Nyhedsbrev Juni 2014

INVITATION til Landsmøde og Guru Purnima 11.-12. juli


Nu har vi den glæde at kunne invitere til endnu et møde i AMMAs energi og håber at rigtig mange vil komme til landsmøde og til Guru Purnima. Landsmødet er kun for medlemmer og hvis du gerne vil med, kan du nemt nå at melde dig ind i foreningen. Du er velkommen til Guru Purnima uanset om du er medlem eller ej.

Adressen er Reventlowsvej 79, Korinth, 5600 Faaborg. Det er et stort lyst hus, med gode rum og faciliteter til de aktiviteter vi har planlagt – og dertil hørende kæmpe have/park med masser af plads. Der vil være mulighed for overnatning i eget telt i haven eller på gulvet i huset. Medbring selv madras og sovepose eller lignende. Der er muligheder for bed & breakfast nær Faaborg og endda i Korinth.

Om Guru Purnima
Det er den dag, hvor man ifølge den indiske tradition fejrer sin guru. Guru Purnima fejres hvert år på dagen for fuldmånen i juli, hvor fuldmånen symboliserer oplysningens fuldkommenhed - livets fulde blomstring. Det siges efter traditionen i Indien at al spirituel praksis gjort på denne dag har mange gange stærkere effekt end ellers. Traditionelt er det en dag hvor vi ikke blot fejrer og udtrykker vores taknemmelighed til vores spirituelle mester, men også et tidspunkt til at gå indad og reflektere over vores prioriteter i hverdagen.

Landsmøde fredag den 11. juli – 19.00 til 21.00
Guru Purnima lørdag den 12. juli - kl. 10.00 – 16.00 ( Archana 7.00 for de morgenfriske).

Læs mere om programmet og tilmelding på hjemmesiden her

Miniretreat afholdt i pinsen


Tusind tak til alle, som deltog i pinsens Mini-retreat med Br. Shubamrita i København.

Efter aflysningen af retreatet i bededagsferien skulle vi manøvrere rundt i ændring af både tidspunkt, længde og sted for afholdelse af retreat med Br. Shubamrita. Ved fælles indsats lykkedes det at stable et fantastisk arrangement på benene, hvor overraskende mange, trods den korte varsel, kunne afsætte 1. og 2. Pinsedag til spirituel hengivelse. Der var guidet meditation, spirituelle talks, bhajans og mulighed for at få besvaret spirituelle spørgsmål af Br. Shubamrita.
Sammen med ovennævnte bød arrangementet også på utrolig lækker mad og lækre kager– en tak til jer, der har bidraget der - og vi var velsignet med fantastisk vejr, så det kunne indtages på balkonen eller i den hyggelige have i Karens Minde Kulturhus.

Et arrangement er dog intet uden deltagere, så endnu en gang tak til jer dejlige mennesker, som mødte frem, som gjorde dagen mulig og var med til at skabe den gode stemning – så fint, så smukt og så berigende og rigtigt dejligt er nogle af de tilbagemeldinger, vi har modtaget.
 
 


Integrated Amrita Meditation Technique® 


Kursus i København den 6. og 7. september 2014.
Sted: Vesterbrogade 37 3.tv.1620 København V.

IAM fremmer fysisk og psykisk afspænding og skaber balance i livet. Det vil sige integration af krop, sind, intellekt og følelser og en fordybelse af vores nærvær og spiritualitet.  I den meditative stilhed kommer vores indre potentiale og egenskaber til udtryk, og vores kvaliteter viser sig mere tydeligt. IAM-teknikken integrerer blide yogaøvelser med en effektiv og let tilgængelig meditation, der kan  udføres dagligt.

For tilmelding eller information
Kontakt Teja Olsen på mail: kbh@amma-danmark.dk eller på telefon 5188 8841

Deltagergebyr: 400 kr. For studerende og arbejdsledige: 350 kr.         


Organiser-mødet 2014

 
Fem repræsentanter fra Amma-Danmark deltog i det årlige organiser-møde i det tyske Amma-center i Hof Herrenberg den 29.5-1.6. Det var et spændende og udbytterigt møde. Et vigtigt budskab var, at mange lande står klar til at hjælpe Danmark, når vi får Amma til Danmark.
 
Hof Herrenberg er det helt rette sted til sådan et møde. En stor meditationssal og skønne omgivelser. Amma har bedt om at der bliver bygget en stor hal og forberedelserne til fundamentet var i fuld gang.

Der var også tid til at indvie nye produktionslokaler nede i byen, ca 20 min. gang fra Hof Herrenberg, hvor der bliver fremstillet ayurvediske naturkosmetik produkter (Amrita Organics). Br. Shubamrita lavede en smuk puja.

 

Medfølelse er det første skridt i livet


Amma deltog 2. juni i serien "samtaler om medfølelse”, som holdes af Stanford Universitet. Her besvarede Amma spørgsmål fra neurokirurg Dr. James Doty, grundlægger og direktør af universitetets Center for Compassion & altruisme Research & Education (CCARE). Det blev til 11/2 times lang dialog og den mest besøgte begivenhed i seriens historie.

Om Dr. Dotys undersøgelser, sagde Amma: "For mig er medfølelse den vigtigste faktor i vores liv og er det første skridt. Hvis vi tager dette første skridt modigt, uden frygt, så vil alle vore beslutninger, handlinger og deres resultater have en særlig skønhed, spontanitet og magt. Menneskelige beregninger kan være forkerte, men handlinger, der er født af ægte medfølelse, kan aldrig være forkerte, fordi medfølelse er naturens lov, Guds kraft, i hjertet af skabelsen. Hvis vi tuner det enkelte sind med medfølelse, så vil vi ikke længere som individer udføre handlinger, men blot tillade skabelsen at handle gennem os. Det er magten ved at være medfølende. Den åndelige vej både begynder og slutter med medfølelse.Hans Hellighed Dalai Lama har givet en initial donation, således at Dr. Doty har kunnet iværksætte, at CCARE undersøger metoder til at kultivere medfølelse og fremme altruisme i det enkelte menneske og i samfundet. Det bliver gjort gennem streng forskning, analyse, videnskabeligt samarbejde og akademiske konferencer.

Der har tidligere været en bred vifte af nutidens store tænkere som deltagere i CCARE serien "Samtaler om medfølelse": Den buddhistiske munk Thich Nhat Hanh, den engelske oversætter til Dalai Lama, Thupten Jinpa, ph.d., spirituel lærer Eckhart Tolle, filantrop / forretningsmagnat Lynn Tilton, direktør Tiffany Shlain, neuropsykolog Rick Hanson, Google software ingeniør Chade-Meng Tan, fotograf Lisa Kristine, forfatter Pico Iyer, Zen buddhistiske Roshi Joan Halifax, hotelejer Chip Conley, præst og social aktivist Robert V. Taylor, samt flere fra Stanfords fakultet og administration.

Mødet blev afsluttet med at CCARE’s medlemmer og mange fra publikum stillede sig i kø for at modtage Ammas darshan.

For at se videoen klik her (på engelsk).

Tilknytning er en sygdom


Uddrag fra bogen Fra Ammas hjerte, bind 7.

Snart hørte man igen Amma tale. Amma sagde: ”Menneskelige væsener har to store problemer. Det ene af dem opstår, når de ikke får, hvad de ønsker. Det andet problem er mærkeligt, fordi det opstår, når de får det, de ønsker.”

Spørgsmål: ”Amma, det lyder mærkeligt! Hvordan kan der udvikle sig et problem, når de får det, de ønsker sig?”

Amma: ”Søn, det er enkelt. Når alle ens ønsker er opfyldte, vil det i sig selv skabe en kæde af problemer på grund af tilknytningen til det, man har opnået. Når man har opnået det, man har ønsket sig, bliver det næste skridt at søge at beskytte det, og besiddertrangen vil hele tiden stige. Sindet bliver meget oprevet, uanset om man får, hvad man ønsker eller ej. I forsøget på at sikre sig det, man end har opnået, vil man miste sin sindsro. Derfor er det virkelige problem tilknytningen, som er skabt af det problematiske sind. Tilknytning er en sygdom. Hvis en person er alt for stærkt knyttet til noget, kan det endda få vedkommende til at blive sindssyg.”

”Det er ikke muligt at være knyttet til noget i verden og have indre ro på samme tid, fordi for stor tilknytning til ting, vil opbygge en anspændthed i sindet, og det vil uvægerligt skabe smerte og lidelse. Når man er alt for knyttet til noget, vil spændingen og ængstelsen, som tilknytningen medfører, sætte tankeprocesserne op i hastighed og intensivere sindets kaos. Det pres, som bygges op, gør det umuligt at bevare kontrollen over sindet. Man ved ikke, hvor man skal vende sig hen, og man mister enhver fornemmelse af klarhed. Sindet bliver som en skov, der har været ramt af en cyklon. Tidligere var det muligt for en at betragte de ting, der skete i ens liv, mens de foregik. Men når tilknytningens pres når sit højeste punkt, bliver byrden for tung at bære, og man ved ikke længere, hvordan man skal klare det.”

”Man mister grebet om livet, og vil føle sig fuldstændig ensom og skuffet, man bliver et let offer for sit sind. Man vil drukne i sine tanker; når man identificerer sig med sindet og dets negative følelser, vil man blive overvældet og opslugt. Man oplever et følelsesmæssigt sammenbrud og bliver tvunget ind i sindets mørkeste krinkelkroge. Man kan endda blive sindssyg. Tilknytninger kan påføre os alle disse skader.”