Til alle dem, der satte spørgsmålstegn ved vores praksis, forklarede jeg, at vi tilbad en Gud, som er hinsides alle forskelle, og som ikke skelner mellem mand eller kvinde. Til slut fik vi opbakning fra de fleste. Faktisk var de forbud mod kvinder aldrig en del af hindu-traditionen. De var med al sandsynlighed på et senere tidspunkt opfundet af mænd for at udnytte og undertrykke kvinder.

Det er en gængs opfattelse, at den religion, der tildeler kvinder den laveste status, er islam, men i koranen nævnes kvaliteter som medfølelse og visdom - også Gud med en essentiel feminin natur. Kristus betragtede også kvinder og mænd som lige.

For dem der har realiseret Gud - Kristus, Buddha, Krishna m.fl. - er der ingen forskel mellem mænd og kvinder. Sådanne oplyste sjæle ser ligeværdigheden. Hvor end der findes regler, der forhindrer kvinder i at nyde deres retmæssige frihed – regler der hæmmer deres fremgang i samfundet – så er disse ikke Guds befalinger, men er skabt af mænds selviskhed.

Hvis vi vil lære alfabetet, skal vi begynde med ABC, ikke ÆØÅ. Hvad er kvindernes ABC? Hvad er i hver en fiber i kvindens krop? Det er hendes iboende essentielle moderskab. Uanset hvilket arbejdsområde en kvinde vælger, bør hun ikke glemme disse dyder, som Gud eller naturen har givet hende. En kvinde bør omhyggeligt udføre alle sine handlinger med udgangspunkt i disse kvaliteter. Det betyder ikke, at en kvinde nødvendigvis skal have børn - bare at hun aldrig bør opgive sin grundlæggende karakter. I stræben efter at genvinde deres retmæssige stilling i samfundet bør kvinder aldrig miste denne vigtige natur. Det er umuligt for kvinder at opnå ægte frihed ved at efterligne mænd. Hvis kvinder vender ryggen mod det feminine princip, vil det kulminere i både kvindernes og samfundets fuldstændige svigt. Verdens problemer vil kun blive forværret.

Faktisk er opvågningen af ​​de kvaliteter, der er forbundet med moderskab, noget der er behov for snart skal ske. Ikke alene kvinder, men også mænd bør stræbe efter at vække sådanne dyder. Kærlighed til vækket moderskab er kærlighed og medfølelse ikke kun til ens egne børn, men til alle mennesker, dyr og planter, klipper og floder - en kærlighed udvidet til alt i naturen og alle skabninger. Dette universelle moderskab er guddommelig kærlighed, og det er Gud.

Hvis fremtiden skal være en smuk, duftende og fuldt udfoldet blomst, skal kvinder og mænd på alle områder slå sig sammen. Dem, der ønsker fred og tilfredshed, skal være opmærksomme på dette lige nu, i dette øjeblik. Kvinders og mænds hjerter og sind er nødt til at smelte sammen og blive ét, for at der kan skabes en lovende fremtid.

At gøre plads til andre i sit hjerte

Et indlæg af Amma på journal.thriveglobal.com.

Den følelse, der er nærmest vores Sande Selv, er kærligheden. Vores liv er bestemt til at fødes i kærlighed, at leve i kærlighed og til slut at ende i kærlighed. Kærlighed har ingen ende, den er evig og forbinder ethvert aspekt i skabelsen – mennesker med hinanden, med naturen og med Gud. Dens stråleglans er således altid i os, som vores dybeste essens. Tragisk nok bruger de fleste af os det meste af vores liv i søgen efter kærligheden, men de fleste dør uden at finde den. Dog må vi fatte mod, for selvom vores virkelige natur kan være midlertidigt skjult for os, vil den aldrig forgå.

Spiritualitet er en bestræbelse på at genopvække denne kærlighed, på at genåbne vores øjne for den. For at gøre dette må vi gøre lidt plads til andre i vores hjerter. Spiritualitet er ikke imod stræben efter materiel vinding. Den vil blot minde os om, at ligesom vi har vores drømme, således har andre også deres drømme. Derfor skal vi ikke træde på andres drømme for at opnå vores egne. Vi bliver nødt til at hjælpe andre, ligesom vi jo selv behøver andres hjælp.

Mindst 20 % af de tusindvis mennesker, der kommer og ser mig hver dag i Indien, balancer på randen til armod og selvmord. Da jeg så tristheden i en kvindes ansigt, der kom til mig fornylig, spurgte jeg ind til, hvad der var galt. Hun fortalte, at hun led af kronisk nyresvigt. Efter hun fik sin diagnose, forlod ægtemanden hende og efterlod hende med deres to børn. Uden nogen uddannelse eller job blev hun nu nødsaget til at låne penge af lånehajer, der nu plager hende. Hun sagde: ”Amma, for at overleve skal jeg gå til dialyse ti gange om ugen. Jeg kan ikke engang drømme om så mange penge. Så jeg bliver nødsaget til at springe nogle af behandlingerne over.”

Mine øjne fyldtes med tårer. Jeg bad hende om ikke at bekymre sig – at vores hospital ville tage sig af hendes medicinudgifter, og ashrammen ville hjælpe med uddannelsen af hendes børn. Da hun hørte dette, brød hun ud i tårer. Derefter bekendte hun, at hun havde været i en så håbløs tilstand, at hun havde planlagt at forgifte sine børn og begå selvmord.” Jeg havde endda skrevet et selvmordsbrev.”

Hvad ville der være sket, hvis jeg ikke havde forhørt mig om hendes liv? Der er tusinde af sådanne familier. For at få øje på dem og hjælpe dem behøver vi blot øjne og et hjerte, der føler.

Der vil altid være rige og fattige. Den nuværende forskel mellem dem der har og dem, der ikke har, har aldrig været større. Det er som et bjerg på den ene side og en dyb afgrund på den anden. Medmindre vi formindsker denne forskel, vil det resultere i uro og endda vold. Det er nødvendigt, at vi bygger en bro af medfølelse. Det er nødvendigt, at vi kultiverer en holdning, der værdsætter alle væsners essentielle enhed. Selvom vi kan se tusinde sole reflekteret i tusinde vandfyldte krukker, er der kun én sol. Når vi ser bevidstheden i os alle som én, vil vi udvikle en holdning, der tager andres behov med i betragtning, før vores egne begær efter luksus.

Engang tilbragte en kvinde, der havde for vane at købe ekstravagante ting, en måned i vores ashram. Senere skrev hun et brev til mig. Hun sagde, at efter sin hjemkomst, var hun blevet besat af at eje et bestemt dyrt designerur. For at spare op havde hun været nød til at tage overarbejde. Da hun havde sparet nok op, gik hun hen til urbutikken. Men i butikken kom hun pludselig i tanker om vores ashrams børnehjem. Hun tænkte: ”Mens købet af dette ur måske kan gøre mig lykkelig i et stykke tid, så kunne jeg i stedet for bruge pengene på at hjælpe mennesker, der mangler livets basale nødvendigheder. Selv et ur til 10$ er nok til at vise klokken.” Til sidst besluttede hun sig for at købe et billigt ur og i stedet for bruge pengene til at hjælpe de fattige. Hun konkluderede med at skrive: ”Tak for at hjælpe mig med at blive genforenet med kærligheden inde i mig selv.”

Sådanne udvidende holdninger vil vækkes, hvis vi kan tage spiritualiteten til os. Hvis vores venstre hånd er skadet, vil den højre spontant ae den. Hvorfor? Fordi de er én. På samme måde burde påskønnelsen af at vi alle har rod i én og samme essens få os til at handle i overensstemmelse med det og tjene de fattige og trængende. Denne forståelse og bestræbelse er, hvad der menes med ”at gøre plads til andre i sit hjerte.” Hvis vi kan gøre dette, vil vi gradvist nå til at erfare og opleve den kærlighed, der er vores Sande Selv.

Husk at vi har alle sammen noget at give. Et smil koster ingenting, alligevel glemmer vi alt for ofte at give dette til andre. Vi har intet at tabe ved at se på andre med kærlighed og kærlige følelser. Selv vores tilsyneladende mest betydningsløse handlinger kan hjælpe andre. Må kærligheden indeni udvide sig og lidt efter lidt omfavne hele skabelsen.

Budskab fra Amma - Medfølelse - Matruvani, juni 2017

Spørgsmål: Nu til dags ser hele landet sammenstød, mord og oprør. Mange lande fører krig og retter terrorangreb mod hinanden. Findes der en løsning på disse problemer? Hvordan ser den ideelle verden som Amma forestiller sig ud?

Amma: Løsningen på alle verdens problemer i dag findes i ét ord - medfølelse. Dog må denne medfølelse være solidt forankret i spiritualitet. Kun da vil den have både dybde og bredde.

Målet for alle mennesker er at opnå lykke og tilfredshed på det individuelle og sociale plan. Imidlertid øges mængden af vores problemer dag for dag. Imens forsøger alle lande at forøge deres magt på adskillige fronter, inklusiv den politiske, militære, atomare, økonomiske, videnskabelige og teknologiske front. Har de opnået fred og tilfredshed som resultat af det? Tiden har vist os, at mennesket ikke vil opnå lykke og spirituel fuldendelse gennem disse midler. Mennesker kan kun opnå tilfredshed og lykke ved også at værne om og styrke deres spiritualitet.

Der er kun en forskel mellem folk i de rige og i de fattige lande. Dem i de rige lande græder i deres store huses værelser med aircondition, mens folk i de fattige lande fælder deres tårer på det bare gulv i deres hytter. Dette er den eneste forskel.

Nu til dags søger vi ydre årsager til alle problemer i verden. Derefter prøver vi at løse disse problemer. Midt iblandt disse bestræbelser har vi glemt den store sandhed: ” Det menneskelige sind er kilden til alle problemer, og verden vil kun forbedre sig, når sindet ændres.” Derfor må mennesker også forstå det indre univers. sammen med det ydre univers,

Vi har hverken brug for at andre påtvinger os tilfredshed eller en fred, der først indtræder, når vi dør. Fred bliver fremherskende i et samfund, når alle i fællesskabet gør deres pligt. Sand fred opstår først, når mennesker ærer hinanden som spirituelle væsner.

Bøn og spirituel praksis er blevet mere aktuelt i dag end nogensinde før. Nogle undrer sig måske over dette og tænker: ”Hvilken forskel kan mine bønner gøre?” Tænk ikke sådan. Gennem bønner sår vi frø af kærligheden. Betyder det ikke noget, hvis bare én blomst blomstrer i ørkenen? Hvis ét træ gror der, vil det så ikke tilvejebringe blot en smule skygge? Bøn er kærlighed. Gennem bønner spreder kærlighedens rene vibrationer sig til hele verden.

Fred er fremherskende i et samfund, når alle i fællesskabet gør deres pligt

Ammas ønskeverden ser sådan ud: Alle i verden bør kunne sove uden frygt, i det mindste blot en enkelt nat. Alle i verden bør være i stand til at spise til de er mætte, i det mindste en enkelt dag. Der burde være i det mindste en enkelt dag, hvor ingen blev indlagt på sygehuset på grund af aggression eller vold. Der burde i det mindste være en enkelt dag, hvor alle - lige fra små børn til de ældre - arbejdede uselvisk, selv hvis det indebar at lave legetøj, sælge det og bruge de tjente penge på at hjælpe de fattige og flygtningene. Amma beder for, at denne tilstand må indtræffe en skønne dag.