Forberedelsesmøder d. 2. og 3. september til Ammas besøg 2019
Imens vi spændt venter på at få de endelige datoer for Ammas besøg i år.
Lokale møder for nye og ’gamle’ frivillige hjælpere
I september holder vi et møde i Aarhus d. 2. september og et møde i København d. 3. september for alle, der vil være med til at forberede og planlægge Ammas besøg.
Personer fra koordinationsgruppen og koordinatorer for forskellige områder vil deltage i møderne, så du får mulighed for at orientere dig nærmere om de opgaver, der skal varetages op til og i forbindelse med eventet.
Aarhus d. 2. september
Viby Bibliotek, Skanderborgvej 170, 8260 Viby. Dørene åbner kl. 17.45. Spisning kl. 18 - 18.45 for 75 kr. Derefter møde fra kl. 18.45 - 21.30. Tilmelding til spisning senest dagen før på sms 2428 9153 til Søren Adarsh eller send en e-mail til aarhus@amma-danmark.dk. Øvrig tilmelding senest kl. 12 på dagen. Se facebook-begivenheden her.
København d. 3. september
Hos South Indian, Sallingvej 61, 2720 Vanløse. Dørene åbner kl. 17.45. Spisning fra kl. 18 - 18.45 for 75 kr. Mødet starter kl. 18.45 - 21.30. Tilmelding til spisning senest dagen før til Charlotte Priya på sms 3141 0103. Øvrig tilmelding senest kl. 12 på dagen. Se facebook-begivenheden her.
Vi glæder os så meget til Amma-eventet. Du vil løbende kunne holde dig orienteret om eventet på vores hjemmeside amma-danmark.dk
Udgifter til Amma-eventet dækkes af frivillige bidrag
Vi har stadig brug for flere midler til at dække alle de udgifter, der er. Så har du lyst og mulighed for at bidrage til, at danskerne igen får denne fantastiske mulighed for at møde Amma, så send et bidrag til konto 8401-1738915 i Merkur Andelskasse. Eller sæt et beløb ind på MobilePay: 88258.
Fundraising
Hvis du kender en forretning/virksomhed, som du tror vil donere fx madvarer til Amma-eventet, så sig endelig til. Til gengæld kan vi tilbyde, at de får en annonce i eventets programguide. Det er også muligt for selvstændige / virksomheder at købe en annonce i programguiden og derved donere til arrangementet. Henvend dig gerne til Lise på 2011 3556 eller Jens Jørgen på 2020 0118.
Br. Shubamritas besøg i København d. 2. juli 2019
At finde dit sande hjem - uddrag fra Br. Shubamritas spirituelle tale
Det siges, at "mennesket rejser ud i verden for at lede efter det, han har brug for, og vender hjem, blot for at finde det dér."
Man siger til sin gæst: "Føl dig hjemme", men hvad betyder det egentlig? At føle sig hjemme betyder, at man kan være den, man er, man kan føle sig tryg, fri til at gøre, hvad man har lyst til, man kan slappe af...
Men kan noget ydre sted i sig selv give os fuldstændig lykke og frihed? Den fred og lykke er det ikke muligt at finde i den ydre verden, hvor alt er foranderligt - vores kroppe forandrer sig, mennesker, livssituationer. Man kan ikke opnå stabilitet i en foranderlig verden. Alt dét, vi kalder ydre, forsvinder på et tidspunkt. Så vi bliver nødt til at finde kilden indeni os selv.
Albert Einstein sagde: "Hvis du vil opnå sand glæde, så skal du vie dit liv til et højere mål - ikke til mennesker eller ting." Hvor er dette sande hjem? Det er vores sande Selv eller den højere bevidsthed i os. En journalist spurgte engang Amma: "Amma, du rejser i hele verden og udbreder dit budskab om medfølelse - får du aldrig hjemve?" Ammas svar var smukt: "Jeg forlader aldrig mit hjem, selvom jeg rejser. Jeg er altid hjemme!"
Meningen med vores menneskelige eksistens er at vende tilbage til vores sande hjem.
Der er tre punkter, som uddyber dette: 1. For at finde hjem, må vi droppe maskerne, forestillingerne vi har om, hvem vi er. ( "Embrace the glorious mess that you are" ). Vi må overkomme vores ego. Amma siger: "En dårlig dag for vores ego, er en god dag for vores sjæl."
2. For at finde den hurtigste vej hjem, må vi undgå omveje. Det kræver skelneevne. Vi må lære forskellen mellen dét, der er godt og dét, der er behageligt. Som regel går vi efter øjeblikkelig tilfredsstillelse, men det får os ikke til at være glade i længden. Vi holder fast i så mange ting i livet, selvom vi ved, at det ikke er godt for os. Skelneevne er en kvalitet, som får os til at prioritere rigtigt. Kærlighed til målet er dét, der giver os styrke.
3. Når vi endelig har fundet hjem, vil vi gerne blive der. Dét, der er behov for, er ikke-tilknytning, et ord som er ret misforstået. Det betyder ikke, at du ikke handler eller ikke elsker nogen. Ikke-tilknytning er en indre distance, som gør, at din indre glæde ikke bliver påvirket. Det betyder heller ikke, at du ikke ejer noget, men at intet ejer dig. Du er mere engageret i handlingen end i resultatet. Du kan kun gøre dit bedste og overlade resten til den kosmiske intelligens.
Det er bedre at have præferencer end forventninger! På denne måde bliver du ikke forstyrret i dit indre, men accepterer vilkårene. Du indtager en holdning af at være et vidne, ligesom et filmlærred ikke bliver påvirket af, hvilken film der bliver vist.
Indtil vi opnår en tilstand af vedvarende fred og stilhed, må vi være opmærksomme og vågne. Når du opdager, at du er kommet på afveje, så bring dig selv tilbage på den rette vej. Opsøg altid store mestres - som Ammas - nærvær. Det er utroligt inspirerende og opløftende, og kan gøre rejsen meget hurtigere. Gør det når som helst du har mulighed for det, så du kan forny dig selv og få det rette fokus igen.
Da jeg mødte Amma for allerførste gang, studerede jeg i Mumbai. Jeg vidste intet om spiritualitet, men følte alligevel en vis tiltrækning. Da jeg kom op til Amma, spurgte jeg hende: "Amma, vil du komme på besøg hjemme hos mig?" Hun svarede ikke. Næste gang spurgte jeg igen om det samme. Hun så meget kærligt på mig og svarede: "Min søn, jeg er altid hjemme hos dig, men du er der aldrig." Det varede længe, før jeg forstod, hvad hun mente!
Nogle af os tænker måske "jeg er for gammel" eller "jeg er kommet for meget på afveje." Du må aldrig dyrke sådanne tanker, det er aldrig for sent! Alt afhænger af, hvordan vi bruger dette øjeblik, lad os få mest muligt ud af det.
Jeg ønsker jer alle en meget vellykket hjemkomst. Mange tak!
Forberedelsesmøde d. 1. juli - sammen med Br. Shubamrita
Mange var samlet for at høre om planerne for Ammas kommende besøg. Br. Shubamrita lagde ud med, at han havde hørt så meget positivt om Ammas besøg i 2018. Både Ammas turfolk og besøgende havde været begejstrede for den måde, det hele var arrangeret på og for den positive energi, der havde været. Det var også helt fantastisk, at der kom så mange mennesker til eventet. Han gjorde opmærksom på, at anden gang kan være udfordrende. Br. Shubamrita talte om, hvilken fantastisk mulighed vi får ved at lave seva til eventet og gøre det muligt, at så mange mennesker kan møde Amma.
Der blev orienteret om selve strukturen for planlægningen og eventet. I år vil der komme meget mere oversigtsmateriale ud til alle, der hjælper, og vi vil gøre meget mere brug af de sociale medier.
Sidste år var der et overskud på over en million kroner, som gik til Ammas humanitære hjælpearbejde, og vi håber, at dette beløb kan blive endnu større i år.
Vi er også opmærksom på nogle af de ting, der kan forbedres i forhold til sidste år, bl.a. skal vi have hele kø-systemet til at fungere bedre, men vigtigst af alt, skal vi gerne være mange flere frivillige. Mange ydede en helt utrolig indsats, og vi vil i år satse på, at vi bliver mange flere til at skabe rammerne for det kommende event. Det er fantastisk at være en del af et team, og det er vigtigt, at der også bliver tid til pauser, hvor man kan være tæt på Amma. Spørg derfor meget gerne allerede nu venner og bekendte, om de ikke har lyst til at hjælpe få eller mange timer ved eventet.
Mange har heldigvis allerede meldt sig til at koordinere et område, men vi mangler stadig koordinatorer til at yde en ekstra indsats, så meld gerne hurtigt ind til koordinationsgruppen, hvis du har lyst til at være en del af planlægningsgruppen før og under eventet.
Der var en dejlig fællesskabsfølelse hele aftenen – en følelse af, at vi løfter i flok. Aftenen sluttede med, at Br. Shubamrita sang nogle smukke bhajans.
Foredrag om ayurveda d. 1. september 2019 i København
Kom og oplev et inspirerende foredrag om sundhedssystemet ayurveda og få en masse gode råd til at øge din vitalitet, smidighed og velvære. Du får bl.a. et indblik i din egen kropstype (vata, pitta og kapha), så du kan se, hvilken kost og daglige rutiner, som passer bedst til netop dig. Derudover får du et overblik over dette tusinde år gamle og gennemprøvede sundhedssystem, hvis viden er ved at blive adopteret i de vestlige lande og er særdeles brugbar for alle.
Tid: Søndag d. 1. september 2019, kl. 11.00 - 13.00
Sted: Det Åbne Rum, Østbanegade 13, kld, 2100 København Ø
Pris: 100 kr. kontant eller med MobilePay ved indgangen.
Nicolay Marcus Zederlinn er forfatter til flere bøger om mad, sundhed og ayurveda. Han har arbejdet med ayurveda i snart 30 år og er leder af Flowfoods etårige ayurveda-uddannelse.
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Amma-Danmark og alt overskud går ubeskåret til Ammas besøg i efteråret 2019. Se facebook-begivenhed her.