Amma-Danmark - Nyhedsbrev Januar 2018
Indhold
Nytårsforsæt 2018
Bogen Kærlighed er svaret kan nu købes i shoppen
Fredsmeditationer i København og Aarhus
LAD DET GRO - Dyrk din egen mad og gør kloden glad
Amma i Danmark har nu over 1000 Synes godt om på Facebook
Meditationskursus på Køge aftenskole
Ammas nytårsbudskab for 2018
Uddrag fra Ammas julebudskab 2017
Budskab fra Amma: Adskillelsen mellem videnskab og spiritualitet

Nytårsforsæt 2018Kære Amma-venner

Så har vi forladt 2017 – et år med nye aktiviteter og tiltag i Amma-Danmark, som for eksempel kurser i LAD DET GRO (GetGrowing), Fredsmeditationer og Amrita Yoga. Og hvad mon der så vil ske med Amma-energien i Danmark i 2018?

Det vi kan regne med kommer til at ske: Der arbejdes med at stable et fælles skandinavisk yoga-retreat på benene, vi vil fortsætte med fredsmedtiationer, kurser i LAD DET GRO og Amma-aftener, og får helt sikkert igen glæden ved et have et arrangement med Br. Shubmarita, en af Ammas nærmeste disciple.

Det vi kan håbe på og bede til kommer til at ske: At Amma i 2018 kommer til København på Europa-turen. Vi arbejder på sagen, og det er spændende, om det skal lykkes denne gang.

Amma-energien og Amma kommer ikke bare til Danmark helt af sig selv – men hvad kan vi så hver især gøre for at det sker? Vi kan tage del i de aktiviteter, der allerede er, og du kan også hjælpe med forskellige praktiske opgaver i Amma-Danmark (fx oversættelse/korrektur/PR). Hvis du har lyst til at hjælpe, er du velkommen til at skrive til info@amma-danmark.dk. 

Mon der kan findes et bedre nytårsforsæt end at ville bede til, at Amma kommer til Danmark?

Godt nytår til alle!

Kærlighed er svaret kan nu købes i shoppen

Nu er `Kærlighed er svaret` også udkommet som almindelig bog. Tidligere var det i shoppen kun muligt at købe den som lydbog med dansk indtaling.

Swamini Krishnamrita Prana har skrevet denne lille og enkle, men alligevel meget dybe bog. Hun er en af Ammas nærmeste og har været hos Amma i mere end 25 år. I bogen trækker Swamini på sine personlige erfaringer fra de mange år. Det er en bog, der er skrevet fra hjertet til hjertet.

Uddrag fra bagsiden af bogen: Kærlighed beriger livet indefra og udefter. Intet i denne verden vil give virkelig tilfredsstillelse, før vi smelter sammen med den kærlighed, som findes i sjælen. Mærk kærligheden og synk dybere ned i hjertet. ”Kærlighed er verdens fundament. Hvor der er kærlighed, er der fred.” – Amma.

Bogen kan på det varmeste anbefales – også som gave til venner og bekendte.

Bestil bogen her (pris 60 kr.)

Fredsmeditationer i København og Aarhus

- Hjertets vej til fred og harmoni

Der har i 2017 været afholdt fredsmeditationer både i Aarhus og København. Programmerne har været lidt forskellige i de to byer, men begge steder har deltagerne været yderst positive over at være med til at gøre en indsats for at skabe mere fred i verden. Det giver en særlig enhedsfølelse, når man sidder flere sammen og reciterer fredsmantraet Om Lokah Samastah Sukhino Bhavantu (Må alle væsener i hele skabelsen være lykkelige og fredfyldte).

I 2018 fortsætter vi disse fredsmeditationer, men ændrer lidt på programmet: Vi starter med en guidet meditation, reciterer mantraet og sidder derefter i stilhed. 

Amma har de sidste år guidet en meget smuk Hvide blomster meditation, som hun opfordrer til, at man selv udfører. Den er blevet indtalt på dansk, og når den færdige indspilning er klar, vil den kunne købes i shoppen til privat brug. (Hold øje med amma-danmark.dk under nyheder!)

Information om fredsmeditation i København - klik her eller i Aarhus - klik her.

LAD DET GRO - Dyrk din egen mad og gør kloden glad Kom på weekendkursus og få nok viden til, at du kan gå i gang med at dyrke økologiske grøntsager og frugt på din altan, i din lejlighed eller have. 

"Hvis alle mennesker dyrkede deres egen mad til bare én dags forbrug, ville det forbedre klodens tilstand. Denne relation til naturen vil desuden give os ny vitalitet og livsglæde." - Amma

Underviserne Nanna, Jens Jørgen og agronomen Lone har tilsammen masser af viden og erfaring i at dyrke glade grøntsager og frugter og vil gerne give den videre. 

Jylland
3.-4. marts (weekend) Sted: 8240 Risskov Bibliotek. Let offentlig transport – lørdag 11-17 og søndag 10-16.

Sjælland 
24.-25. marts (weekend) Sted: Brede ved 2800 Lyngby. Let offentlig transport – lørdag 11-17 og søndag 10-16.

Mere information følger med tilmelding til kurset. Læs også mere på vores hjemmeside her

Pris for en kursusweekend: 375 kr. Selve undervisningen er gratis. Prisen dækker den engelske lærebog 'GetGrowing', materialer på dansk, frø / potter / jord og lokaler, samt kaffe/te og kage. Evt. overskud går til Ammas velgørenhedsarbejde.

Kontakt information: Nanna mobil 21215002 - e-mail: laddetgro@amma-danmark.dk
Amma i Danmark har nu over 1000 Synes godt om på FacebookFacebook-siden Amma i Danmark, som blev oprettet i marts 2016 har nu rundet 1000 Synes godt om. Siden indeholder Amma-citater og artikler og bliver brugt til at fange folks interesse og guide dem over på vores hjemmeside, hvor de kan læse mere om Amma og hendes budskab om kærlighed og medfølelse. 

Som noget nyt har vi introduceret vores nye Amma-Danmark-logo på facebook, som vi også vil begynde at anvende i mange andre sammenhænge. Du kan se det nye logo på ovenstående billede.

Hvis du gerne vil hjælpe med til at gøre Amma mere kendt i Danmark, så kan du gå ind på facebooksiden her (eller ved at søge på Amma i Danmark på facebook), og klikke på 'Fællesskab'. Herfra kan du invitere dine facebook-venner til at Synes godt om Amma i Danmark.

Meditationskursus på Køge aftenskoleI samarbejde med Køge aftenskole, tilbyder vi IAM-kurset over fem torsdags-aftener på Søndre Skole i Køge. Kurset starter den 1. marts kl. 17.00-20.00. Pris 275 kr. Læs mere på vores hjemmeside www.amma-danmark.dk.

Ammas nytårsbudskab for 2018Amma bød det nye år 2018 velkommen med en tale og bønner for fred. Læs en forkortet version af hendes tale her:

"Nu er det lovende tidspunkt kommet, hvor verden påbegynder et nyt år," sagde Amma. "Enhver drømmer om en lykkelig og heldig fremtid. Må 2018 være fyldt med glæde og fred og mindre krig og konflikt. Men det er ikke nok at bede og håbe på en fordelagtig fremtid. Vi bør også være rede til at arbejde med opmærksomhed, beslutsomhed og selvtillid. Ved at erkende vores tidligere fejltagelser og ved at lære af dem bør vi kunne komme videre og arbejde med entusiasme. Hvis vi virkelig anstrenger os, vil vi helt bestemt modtage Guds nåde. På denne måde vil vi være i stand til at skabe en verden, som er fyldt med godhed, fred og kærlighed. Må dette nye år gøre os i stand til at komme nærmere Gud, til naturen og til vores medmennesker.

Vi glæder os alle over fornyelse, men har mine børn nogensinde tænkt over, hvad det er, der giver denne fornemmelse af friskhed? Det er, når der er kærlighed i vores hjerter og de er åbne - så er vi i stand til at se det gode og skønheden i alt. Enhver af os har en blomsterhave, som vokser i vores hjerte, men for tiden er dens blomster dækket til af selviskhedens, vredens og jalousiens døde blade. Dette forhindrer os i at være i stand til at vække vores indre godhed. Lad os udrense hadets og jalousiens mentale urenheder og vække positive tanker. Lad os nære et sind, som ikke gemmer på fortidens fjendtligheder, men byder alt velkomment på ny. Hvis vi kan gøre det, bliver vi i stand til at se friskheden og skønheden overalt, og vi vil opdage glæden i det.

Her i denne landsby laver folk små boder med limonade. Med en startinvestering på ca. 100 citroner begynder de at sælge limonade. Hver dag bruger de til sidst tid på at regne ud, hvor mange citroner de præcist brugte, hvor mange glas de fik solgt, hvor mange citroner der blev spildt osv. Hvis deres salg er gået dårligt, tænker de over, om der er noget, de kan gøre på en anden måde. De udtænker konstant nye måder, hvorpå de kan øge deres profit. På samme måde bør vi også reflektere over hver dag, lige inden vi går i seng: "På grund af min selviskhed blev jeg i dag vred på mange mennesker. Jeg sårede mange mennesker i dag. Åh Gud, lad mig ikke gøre dette igen i morgen."

Børn, livet er som en bog, vi hver dag kan lære af. Der findes ikke en bog, vi kan lære mere af, end denne indre dagbog. Vi bør lære at tænke over dens lærdom. Denne praksis er endda vigtigere end meditation eller bøn. Således går vi efter den ultimative gevinst - det Sande Selv.

Dette er en sand hengivens bønner: ”Åh Gud, giv mig styrke til at se godhed overalt, at tænke positivt og gøre gode gerninger. Jeg beder dig om et sind, som er ude af stand til at såre nogen, hverken i tanke, ord eller handling!” Det er for at opløftes til og blive ét med denne tilstand, at vi beder og studerer skrifterne.

Lad os dette år nære et sind, som ikke bliver stolt over det, vi har opnået, et sind, som ikke vakler ved fejltagelser, et sind som glædes ved at give, et sind, som kærligt accepterer kritik. Det er sådan et sind, vi bør stræbe efter. Mennesker med et sådant sind vil aldrig fejle. Amma ofrer sine børn til det højeste Selv, og beder til at jeres uselviske smil og indre mod aldrig vil falme eller sygne hen.”

Uddrag fra Ammas julebudskab 2017

"I en by fyldt med købmænd, var ingen rede til at give den velsignede familie husly til at føde deres barn. Til sidst, i en landsby, fandt de en tom stald, og det hellige barn blev født dér. Der er et spirituelt princip bag denne historie. De handlende havde ingen medfølelse. Ikke alle forretningsfolk er sådan, men disse mennesker havde ikke skabt et rum til Gud i deres hjerter. Hvordan kan Gud fødes i et hjerte, som mangler medfølelse? Dette er det bagvedliggende princip."

"Når kærligheden til Gud vågner i os, bliver vores sind fyldt af Gud. Vores ønsker bliver til længsel efter at kende Gud. Vores grådighed bliver til hunger efter at synge Guds navne. Behovet for at tælle penge bliver til et ensrettet behov for at recitere og synge Guds navne. På denne måde flyder vores emotioner og tanker over med Gud og vi vokser spirituelt. Vores fundamentale værdier tiltager og dette leder til fred og tilfredshed. Når vi bliver ydmyge, og når vi er i stand til at skabe rum til andre i vores hjerte, så bliver mahatmaer lige som Kristus født i det rum. Når disciplens hjerte tømmes for alle selviske ønsker, som en tom krybbe, deri fødes hans guru, hans frelser. Dette er julebudskabet. "

"På denne særlige lejlighed, som julen er, ønsker Amma alle sine børn et langt liv, rigdom, glæde, fred og frem for alt åndelig fremgang."

Budskab fra Amma: Adskillelsen mellem videnskab og spiritualitetAt rette en af menneskehedens største fejltagelser

Et indlæg af Amma på journal.thriveglobal.com d. 6. november 2017:

En af menneskehedens største fejltagelser har været at adskille videnskab og spiritualitet. På grund af dette har vi skabt to grupper af mennesker – de såkaldte “rationalister” og de såkaldte “religiøse.” Religion og spiritualitet blev regnet for at være baseret på blind tro, hvorimod videnskab, som blev bevist gennem eksperimenter, er fakta. Spørgsmålet blev da: “Hvilken side er du på – tro eller beviste fakta?”

Denne adskillelse har skabt en unødvendig og usund kløft i samfundet, der har resulteret i enorme konflikter, både i individet såvel som i verden som helhed. Selv udtømningen af naturens ressourcer og den svindende harmoni mellem mennesket og naturen kan i sidste ende også spores tilbage til denne fejltagelse. Hvis vi ønsker, at verden skal fortsætte på en bæredygtig og balanceret måde, så skal videnskab og spiritualitet forenes. Den nuværende tidsalder og verden omkring os kræver denne transformation.

Denne separation baserer sig på en misforståelse. Det er ukorrekt at sige, at spiritualitet er baseret på blind tro. Ligesom moderne videnskabsmænd undersøger den ydre verden, så udførte de gamle vismænd forskning i deres sinds indre laboratorier. På denne måde var de også videnskabsmænd. I virkeligheden er grundlaget for spiritualitet ikke blind tro, men undersøgelse – en dyb undersøgelse af ens egen sande natur. De spirituelle skrifter indeholder erfaringerne fra dem, som udførte en intens indre undersøgelse. Selv videnskabsmanden formulerer først en hypotese. Så prøver han at bevise den via eksperimenter. På denne måde bevæger videnskabsmanden sig fra teori til teori, indtil han finder sandheden. Det samme gør sig gældende for den spirituelle vej.

Indisk spiritualitet har aldrig set videnskab og spiritualitet som modsatrettede, men snarere som fuglens to vinger. Videnskab beskæftiger sig med den objektive verden, mens spiritualitet beskæftiger sig med det subjektive – den ultimative essens af ens eksistens. Den første handler om det sete, den anden om den der ser – den rene bevidsthed som er det iboende selv. Således er der områder, hvor videnskab ikke kan trænge ind. Hvis vi ønsker svar på disse områder, må vi være villige til at udforske de spirituelle og religiøse tekster. Det modsatte er også sandt.

Videnskaben er kommet med kolossale bidrag indenfor teknologi og medicin og har hjulpet med at øge vores fysiske komfort og vores forståelse af den fysiske verden. Men hvis vi ønsker at finde indre fred og tilfredshed, universel medfølelse og kærlighed, så må vi vende os mod spiritualitet. Ellers vil vores liv og handlinger være ubalancerede, og vi vil forblive mangelfulde.

Der var engang en supercomputer, som man sagde kunne svare på ethvert spørgsmål – spørgsmål om videnskab, matematik, historie, geografi… Folk stillede den spørgsmål om alt under solen, og på et øjeblik kom det korrekte svar frem på skærmen. Så en dag kom der en klog lille dreng hen til den. Han sagde, “Hej, Supercomputer. Hvordan har du det?” Skærmen blinkede og blinkede, tændte og slukkede, og så blev den helt blank. Der kom ikke noget svar. Den computer, som kunne svare på ethvert spørgsmål om den ydre verden, kunne ikke svare på et eneste spørgsmål om sig selv. Det samme problem opstår, når der alene lægges vægt på videnskaben. Ligesom vi har brug for både vores højre og venstre ben for at kunne gå, så er både spirituel og materiel viden nødvendige for at kunne bevæge sig fremad i livet.

Selv om videnskaben ultimativt undersøger den ydre verden og spiritualitet den indre, så er det ukorrekt at sige, at spiritualitet ikke har nogen indflydelse på det materielle liv. Spiritualitet og livet er ikke to; de er ét. Således bør spirituel forståelse ikke alene påvirke, hvordan vi tænker, men også hvordan vi taler og handler. Det er derfor vores urgamle forfædre lagde så meget vægt på at dele, på omsorg, hensynsfuldhed og medfølelse. Det var, fordi de ikke alene tog hensyn til deres fysiske eksistens, men også troede på en grundlæggende kraft. På denne er alting, både levende og ikke-levende, bundet sammen som perler på en snor. I dag er der mange, som kalder deres synspunkter for “primitive.” Men prøv at se på det moderne liv – dets spændinger, følelsesmæssige umodenhed og brudte familier, dets hjerteløse handlinger, selviskhed, grådighed og udnyttelse af naturen… Alene dette bør lære os, at der er brug for en mere spirituel måde at tænke på. Og faktisk har mange moderne videnskabsmænd i dag lignende teorier.

Menneskelivet har ingen mening uden spirituelle værdier. Det er disse værdier, som udvider spiritualitetens omfang til alle områder af livet, til alle områder af handling, videnskab indbefattet. I denne henseende er også foreningen af videnskab og spiritualitet – teknologi og medfølelse – en nødvendighed for vor tid: Videnskab og teknologi bør blive brugt til at opløfte de fattige og de fortvivlede. Der må gøres fremskridt i respekt og samklang med planeten og alle dens skabninger.

På Amrita Universitetet bliver alle vores studenter – uanset om de studerer ingeniørvidenskab, handel eller socialvidenskab – opfordret til at tage til fattige landsbyer eller slumområder i byerne i mindst en eller to måneder under deres uddannelse. På den måde ser de med deres egne øjne, hvilke problemer de fattige har. Vi beder dem så om at skabe og anvende løsninger på disse problemer samt at skrive opgaver om det. Dette opløfter ikke blot de nødlidende, men det vækker også medfølelse og tjenstvillighed hos de studerende. Mit ønske er, at lignende forløb vil blive indført på alle universiteter over hele verden.

I dag bliver universiteter rangeret primært i forhold til, hvor mange bevillinger de får, hvor mange artikler de ansatte skriver og på deres intellektuelle niveau. Fakultetet bliver også forfremmet i overensstemmelse med de samme kriterier. Men vi bør også tage i betragtning, hvor meget de har været i stand til bruge deres forskning til at tjene de laveste og mest sårbare lag af samfundet.

Om Gud eksisterer eller ej kan være en kilde til diskussion, men ingen rationel person kan nogensinde sige, at den lidende menneskehed ikke findes; vi kan se denne lidelse med vores egne øjne. Efter min mening er tjeneste til sådanne mennesker lig med tilbedelse af Gud. Må menneskeheden udvikle denne udvidede synsvinkel til at omfavne både videnskabelig viden og spirituel forståelse, og at bruge videnskab og teknologi til at hjælpe de fattige og nødlidende. Vi kan ikke længere tillade os at se disse to vidensstrømninger flyde i hver sin retning. I virkeligheden komplementerer de hinanden. Hvis vi fører disse to vidensstrømninger sammen, vil vi se, at vi kan skabe en mægtig flod – en flod, hvis vande kan fjerne lidelse og give liv til hele menneskeheden.Sri Mata Amritanandamayi Devi (Amma) er en verdenskendt spirituel leder og humanitær personlighed. Amma er leder af Embracing the World (Omfavnelse af Verden), en multinational samling af non-profit-organisationer, som arbejder for at skaffe mad, tøj, husly og sundhed til de fattige og nødlidende. Hun er også rektor for Amrita-Universitetet, Indiens nr. 1-rangerende private universitet. I 2013 startede Amrita-Universitetet Live-in-Labs® under Ammas vejledning. Et forløb hvor de studerende for en tid bor i indiske landsbyer i landområderne for at opleve de udfordringer, som de har, og for at arbejde direkte med landsbyboerne for at udvikle bæredygtige løsninger på disse udfordringer.