Amma-Danmark - Nyhedsbrev Juni 2018
Indhold
Mød Br. Shubamrita i København d. 3. juli kl. 19
Amma-Danmark og persondataforordningen
Fejring af Den Internationale Yogadag i Aarhus, Vejle og København
Europæisk ungdomstopmøde 2018 - Fredens Generation
Fejring af Guru Purnima d. 27. juli 2018
Fælles europæisk møde om forberedelse af Ammas Europatur 2018
Europæisk aktivitets-møde i Le Plessis i Frankrig
Enhed i forskellighed - et indlæg af Amma
Mød Br. Shubamrita i København d. 3. juli kl. 19.Sæt allerede nu et kryds i kalenderen! Den. 3. juli afholder Amma-Danmark et offentligt arrangement med en af Ammas nærmeste disciple – Br. Shubamrita. En stor del af året rejser han rundt i verden og holder spirituelle foredrag og retreats. Han har en fantastisk evne til at formidle Ammas budskaber på en let forståelig måde for os vesterlændinge. Arrangementet byder på bhajans (live koncert), en kort film og en tale om spiritualitet anvendt i hverdagen over temaet ’Glæden ved at leve’. 

Gå ikke glip af denne mulighed for at opleve formidlingen af Ammas energi og budskaber. Dette årlige besøg er højdepunktet i Danmark for Amma-interesserede. Indtil videre det tætteste vi kommer på at modtage Amma.

Tid: Kl. 19 – 22. Dørene åbnes kl. 18, og der vil kl. 18 ­-19 og i den senere pause være mulighed for at købe the/kaffe, sandwich, tærte, kage og andre lækkerier. Bogshoppen vil også være åben.

Sted: Skt. Johannes Gården
Blegdamsvej 1b (ved Skt. Hans Torv)
2200 København N

Det er gratis at deltage, og det kræver ingen tilmelding. Se mere på hjemmesiden her. Skriv til info@amma-danmark.dk, hvis du har behov for et sted at overnatte, så vil vi organisere det.

Hvis du gerne vil hjælpe med PR til arrangementet, så kan du gå ind på eventet på facebook her og invitere dine venner. Du kan også dele eventet på facebook.
Amma-Danmark og persondataforordningenDer er kommet nye regler gældende fra d. 25. maj 2018 for behandling af persondata, som foreningen Amma-Danmark overholder. Vi har forberedt os på dette, så vi fortsat passer godt på de personoplysninger, vi har fra dig, eller har om dig i forbindelse med Amma-Danmarks arbejde.

Vi begrænser løbende mængden af persondata til, hvad der er nødvendigt for at udføre Amma-Danmarks aktiviteter. Du kan læse hele vores privatlivspolitik her. Den seneste version vil altid være tilgængelig som link i bunden af hjemmesiden på www.amma-danmark.dk.

Fejring af Den Internationale Yogadag i Aarhus, Vejle og KøbenhavnLørdag d. 16. juni på Aarhus Rådhus og Vejle Atletik stadion
Søndag d. 17. juni i Kongens Have i København
Mandag d. 18. juni på Risskov Bibliotek i Aarhus
Torsdag d. 28. juni hos Grace Tours i København

Du inviteres hermed til fejring af Den Internationale Yogadag med Ammas AMRITA YOGA. Events lørdag d. 16. juni og søndag d.17. juni er organiseret af den Indiske Ambassade i København og den indiske Ambassadør Ajit Gupte i samarbejde med Amrita Yoga, flere andre yogaskoler, kommuner og frivillige organisationer.

Den Internationale Yogadag har sin oprindelse i FN i 2014, hvor det blev vedtaget at oprette en yogadag i anerkendelse af at yoga giver en holistisk tilgang til helse og velbefindende. Derfor anses det som vigtigt at udbrede denne viden om fordelene ved at praktisere yoga til gavn for verdensbefolkningens helse. Yoga skaber harmoni i alle aspekter af livet og er derfor kendt for at forebygge sygdomme, fremme helbredet og behandling af mange livsstilsrelaterede lidelser.

Den Internationale Yogadag fejres i 193 lande. Yogaskolerne i alle landene skal følge det samme program. Hver yogaskole kan tilføje få øvelser til programmet.

Du kan læse mere detaljeret information om de enkelte programmer på vores hjemmeside her.

Fejring af International Yogadag og Meditation for Fred

Mandag d. 18. juni i Aarhus og torsdag d. 28. juni i København underviser vi i Ammas AMRITA YOGA-program lavet specielt til International Yogadag, og der vil desuden være en fredsmeditation.

Alle kan deltage, uanset om det er din første gang, eller du har dyrket yoga i mange år. Det er gratis at deltage. Læs om tidspunkter og tilmelding på vores hjemmeside her.

Europæisk ungdomstopmøde 2018 - Fredens GenerationAYUDH Europa er begejstret over at kunne invitere dig til det europæiske ungdomstopmøde, Fredens Generation. Det vil blive afholdt i M.A. Center Tyskland i juli fra den 14.-22.

Vi håber, at ca. 300 unge mennesker i alderen 15 – 30 år vil mødes i en ånd præget af venskab, medfølelse, fred og sammenhold omkring dette års tema, Fredens Generation.

Igennem en række sjove workshops, bevidsthedsfremmende aktiviteter og inspirerende taler, vil ungdommen udforske, hvordan de kan integrere fred i deres eget personlige liv og samfundet, og hvordan de kan forbedre deres livsstil, så de kan leve i harmoni med omgivelserne.

Denne uges højdepunkter vil indbefatte interaktive gruppesessioner med Br. Shubramrita og Bri. Dipamrita, lanceringen af en spændende og opløftende konference ”Videnskaben om Glæde”, såvel som en mangfoldighed af engagerende workshops, spændende fra hiphop, skuespil og dans til havearbejde, yoga og bæredygtig mode.Unge, hvis skole ikke har sommerafsluttet, når topmødet begynder, kan få et brev fra os, der certificerer vores initiativ som værende et uformelt læringsprogram, understøttet af den Europæiske Kommission for Uddannelse og Kultur. Med dette brev kan du søge din skole om tilladelse til at få officielt fri, så længe topmødet varer.

Det samlede deltagergebyr for ugen er 140 €, hvilket indbefatter alle måltider og indkvartering på sovesal. For de unge, der ikke har råd til at betale tilmeldelsesudgiften på 140 €, har vi en ”Hjælpende Hænder”-ordning. Ordningen giver mulighed for at deltage til den reducerede pris af 70 €, hvis man accepterer at hjælpe til i op til 4 timer dagligt.

Selvom deltagelsen i det europæiske ungdomstopmøde er reserveret for unge imellem 15 og 30 år, er vi taknemmelige for deltagelse af frivillige hjælpere i alle aldre, som vil understøtte gennemførelsen af topmødet. Hvis du er interesseret i en af disse ordninger, kontakt venligst seva@ayudh.eu

Så, hvad venter du på? Send en onlineansøgning på europeanyouthsummit.org - vi glæder os til at se dig! Tjek i mellemtiden vores reklamevideo ud her og tilskynd gerne dine venner og din familie til også at komme med! Læs mere her.

Fejring af Guru Purnima d. 27. juli 2018

Guru Purnima er den dag, hvor man ifølge den indiske tradition fejrer sin guru. Guru Purnima fejres hvert år på dagen for fuldmånen i juli, hvor fuldmånen symboliserer oplysningens fuldkommenhed – livets fulde blomstring. Det siges efter traditionen i Indien, at al spirituel praksis gjort på denne dag har mange gange stærkere effekt end ellers.

Det er traditionelt en dag, hvor vi ikke blot fejrer og udtrykker vores taknemmelighed til vores spirituelle mester, men det er også et tidspunkt til at gå indad og reflektere over vores prioriteter i hverdagen.

  • København fra kl. 15.00 (eller 17.00) 
  • Aarhus fra kl. 16.30 
  • Herning fra kl. 18.30

Læs mere om det detaljerede program for hvert af stederne her

Fælles europæisk møde om forberedelse af Ammas Europatur 2018Et spændende og udbytterigt møde om forberedelse af Ammas Europatur 2018 – Hof Herrenberg (ved Frankfurt) 23.-25. maj.

Vi var tre personer fra Amma-Danmark, som deltog i det årlige møde for dem, der organiserer Ammas besøg rundt i Europa. Mødet blev afholdt i det tyske Amma Center, Hof Herrenberg. På Centret afholdes der mange forskellige Amma-aktiviteter så som retreats, kurser, meditationsaftener, satsang m.v. Samtidig fungerer centret som kursuscenter og rideskole. For nogle år siden blev der bygget en ny ridehal, som har dannet rammen for Ammas besøg på Europaturen de tre foregående år. Centret er placeret i en smuk natur i udkanten af en landsby.

Selve mødet forløb over en weekend med oplæg og drøftelser om en række af de ting, som skal fungere, når Amma er på tur i Europa. Der blev udvekslet erfaringer, og vi sugede informationer til os, som vi er i fuld gang med at bruge for at være klar til at modtage Amma i Danmark. Der er rigtig mange detaljer, der skal være på plads i forbindelse med Ammas besøg, og deltagerne fra de andre lande har alle givet udtryk for, at de vil komme og hjælpe os i Danmark, når Amma kommer. Vi har fået udbygget kontakt med en række personer, der har stor erfaring i at organisere Ammas besøg rundt i Europa, og vi har fået en masse konkret viden og energi med hjem, som vi skal have omsat til danske forhold. Det bliver helt sikkert en fantastisk oplevelse at arrangere Ammas besøg i Danmark, og vi håber, rigtig mange vil tage del og hjælpe med at få det hele til at fungere.

 

Europæisk aktivitets-møde i Le Plessis i FrankrigI år blev der afholdt et aktivitetsmøde i Ammas ashram Le Plessis, som er en stor gammel herregård med masser af plads tæt på Paris. Ashrammen ligger i smukke, landlige omgivelser. Vi var imponerede over både bygninger med store mødelokaler, øko- og permakultur-haven, og et bi-hus så stort at flere mennesker kan sidde og meditere i det samtidig. I det kommende år vil rigtig mange Amma-devotees på en nærliggende mark bygge øko-huse.

Fra Danmark var vi 5 deltagere. Mødet omhandlede de forskellige aktiviteter i de enkelte lande: satsang, Greenfiends, IAM og andre aktiviteter i landene med henblik på at inspirere hinanden og også stå mere samlet på et europæisk fundament, når vi arbejder i de enkelte lande.

Mødedagene var spækket med informationer, og det var meget inspirerende at høre, om de andre landes kampagner. I Greenfriends-kampagnen blev det besluttet, at Europa i 2018 særligt skal fokusere på træplantning i forlængelse af Ammas forslag om, at hvert menneske bør plante et træ pr måned, dvs. 12 om året, i forsøget på at imødegå klimaforandringerne. Det var inspirerende at høre, hvordan Irland havde held med at få landmænd til at donere dele af deres jord til træplantning og samtidig love, med en underskrift på en kontrakt, at sørge for pasning af træerne i årene fremover. Finland derimod havde fokuseret på at sikre de gamle store træer, som vigtige CO2-opsamlere i forhold til klimabeskyttelsen.

I denne forbindelse kan vi opfordre til, at man i stedet for Google som søgemaskine anvender Ecosia. Overskuddet fra Ecosia bruges til at plante træer. Ecosia har ind til videre plantet 28 millioner træer.

I Schweitz har de i en længere årrække haft en månedlig satsang for børn, startet af en Amma-devotee, der selv fik børn og som fandt 2 andre familier med børn, der ville være med. Amma har givet guidelines for hvordan satsang kan laves med børn.

Vi kunne inspirere de andre lande med vores ETW-projekt for asylansøgere i Center Sandholm, vores fredsmeditationer i København og Aarhus og bhajan-workshoppen ´Syng fra hjertet´.

Interessant var det at høre om, hvordan de enkelte landes fysiske mødesteder varierede fra den store ashram-herregård vi var på, til mindre centre, til lejede lokaler i Berlin og til lande, der som Danmark, mødes i private hjem.

Alle er velkomne til at besøge de forskellige ashrams i Frankrig, Schweitz og Tyskland. Der er flere muligheder. Man kan enten deltage i diverse retreats eller de kurser, de afholder, eller man kan besøge dem på egen hånd eller som en samlet gruppe danskere. Man er til enhver tid velkommen til at kontakte dem, men regn ikke med plads, når Amma er på besøg i landet.

Enhed i forskellighedVigtigheden af at finde tråden af kærlighed, hvorpå hele universet er vævet. Et indlæg af Amma fra journal.thriveglobal.com.

Vores verden skælver i dag af vold, vrede og ufred. Vi ser frygt, spænding og angst, lige gyldigt hvor vi ser hen. Den ene gruppe er mistænksom overfor den anden; den anden gruppe er mistænksom overfor den første. Der er en konstant følelse af frygt og rivalisering. 

I hjertet af dette problem ligger vores konstante opfattelse af forskellighed. Denne defekt i vores syn er vokset til et sådant omfang, at det har gennemtrængt landegrænser, forurenet vores syn på selv vores egne medborgere – til tider selv på vores egne familiemedlemmer. 

Det er meningsløst at fornægte forskellighederne i verden – forskellighed er verdens natur. Hver nation, religion og samfundsgruppe har deres egen kultur, synspunkter og fokus. Til tider synes disse forskelligheder at skabe forhindringer for fred og harmoni, men hvis vi går dybere og omfavner de ædleste menneskelige værdier i vores liv, vil vi se, at selve verdens skønhed ligger i disse forskelligheder. Det er det, der bringer rigdom og skønhed til livet. Er en buket lavet af forskellige slags blomster ikke mere smuk end en buket, der kun indeholder én slags? 

Jeg har rejst jorden rundt i 30 år nu og mødt mennesker fra alle slags religioner, nationaliteter og samfundslag. Nogle gange fortæller folk mig, at deres mand, kone eller barn er blevet dræbt i en religiøs konflikt. Ved de lejligheder føler jeg en dyb smerte. Konflikter som disse opstår, fordi folk ikke når ind til den sande kerne af deres religion. 

De spirituelle mestre, hvis liv og lære grundlagde adskillige religioner, praktiserede de ædleste idealer. Desværre mislykkes det ofte for deres tilhængere at leve op til dem. Essensen af alle religioner er kærlighed, medfølelse og genkendelsen af den bagvedliggende guddommelighed - uanset hvilket navn man vil kalde det - der tjener som et grundlag for verden og menneskets eksistens. På tragisk vis er mennesker i dag blevet overdrevet fokuseret på de ydre traditioner, som varierer fra religion til religion. De glemmer essensen. Det er derfor, disse religioner, som oprindeligt var ment til at fremme fred og en følelse af enhed, er blevet instrumenter for krig og konflikt. Hvis alle holdt fast i de essentielle principper i deres religion, uden at bekymre sig for meget om dens ydre aspekter, ville religion kunne blive en vej til verdensfred. Dette er ikke for at forkaste betydningen af religiøse discipliner og traditioner. De har deres egen betydning; de er nødvendige for vores spirituelle udvikling. De er de forskellige slags blomster, der bringer pragt og skønhed til buketten. Men vi må huske, at disse forskellige traditioner kun er midler til at nå religionernes mål, ikke målet i sig selv. 

"Hvis nogle peger på en frugt på et træ, kigger vi på spidsen af vedkommendes finger og derefter videre. Medmindre du kigger videre end fingerspidsen, får du aldrig fat i frugten. I dag mislykkedes det for mennesker fra alle religioner at se og få fat i religionens frugt. De er blevet overdrevent knyttet til - endda besat af – fingerspidsen." -Amma

Alle religiøse ledere burde understrege den indre essens af deres religion og opfordre folk til at praktisere idealerne fundet der. Dette vil hjælpe til at løse konflikter. Vi skal huske at religion er til for menneskeheden – ikke menneskeheden for religion. Endvidere var nogle aspekter af religion ment til at imødekomme behov i den tid, hvor de opstod. Når det er nødvendigt, skal vi være forberedt på at tage nogle praksisformer op til genovervejelse og ændre dem i overensstemmelse med den nuværende tid. Ingen helgen, som grundlagde  en religion, har nogensinde sagt, at kærlighed og tolerance kun skulle blive vist overfor folk med samme tro som én selv. Det ville være ligesom at sige: "Træk kun vejret, når du er sammen med din familie og venner, ikke foran dine fjender."

Dette er ikke for at sige, at man ikke kan bevare en særlig kærlighed til sin religion, nation eller familie – bare at vi aldrig skal glemme den iboende enhed i hjertet af al forskellighed. For det er, når vi taber den enhed af syne, at problemer opstår. Når vi begynder at sige: "Vores religion er rigtig, jeres er forkert," kan ufred ikke andet end at bryde ud, fordi det er ligesom at sige: "Vores mor er en helgen, jeres er en skøge."

Vi skal prøve at forstå at skabelsen og skaberen ikke er to. Ligesom guld eksisterer i og igennem alle guldsmykker, ligesådan gennemstrømmer skaberen hele skabelsen. Hvis vi kan opdyrke sådan en forståelse, vil vores iboende enhed aldrig komme ud af syne. Ligesom vi ved, at vores hænder, ben, øjne, næse osv. er forskellige dele af vores krop, ligesådan kan vi komme til at genkende alle nationer, religioner og kulturer som forskellige manifestationer af én gennemtrængende guddommelighed. 

Intellektet er ligesom en saks; dets job er at adskille og splitte. Modsat er hjertet ligesom en nål; det forener alt, og gør tilsyneladende forskelligheder til en enhed. Ligesom vi klipper et stykke stof i former og hæfter dem sammen for at lave en kjole, behøver vi både intellektet og hjertet. Alligevel er vi i atmosfæren af vores nuværende tider, nødt til at sætte ekstra fokus på at finde den tråd af universel kærlighed, hvorpå hele universet er vævet.

Kendetegnet ved en ædel kultur er dens tolerance og frisind i at imødekomme de forskellige grupper. Det er i dette lys, at vi skal gribe nutidens problemer an. Lad os give slip på fortidens fejl. Vi er nødt til at starte en æra af enhed, baseret på kærlighed, forståelse og ærbødighed for hinandens religiøse tro. Alle religiøse grupper bør være klar til at reagere på dette – det mest trængende behov i vores tid.Sri Mata Amritanandamayi Devi (Amma) er en verdenskendt humanitær og spirituel leder. Amma er leder af Embracing the World, et multinationalt kollektiv af NGO-organisationer, der er dedikeret til at levere mad, tøj og husly til de fattige og trængende. Hver dag kommer tusinder af mennesker for at søge Ammas trøst, spirituel visdom og velsignelser, hvilket hun giver i form af en moderlig omfavnelse.