Amma-Danmark - Nyhedsbrev Januar 2017
Indhold
Ayudh-Danmark - Ammas danske ungdomsafdeling
Spirituelt Amma-event i Cinemateket d. 22. januar 2017
Amma-meditationsaftener på Risskov Bibliotek 
Meditationskursus i København d. 4.-5. marts 2017
Julebudskab: Gør enhver forhindring til det næste trin på vejen 
Nytårsbudskab: For at være lykkelig må man acceptere både op-og nedture i livet
Ayudh-Danmark - Ammas danske ungdomsafdeling

Ayudh er en del af Embracing the World og har aktive medlemmer over hele verden. I Danmark bliver Ayudh ledet af Andreas, men også Maalthe er meget aktiv. Her følger en beskrivelse af nogle af deres aktiviteter i 2016:

Den internationale fredskonference i Maastrict
I starten af 2016 deltog Ayudh i den internationale fredskonference i Maastrict. Målet var at få bedre indblik i et større fredsarbejde og bedre organisatoriske strukturer i Ayudh. Det var også vigtigt for os at få et tættere partnerskab med flere organisationer og danne nye netværk. 



Commission of status of Women (CSW60)
Ayudh-Danmark deltog i marts i det første Commission of status of Women (CSW60) ungdomsforum i New York. Her fik Ayudh et partnerskab med Malala foundation og flere betydningsfulde medlemmer af FN. 

Blindestokke til blinde børn i Kenya
Ayudh-Danmarks højdepunkt i 2016 var, da vi efter måneders arbejde kunne fonde Matzes projekt, white C(R)ane projekt, så blinde Matze fra Ayudh-Tyskland selv kunne komme til Kenya for at se de børn, hans projekt har hjulpet. Projektet startede med, at han donerede sine og andre blindes blindestokke til blinde børn i Kenya. Efterfølgende har han været initiativtager til, at der nu hvert år rejses penge til indkøb af nye blindestokke.



Turen til Kenya var alt det hårde arbejde værd. Den gik ud på, at vi skulle hjælpe til i Ammas skole nær Arthi-river i Nairobi. Oplevelserne kan ikke beskrives. De følelser, der var i spil ved fx at hjæpe en blind mand igennem et slumkvarter, kan ikke beskrives, heller ikke de indtryk, man fik af de fattige børn –  alt i alt en berigende tur. 

Human Rights Council – HRC 
I begyndelsen af sommeren drog vi til Geneve for at deltage i HCR youth forum i hjertet af FN. Her mødte vi unge mennesker fra hele verden - alle med deres værdier, mål og motivation for at deltage. HRC er en central underorganisation i FNs humanitære afdeling, som beskæftiger sig med evaluering af landenes overholdelse af menneskerettighederne. 



Det lykkedes at skitsere rammerne til nogle konkrete målsætninger for problematikker og løsninger, som unge repræsentanter fra hele verden kunne stå inde for. Ikke så meget tom snak, og det føltes godt at få noget på papiret efter dybe diskussioner med den viden, at det ville blive set og hørt. 

Det var dybt inspirerende at møde andre unge mennesker med motivation og viljen til at få indflydelse på menneskerettighederne. Alt fra nordkoreanske flygtninge og situationen i Syrien til folk med uformel-læring af tekniske vandrensningsprojekter.

Ayudh AWARD
Ayudh-Danmark vandt årets Ayudh AWARD. Det skyldtes vores store aktivitet med international deltagelse og nationale møder og arrangementer med asylansøgerne i Center Sandholm, hvor vi arbejder sammen med den danske Amma-gruppe i København. 

Ayudh-camp i Hof Herrenberg
Den årlige Ayudh-camp er altid et af årets højdepunkter. I år var temaet One World One Home. Vi drog mod den tyske ashram i Hof Herrenberg for at mødes med 300 andre unge mellem 15 og 30. Vi hjalp med at forberede ugen, lige fra at arrangere foredrag og events til det praktiske med at rejse telte. Vi stod på scenen, lavede icebreaker games, stod på sidelinjen for at hjælpe teamet med foredragene og faciliterede gruppearbejdet. Vi deltog så vidt muligt i foredrag, picnics og i samtalerne og samspillet mellem deltagerne. Men allermest var vi der bare og nød den ubeskrivelige stemning af euforiske unge oprørske, nysgerrige og den undervilde livlige forandring, der skete med deltagerne i løbet af dagene. 



En central figur Gopi Kallayil, som er ansvarlig for googles marketing, viste os mange tips om internettet, og desuden blev hans morgenyoga  et stort samlingspunkt. Vi havde også et Ayudh Symposium, som var vores store aktivitet uden for campen i år. Her mødtes unge og politikere i dialog. Politikere, aktivister og andre med relation til ”one world one home”, var inviteret. Desuden deltog en af de overlevende fra terrorangrebet på Utoya. Som sædvanligt sluttede vi af med en stor festival med ubeskrivelig smuk musik, kulturelle optrædender og en hel masse dans, sjov og samvær.

Hvis du kender nogle unge mellem 15 og 30, der gerne vil være med i Ayudh, så kontakt gerne Andreas: Ayudh.andreas@gmail.com eller mobil: 3172 0224
Spirituelt Amma-event i Cinemateket d. 22. januar 2017 



I samarbejde med biografen og filminstituttet Cinemateket inviterer vi til et spirituelt event med dokumentarfilmen ‘Darshan', en guidet meditation og efterfølgende med café, levende musik, hygge og et kram eller to. 

Den anerkendte franske instruktør Jan Kounen fik Ammas tilladelse til at følge hende på tur i Indien fra Jaipur til Calcutta, mens Amma forvandlede sit land og verden med den ene omfavnelse efter den anden. Filmen er tidligere med stor succes vist i biografen Øst for Paradis i Aarhus. 

Før og efter arrangementet vil der være mulighed for at købe musik, bøger mm. til støtte for det humanitære arbejde, som Amma står i spidsen for. 

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Tid: Søndag den 22. januar kl. 16:15
Billetter (90 kr., dog 65 kr. for Cinematekets medlemmer): Bestilles på tlf. 33 74 34 12 eller online via linket her.

Amma-meditationsaftener på Risskov Bibliotek i 2017



Meditationsaftenerne vil være en god mulighed for at få et første bekendtskab med Amma og få et indblik i det omfattende hjælpearbejde, der foregår i Embracing The World. Endvidere bliver der lejlighed til at lære om brugen af mantraer, synge meditative sange og ikke mindst være med til en guidet meditation.

En oplagt mulighed for at give venner og bekendte mulighed for at høre nærmere om Amma.

Datoer: mandagene 13. februar, 13. marts, 3. april og 8. maj i 2017.
Tid: kl 19 – 21.00 (adgang fra 18.45). Gratis adgang – ingen tilmelding

Indhold:

  • Kort introduktion til aftenen
  • Lidt om Amma
  • Recitation af fredsmantraer
  • Meditative enkle sange (bhajans)
  • Guidet meditation (- kan efterfølgende praktiseres derhjemme)
Der kræves ingen forudsætninger. Evt. spørgsmål: Tlf  6084 4559 (Majbrit)

IAM meditationskursus i København

Den 4.-5. marts 2017 i lokalerne hos Grace Tours, Østerbrogade 52 1tv., 2100 - København Ø. Tilmelding til Lise på lijherognu@gmail.com eller mobil 2011 3556. Underviser: Jane Teja. Ved spørgsmål til kurset/ undervisningen skriv til IAM@amma-danmark.dk eller mobil 5188 8841. Der er plads til max 15 deltagere. Læs mere her.





Ammas julebudskab: Gør enhver forhindring til det næste trin på vejen

Den 25. december 2016, Amritapuri Ashram.

Når de fleste mennesker taler om jul, taler de om den storslåede tid, de tilbragte sammen med deres familie, de lækre retter og desserter, de tilberedte, samt de gaver, de fik. Næsten ingen taler om de bønner, de bad, om den åndelige praksis, de lavede, eller den indsats, de gjorde for at omsætte Jesu lære til handling. Dette ville i sandhed udgøre den virkelige julefest. Amma siger ikke, at de andre festligheder ikke er nødvendige, bare at julen kun får sin sande betydning, når vi bruger den til at reflektere over Kristi liv og lære og til at evaluere vores åndelige fremskridt. Rigtig kærlighed til Herren opstår, når vi tager de idealer til os, som han stod for, da de hjælper os med at erkende himmeriget inde i os selv og forvandle vores liv til et liv i tjeneste for menneskeheden.

Hvad enten det var Sri Krishna, Sri Rama eller Jesus Kristus, så gennemgik de alle en masse udfordringer i livet. De tog bravt imod dem uden at bryde sammen. Desuden gjorde de enhver forhindring til det næste trin på vejen. Dette var deres storhed. De viste os gennem deres liv, at hvis vi gør en oprigtig indsats mod et højere mål, kan ingen kraft i denne verden stoppe os. Selv efter tusinder år inspirerer deres liv os stadig og fylder os med styrke.

Helligdage som jul giver os mulighed til at praktisere idealet om at dele med andre og være omsorgsfulde. Alle de velsignelser, vi har modtaget i livet, skyldes ikke kun vores egen indsats. Vores succes er også et resultat af den hjælp, de bønner og de velsignelser vi får fra alle dem, der elsker os. Vi står i gæld til dem. Vi bør altid huske på dette. Julen er en god lejlighed til at udtrykke vores taknemmelighed over for disse mennesker. Efterhånden som vi gør fremskridt på den spirituelle vej, skal vi lejlighedsvis med taknemmelighed huske alle, som har hjulpet os på vores rejse. Hvis der er mennesker, der har gjort os fortræd, må vi udvikle evnen til at tilgive og glemme. En sådan holdning er ligesom brændstof, der vil bringe os langt fremad.

Juletræet er et symbol på livets træ. Ligesom juletræet er pyntet med mange smukke ting, er dette vores menneskelige liv også blevet velsignet med mange gaver – såsom dømmekraft, kærlighed, medfølelse og evnen til at tilgive. Det er op til os at gøre bedst mulig brug af disse gaver. På toppen af juletræet sidder en stor stjerne. Denne stjerne repræsenterer målet for menneskets liv, som er at realisere vores enhed med Gud. Ved at bruge de evner, vi har fået af Gud, kan vi nå dette mål.

Frøene af spiritualitet som ligger i os, begynder at spire, når vi vander dem med medfølelsens vand. Børn, vi bør være i stand til at finde plads i vores hjerter også til andre. Må mine børn være i stand til at opnå dette.

Amma overlader sine børn til Paramatman og ønsker alle sine børn en rigtig glædelig jul!

|| om lokah samastah sukhino bhavantu ||

Må alle skabninger i alle verdener være fredfyldte og lykkelige.

Ammas nytårsbudskab: For at være lykkelig må man acceptere både op-og nedture i livet

1. januar 2017, Amritapuri – Uddrag fra Ammas nytårstale

Vi har nu lagt 2016 bag os med de erfaringer, vi har gjort undervejs. Nu er der et andet nyt år at se frem til, fyldt med nye håb og forventninger. Hvert nyt år er som et ubekrevet blad i bogen om ​​vores liv. Hvad vi vælger at skrive i den, det er op til os. Hvis vi ønsker det, kan vi fylde den med indhold af kærlighed, medfølelse, fred og viden. På den anden side kan vi også fylde den med indhold af had, vrede og mørke. Må vi fylde vores viveka–fyldepen [viveka betyder dømmekraft] med blækket fra vores egen indsats og begynde disse nye sider med at skrive noget helt nyt.

Må vores ansigt lyse op med smil af kærlighed i dette nye år. Må vores sind blive fredfyldt, uden frygt og angst. Må vores hjerte blive fyldt med medfølelse. Må solen af ​​viveka [dømmekraft] oplyse vores sind. Må vores mål være at skabe en verden med fred og harmoni.

Vi hører mange mennesker sige, at 2016 ikke var et godt år. Men vi bør tænke over, hvem der var skyld i dette. Var det årets fejl eller vores egen? Har vi brugt året til at gøre en indsats for at lære, vokse og stige opad? Eller spildte vi det med trivielle gøremål?

Ligesom ejeren af en lille virksomhed hver aften gør status over sine indtægter og udgifter, er nytåret en god anledning til at se tilbage og reflektere over det forløbne år. På denne dag skal vi gøre lidt selvransagelse. Når vi ser på vores handlinger og holdninger, bør vi spørge os selv: “Hvor fik jeg overskud? Hvor har jeg lidt et tab?” Vi bør gøre en oprigtig indsats for at beskytte vores åndelige fremskridt og for at give afkald på vores negative sider.

I det forløbne år var vi vidne til mange tragedier og problemer i verden. Tusinder mistede livet i krige og uroligheder. Mange var ofre for terrorangreb. Mange døde i naturkatastrofer, og mange mennesker mistede hele deres livs opsparing. Flygtninge-krisen toppede. Utalliges sind var fyldt med frygt og håbløshed. På trods af alt dette bør vi ikke drukne i modløshed og frygt. Styrken til at møde disse udfordringer er i os. Hvis vi alle tager hinanden i hænderne, kan vi med sindsro og optimisme stå over for selv de største problemer.

Der er ingen grund til at bekymre sig om fremtiden. Op-og nedture er selve livets natur. Spiritualitet er den videnskab, der lærer os at acceptere alt med glæde. Hvis vi ændrer vores indre, mentale indstilling, kan vi håndtere de forandringer, der uvægerligt sker i det ydre. Hvis man ved, hvordan man svømmer, så bliver svømning i havet en dejlig leg. Men de, der ikke ved, hvordan man svømmer, kan nemt drukne. Forståelse af spiritualiteten hjælper os til at møde alt med mental styrke. Når problemerne i livet kommer, får nogle sammenbrud og er ude af stand til at møde dem. Det spirituelle menneske vil derimod være i stand til at klare sådanne svære tider med sindsro.

Atithi Devo bhava. Indisk kultur lærer os at betragte enhver Atithi [gæst] som Gud. Med Atithi menes ikke kun mennesker. Hver situation, vi overraskende støder på, er en Atithi [bogstaveligt, “én uden en bestemt tid”]. Vi skal være i stand til muntert at acceptere alt. Når vi gør det, bliver enhver situation et springbræt til større modenhed.

Når vi støder på udfordrende situationer, kan vi føle os intimideret. Ikke desto mindre må vi gå videre med årvågenhed uden at miste vores mentale styrke. Selv hvis vi falder eller mislykkes, skal vi ikke blive modløse, men bør se på tilbageslag som springbræt til succes.

Det betyder ikke noget, hvis vi ikke kan udrette “store” ting. Det er mere end nok, hvis vi kan sige et venligt ord, vise et kærligt smil og villigt og tålmodigt lytte til andres problemer.

Bare fordi et nyt år begyndt, betyder det ikke, at solen vil stå op i vest. To plus to bliver ved med at være fire; det bliver ikke fem. Det vil ikke ændre noget, blot at skifte et tal. I vores hænder har vi kun nuet. Lad os prøve at bruge det nye år til at være proaktive og udføre handlinger, der vil medføre en positiv forandring. Lad os lave et nytårsfortsæt om ikke at spilde penge på ekstravagante udgifter. Hvis disse penge kan bruges til at hjælpe syge børn, kan det betyde så meget. Selvfølgelig er døden i sidste ende uundgåelig. Vi er ikke i stand til at redde alle. Men hvis vi med vores hjælp bare kunne forlænge levetiden for sådan et barn, ville det betyde så meget for forældrene.

At være en del af sådanne medfølende handlinger er sandelig at leve de sandheder, der er udtrykt i udsagnene i Upanishaderne om at forkynde vores enhed med Gud: tat tvam asi og aham brahmasmi- “Du er det” og “jeg er Brahman.” Når vi for eksempel kommer til at stikke vores finger i øjet, straffer vi ikke fingeren. Tværtimod bruger vi den samme finger at gnide øjet med. Det er, fordi vi ved, at både fingeren og øjet er en del af vores egen krop. Ligeledes er det, når vi ser andre som vores sande Selv, så vil medfølelsen spontant opstå. På samme måde som vi tilgiver vore egne fejl, så lad os være i stand til at tilgive og glemme andres fejl. Lad os prøve at transcendere enhver følelse af vrede, som vi har over for dem, der har skadet os. Lad os aldrig glemme at udtrykke taknemmelighed til vore nære og kære. Dette er de nye ting, vi må gøre for at begynde det nye år. Sådanne handlinger vil medføre ægte genfødsel – en nyskabelse.

Lad os lære af vores fejltagelser i det foregående år og begynde det nye år med større opmærksomhed, entusiasme og optimistisk tro. På samme måde skal vi forstørre vores videns horisonter. Lad os gøre dette nye år til et velsignet år med handlinger, der spreder duften af kærlighed og medfølelse.

Amma beder til Paramatman at hendes børn vil gøre sådan. Amma ønsker alle sine børn et meget lykkeligt 2017.