Amma-Danmark - Nyhedsbrev Juni 2015

Indhold
Br. Shubamrita besøger København d. 25. og 26. juni 2015.
Fejring af Guru Purnima d. 31. juli 2015
Foredrag i Silkeborg d. 17. juni 2015
Embracing the World - Nepal
Fællesmøde for europæiske Amma-organisatorer
Ammas kommentar til Vishu-højtiden
Oplysning, overgivelse og at leve i Nuet - boguddrag


 

Br. Shubamrita besøger København d. 25. og 26. juni 2015.

Igen i år er vi så heldige at få besøg af Ammas nære discipel Br. Shubamrita, som kommer til København den 25. og 26. juni. Br. Shubamrita har en enestående evne til at formidle Ammas budskaber på en let forståelig måde. Hans engelsk er let forståeligt, og der vil også være mulighed for at få oversat til dansk.

Disse to dage kan ses som en optakt til Ammas eventuelle besøg til efteråret. Desværre har vi endnu ikke fået Ammas endelige bekræftelse på, at hun kommer, men der er en masse tegn på, det bliver i år. Br. Shubamrita har også opfordret til, at vi bliver så mange deltagere som muligt, så vi får sendt et klart signal til Amma om, at vi gerne vil det.

Torsdag d. 25. juni: Offentligt program

Her vil Br. Shubamrita tale om, hvordan vi hver især kan gøre vores liv til en hyldest. Desuden vil han synge bhajans (spirituelle sange) med os og guide en meditation.

Tid: Kl. 18 – 21:30. Dørene åbnes kl. 18 og inden arrangementet vil der fra kl. 18-19 og i den senere pause være mulighed for at købe the/kaffe, sandwich/madtærte, kage og andre lækkerier. Bogshoppen vil også være åben, så tag gerne kontanter med.

Sted: Skt. Johannes Gården
Blegdamsvej 1b (bag Skt. Johannes Kirke)
2200 København N
Link til Google Maps.

Fredag d. 26. juni: Sevamøde med Br. Shubamrita

Som mange af jer ved, har vi gennem længere tid været i gang med at forberede Ammas besøg og det arbejde vil vi fortsætte med denne dag. Br. Shubamrita har fulgt Amma på hendes ture rundt om i verden i en årrække og har derfor meget stor erfaring i, hvad man skal være opmærksom på, når man planlægger et Amma-program. Br. Shubamrita vil dele ud af sin viden og erfaringer og inspirere os på bedste vis.

Hvis du gerne vil hjælpe til, når Amma kommer på besøg, så opfordres du til, at deltage i sevamødet.

Der vil blive serveret mad (50 kr./børn gratis), så af hensyn til indkøb er tilmelding nødvendig. Senest d. 21. juni på koordination@amma-danmark.dk.

Tid: Kl. 10- 15 og samme sted som det offentlige program.

Fejring af Guru Purnima den 31. juli 2015

Guru Purnima er den dag, hvor man ifølge den indiske tradition fejrer sin guru. Guru Purnima fejres hvert år på dagen for fuldmånen i juli, hvor fuldmånen symboliserer oplysningens fuldkommenhed – livets fulde blomstring. Det siges efter traditionen i Indien, at al spirituel praksis gjort på denne dag har mange gange stærkere effekt end ellers.

Det er traditionelt en dag, hvor vi ikke blot fejrer og udtrykker vores taknemmelighed til vores spirituelle mester, men det er også et tidspunkt til at gå indad og reflektere over vores prioriteter i hverdagen.

I år fejres Guru Purnima den 31. juli i Aarhus, Herning og København.

Aarhus
Sted: Vestre Strandallé 87, 8240 Risskov
Tid: Programmet starter kl. 18.30 – døren er åben fra kl. 18.00. Programmet vil bl.a. indeholde Guru Purnima DVD med Amma, Puja og Ammas 108 navne, meditation og bhajans. Vi hygger os til slut med kaffe, the og kage og slutter ca. 22.00.

Herning
Sted: Lindegårdsvej 134, 7400 Herning
Tid: Programmet starter kl. 18.00, hvor der vises film med Amma. Kl. 18.30 tilbydes suppe. Derefter reciterer vi Devis 1000 navne efterfulgt af arati. Vi slutter af med kaffe/kage.

København
Sted: Tshernings Allé 6, 2500 Valby
Tid: Kl. 16.00 starter vi med at recitere Devis 1000 navne, hvorefter der er en kort pause. 17.30 starter vi igen. Programmet vil bl.a. indeholde DVD med Amma, Ammas 108 navne, oplæsning, live-bhajans, meditation og arati. Kl. 19.00 Spisning efterfulgt af festlige live-bhajans.

Amma - en helt usædvanlig kærlighedsenergi

Foredrag den 17. juni kl 19.00 til 21.00
Sted: Estrupsgade 20 st.th, Silkeborg (gratis parkering).

I løbet af arrangementet vil vi
- fortælle personlige oplevelser med at møde Amma
- fortælle om Ammas livshistorie og budskab til verden
- guide en mantrameditation inspireret af Amma, som du efterfølgende selv kan praktisere derhjemme
- vise DVD med Amma, da det er en stærk mulighed for at forbinde sig med hendes energi

Læs mere på hjemmesiden her

 
''Nåde kommer ud af ingenting.
Det kan ske, når som helst
og hvor som helst."

– Amma


Embracing the World - Nepal

ETW har haft repræsentanter i Nepal allerede fra 1. dag efter katastrofen. De har arbejdet hårdt for at levere nødhjælp og vurdere mulighederne for langsigtet støtte. En af de frivillige på stedet rapporterede: "Ødelæggelserne er massive, og situationen er virkelig alvorlig. Folk er flyttet fra deres hjem og lever på gaderne, fordi de frygter nye jordskælv. De umiddelbare behov er varmt tøj, mad og vand." Læs mere på hjemmesiden her.Vores egen indsamling for at støtte Embracing the Worlds arbejde i Nepal har givet 13.500 kr. Vi takker for bidragene.

I Danmark har vi selv et projekt i Center Sandholm, hvor vi forsøger at bringe mere glæde ind i asylansøgernes liv. Efter afholdelse af 2 julemarkeder kunne vi foreløbigt bidrage med 10 10-turskort til svømmehal til asylansøgere med specielle behov (psykisk syge). Dette var et af deres store ønsker. Den 13. juni gentager vi (forhåbentlig) succesen fra januar med en dag i Center Sandholm med fodbold, musik, dans, kreativitet, samvær, hygge, kage og kaffe. Alt sammen ud fra ønsker fra asylansøgerne, som vi i ETW - ånd forsøger at efterkomme på bedste vis.

Fællesmøde for Europæiske Amma-organisatorer

Amma-Danmark var repræsenteret med tre fra koordinationsgruppen ved det årlige møde for europæiske koordinatorer. Mødet blev afholdt i det tyske Amma-center, Hof Herrenberg, der ligger i nærheden af Frankfurt am Main.Emnerne for mødet var relaterede til Ammas Europatur, og der blev udvekslet erfaringer og ideer til at afvikle Ammas besøg i de forskellige Europæiske storbyer. Og som noget nyt er København nu også med på listen over de byer, som det forventes, at Amma vil besøge på Europaturen 2015. Men endelig beslutning er dog i skrivende stund endnu ikke taget.

Vi har fået mange konkrete facts og oplysninger, der skal bruges i forbindelse med Amma besøg i København, så vi er helt bestemt blevet klædt endnu bedre på til opgaven. Vi ser frem til at få al den viden omsat i praksis sammen med de mange danske Amma-frivillige. Deltagerne i mødet bakkede i øvrigt alle meget op i forhold til at få Amma til Danmark – og vi kan helt sikkert forvente støtte og praktisk hjælp fra vores europæiske Amma-venner.Og så forventes det, at det tyske Amma-center i år skal huse Ammas besøg i stedet for programmet i Mannheim. Centret har fra starten været et ridecenter og som led i forberedelserne til Ammas besøg, er der siden sidste sommer bygget en ny stor hal, der erstatter den gamle ridehal. Hallen og de øvrige bygninger på centret er smukt passet ind i det bakkede landskab.

Ammas kommentar til Vishu-højtiden

15. april 2015, Amritapuri, Kerala, Indien. 

Vishu (en højtid i delstaten Kerala) er et udtryk for vor kulturs dybe forbindelse med naturen. Kanikonna-blomsten, kanivellari-grøntsagen og alle de forskellige Vishu-frugter kædes ikke kun sammen med en successfuld høst, de symboliserer også den kærlighed og respekt, som vores forfædre havde for naturen.

”For at det kommende år skal være fyldt med godhed, skal vi først søge den guddommelige nåde og naturens velvilje. Selv under sommerens hede og tørke er naturen i stand til at frembringe gyldne kanikonna-blomster. Dette er naturens lære til os: Selv i svære tider kan der findes glæde.” - Amma

Sanatana Dharma lærer os, at skabelsen og Skaberen ikke er to, men én. Naturen er en synlig form af Gud. Vores jordiske mor bærer måske på os i to eller tre år, men Moder Jord accepterer, at vi træder på hende hele livet. Vores jordiske mor tillader os måske at spytte på hende i vores barndom, men Moder Jord tager imod vores affald i hele vores liv. Hun tilgiver os vores fejltagelser og bliver ved med at give og give.

I gamle dage var naturen ligesom en Kamadhenu – en ko der opfylder alle ønsker. I dag er den ko blevet syg og gammel, og den tumler imod sin død. Det er kun os selv, der er ansvarlige for dette. Vores uigennemtænkte udnyttelse af naturen kan sammenlignes med at save den gren over, som vi selv sidder på.

Foruden festligholdelser minder hver Vishu os også om vores tab. Landbrug er næsten forsvundet i Kerala. Selv de grøntsager, som vi bruger til vores Vishu-udsmykninger, bliver importeret fra andre delstater.

Vi har brug for at genvinde den indre forbindelse, som vi havde til naturen. Vi bør beskytte naturen. Vi skal vågne op fra vores apati. Et træ giver frugter og læ. Det renser også vandet og luften. Det giver endda læ til den, som fælder det. Vi skal uddanne vores yngre generation i vigtigheden af at plante træer. Det er en skik under Vishu at de ældre i familien giver børnene Vishu-kaineetam [Vishu-lommepenge] og ønsker dem et fremgangsrigt nytår. Fra nu af så giv også børnene, sammen med Vishu-kaineetam, et lille skud af et træ, Vishuthaineettam.

Nogle af de studerende på vores universitet siger: “Amma, før så vi på naturen som en ikke-levende ting. Nu føler vi livet i den. Tidligere plukkede vi blade uden nogen grund. Nu har vi slet ikke lyst til at plukke bare et enkelt blad. Hvis vi gør det, så føler vi en slags elektrisk stød indvendigt. Vi skader ikke længere naturen.”

De, som dyrker landbrug, vil blive ved med at gøre det, hvor de end kommer hen. Selv hvis de bor i et lille rum, så vil de plante noget i hjørnet. Fordi de er vant til at elske naturen, vil vanen med at dyrke planter og grøntsager ikke forlade dem.

Uden naturen kan hverken menneskene eller vores civilisation eksistere. Naturen er selve vores livs åndedræt. Beskyttelse af miljøet er ikke så meget en del af menneskehedens dharma [pligt] overfor naturen, som det er en del af dens dharma overfor sig selv. Hvorfor? Fordi uden naturen kan menneskene ikke overleve.

Må Paramatman velsigne mine børn, så den rigtige indstilling vågner i dem.

Oplysning, overgivelse og at leve i Nuet
Uddrag fra bogen Fra Ammas hjerte
 

Spørgsmål: Er det umuligt at opnå oplysning uden at have overgivet sig, uanset hvor intens min sadhana (spirituelle praksis) er?
Amma: Fortæl Amma hvad du mener med intens spirituel praksis. En spirituel praksis kan kun kaldes intens, hvis den udføres med oprigtighed og kærlighed. For at kunne gøre det, må du være helt nærværende i Nuet, og for at kunne være det, må du give slip på både fortid og fremtid. Hvad enten man kalder det overgivelse, øjeblikket, her og nu, at leve fra det ene øjeblik til det andet eller noget helt andet, så kommer det alt sammen ud på det samme. Betegnelserne er forskellige, men den indre oplevelse af det er den samme. Uanset hvilken spirituel praksis vi udfører, så hjælper den os til at indse værdien af at give slip. Sand meditation er ikke en handling, det er hjertets dybe længsel efter at være ét med Selvet eller Gud. Jo dybere vi når i den proces, jo mindre ego har vi og jo lettere føler vi os. Altså, som du ser, så er det virkelige formål med spirituel praksis at fjerne følelsen af ”Jeg” og ”Mit”. Der er forskellige måder at beskrive den samme proces på. Det er det hele.

Spørger: Alle materielle goder og al succes i livet afhænger dybest set af, hvor pågående og hvor dygtig man er. Man kan ikke vinde, medmindre man ”skærper” sit sind og sit intellekt. Bare man slapper det mindste af, bliver man sat ud af spillet. Der er tilsyneladende en stor forskel på principperne for det spirituelle og det verdslige liv.
Amma: Min datter, du har helt ret, det er kun tilsyneladende.

Spørgsmål: Hvordan det?  
Amma: Fordi de fleste mennesker, uanset stand og status, faktisk lever i øjeblikket, men bare ikke fuldt og helt. I det øjeblik de er optaget af deres gøremål eller tanker, så har de overgivet sig til det øjeblik. Ellers ville intet blive gjort. Tag for eksempel en snedker. Medmindre han er helt koncentreret i nuet, når han bruger sit værktøj, kan der ske alvorlige ulykker. Så folk lever skam i nuet. Den eneste forskel er, at de fleste mennesker ikke har ret meget bevidsthed, så derfor er de kun delvist nærværende, eller slet ikke nærværende overhovedet. Den spirituelle visdom lærer os at være fuldt tilstede i øjeblikket, uanset tid og sted. Folk er enten optaget af sindet eller af deres intellekt, de er aldrig i hjertet.  

Spørgsmål: Men skal jeg ikke transcendere mit ego for at være helt i Nuet?
Amma: Jo, men at transcendere dit ego betyder ikke, at du bliver inaktiv og unyttig. Tværtimod, så vil du være totalt forandret, og dine egenskaber vil komme fuldt til udtryk. Som et fuldkomment menneske vil du være rede til at tjene verden i en tilstand af total accept.

Spørgsmål: Altså, Amma, det du siger, er at der grundlæggende ikke er nogen forskel mellem at overgive sig og at leve i Nuet?
Amma: Ja, det er en og samme sag.

Du kan købe bogen på hjemmesiden her