Amma-Danmark - Nyhedsbrev December 2015

Indhold
Europaturen – en beretning fra en frivillig
Oversvømmelser i Chennai: Amma sender 500 frivillige
Vi tager på messe i København - kom forbi og sig hej!
IAM meditationskurser
Tilbud om gratis Amma - foredrag / ’home-parties’ hos dig
To nye bøger på dansk
Uddrag fra Regnbuens farve - Ledelse med medfølelse

Europaturen – en beretning fra en frivillig

Af Marion Maheshwari

Da Amma desværre ikke kom til Danmark i år, besluttede jeg mig for at prøve at komme med som hjælper – staff – på Europaturen. Jeg havde tænkt mig kun at være med på halvdelen af turen, da jeg var meget usikker på, om jeg fysisk kunne klare hele turen. Der var dog ikke noget valg, så det blev hele turen, hvor vi skulle starte i Barcelona den 5. oktober og rejse hjem fra London den 12. november.

Som tiden nærmede sig, blev jeg noget betænkelig ved tanken om de strabadser, som turen ville indebære, især de lange busture, mangel på søvn og de mange timers frivilligt arbejde (10 – 12 timer i døgnet). Samtidig glædede jeg mig utrolig meget til at skulle være i Ammas nærhed i så lang en periode.


Jeg var heldig med, at jeg sammen med to andre fik seva i dollshoppen. Vi skulle i hver by hjælpe med at tømme alle paller med varer til alle boderne, sætte vores egen bod op – sælge dukker og tilbehør – og pakke det hele ned igen.

I Barcelona, den første by, fik jeg godt nok min sag for. Der var mange mennesker og meget travlt i vores lille bod. To af os var med på Europaturen for første gang, og så havde vi problemer med det spanske sprog, som jo betød at visse ekspeditioner gik langsomt. Vi fik heller ikke lavet en god ”vagtplan”, så vi fik næsten ingen søvn. Jeg overvejede flere gange i løbet af de første to dage, om jeg havde taget en forkert beslutning ved at melde mig som staff. Lige så mange gange mærkede jeg Ammas energi. Den tredje dag indså jeg under meditationen, at på denne tur havde jeg en enestående mulighed for at træne at være helt til stede i nuet – lige gyldigt hvad der skete omkring mig. Dette blev mit primære fokus.

Jeg havde heldigvis let ved at sove i bussen, når vi kørte videre til næste stop. At hvile eller sove i alle de forskellige store sovesale, vi fik tildelt rundt omkring, gik efterhånden også fint. Vi havde også fået den læring i Barcelona, at vi skulle sørge for at lave vagtplanen, så vi minimum havde tre timers pause ad gangen.

Det var en ualmindelig dejlig seva (frivilligt arbejde), da der var en fin energi om Amma-dukkerne. De fleste besøgende blev i godt humør, når de så dukkerne. Mange fortalte rørende historier om deres dukker. Ammas kærlighed mærkedes så tydeligt, og flere af dem, der prøvede at holde dukkerne, blev rørte.



Det var fantastisk, når vi kom til et nyt sted og Amma her havde mulighed for at være sammen med de forventningsfulde lokale frivillige og os aftenen inden programmet. Disse aftener var noget ganske særligt. I sammenligning med programmerne var vi her kun en lille skare. Amma var i hopla og der var en løssluppen og samtidig intens stemning. Vi fik alle prasad (mad) og kunne nyde at sidde og spise sammen med Amma, som én stor familie.

De mange Devi Bhava - aftener/morgener var noget ganske særligt og her oplevede jeg mange gange, at det føltes, som om jeg blev fyldt op med energi og slet ikke havde behov for at sove i min pause.

Jeg følte det som et stort privilegium at kunne være i Ammas kærlighedsenergi i så mange uger og nød i den grad meditationerne, talerne, de mange bhajans og den professionelle underholdning i hver eneste by.

I London var det en speciel oplevelse at vide, at turen nu var slut. Jeg var naturligvis ked af ikke at kunne følge med Amma til USA, men jeg glædede mig også til at komme hjem igen. Det var en uforglemmelig og meget lærerig tur, og jeg vil meget gerne med til næste år igen.

Oversvømmelser i Chennai: Amma sender 500 frivillige og donerer 5 millioner kroner

Chennai, Tamil Nadu i Indien, december 2015

Hundredtusindvis af mennesker er berørt af de kolossale tab og skader forårsaget af regnskyl og oversvømmelser i Chennai og andre dele af Tamil Nadu i Indien. Amma har været hurtig til at reagere og sende frivillige ud for at uddele mad, tøj og medicinske forsyninger. I et andet tiltag for at hjælpe de katastroferamte har vi doneret 50 millioner rupier (5.090.000 kr) til regeringen til nødhjælpsarbejdet. Midlerne blev overdraget til Tamil Nadus statsminister af Ammas højtstående repræsentant, Swami Ramakrishnananda Puri, og går direkte til Statsministerens Nødhælpsfond.

Fra den sidste uge af november har vore frivillige ydet nødhjælp og rehabiliteringstilbud. I øjeblikket har mere end 500 frivillige medvirket, inklusive studerende og undervisere fra vores eget Amrita - Universitet. Nogle frivillige har modigt risikeret deres eget liv for at redde folk, der var blevet fanget af de stigende vandmasser, ved at bruge reb til at sikre sig selv fra at blive revet med af flodstrømmene. Emballeret drikkevand og mad er stillet til rådighed for de, som gerne vil blive boende i deres egne hjem. Selv nu efter at vandet har trukket sig tilbage, er vore frivillige fortsat ude for at give mad til tusindvis af berørte mennesker hver dag, og der er ligeledes blevet uddelt hundredtusindvis sæt tøj.

Vigtige lægeydelser er til stede, inklusive et team på 25 læger og paramedicinere fra Amrita - Universitet. De er udstyret med to fuldt udstyrede ambulancer med udstyr til hjerteproblemer, akut nødhjælp og radiografi samt faciliteter til drift. Vi er også i stand til at teste for epidemiske sygdomme på to minutter, så læger kan komme til at håndtere ethvert potentielt udbrud. Udover den igangværende nødhjælp, forbereder vi at sende langtidsforsyninger til de overlevende fra oversvømmelserne. Mange mennesker er blevet hjemløse og er uden ressourcer, så for at støtte deres rehabilitering sender vi dem fornødenheder såsom komfurer, redskaber, tøj, tæpper og toiletartikler.

Læs flere nyheder på den danske Embracing the World - hjemmeside her.

IAM meditationskurser

København den 27.-28. februar 2016
Aarhus den 2.-3. april 2016
 

Vi tager på messe i København - kom forbi og sig hej!

Vi tager traditionen tro på Krop-Sind-Ånd messen i Falconer Centret på Frederiksberg den 5.-7. februar 2016. Du finder os i den store hal, til venstre fra indgangen, stand 108.

Hvis du har spørgsmål eller andet: kontakt Teja på mobil 51 88 88 41 eller mail til kbh@amma-danmark.dk.

Tilbud om gratis Amma - foredrag / ’home-parties’ hos dig



Vi har i løbet af 2015 holdt en række Amma-foredrag rundt i landet, for større eller mindre grupper. Vi har bl.a. været på biblioteket i Herning, i New Age bogshop i Aarhus og i private hjem. Der er hver gang en meget intens stemning og stor interesse for at høre om Amma.

Hvis du vil bidrage til at udbrede kendskabet til Amma, kan du melde dig til undertegnede for at lave en aftale om et foredrag om Amma.

Du sørger for:

  • Et lokale (fx din stue) eller du kan måske låne et lokale på dit lokale bibliotek eller et andet sted, hvor der er plads til
    • Dem der ønsker at høre om Amma
    • Et lille bord til en Amma-shop hvor vi sælger Amma-bøger, musik, røgelse m.m.
    • To foredragsholdere
  • Invitation af Amma-interesserede (hvis du vil annoncere fx. i en lokalavis eller på facebook, hjælper vi med materiale)

Vi kommer med:

  • Video om Amma og de velgørende aktiviteter i Embracing the World - regi
  • Projektor, lærred (en hvid væg kan også bruges) og højttalere
  • Foredrag om Ammas liv og personlige erfaringer fra mødet med Amma

Aftenen forløber typisk med video og foredrag i ca. en time, en pause på 15-20 min, spørgsmål og svar og til slut en guidet meditation. Varighed 1½ til 2 timer.

Du kan få nærmere oplysninger og lave aftale om et foredrag eller et home-party ved at kontakte Lilian Varada 3024 8628 aarhus@amma-danmark.dk (Jylland, Fyn) eller Teja Jane 5188 8841 (København, Sjælland).

To nye bøger på dansk

Vi har fået oversat Regnbuens farve - Lederskab med medfølelse skrevet af Swami Amritaswarupananda og 108 Citater om Kærlighed af Amma.



Regnbuens farve - Lederskab med medfølelse

Swami Amritaswarupananda ser tilbage på 34 år af sit liv sammen med Amma, og deler mange dybt bevægende historier. De fremhæver hendes unikke beslutningstagning, hendes ideologi og pragmatiske tilgang til de strategier, der skaber bemærkelsesværdige resultater.

Kapitel efter kapitel afslører praktiske måder til at udnytte de tilgængelige ressourcer, den rigtige indstilling man bør have til arbejdet og hvordan vi forbliver engagerede og ansvarlige over for de projekter, vi forpligter os til. Frem for alt demonstreres vigtigheden af at opretholde en kærlig, medfølende og neutral holdning i alt, hvad vi gør. Værdier er nødvendige for at lederskab og inspiration kan blive ét.

Regnbuens farve understreger højdepunkter af uforlignelige teknikker til at hjælpe ledere med at intensivere autentisk loyalitet og engagement for deres ansatte. Dette er med til at påvirke samfundet på en positiv måde.

108 Citater om Kærlighed af Amma. 

1. Kærlighed er vores sande essens. Kærlighed er ikke begrænset af kaste, religion, race, eller nationalitet. Vi er alle perler på den samme kæde af kærlighed. At vække denne forenethed og sprede den kærlighed, som er vores iboende natur, er menneskelivets sande mål.

2. "Er jeg virkelig forelsket, eller er jeg for tilknyttet?" Tænk over dette spørgsmål så dybt, som du formår. De fleste mennesker higer efter tilknytning, ikke efter sand kærlighed. På en måde forråder vi os selv. Vi forveksler tilknytning med kærlighed. Kærlighed er centrum og tilknytning er periferien. Gå efter centrum.

De kan begge købes i den danske Amma-shop på hjemmesiden her. Den perfekte julegaveidé. 

Uddrag fra kapitel 1 i Regnbuens farve - Lederskab med medfølelse

Af Swami Amritaswarupananda

 
   

Når ledelse bygger på evige værdier

Når mennesker i denne tid hører ordene styring og ledelse, vil de straks associere disse ord med at lede en virksomhed eller med politisk lederskab. Basalt set betyder ledelse at styre resurser, finanser, prioriteter og tid. I forretningslivet vil alt i sidste instans handle om profit og det overskud, der kan hentes hjem og øge saldoen på bankkontoen.

Selvom ledelse generelt kun tilskrives nogle udvalgte områder af livet, er det også en indgroet del af vores daglige liv. Ledelsesprincipper vil uvægerligt komme i spil, uanset om det drejer sig om en lille tebutik, der befinder sig i vejkanten, eller om et femstjernet hotel, og uanset om det er et lille hjem, hvis tag er tætnet med blade fra kokospalmerne, eller et hjem, der er stort som et palads. Vi lever i en tid med kernefamilier, venner, der deler lejlighed, og mennesker, der lever alene. Uanset hvad spiller ledelse og styring en vital rolle. Ligesom der findes ledere i en virksomhed, findes der ledere i hjemmet.

Teknologien har forandret den måde, man lever på, og den har skabt en alvorlig kløft mellem generationerne. Mange hjem er teknologisk blevet omdannet til kontorer. Især blandt de yngre generationer er teknologiske færdigheder og logiske analyser blevet anset for at være det vigtigste. Forældrene har magten til at træffe beslutningerne på kontoret, men i hjemmet er børnene beslutningstagere, fordi de i højere grad mestrer de moderne digitale systemer og er i stand til at samle mere information end deres forældre. De er ikke kun gode til at indhente viden, men de udmærker sig også i forhold til at opdatere systemerne og informationen. Når forældrene forsøger at følge med, opstår der konflikter.

Produkter overstrømmer vores markeder. Hver sjette måned eller hvert år kommer der en ny model, og på den måde kan vi opdatere mobiltelefoner, bærbare computere, iPads, tablets, biler, motorcykler og snart sagt hvad som helst. I virkeligheden er folk efterhånden blevet så stressede, fordi de nu ”har brug for” så mange af de nyudviklede ting for at være glade. Deres ønsker er ”ude af kontrol”. Jeg er ikke pessimistisk. Alle fornemmer, at moderne mennesker i øjeblikket er ude af trit, hvad angår ønsker om at forbruge. Men mange mennesker er ikke indstillet på at forandre de gamle mønstre og dybt indgroede vaner. Alligevel kan man opnå mirakuløse forandringer ved at gennemføre enkle forandringer i sit liv og i sin måde at anskue tingene på. Man er blot nødt til at være villig til at gøre det. 

Det er ligesom det antikke begreb ”maya” (illusion). Definitionen af maya er, at alt, hvad der findes, hverken er virkeligt eller uvirkeligt. Maya eksisterer indeni og udenfor. Indeni eksisterer det som tanker og udenfor som objekter. Man bliver konstant ført omkring af de bølger, der skabes af disse to verdener, den indre og den ydre. Tingene er i konstant forandring. Folk venter på at smide de gamle modeller ud og skynde sig at få fat på de nye. Folk bliver forvirrede pga. de mange valgmuligheder. De modsatrettede ønsker påvirker både familien og de arbejdsmæssige relationer. Man bør se dybere ind i definitionen af maya og menneskehedens nuværende tilstand. Her vil man lægge mærke til den adfærd, der kendetegner andre mennesker i omgivelserne. Er de fleste ikke fanget i en verden af illusioner, når de så let bliver ofre for en fascination af den teknologiske verden?

Alle vegne er folk blevet mere bevidste om sundhed. De går ture tidligt om morgenen og jogger. I byområderne er over 60 % af indbyggerne blevet medlemmer af et fitnesscenter. Alligevel ser man en hastigt stigende vækst i psykiske lidelser, forhøjet blodtryk, tidlig sukkersyge, hjertelidelser osv.
Hvorfor? Det er enkelt og logisk – folk har mindre tid til at hvile. De bruger mere tid på at gruble, være ængstelige, ønske ”ting” og føle trang til at få det, andre har. Beviset på et godt helbred er fraværet af forstyrrende tanker og følelser, som forstyrrer den indre balance. Menneskeskabte regler og de evige mysterier i universet - de ubekendte lovmæssigheder – er begge lige vigtige iet menneskes liv. Men man glemmer at se afbalanceret på tingene, når man bliver fanget af vaner og adfærdsmønstre. At forstå disse to aspekter og omsætte denne viden i praksis inden for alt, hvad man gør, er en vigtig nøgle til ledelse. Det gælder, uanset om man er fattig, rig, uddannet eller ikke kan læse, om man er en administrerende direktør i en multinational virksomhed, ejer en lille forretning eller arbejder som landmand.

Livet er den største leg af alle de lege, der findes. Evnen til at holde de menneskeskabte regler og loven om dharma i perfekt balance er afgørende for den succes, glæde og fred, man vil kunne opleve i løbet af sit liv. Hvis man ser på livet med skelneevne, vil man indse, at det endelige mål ikke at vinde legen. Den sande sejr består i at vinde på en ædelmodig og værdig måde. Det er farligt at lade en af de to verdener få for stor realitet og vigtighed. Så vær centreret i midten.

Hverken på denne eller den anden side. Fra midtpunktet i centrum vil man kunne betragte alt på en god måde, mens tilbøjeligheder kun giver et delvist indblik. 

Det er her, at spirituel tænkning, selv-introspektion, meditation og en venlig indstilling, hvor man viser medfølelse, kan åbne for en hel ny verden omkring hvert menneske. Så lad mig anbefale en formular: 1) Giv dagligt plads til introspektion. 2) Læg mærke til dine svagheder og begrænsninger. 3) Overvind dem. 4) Erstat negative tanker med positive. En forandring i ens indstilling sker kun, når man erkender sine svagheder og overskrider dem. 

Regeringer og multinationale selskaber har haft held med at øge alle menneskers niveau af komfort og deres levestandard. Det virker som om, at verden kun har set fremskridt, som økonomisk succes. Men hvis det er tilfældet, hvorfor findes der så al den utilfredshed og lidelse? Hvorfor har bipolare lidelser spredt sig med så alarmerende hastighed? Hvorfor er antallet af selvmord steget på verdensplan? Hvorfor ser man en stigning i konflikter, vold, krig, had og egoisme? Det virker som om, at man har afprøvet enhver magt, der er tilgængeligi verden (økonomisk, militær, intellektuel, videnskabelig og teknologisk), og at man kun har fået sparsomme eller ingen positive resultater. 

Samfundet har opnået videnskabelige og teknologiske fremskridt, men psykologisk set er det ved at gå i opløsning. Man er nødt til også at gøre psykologiske fremskridt i takt med, at man gør videnskabelige og teknologiske fremskridt. Ellers vil videnskab og teknologi kun tjene til at binde mennesket endnu mere. I sidste ende vil det kun føre til lidelse. 

Forældre, lærere og mennesker, som kan påvirke børn og unges modtagelige sind, skal have den modenhed og forståelse, som gør det muligt at korrigere børnenes perspektiv, når de er kommet på afveje. Man skal være fuldt opmærksom på, at børnene en dag vil blive mennesker, der får et ansvar. De vil være mænd, koner, bedsteforældre, ledere, professionelle, politikere osv. Ligesom man støtter dem til at få en uddannelse, skal man lære dem, hvordan de skal håndtere deres ønsker, deres sind og deres handlinger og reaktioner. Fortæl dem, at de ikke skal lade deres ønsker udvikle sig til grådighed. Fortæl dem, at intens begær og dyb had virkelig kan true den oplevelse af fred og glæde, de har indeni. Undervis dem i værdien af ærlighed, sandfærdighed, medfølelse, kærlighed, omsorg og evnen til at dele med andre. Det mest afgørende er, at forældre indser, at disciplin ikke er tilstrækkelig. Børnene må opleve, at deres forældre er gode eksempler på, hvordan man omsætter de positive kvaliteter i praksis, selvom de ikke er perfekte...