Amma-Danmark - Nyhedsbrev April 2017
Indhold
Kursus i AMRITA YOGA - at leve fra hjertet  - d. 10. og d. 11. juni
Mød Br. Shubamrita - en af Ammas nærmeste - d. 20. juni i København
Fredsmeditationer i Aarhus
Læs hele Amma-artiklen fra Prana-magasinet
AYUDH ungdomslejr i Hof Herrenberg ved Frankfurt d. 15.-23. juli 2017
Fejring af Guru Purnima d. 9. juli 2017
Dyrk økologiske grøntsager med succes
At praktisere øko-meditation af Swami Jnanamritananda Puri
Kursus i AMRITA YOGA - at leve fra hjertet - d. 10. og d. 11. juni Aarhus d. 10. juni kl.10-16 på Viby Bibliotek, Skanderborgvej 170, 2260 Viby.
København d. 11. juni kl.10-16 i Nalini Yogas lokaler, Vermlandsgade 75, 2300 Kbh. S.

I Amrita Yoga arbejdes der ud fra en holistisk tilgang, hvor fokus er både på bevidsthed, centrering i hjertet og intention. Målet med denne yogaform er at forøge og fordybe ens opmærksomhed og dermed fremme ikke kun den fysiske, men også den mentale, psykologiske og spirituelle udvikling.

Underviseren Shobha kommer fra Sydindien. Shobha er opvokset med yoga. Hun er en yderst kompetent og vellidt underviser, der på en smuk måde formår at formidle essensen af Amrita Yoga. Shobha taler et meget tydeligt og letforståeligt engelsk, men der vil også være mulighed for dansk oversættelse. Amrita Yoga er udviklet af Amma, og du kan få mere information her.

Prisen for en kursusdag er 275 kr. Shobha underviser gratis og hele overskuddet går til Ammas hjælpearbejde.

Tilmelding til kurset (senest d. 3. juni)
Aarhus: aarhus@amma-danmark.dk eller sms til Lillian Varada på 3024 8628
København: kbh@amma-danmark.dk eller sms til Marion Maheshwari på 4014 5602

Indbetal derefter 275 kr. til Merkur Andelskasse: 8401-1129040. Når ind-betalingen er registreret, vil du modtage en e-mail med praktisk information. 

Mød Br. Shubamrita – en af Ammas nærmeste - d. 20. juni i København  Tirsdag den 20. juni kl 19.00 i Skt. Johannesgården i København (ved Skt. Hans Torv). Der er gratis adgang.

Gå højsommeren i møde med Ammas livfulde kærlighedsenergi
Det er igen lykkedes at få Br. Shubamrita til at lægge vejen forbi København i sin travle turplan. Br. Shubamrita er en af Ammas nærmeste, og han er en klar formidler af Ammas energi og budskab. Det gør ham til en eftertragtet spirituel formidler – af erfaring ved vi, det bliver en aften fyldt med Ammas kærlighed og dybe visdom i en letforståelig form - også med et gran humor.

Br. Shubamritas engelsk er let forståeligt, men der vil også være mulighed for at få oversat til dansk. Sæt allerede nu kryds i kalenderen – et mere detaljeret program følger i et senere nyhedsbrev. Vi vil på det tidspunkt også tage initiativ til at koordinere samkørsel fra Jylland til arrangementet.

Se en video og læs mere om Br. Shubamrita her.

Fredsmeditationer i AarhusAmma-Aarhus afholder som noget helt nyt en åben fredsmeditation to gange om måneden, hvor vi chanter / reciterer fredsmantraet 'Om Lokah Samastah Sukhino Bhavantu', som betyder: Må alle skabninger i alle verdener være fredfyldte og lykkelige. Mantraet er på sproget sanskrit, det oprindelige indiske spirituelle sprog, som spreder helt specielle stærke spirituelle vibrationer. Vi vil chante i 25 minutter, hvilket er en dejlig oplevelse, da energien smitter af både på omgivelserne og én selv. Mantraet har en stærk positiv påvirkning på menneskehedens ubalancerede sind og vores ubalance i forhold til moder natur. Kom gerne og vær med til aktivt at gøre en indsats for at skabe mere fred og harmoni på kloden.

Fredsmeditationen vil foregå på Risskov Bibliotek to mandage om måneden kl. 18.30 – 19.00. D. 24. april, 8. og 22. maj, 12 og 26. juni. Det kræver ingen forudsætninger, og alle kan deltage gratis.

Deltag på distance 
Hvis du ikke har mulighed for at deltage fysisk i fredsmeditationen, kan du være med på distance. Du kan sætte dig på de aktuelle tidspunkter og chante 'Om Lokah Samastah Sukhino Bhavantu'. Du kan evt. gøre det sammen med Amma ved at benytte dette link på YouTube. Hvis du ønsker at ’melde dig på’ til den pågældende aftens fredsmeditation, kan du sende en sms til Majbrit på mobil 6084 4559 med dit navn. Så vil vi nævne ’distance-deltagerne’, inden vi starter meditationen. Hvis du har spørgsmål, så ring gerne til Majbrit.

Amma-meditation
Efter fredsmeditationen er der 15 minutters pause, inden det næste arrangement - Amma-meditation. Du kan, alt efter hvad der passer dig, gå eller blive og deltage i Amma-meditationen. Den starter kl. 19.15 og slutter kl. 21. Du kan også vælge først at komme kl 19.15. Amma-meditationerne ligger ligesom fredsmeditationerne to gange om måneden – og altid i forlængelse af hinanden.

AYUDH ungdomslejr i Hof Herrenberg ved Frankfurt d. 15.-23. juli 2017


 

Deltag sammen med 300 andre unge fra 12 forskellige nationer i en fantastisk uge med læring, inspiration og udveksling. Hovedtemaet for vores summit er Educate, Cultivate og Participate (uddan, kultiver og deltag), og vi vil behandle nogle af verdens mest presserende problemer - fx integration, kulturel forståelse og bæredygtig livsstil.

Deltagerne vil udforske hovedtemaet ved uformel læring og praktisk erfaring. Læringen er repræsenteret i tre overordnede kategorier - fredelige og ikke-voldelige samfund, bæredygtig livsstil og europæisk og globalt medborgerskab - med fokus på fællesskab og udvikling af opfølgende projekter, som kan implementeres i vores lokalsamfund.
 
AYUDHs summit for unge udgør en enestående platform for personlig udvikling, tværkulturel dialog og kreativt udtryk. Den bliver styrket af en kombination af inspirerende og motiverende talere, samt arbejdsgrupperne, der fremmer personligt, miljømæssigt og globalt ansvar. Vi vil etablere praktisk uddannelse i ledelse, forandring, mindfulness og bæredygtighed. Du vil få styrket din følelse af identitet og solidaritet samtidig med, at du oplever glæden og styrken ved at lære sammen med ligesindede unge med vidt forskellig baggrund.

I AYUDH mener vi, at personlig transformation ligger i hjertet af varige forandringer. Udover de kulturelle, sociale, politiske og økologiske perspektiver, vægter vi også en åndelig dimension, når vi behandler de vigtigste temaer i verden. Ammas lære udgør en vigtig del af denne refleksion.

Læs mere om vores fantastiske summit her. Du kan også tjekke vores video fra vores sidste Ungdoms-summit 2016 "One World. One Home" her.

Skriv til Andreas hvis du har spørgsmål på e-mail: a.christensen@ayudh.eu


Du har mulighed for at læse hele Amma-artiklen (pdf) fra Prana-magasinet (maj 2016) ved at klikke på dette link
 
Fejring af Guru Purnima d. 9. juli 2017

Guru Purnima er den dag, hvor man ifølge den indiske tradition fejrer sin guru. Guru Purnima fejres hvert år på dagen for fuldmånen i juli, hvor fuldmånen symboliserer oplysningens fuldkommenhed – livets fulde blomstring.

København fra kl. 16 (17.30) hos Ananda Matzen, Roarsvej 26 4.th, 2000 Frederiksberg.

Aarhus fra kl. 14 - 16.30 hos Majbrit Bendtsen, Frydenlunds Allé 63, 2.th, 8210 Aarhus V.

Herning fra kl. 18 hos Connie Castellini, Lindegårdsvej 134, 7400 Herning.

Der kommer mere information på amma-danmark.dk, når vi kommer tættere på dagen. 

Dyrk økologiske grøntsager med succesEt kursus, hvor du lærer at dyrke din egen grønne mad.

"Vi skal selv dyrke noget af vores mad. Det er godt at spise grøntsager, der er dyrket, der hvor vi bor. Når vi dyrker vores grøntsager selv, kommer vi også i nærkontakt med naturen. Hvad enten vi dyrker grøntsagerne i en kasserolle i vores lille lejlighed, i et bed i en nyttehave, på terrassen eller et helt andet sted, så genetablerer vi vores kontakt med naturen og hjælper med til at genskabe jordens balance." -Amma

Weekenden 29.- 30. april
Brede ved Lyngby. Let offentlig transport – lørdag 11-17, søndag 10-16.

Søndag d. 7. maj 
Hellerup, let offentlig transport. 10-16.

Kurset løber over tre dage og vil give nok teori og praktisk viden til, at du selv kan dyrke økologiske grøntsager og frugt i din have, lejlighed eller på altanen.

Pris for at deltage: 200 kr. Kurset er fuldt booket, men du har mulighed for at komme på venteliste.

Kurset er efter Ammas ønske gratis, så prisen dækker materialeudgifter (bl.a. GetGrowing-bogen) og forplejning (kaffe, te, kage mm). Frokost skal du selv medbringe alle tre dage.

GetGrowing-bogen er på engelsk. Kurset vil foregå på dansk og engelsk. Du får program tilsendt, når du har tilmeldt dig og betalt. Kontakt og tilmelding kan ske ved at skrive til Nanna på nannajjaakard@gmail.com og betaling på MobilePay 2121 5002.“Hver familie bør lave en grøntsagshave, som kan give mad til mindst en dag om måneden. Selv familier, der bor i lejligheder, kan dyrke grøntsager i vindueskarmen og på altanen.” – Amma
At praktisere øko-meditation af Swami Jnanamritananda Puri
-En meditation med det formål at leve i harmoni med moder natur.


 
“Gudsbevidsthed gennemtrænger den milde brises kølighed, det umådelige himmelhvælv, fuldmånens skønhed, alle væsener og alle ting. At erkende dette er menneskelivets mål. Mine børn, vær som himlen - ubegrænset, fredfyldt og altomfavnende.” -Amma

Ammas ord udtrykker det altid så smukt - at Guds-bevidsthed gennemtrænger hele naturen. Guddommelighed er overalt omkring os og indeni os. Det er selve kernen i vores eksistens. Fra de højeste bjerge til de mindste atomer er alting fyldt af denne guddommelige tilstedeværelse. At erkende dette er det essentielle formål med vores liv.

Hvis guddommelig nærvær er vores egentlige natur, hvordan kan det så være, at vi ikke erkender det?

Amma siger, at hvis vi ser på naturen, vil vi udelukkende finde glæde. Bierne flyver summende fra blomst til blomst, tiltrukket af intense farver og søde dufte, for at kunne indtage blomsternes nektar. Fuglene svæver elegant i luften, mens de synger dybt fra deres hjerte. Selv glimt af lyn udstråler overvældende skønhed, idet de forbinder himlen og jorden.

Alligevel har menneskene vendt deres øjne og hjerter væk fra disse lyksalige oplevelser for derimod at dvæle ved øjeblikke med kortvarig smerte, selv længe efter de smertefulde oplevelser. Indenfor hele skabelsesværket ser det ud, som om det kun er mennesker, der er i permanent lidelse. Hvordan kan vi blive fri for denne lidelse? Det kan vi kun ved at erkende og erfare, at Gud er altgennemtrængende. Men dette er lettere sagt end gjort!

Forestil dig, at vi befinder os i et behageligt værelse med aircondition, god internetforbindelse, satellit-tv, telefon, hurtig levering af enhver slags mad og endda et varmt badekar! I en vis tid vil vi nyde at se tv, lytte til dejlig musik og spise lækker mad. Hvor længe vil denne oplevelse af tilfredshed vare?

Hvad sker der, når du i timevis ser tv eller bruger uendelig megen tid på at spille dine yndlings computerspil? På et eller andet tidspunkt vil en følelse af kedsomhed og træthed overmande dig.

En følelse af at være indeklemt begynder at presse sig på - først som bølger af rastløshed og senere som et stigende indre tryk og stress. Endelig går vi hen til vinduet for at se ud og få lidt frisk luft. Til sidst føler vi os tvunget til at gå udenfor for at få luft, solskin og se på himlen.

Har der nogensinde været nogen, som blev trætte af at se på havets bølger, der brydes mod kysten? Har der nogensinde været nogen, der følte, det var spild af tid at indånde rosernes dufte på en rosenbusk? Har noget menneske nogensinde fortrudt at tage en gåtur i måneskin en stjerneklar nat?

Vi føler måske, at vi ikke har tid til sådanne ting, eftersom vi konstant skal klare vore ansvarsopgaver og krav på jobbet og i hjemmet.

I Guds skabelse er der udelukkende skønhed. Ethvert skabt væsen - både blomster og fauna - giver udtryk for det essentielle ved livet. I modsætning hertil kommer de fleste menneskeskabte ting fra egoet, som ikke er andet end manifestationer af menneskelige neuroser, såsom angst, frygt og begær efter berømmelse og egen vinding. At leve i harmoni med moder natur befrier os fra sorg. Vi er kommet fra hende og skal tilbage til hende. Hvordan blev vi overhovedet fremmedgjort for moder natur? Da vores menneskelige kroppe begyndte at udvikle sig, var vi stadig i livmoderen, vi var en del af vores mors krop. Egoet var latent. Når vi fødes bliver navlestrengen klippet over, og vi bliver et adskilt væsen, selv om vi beholder et følelsesmæssigt bånd til vores mor. Det giver et barn ro og glæde at være sammen med sin mor. Når barnet møder et problem, løber det hen til hende for at få trøst.

Engang var der en lille dreng, der for vild i en forlystelsespark; han ville se pariserhjulet igen, men hans mor sagde, det var spisetid. Da hun så væk et øjeblik, løb drengen væk, og i løbet af et par sekunder var han helt forsvundet i menneskemængden. Efter et stykke tid begyndte han at græde, fordi hans mor var væk, og en flink ældre kvinde prøvede at hjælpe ham. Hun gav ham en karamel for at berolige ham mens hun tog ham hen til Informationen. Et stykke tid nød drengen sin karamel, men begyndte så at græde igen. Kvinden gav ham så en blyant og et stykke papir, så han kunne tegne, mens de ventede. Efter at have tegnet nogle minutter begyndte den lille dreng atter at græde. Han rev papiret i stykker, kastede blyanten på gulvet og begyndte at skrige. Endelig kom hans mor hen til informationen. Det grædende barn løb hen til sin mor og kastede sine arme om hendes hals, lukkede øjnene og hvilede hovedet på hendes skulder.

På samme måde er vi blevet adskilt fra moder natur på grund af vores ubetænksomme higen efter nydelser, som egoet begærer. Vores uvidenhed og grådighed skaber ubegribelig stor smerte for moder natur. Forurening fra biler og fabrikker stikker i hendes øjne, og dybe boringer efter olie, guld, diamanter og andre ressourcer skaber ødelæggelse i hendes indre. Nogle folk betragter jordskælv, oversvømmelser, brande og tørke som reaktioner på denne ubetænksomhed over for naturen.

Moder natur giver os rent vand, luft og mad. Hun giver os alt, hvad vi har brug for til at glædes over skønheden i livet, men på grund af vores egoer er vi ude af stand til at værdsætte og glædes over denne skønhed. Vi bliver nødt til at forstå dette og stræbe efter at frigøre os fra vores egoistiske tanker. Dette er den eneste måde til at genskabe fred mellem mennesker og naturen.

Hvis vi tager os tid til at meditere på moder natur og ser hende som den, hun virkelig er, så kan vi leve i harmoni med hende. Når vi så ser og mærker hendes tilstedeværelse og kærlighed, vil vi være i stand til at møde andre med et fredfyldt sind. Når vi er i denne meditative tilstand, vil enhver person, som kommer på vores vej, indgyde os følelsen af hendes nærvær. Når vi rører et nyudsprunget blad, vil vi føle hendes nænsomme kærtegn. I hele skabelsen er der kun moder natur og hendes børn. Hvert eneste væsen i skaberværket er del af dette hellige bånd.

Med øko-meditation kan vi gendanne vores forbindelse med moder natur. Vi vil forstå den organiske enhed, som livet er, og se, at intet er adskilt. Vi vil føle: “Jeg er et barn beskyttet af min moder. Intet kan såre mig.” Meningen med livet er at erkende dette. At tage sig tid til at meditere på moder natur er en vej til denne forståelse.Instruktioner til øko-meditation
Ideelt set bør denne meditation foregå ude i det fri. Hvis du befinder dig i et værelse, så find ud af, om der er et vindue, hvor du kan se ud, om ikke andet så blot på himlen. Sid stille og betragt naturen; se på vores moder. Se og nyd hendes ansigts skønhed. Forstå at hun ser på os og holder øje med os.

Luk så dine øjne og lyt til de lyde, der kommer fra hende. Hvad hører du? Hvad føler du? Er der en mild brise, som berører din krop?

Læg så mærke til hver en del af din krop, start med fødderne og bevæg dig op til hovedet. Forestil dig, at du slapper af i hver enkelt kropsdel og slip alle spændinger i kroppen.

Fokuser derefter på åndedrættet. Læg mærke til den luft, der kommer ind gennem næseborene. Bemærk igen hvordan det føles, når luften kommer ud af næseborene, og luften også berører næsetippen. Træk vejret ind og ud, mens du tæller fra en til ni. Tæl fra en til ni tre gange. Hvis du mister opmærksomheden, tæl da blot forfra.

Når dit fokus på åndedrættet bliver klart og stærkt, så begynd på Ammas Ma-Om meditation. Træk vejret langsomt ind, mens du mentalt intonerer lyden 'Ma'. ‘Ma’ er den universelle moder, som er ren kærlighed. Tag helt imod denne kærlighed. Lad moder naturs kærlighed gennemtrænge dig og mærk, at alle cellerne i din krop modtager denne kærlighed. Ånd ud med samme opmærksomhed, mens du mentalt intonerer lyden 'Om'. ‘Om’ er fred. Bliv ét med freden; synk fuldstændig ind i og bliv en del af den.

Fortsæt med mentalt at intonere 'Ma' og 'Om', så længe du ønsker. Sluttelig vil du føle, at disse lyde opløser sig i dit åndedræt. Sid så længe du har lyst og nyd kærligheden og freden. Bliv ikke urolig, hvis din opmærksomhed flytter sig bort. Bring blot roligt opmærksomheden tilbage til 'Ma' og 'Om'.

Når du føler, at meditationen er afsluttet, åbn da øjnene og mærk moder naturs tilstedeværelse. Føl at du sidder på hendes skød. Hun vil hjælpe os resten af dagen, ligesom hun altid bærer og beskytter os. Overgiv dig til hendes kærlighed og lys. Hun er der altid for os.

Matruvani februar 2017