Amma-retreat på Møn i bededagsferien 16.-18. maj

Ja – Det er ganske vist. Der bliver endnu engang retreat i Danmark med en af Amma’s nærmeste disciple – Brahmachari Shubamrita. En skøn mulighed for at få ’opladet de spirituelle batterier’ – at møde Amma’s energi og kærlighed og få formidlet Amma’s budskaber på en nærværende og letforståelig måde.
 

Det vil blive mulighed for check-in fra fredag den 16. maj om eftermiddagen eller lørdag morgen – og retreatet slutter søndag eftermiddag.


Nærmere oplysninger med anvisning om tilmelding og betaling vil blive udsendt snarest – men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Amma-møder

I Aarhus og København afholdes Amma-møderne (Satsang) forskellige steder, så check derfor kalenderen for de enkelte grupper på hjemmesiden her. Det er gratis at deltage i Amma-møderne og alle er velkomne.

Send en mail til aarhus@amma-danmark.dk eller kbh@amma-danmark.dk, hvis du ønsker at modtage lokalkalenderen på mail.

Der afholdes desuden Amma-møder i Aalborg, Tommerup, Langå og Herning. 
 

'Jo mere stille sindet bliver jo mere begynder det at ligne det universelle sind.' - Amma

Embracing the world brochure på dansk

Vi har fået oversat den store Embracing the World brochure til dansk. Denne fantastiske brochure kan downloades som PDF-fil fra Amma-Danmarks hjemmeside her

Dansk repræsentant i Amritapuri

Amma har besluttet, at hvert land skal have en repræsentant i ashrammen. Amma vil gerne have, at alle - især nye - føler sig velkomne og godt tilpasse i ashrammen og ønsker at give alle mulighed for at få hjælp og råd hos en landsmand.Viswambaran er bosiddende i ashram-men og vores danske repræsentant. Man kan mødes med ham to gange om ugen. Viswambarans mailadresse er christian.india@outlook.com, og du er velkommen til at skrive til ham, hvis du har spørgsmål, inden du rejser til ashrammen. 

Awareness in Action


Invitation til AYUDH’s 10énde EU ungdomsinitiativ 13. juli-20. juli 2014

Vi er meget glade for at kunne invitere dig til det 10énde europæiske AYUDH ungdomsinitiativ ”Awareness in Action!", der finder sted fra 13. juli-20. juli 2014 på MA Center Tyskland nær Frankfurt.

250 unge fra 20 lande forventes at deltage i den største AYUDH begivenhed til dato. De er med til at fejre vores tiende års ungdomsdeltagelse og interkulturel udveksling i Europa.

Under ungdomslejren vil der være taler der bliver afholdt af Br. Shubamrita og Bri. Dipamrita, samt andre kendte personligheder fra følgende områder: videnskab, politik, medier, kunst og personlig udvikling.

De overordnede emner for initiativet er sundhed i vores krop, sind, sociale netværk og økosystemet på vores planet. Vores tilgang til dette er: bevidsthed (Awareness). Hver enkelt af vores handlinger har en konsekvens - for os selv, for andre, for planeten. Bevidsthed er det udgangspunkt, hvorfra vi vælger, hvad vi køber og spiser, tænker og siger, accepterer eller afviser.

Læs resten på hjemmesiden. Klik her

 

Ammas Nytårsbudskab


Vær medfølende over for naturen - bad sindet i entusiasme hver dag

1 Januar 2014, Nytårsfejring, Amritapuri

Nytårsaften blev fejret i stor stil i Amritapuri. Efter aftenbhajans med Amma samledes alle i den store hal og blev underholdt med en bred vifte af kulturelle optrædener som omfattede Hip Hop, Klassisk Indisk Dans, og en teaterfortolkning af en af Ammas satsanghistorier.

Hele natten igennem sad Amma i midten af hallen og nød alle de underholdende indslag med alle andre omkring sig. Mange af de små børn sad på skift på Ammas skød. Da aftenens sidste optræden sluttede af, gav Amma sit nytårsbudskab.

Vi står på tærsklen til et nyt år. Den blotte tanke om et nyt år vækker vibrationer af forventning, glæde og fest. Må blomster af fred og lykke blomstre i mine børns hjerter. Må duften af ​​disse blomster sprede sig ud over verden gennem deres gode gerninger.

I det forløbne år har mange begivenheder skadet os dybt. Krige, konflikter, naturkatastrofer, udnyttelse af kvinder ... listen fortsætter. Der var krigen i Syrien, orkanen på Filippinerne, ødelæggelserne i Uttarakhand ... de forfærdelige billeder af disse tragedier fortsætter med at dukke op i vores sind. Vi diskuterer meget og skriver en masse om de udfordringer som menneskeheden i øjeblikket står over for, men vi har endnu ikke virkelig erkendt disse udfordringer. Mange mennesker taler meget om miljøbevarelse, men sand storhed ligger i at omsætte disse principper til praksis og rent faktisk gøre noget ved det. I det forløbne år har vi ødelagt 12,5 millioner hektar skov. Hvor lang tid vil det tage os at genetablere disse skove? Er det overhovedet muligt? Forskere kalder skove "planetens lunger". Vi skal være bevidste om, at vores forurening af have, floder og skove ikke er anderledes end at injicere gift ind i vores blodbaner. De samme mennesker, som skulle være ansvarlige for at beskytte naturen er faktisk ansvarlige for dens ødelæggelse. Amma har et ønske: Når vi sætter vores nytårsfortsætter, er vi også nødt til at beslutte at udvise medfølelse over for naturen. Hver lille indsats vi gør i retning af miljøbeskyttelse er kostbar, fordi det faktisk hjælper til opretholdelsen af liv. Det er mere værdifuldt end nogen form for materiel rigdom. Gennem vores skoler kan vi vække vores børns interesse i at beskytte naturen, ligesom den interesse, vi har vækket i dem til at indsamle penge.

Bare at vende siderne i vores kalender ændrer intet. Det er urenheder som vrede, begær og jalousi i os selv, der forvandler "gode tider" til "dårlige tider." Vi har brug for at have et højere mål i livet. Forestil dig, at et skib sejler på havet med sine sejl sat perfekt til at fange vinden. Men hvis kaptajnen ikke ved, hvilken havn han skal lægge skibet til i, vil han bare fortsætte med at sejle omkring. Uden en destination, uanset hvor godt han sejler skibet, vil sejladsen være meningsløs. Det er vores mål, der giver os entusiasme, styrke og energi. De gør os levende.

Vi har brug for en daglig rutine til at hjælpe os til at nå vores mål. Hvis spiritualitet er vores mål, vil vi forsøge at give næring til gode tanker. Vi vil forsøge at gøre gode gerninger. Vi vil ikke ruge over unødvendige tanker. Vi vil ikke blive jaloux over andres succes. Vi vil ikke blive generet af de forskellige ting, der foregår omkring os, og vi vil kun forsøge at gøre, hvad vi kan for at hjælpe. Vi vil læse spirituelle bøger og deltage i satsangs.

Døden er hele tid foran og bagved os som en skygge. Vores krop er som et lejet hus. På ethvert tidspunkt kunne vi blive bedt om at forlade denne krop. I stedet for at forlade kroppen sparkende og skrigende, bør vi altid være parat til at forlade med glæde og latter. Før døden overmander os, har vi mange vigtige opgaver at fuldføre. Livet giver mulighed for at se tilbage og evaluere vores egen udvikling og på samme tid, til at se fremad og fokusere på handling. Hvorfor har vi påbegyndt dette liv? Hvad er vores mål med livet? Bevæger vi os i den rigtige retning? Eller er vi faret vild? Begyndelsen på et nyt år er en tid til selvransagelse og faste beslutninger.

Vi bader hver dag for at holde os rene. Entusiasme er ligesom et bad for sindet. Det er ikke nok at føle sig entusiastisk og munter kun på selve nytårsdagen. Vi er nødt til at bevare denne følelse hele året. Når vi vågner om morgenen, vasker vi vores ansigt og forbereder os til dagen. Ingen ønsker at være snavset eller grim. Dette er normalt den første tanke om vores dag. Men vi er nødt til også at rense vores sind. Vi er nødt til at fjerne det støv fra vores sind som vores negative tanker og mentale tilbøjeligheder er. Så vil ikke kun vores liv, men også livet for dem vi omgiver os med blive smukt. Hvis dette er vores holdning, vil hele verden begynde at blomstre med entusiasme, lige som et nyt forår der begynder. Må Ammas børn blive budbringere af kærlighed og fred. Amma beder til, at alle hendes børns liv må være fyldt med fred og lykke. Må Nåde velsigne alle og enhver. Lad os synge sammen "Om Lokah Samastah Sukhino Bhavantu" - Må alle væsener i alle verdener være lykkelige. Det er vanskeligt at fjerne mørket, men i nærvær af lys forsvinder mørket spontant. Må på samme måde lys af kærlighed og medfølelse brænde klart i hjerterne hos alle Ammas børn. Må Paramatmans (Det højeste Selv) Nåde strømme ind over os med styrke".

Da Amma havde afsluttet sit budskab med bønnen om, at hele verden skal stræbe efter et fredeligt 2014 begyndte hun at synge ”Khusiyom Ki Bahar”. Alle sang sammen med Amma i en stemning af bøn, som kulminerede i det sidste omkvæd: ”Lokah Samastha Sukhino Bhavanthu”.

Så løftede stemningen sig og blev mere optimistisk og glad da Amma førte alle gennem ”Meri Jhopadhi De”. Et hav af hænder, arme og kroppe svajede fra side til side klappende til sangens rytme. Til den sidste sang kunne mange ikke længere holde tilbage på deres glæde og rejste sig og dansede mens Amma sang ”Tannana Tannana”. Hele salen gyngede og svajede da sangen fortsatte og stemningen steg til nye højder. Alle havde nu rejst sig og hoppede og dansede af glæde. Efter den allersidste sang ”Mata Rani Ki” var sunget, blev store gryder med payasam (en indisk dessert med ris og mælk) bragt ind til Amma, hvorefter hun delte det ud til alle.