Nyhedsbrev April 2014

Retreat-aflysning
 

Amma har aflyst sit program i Osaka i Japan og vil først tage til Tokyo den 19. maj. Det betyder at Br. Shubamrita først kan starte sin Europatur d. 20 maj. Vi har fået en ny dato d. 9. juni og vi arbejder på at få sammensat et godt dagsprogram med Br. Shubamrita et sted København. Vi forsøger også at lave et Amma-Danmark arrangement d. 8. juni samme sted. Detaljeret information kommer senere.

Det har desværre ikke været muligt på så kort tid, at gøre et alternativt retreat på Møn muligt i Bededagsferien. Dem der har indbetalt penge til retreatet på Møn kan få pengene tilbage ved at skrive deres kontonummer til info@amma-danmark.dk

Kærlig hilsen
Amma-DanmarkMed Ammas velsignelse har Amritapuri officielt lanceret Ammas Facebook-side. Facebooksiden vil gøre det nemmere for Ammas Devotees over hele verden, at være i tættere kontakt med hende hele året.

Husk at klikke "Synes om" siden på Facebook, hvis du ønsker løbende information omkring Amma.

Det er en offentlig side, som alle kan tilgå, også selvom de ikke er brugere på facebook. Klik her.

Indsamling af mobiltelefoner til hjemløse


Der har været fin opbakning af mobilindsamlingen til hjemløse. Vi modtog ca. 40 telefoner, som var helt i orden, andre blev vi nødt til at kassere. Projektet stopper for denne omgang, da behovet for øjeblikket er godt dækket.Vi valgte at lade Sundhedsteamet i København stå for udleveringen og har modtaget et takkebrev fra dem:
 
Vi har gennem det sidste stykke tid løbende modtaget mobiltelefoner til vore patienter fra jer. Tanken er, at vi udleverer telefoner til de patienter, vi har i behandling - og som kan have gavn af gensidig mulighed for telefonisk kontakt. Vore patienter er meget glade for at få udleveret en telefon. Det betyder meget i forhold til det ustrukturerede liv, de lever. Desuden skal de ikke låne telefon af andre.
  • En mand udtaler, at han er taknemmelig og glad for en telefon, for så føler han, at han har en livline.
  • En anden mand havde fået stjålet sin og fik en af os. Han blev meget glad og overrasket over, at der var nogen, der ville samle telefoner ind, så vi havde den mulighed.
  • En kvinde, hvis telefon var gået i stykker, blev meget rørt, da vi kunne give hende en anden. For hende var det den måde, hun kunne holde kontakten med sine børn.
Tak for mobiltelefonerne. Det giver en god mulighed for at opretholde kontakten til nogle mennesker, der ikke altid formår eller har mulighed for at have en fast kontakt til læger og sygeplejersker. Ikke mindst giver det nogle mennesker, der har det svært, en oplevelse af, at der er nogle, der tænker på dem.
 
Venlig hilsen
SundhedsTeam 

Uddrag fra Ammas Hjerte - bind 7

VÆR EN USKYLDIG BEGYNDER

Spørgsmål: ”Hvad er den bedste måde at få denne åbning til at ske?”

Amma: ”Søn, kan du hele tiden blive ved med at være en begynder? Hvis du kan blive ved at være en uskyldig begynder, er det den bedste måde at få åbningen til at indfinde sig.”

En brahmachari udbrød: ”En begynder! Hvad mener Du med det, Amma? ”

Amma: ”Ja, søn, kun når man er opmærksom på sin egen uvidenhed, kan man fastholde den indstilling, man har som begynder. En begynder er altid uvidende og ved godt, at han er det. Derfor lytter han meget opmærksomt. Han er åben og modtagelig. Når man først tror, at man ved noget, holder man op med at lytte; man snakker bare. Ens sind og intellekt er blevet fyldt op. Man er ikke længere en begynder, man er blevet en lærd person. Men i virkeligheden er en lærd person mere uvidende end andre, fordi han er fuldstændig lukket. Han har mistet evnen til at være åben og modtagelig. Han er måske lærd, men han har ikke en virkelig viden. Virkelig at vide noget er anderledes end at være lærd. Man er nødt til at være åben for at vide. Man er nødt til at være en uskyldig begynder. Fordi begynderen kan bøje sig i ydmyghed kan den sande viden flyde ind i ham. Men en lærd person er fyldt med information og er ofte egoistisk. Han kan ikke bøje sig og være uvidende. Derfor kan sand viden ikke komme ind i ham. Der er ikke plads til den, og så flyder den ud.”

”Amma vil fortælle jer en historie. En gang boede der en Mahatma inde i en dyb skov. En dag kom en lærd mand ind i skoven for at besøge ham. Den lærde mand havde meget travlt og sagde til Mahatmaen: ”Ærede Herre, kan du fortælle mig noget om meditation?” Mahatmaen smilede til ham og sagde: ”Hvorfor har du så travlt? Sæt dig ned, slap af og drik en kop te. Så kan vi tale om det bagefter, der er tid nok.” Men den lærde mand var meget rastløs og utålmodig. Han sagde: ”Hvorfor kan vi ikke tale om det lige nu? Fortæl mig noget om meditation!!” Men Mahatmaen insisterede på, at den lærde mand skulle sætte sig, slappe af og drikke en kop te, inden han snakkede med ham. Omsider var den lærde mand nødt til at give efter for Mahatmaen, og han satte sig ned. Men det er lærde mænds natur, at de har meget vanskeligt ved at slappe af. Manden talte konstant indeni. Mahatmaen tog sig sin tid. Han lavede te og kom tilbage til den lærde, som utålmodigt ventede på ham. Mahatmaen rakte koppen og underkoppen til den lærde og begyndte så at skænke teen. Koppen blev fyldt op, og teen begyndte at flyde over, men Mahatmaen holdt ikke op med at skænke den. Så råbte den lærde: ”Hvad laver du? Koppen er fyldt! Hold op med at hælde mere ned i den!” Men Mahatmaen fortsatte med at skænke. Teen flød ned i underkoppen, og derfra begyndte den langsomt at dryppe ned på gulvet. Den lærde råbte med skinger stemme: ”Halløj, er du blind! Kan du ikke se, at koppen er fuld, og at den ikke kan rumme en eneste dråbe til?” Mahatmaen smilede og holdt op med at skænke mere te. ”Det er rigtigt,” sagde han. ”Koppen er fuld, og den kan ikke rumme mere. Hvordan vil du, som er fuld til randen med information, kunne lytte til mig, når jeg taler om meditation? Det er umuligt. Først er du nødt til at tømme dit sind, og bagefter kan jeg tale med dig. Men meditation er en erfaring; den kan ikke forklares med ord. Meditation sker kun, når du slipper af med dit sind og dine tanker.”"

Amma fortsatte: ”Det er kun muligt at lytte, når man er tom indeni. Kun et menneske, som har indstillingen ”Jeg er en begynder, jeg er helt uvidende” kan lytte med tro og kærlighed. Andre kan ikke lytte.”