Amma-Danmark - Nyhedsbrev juni 2020
Indhold - nyhedsbrev juni 2020
 
Indledning
Silent retreats live fra Amritapuri
Yoga-kurser online fra Amritapuri
Guru Purnima 5. juli

Online-satsang med Swami Shubamritananda d.30.08.
Virtuel satsang (Amma-møder) i Danmark
Ny Amma-gruppe på sydhavnsøerne
Uddrag fra Organizers-meeting
Ammas covid-19 budskaber
AYUDH online ungdomsmøde
Lad det Gro
Landsmødet den 8.september
Amma om succes og fiasko
Ammas hvide blomster-meditationen kan nu købes som MP3-fil
Kære Amma-venner
 
Endelig kom sommeren og også en smule opblødning i forhold til de strengeste restriktioner. Vi skal stadig være forsigtige, men kan mødes. 
Vi vil i juni og juli dog stadig tilbyde zoom-møder, og ligeledes får vi i år mulighed for - helt enestående - at være med til Ammas Guru Purnima tale. Det bliver også muligt at tilmelde sig online stilheds-retreats og Amrita Yoga-sessioner.

Fra Ammas ashram i Indien har vi hørt følgende:
”Det er en underlig tid, vi lever i. Ashrammen er fuldstændig lukket ned for besøgende, men her er dog stadig ca. 800 fra vesten - mange venter på muligheden for at rejse hjem, andre ønsker bare at blive her, til det er overstået. Turister får deres visa forlænget en måned ad gangen, til der åbnes op for den internationale flytrafik igen. Amma har sagt, at ashrammen tidligst åbner til august, men mest sandsynligt vil det vare længere.

Indtil videre har vi ikke haft smittede her i ashrammen, så Amma har givet darshan to gange, siden vi lukkede ned. Den seneste var for kort tid siden, hvor Amma kaldte 70 personer ad gangen ind i sin stue.

Det er lidt underligt, at der ikke kommer nye besøgende, hele den daglige rutine er ændret: Hver dag kl. 17 leder Amma fællesmeditationen i den store hal, og derefter er der bhajans. Derefter holder hun ofte satsang, og vi praktiserer grine-terapi sammen med hende.” (Visvambaran)
 
Du vil kunne finde de forskellige online tilbud herunder, og links til de sidste af
Ammas Covid-19 budskaber.
Silent retreats live fra Amritapuri

Som reaktion på den aktuelle pandemi og deraf følgende rejsebestemmelser, har Amma initieret dette nye online-program med meditation, yoga og satsang (spirituelle foredrag) LIVE fra Amritapuri.
Fra den 27. juni til den 20. juli vil der blive tilbudt online stilheds-retreats.
 
Retreatene vil bestå af to sessioner per dag. De vil blive tilbudt på engelsk lørdage og søndage, på fransk, tysk og italiensk om mandagen. 
 
Dagens tilmelding inkluderer både en morgen- og en aftensession.
Live-sessionerne afholdes i IST (Indian Standard Time). Hvis du ikke kan deltage i en live-session, så kan du stadig få adgang til den båndede session indenfor 30 dage. Du kan også vælge at melde dig til en pakke på 4 weekender, som giver dig adgang til alle live- og båndede sessioner. For yderligere detaljer besøg Amrita Silent Retreats side på www.amritasilentretreats.com 
 
Lørdag den 27. juni er der en ceremoniel indvielse af dette program ledet af Swamini Krishnamrita Prana live fra Amritapuri. Swami Shubamritananda Puri leder denne dag en meditation og afholder en satsang. Også her er det nødvendigt med en tilmelding.
Yoga-online fra AmritapuriAmmas ashram udbyder nu online yogaklasser, private yogatimer og yoga-retreats. Følg med på hjemmesiden under disse emner:
 

www.amritayoga.com/online-yoga/ eller www.amritayoga.com/calendar-all/
 
Du skal registrere dig via linkene ovenfor og betale et mindre deltagerbeløb, f.eks. 36 kr. (5 USD) for at deltage i en online yogaklasse. Efter du har registreret dig, modtager du en bekræftelsesmail med et deltagernummer. På selve dagen modtager du et link 45 minutter før.
Guru Purnima live den 5. juli med Amma fra Amritapuri
 


Guru Purnima er den dag, hvor man ifølge den indiske tradition fejrer sin guru. Guru Purnima fejres hvert år på dagen for fuldmånen i juli. Fuldmånen symboliserer oplysningens fuldkommenhed – livets fulde blomstring. Ifølge den indiske tradition vil al spirituel praksis på denne dag have meget stærkere effekt end ellers.

Det er traditionelt en dag, hvor vi ikke blot fejrer og udtrykker vores taknemmelighed til vores spirituelle mester, men det er også et tidspunkt at gå indad og reflektere over vores prioriteter i hverdagen.
I år kan du være med live fra Amritapuri. Vi forventer at streamingen starter kl. 6.30 dansk tid og varer nogle timer. Klik her
 
Odense
Du indbydes hermed til satsang lørdag d. 4. juli kl. 14-19.30, hvor vi vil holde en lille førfest til Guru Purnima. Døren er åben fra kl.13.30.
Vi starter med te, og derefter er der bhajans og meditation. Afslutningsvis serverer vi en vegansk indisk gryderet.
NB. Bhajans og meditation starter præcis kl. 15 og det er ikke muligt, at komme ind herefter.
Sted: Hjortebjergvej 21, 5230 Odense M
Deltagelse er gratis. Tilmelding kan kun ske til e-mail:
fyn@amma-danmark.dk  Tilmeldingsfrist er d. 1.7.2020.

Aarhus
Vi samles om eftermiddagen ved Brabrand Sø (Mødested: Brabrand Kirke kl. 14) og går en tur og hygger med kaffe/te og kage.
Tilmelding til Søren Adarsh på tlf. 2428 9153 senest fredag d. 3. juli.
Hvis du har lyst til at bage en kage, så sig endelig til.

Rødovre
Vi starter kl.14 fra Dorthe Madhusri og går en tur rundt om Damhus-engen (ca. 3 km). Døren er åben fra kl 13.45. Når vi er tilbage ved 15-tiden: Chanting, live-bhajans og meditation. Kl.16.30 the og kage.
Sted: Schweizerdalsvej 4, 2.t.v., 2610 Rødovre. Tilmelding fredag d. 3. juli, til Madhusri Dorthe, sms 50 15 21 11 Begrænset antal pladser. Hvis det regner, aflyses gåturen og programmet starter kl 14.

Sydhavsøerne, Rødby
Vi mødes hos Priya og Sri Rang kl. 14.00 og går en tur i området på ca. 5 km.  Efterfølgende vil der være bhajans og hygge med te og kage.
Sted: Vejlebyvej 29, Vejleby. 4970 Rødby
Tilmelding fredag d. 3. juli til Priya, sms 31 41 01 03
Aflysning af arrangement den 19. juli,
men online-satsang den 30. august

 
Desværre kan vi ikke afholde det årlige arrangement med en af Ammas nærmeste, Swami Shubamritananda Puri (tidligere Brahmachari Shubamrita) den 19.juli som planlagt. Aflysningen sker på grund af corona-krisen.

Han har derimod tilbudt at holde satsang for os online via Zoom den 30. august kl.10. Nærmere detaljer vil blive meldt ud på hjemmesiden, Facebook og i månedsmailen.
Virtuel Satsang (Amma-møder) i DanmarkVores erfaring med Zoom er, at meditationer, chanting mm. kan opleves lige så inderligt og dybt som ved en almindelig satsang. Samtidig får man oplevelsen af fællesskab på trods af den fysiske afstand. Som Amma siger: "Hvor der er sand kærlighed, er afstand ingen hindring". Vi er så velsignede, at Amritapuri har givet os lov til at bruge Ammas hvide blomstermeditation i dette lukkede forum.

Vi vil fremover holde Amma Zoom-møder den sidste tirsdag i måneden. Du deltager ved at klikke på nedenstående links eller ved at logge på Zoom og bruge nedenstående Meeting ID. Du kan logge ind ca.15 min inden start, så du har mulighed for at finde dig til rette, hvis du ikke har prøvet det før. Deltagelse er gratis og alle er velkomne. 

D. 30 Juni: LINK eller log på Zoom og brug Meeting ID: 852 3131 8159
D. 28. Juli: LINK eller log på Zoom og brug Meeting ID: 885 2957 4668

PROGRAM
Velkomst
Lyset tændes på alteret 
Chanting af Ammas 108 navne
Oplæsning af tekst med Ammas budskaber og spirituelle lære 
Bhajan (spirituel sang)
Chanting af fredsmantraet 'Om Lokah Samastah Sukhino Bhavantu' 108 gange.
Ammas hvide blomstermeditation
Arati (lysceremoni) og afsluttende bønner.
5 min. meditation
 Afslutning

Hvis swamiernes satsang på webcast fra Amritapuri viser sig at falde sammen med vores satsang, aflyser vi. Vi annoncerer på Facebook i tilfælde af ændringer. Kontakt Teja på tlf. 5188 8841 eller Majbrit på tlf. 6084 4559, hvis du ikke er på Facebook, eller har spørgsmål til brugen af Zoom.
Ny Amma-gruppe på sydhavsøerne

En lille gruppe på Sydsjælland og sydhavsøerne, har nu taget initiativ til at mødes ca. en gang om måneden. Vi mødes enten lørdag eller søndag kl. 11.00-15.00 for at være kreative indendørs, eller være ude i naturen sammen.

Første gang er søndag d. 6. september kl.11.00-15.00. Her går vi en skøn tur i Næstved skov ved Herlufsholm og slutter i Lises kolonihave, hvor vi spiser vores medbragte mad og hygger. Turen vil blive krydret med refleksions-muligheder relateret til Amma.

Nærmere info sendes ud i månedsmailen for Kbh./Sjælland, så hvis du er interesseret, kan du skrive mail til
Info@amma-danmark.dk, at du fremover ønsker at få månedsmail fra København og Sjælland.
 
Hvis du gerne vil vide mere, kan du ringe til Priya på mobil: 31 41 01 03
Uddrag fra Organizers Meeting den 17. maj 2020
 
I år blev det traditionelle Organizers Meeting afholdt via Zoom. I mødet deltog ud over organisatorer fra de europæiske lande også Swami Ramakrishnananda Puri, Swami Shubamritananda Puri og Swamini Amritajoti (tidligere Dipamrita). De sagde bl.a.: ”Vi får alle så mange meddelelser på WhatsApp og de andre sociale medier om, at denne corona-virus er menneskeskabt osv. Lad os glemme alle de videoer, og hvad folk siger. Lad os i stedet gå dybere ind i dét, Amma siger om den.

Lad os bruge denne mulighed til at fordybe vores forståelse af Ammas lære og gøre den til vores egen – sådan at vi kan interagere med verden på den rette måde.

Denne tid er meget usædvanlig. Dette er en tid, hvor vi kan lave forandringer i vores personlige liv og også i de måder, vi håndterer ting – enten på kontoret, i familien eller på jobbet.
Dette er en tid, hvor vi virkelig kan tænke over tingene, også over vores forhold til naturen, som Amma har pointeret så stærkt.”

Vi fik at vide, at der på nuværende tidspunkt ikke er taget beslutning om Europaturen 2020, men at det kan blive særdeles vanskeligt at udføre den. Vi vil snart få endeligt nyt.
Ammas COVID-19 videoer


 
Amma har igennem de sidste måneder givet flere kortere og længere videobeskeder til os i forbindelse med corona-virussen. Du kan se dem alle ved at gå på vores YouTube-kanal ved at klikke her.

AYUDH - Det 16. europæiske ungdomsmøde – online 24.-26.juliI løbet af de sidste mange måneder er store dele af vores liv blevet drastisk ændret. Verden har stået over for en af ​​sine største sundhedsmæssige trusler, og mange af os er blevet tvunget til isolering. Derfor er vores fysiske, mentale og åndelige helbred blevet testet.
 
For os har AYUDH altid handlet om kontakt. Mange af os har brugt AYUDH som en chance for at få kontakt med os selv og med ligesindede unge mennesker, der ønsker at ændre verden til det bedre. Det ser ud til mere end nogensinde at gælde, at når en katastrofe tvinger os fra hinanden, så finder vi andre måder at genoprette kontakten på.
 
Vores virtuelle ungdomsmøde vil være en måde at forbinde unge mennesker på ny. Dette vil vise, at geografiske, fysiske og sociale barrierer ikke kan hindre vores personlige, åndelige og fysiske vækst. Det virtuelle møde vil vare tre dage, fra d. 24. til d. 26. juli og vil få en lignende struktur som den fysiske camp! 
 
Her er din chance for at tilmelde dig vores virtuelle ungdomsmøde. Vi har en begrænset mængde pladser, så vær hurtig! Ansøgningen tager kun få minutter. Så garanterer vi for, at weekenden er fyldt med interaktive talere, workshops og mange andre fantastiske aktiviteter. Deltagelse koster kun 10 euro. 


Ansøgningen lukker den 13. juli, så sørg for at ansøge og fortælle om det til dine venner! 📣🕊 
 
Registrer nu på linket her.

Lad Det Gro-kursus ved København d. 8.-9. augustDyrk din egen mad, og gør kloden glad.

Kom på weekendkursus og få nok viden til, at du kan gå i gang med at dyrke økologiske grøntsager og frugt på din altan, i din lejlighed eller have. 
“Hvis alle mennesker dyrkede deres egen mad til bare én dags forbrug, ville det forbedre klodens tilstand. Denne relation til naturen vil desuden give os ny vitalitet og livsglæde.” -Amma
Underviserne har tilsammen masser af viden og erfaring i at dyrke glade grøntsager og frugter og vil gerne give den videre.

Tid & sted
Lørdag d. 8. august, kl. 11.00-17.00
Søndag d. 9. august, kl. 10.00-16.00
Sted: Brede ved 2800 Lyngby. Mere information følger ved tilmelding til kurset.

Prisen for kurset er 375 kr. Selve undervisningen er gratis. Prisen dækker den engelske lærebog ‘GetGrowing’, materialer på dansk, frø/potter/jord og lokaler, samt kaffe/te og kage. Eventuelt overskud går til Ammas velgørenhedsarbejde Embracing the World, som er en NGO i mere end 40 lande, der bl.a. arbejder for at skabe harmoni mellem mennesker og naturen.

Tilmelding sker ved at skrive til e-mail: 
laddetgro@amma-danmark.dk  – tilmelding og betaling er senest den 18. juli 2020. Du kan invitere dine venner via Facebook her.
Landsmøde den 8. september for foreningens medlemmer
 


Tirsdag d. 8. september er der landsmøde i Amma-Danmark fra kl.19.00 - 21.00. Vi vælger igen i år at holde mødet via Skype, således at man kan samles enten i København eller Aarhus. Vi har teknisk udstyr, der gør det let at se og høre hinanden.
 
København: Bremensgade 63 4.th, 2300 København S
Aarhus: Vesborgvej 15, 8240 Risskov
 
Mødet er for medlemmer af foreningen Amma-Danmark, og hvis du ikke allerede har betalt kontingentet på 108 kr., kan du sagtens nå at gøre det inden d. 8. september.
Amma om succes og fiasko

 
”Livet er ikke kun for vindere, men også for tabere. Almindeligvis tænker og taler folk kun om deres successer og dét, de har opnået. Men for at opnå vedvarende resultater, er det nødvendigt, at vi også er mere opmærksomme på og tænker mere over vores nederlag. Vi vil gerne tage æren for vores bedrifter og tænker, at de skyldes vores effektivitet og vores evner, men derimod bebrejder vi vores kolleger og andre for vores fiaskoer.
 
Det er menneskets natur at hævde, at andre er ansvarlige for vores nederlag, ved at sige, at hvis de bare havde lyttet til vores råd, så ville alt have været i orden. Alt dette er på grund af vores forkerte indstilling til nederlag.
 
Selve det forhold, at en person har haft nederlag, beviser, at han har taget imod en udfordring, at han har været eventyrlysten. Enhver handling indebærer en udfordring. At lære at køre, bestige et bjerg, skrive en eksamensopgave, fiske på dybt vand eller bare at lære at gå er for et lille barn en udfordring. Enhver opgave indeholder en grad af eventyr. Når en opgave udføres, så følger succes og fiasko som en skygge. Så nogle gange lykkes vi, andre gange fejler vi.
 
Vi må ikke være bange for nederlag. Hvis vi er bange, bliver vi aldrig i stand til at lykkes, og vi vil ikke få noget ud af livet. Det er derfor, vi også skal opmuntre og understøtte taberne. Vi understøtter nogle for at inspirere dem og fjerne deres frygt for nederlag. I sport og spil får taberen ofte en trøstepræmie for at opmuntre ham. Opmuntring er på alle måder gavnligt.
 
Verden tilhører den besejrede lige så vel som sejrherren. Når vi ved dette, må vi være tilgivende og bære over med dem, som fejler. Vi må give dem alle muligheder for at forsøge igen. At være tålmodig og tilgivende er som at smøre en maskine. Tålmodighed og tilgivelse ansporer et menneske til at gå videre med fornyet styrke.

Effekten af vores overbærenhed er lige som tyngdekraften, der selv om den er usynlig, erfares af alle. Lad os give dem, der fejler alle muligheder for at prøve igen og igen. Afskriv ikke nogen, fordi han eller hun måske har fejlet én gang, for det ville være en endnu større fejl fra vores side.

Muligheder skal være tilgængelige ikke bare for den triumferende, men også for den faldne. I dag får kun sejrherrerne anerkendelse, hvorimod taberne ofte latterliggøres. Men i stedet for at latterliggøre taberne, skulle vi opmuntre dem. Mennesker er kun entusiastiske, når de får den opmuntring, som de har brug for.” – Amma (fra Amma Chimes)

 
Ammas hvide blomster-meditationen kan nu købes på dansk som MP3-fil

Amma forklarer: “I nutidens verden befinder det menneskelige sind og naturen sig i en oprevet tilstand. Kun guddommelig nåde kan hjælpe os til at skabe fred på jorden og i vores sind.”

I de sidste mange år har Amma udtrykt en dyb bekymring for vores planet, for stigningen i antallet af naturkatastrofer og for tilbøjelighederne til vrede, had og polarisering, som formørker menneskers sind.

Denne meditation vil hjælpe mennesker til at åbne deres hjerter og derved invitere de rene vibrationer af guddommelig nåde, kærlighed og lys ind i verden og ind i den praktiserendes eget hjerte. Amma har vejledt tusindvis af mennesker i denne meditationspraksis, som består af korte og alligevel kraftfulde visualiseringer. Sagt med Ammas egne ord: ”Når denne meditation praktiseres af mange, uanset om de er sammen eller hver for sig, mens hver og én tænder sit eget lys, lad da uvidenhedens mørke svinde ind for altid. Må fred og lykke herske.”

Meditationen varer ca 20 min. og kan købes i webshoppen her.