Amma kommer til Danmark d. 23.-24. oktober 2018
Indhold
BREAKING NEWS: Amma kommer til Danmark d. 23.-24. oktober 2018
Uddrag fra Br. Shubamritas tale i København den 3. juli 2018
Datoerne for Ammas Europatur 2018
IAM meditationskursus i Aarhus d. 18.-19. august 2018

Amma kommer til Danmark d. 23.-24. oktober 2018JUBIII - Så lykkedes det - endelig – TAK!

Mange danske Amma-interesserede har i årevis arbejdet for, håbet på – og bedt til, at Amma vil besøge Danmark. Nu sker det så – vi er en del af Ammas Europa-tur 2018. Det betyder, at vi alle har mulighed for at deltage i planlægningen og gennemførelsen af dette helt unikke event. Det er en helt enestående chance for, at vi hver især får spændende, udviklende oplevelser – fyldt med Ammas energi og velsignelse.

For at så mange som muligt kan opleve Ammas nærvær, håber vi, at du vil være med til at sprede dette glædelige budskab. Du kan videresende denne Amma-nyhed på mail og dele det, vi lægger på facebook omkring eventet.

Chance for at være frivillig hjælper – bred det ud!
Det to-dags Amma-event bliver i Brøndby Hallen. Vi har allerede nu mærket, at de i hallen er utrolig åbne, positive og fleksible samarbejdspartnere – dejligt! Vi er nået langt i forberedelserne omkring indretningen af hallen. PR-gruppen har lavet en pressemeddelelse og er også godt i gang med flyeren og programguiden for Amma-eventet. Meget er allerede i gang og Ammas energi flyder til os.

Alt omkring Amma bliver til ved hjælp af frivillige hænder og hoveder – så vi behøver også DIN hjælp. Der er brug for, at vi får alle dem med, som vi kender. Alle der på én eller anden måde kunne være interesseret i at være hjælpere og deltagere i dette enestående event. Det bliver helt sikkert en oplevelse for livet!

Lokale møder for nye og ’gamle’ frivillige hjælpere
I august holder vi et møde i København og et møde i Aarhus for alle, der vil være med til at forberede og planlægge Ammas besøg.

Personer fra koordinationsgruppen og koordinatorer for forskellige områder vil deltage i møderne, så du får mulighed for at orientere dig nærmere om de opgaver, der skal varetages op til og i forbindelse med eventet. Der vil være opgaver af enhver art og af forskellig omfang. Så kom og vær med, så vi sammen kan sætte holdene til de forskellige opgaver og få sat gang i den energi, der skal være med til at bære eventet. Det vil naturligvis også være muligt at tilmelde sig forskellige typer af opgaver, som skal udføres under eventet. Du kan allerede nu gå på sevatilmeldingen og melde dig på en opgave. 

København
Roskildevej 46, 2000 Frederiksberg (Bemærk ny adresse!) den 23. august kl. 17-19.30 med efterfølgende spisning. Tilmelding senest 22. august til Marion Maheshwari på sms 4014 5602 eller e-mail: marionlaudrup@gmail.com

Aarhus
Risskov bibliotek den 20. august kl. 19-21. Der vil være kaffe/the og lagkage til fejring af det forestående event. Tilmelding senest 19. august på sms til 3024 8628 – Lilian Varada og Søren Adarsh eller send en mail på aarhus@amma-danmark.dk

Udgifter til arrangementet dækkes af donationer / frivillige bidrag
Der er gennem de sidste mange år doneret en del til det formål at dække udgifter til Ammas besøg i Danmark – og vi har derfor også langt størsteparten af det beløb, der bliver brug for. Vi har dog stadig brug for flere midler til at dække alle de udgifter, der er. Der skal bl.a. betales for leje af hallen, leje af køkkenudstyr og andet udstyr samt udgifter til PR. Og vi skal have midlerne til at købe ind til produktion af mad til rigtig mange mennesker.

Har du lyst og mulighed for at bidrage til, at danskerne får denne fantastiske mulighed for at møde Amma, så send et bidrag til konto 8401 1738915 i MERKUR Andelskasse. Eller sæt et beløb ind på MobilePay: 88258. Alle bidrag er velkomne såvel store som små.

Hvis du kender en forretning/virksomhed, som du tror vil donere fx madvarer til Amma-eventet, så sig endelig til. Til gengæld kan vi tilbyde, at de får en annonce i eventets programguide. Det er også muligt for selvstændige / virksomheder at købe en annonce i programguiden og derved donere til arrangementet. Henvend dig gerne til info@amma-danmark.dk

Giv en overnatning – eller to - eller..
I forbindelse med Amma-eventet bliver der brug for rigtig mange overnatningspladser. Det gælder for eksempel for frivillige fra Sverige og Norge, som kommer for at hjælpe os. Så hvis du har noget gulvplads, som du vil stille til rådighed for et medbragt liggeunderlag og en sovepose, vil det være yderst velkomment. Mange frivillige vil blive yderst taknemmelige for selv en primitiv soveplads. Meld gerne tilbage på info@amma-danmark.dk

Programmet d. 23.-24. oktober
Nummer og omfavnelse (darshan) modtages i forhold til ens plads i køen. Det er gratis at deltage i eventet. Der vil være mulighed for at købe vegetarisk indisk og vesterlandsk mad.

Tirsdag d. 23. oktober
Kl.10 Amma ankommer i hallen. Herefter guidet meditation efterfulgt af darshan (personlig omfavnelse) frem til ca. kl.16
Kl.19.30 Spirituel tale v/ Amma, guidet meditation, spirituelle sange (bhajans) og personlig omfavnelse (darshan).

Da Amma tager imod alle, der har fået et nummer/token, er det vanskeligt at angive et sluttidspunkt for aftenarrangementet.

Onsdag d. 24. oktober
Kl.10 Amma ankommer i hallen. Herefter guidet meditation efterfulgt af personlig omfavnelse (darshan) frem til ca. kl.16
Kl.19 Spirituel tale v/ Amma, Fredsceremoni (Puja)
Kl. 21 Devi Bhava-omfavnelse (særlig form for darshan). Alle kan få et nummer til Devi Bhava-omfavnelse – også dem, der tidligere har modtaget Ammas omfavnelse.

Det er vanskeligt at angive et sluttidspunkt for Devi Bhava – arrangementet kan vare til ud på morgenen.

Sted
Amma-eventet vil foregå i Brøndby Hallen, og adressen er Brøndby Stadion 10, 2605 Brøndbyvester.

Vi glæder os helt vildt til Amma-eventet - og til at høre fra dig på sevatilmeldingen. Du vil løbende kunne holde dig orienteret om eventet på vores hjemmeside amma-danmark.dk

Br. Shubamritas besøg i København den 3. juli 2018

Glæden ved at leve - uddrag fra Br. Shubamritas spirituelle tale


Br. Shubamrita startede med at give nogle årsager til, at mange har mistet glæden ved at leve. Livet er blevet en mekanisk proces. Der er ingen passion og interessante mål. Der kan være stress på arbejdet, finansielle problemer, helbredsproblemer eller manglende harmoni i menneskelige relationer. For andre er det spekulationer om, at ting kan gå galt i fremtiden. 

Det er sjældent, at vi hører, at folk virkelig nyder deres liv på denne planet, selv om det er muligt at opleve glæden ved at leve, mens vi går gennem livet.

Ammas liv er et perfekt eksempel. På trods af alle de udfordringer, der kom i hendes liv, så mistede hun aldrig den retning, hun havde sat for sig selv. Hun tog alle forhindringer som trædesten, og intet kunne fjerne hendes smil, den indre lykke. Dette er sådan et pragtfuldt eksempel for os, og det er muligt for alle at nå til denne tilstand.

Der er nogle trin, som vi kan reflektere over, omkring glæden ved at leve.

Elsk dig selv
Hvis jeg bad dig om at fortælle om alle de ting, som du elsker, hvor lang tid vil der så gå, før du nævner dig selv? At have kærlighed til dig selv er meget vigtigt for at være glad for livet. Vi har en tendens til at nedgøre os selv. Det er en af de største fejl, vi begår. Vi har fejl og svagheder, men vi har også en stor styrke i os. Men ofte er vores syn sådan, at vi kun ser vores svagheder.

Hvis du kan se dine styrker og fokusere på dem, så kan du virkelig ændre dit perspektiv på livet og dermed gøre mange ting nemmere for dig selv. Spirituel viden vil også hjælpe med til at fordybe vores selvkærlighed. Du vil elske den, du er i din essens. Du begynder at forstå, at du ikke kun er din krop, sind, intellekt og ego – men den uendelige kilde til kærlighed og styrke.

Når du ser dig selv på den måde, så bliver du dybt forelsket i dig selv. Det tager dig væk fra enhver afhængighed til den eksterne verden. Andre folk ser måske ikke os som værdige, men det betyder ikke noget, fordi vi er tilfredse med os selv som et mesterværk i guds skabelse. Vi er i sandhed alle kropsliggørelsen af den kærlighed og styrke.

Vær opmærksom på, hvornår du udlejer dit indre rum
For at være lykkelig, sǻ er det vigtigt at forstå vores sind. Nogle gange har vi en tendens til at give plads til alle mulige tanker. Vi laver ingen baggrundstjek. Nogle af disse tanker er lykke-røvere. Lidelse sker, fordi vi mange gange gør vores egne tanker vigtigere end guds skabelse. Nogle gange er en tanke eller emotion nok til at ødelægge en hel dag. Vores sind skaber sin egen verden. Lad os lade være med at gøre dette. 

En anden ting, vi gør som mennesker, er, at vi med det samme accepterer negative kommentarer om os, og vi giver dem en plads inden i os. Vi lider pga. dette i lang tid. Nogle gange er det konstruktiv kritik, som vi skal kigge på, men ofte er kritikken ikke berettiget. Vi behøver ikke acceptere alt. Hvis du fx tilbyder mig en ting, som jeg ikke har brug for, og jeg siger: "nej tak," så er det dit problem. Jeg behøver ikke tage mig af det. Det er det samme med de negative ting, som bliver sagt. Vi behøver ikke acceptere dem, fordi jo mere du accepterer dem og giver dem plads, jo mere begynder de at kontrollere dine tanker og tage dig væk fra dette øjeblik.

Vi er alle gode til at multitaske i den ydre verden. Vi skal også være gode til at multitaske i vores indre verden. Og det er at lytte, ignorere og glemme på samme tid. Hvis vi kan gøre det, vil vi være fri for en masse ting inden i os, og det vil være muligt for os mere og mere at nyde glæden. Så lad os være forsigtige med at udleje denne indre plads i vores sind.

Vær villig til at søge hjælp
Vi ønsker alle at blive fri for de bryder, som vi bærer. Hvordan gør vi det? Der er nogle meget praktiske måder, som Amma nævner, der kan være en hjælp. Vi skal være opmærksom på de handlinger, vi gør, og investere mere i processen end i slutresultatet. Ofte bliver bekymringen for resultatet sådan en stor byrde for os. Men vi har kun kontrol over vores indsats, og der er så mange faktorer, der har indflydelse på slutresultatet, som ikke er i vores hænder. Hvis vi bekymrer os om dem, vil det ikke føre os nogen steder.

En anden ting, vi kan gøre, er at se os selv som et instrument i hænderne på en højere kraft. Vi kan tillade energien og vejledningen at flyde gennem os. Bønnen bliver så: ”Højeste kraft, hjælp mig, vejled mig og flyd gennem mig.” Du bliver som en kanal, hvor energi virkelig flyder igennem dig, og du forbliver relativt afslappet og lykkelig, mens du gør dine pligter.

Vær taknemmelig for livet
Når vi kigger på vores vej gennem livet, så vil der altid være mange op og nedture. Mange gange takker vi gud for de gode ting, der sker i livet, men når de dårlige ting sker, spørger vi: ”hvorfor mig?” Det er bedre at udvikle taknemmelighed for livet som helhed. Der er en årsag til dette. Enhver oplevelse i livet fortæller os noget. Enhver oplevelse har en meddelelse til os. Jo mere vi forstår, hvor vigtige disse meddelelser er, jo mere modne og vise bliver vi. 

Vores liv kan sammenlignes med et klaver. De hvide tangenter repræsenterer lykke, og de sorte tangenter repræsenterer sorg. Når du bevæger dig gennem livet, forstår du, at de sorte tangenter også producerer musik. Der er noget, vi kan lære af enhver situation i livet. Amma siger: ”Når vi analyserer vores liv, så er der så meget, vi kan være taknemmelige for."

Taknemmelighed og glæde er bedste venner. Efterhånden som taknemmeligheden bliver større, vil glæden ved at leve også blive større.  Vær inspireret til at dele eller give

For at erfare glæden ved at leve, så er det vigtigt, du forstår loven om at give. At give og glæden er nemlig sider af samme mønt. De er i stor grad forbundet med hinanden. Hvis vi har den rette ånd med hensyn til at give og dele i vores liv, så vil vi se, at glæden vil være nærværende. Ved at give vil vi også opleve glæden med det samme, Det er derfor, at alle store spirituelle mestre har fortalt, at vi ikke bare skal holde tingene for os selv, men huske at dele vores liv med andre.

Hvis det at give og dele kan blive en del af vores liv, så vil du kunne se, at glæden vil blive forøget, og livet vil blive en glædelig proces.

Br. Shubamrita sluttede af med et citat af Amma: "Dagene går, uanset om vi griner eller græder. Så hvorfor ikke vælge at grine."

Ammas Europatur 2018

9.-11. oktober: Granollers (Barcelona), Spanien
13.-14. oktober: Dublin, Irland
16.-17. oktober: Houten, Holland
19.-21. oktober: Winterthur, Schweiz
23.-24. oktober: København, Danmark
26.-28. oktober: Chalon en Champagne, Frankrig
30.-31. oktober: München, Tyskland
2.-3. november: M.A.Center, Brombachtal, Tyskland
5.-7. november: Toulon, Frankrig
10.-12. november: Milano, Italien
14.(aften)-16. november: London, Storbritannien

For opdateringer se Amritapuri.org eller Amma-Europe.org.

IAM meditationskursus i Aarhus d. 18.-19. august 2018Så er der igen mulighed for at lære Ammas IAM meditation

På kurset lærer man IAM meditationsteknikken og det vil også være muligt at få genopfrisket teknikken for dem der tidligere har lært den.

IAM meditationsteknikken er givet af Amma og kan praktiseres af alle uanset tro, idet den ikke er bundet til nogen religion eller spirituelt trossystem. Når IAM praktiseres kan den opleves som et mentalt vedligeholdelsessystem.

Meditationen medvirker til forbedret koncentrationsevne, afspænding udvidet tænkning og opmærksomhed.

Tilmelding: send en mail til iam@amma-danmark.dk med navn, e-mail, adresse og telefonnummer. Tilmeldingen er gældende, når vi har modtaget betalingen i Merkus Andelskasse på  reg. Nr 8401 kontonr: 1531492 eller på MobilePay: 65991.

Du kan læse mere om kurset her.