Amma-Danmark - Nyhedsbrev maj 2019
Indhold Maj 2019
Amma kommer til Danmark igen i år!
Mød Br. Shubamrita i København d. 2. juli 2019
Forberedelsesmøde d. 1. juli 2019 for frivillige til Ammas besøg
Genopfriskning af IAM-meditation inden mødet d. 1. juli
Fundraising og sponsorater
Vær med til at spare op til Ammas besøg
Fejring af International Yogadag
Ungdomstopmøde i Tyskland d. 13. – 21. juli 2019
Budskab fra Amma - Spiritualitet og uskyld
Amma kommer til Danmark igen i år!København er med på planen for Ammas Europa-tur 2019 – vi mangler blot at få bekræftet datoerne. Se her i nyhedsbrevet, hvordan vi ’varmer op’ til Ammas besøg i den kommende tid.

Mød Br. Shubamrita i København d. 2. juli 2019Sæt allerede nu et kryds i kalenderen! Den. 2. juli 2019 afholder Amma-Danmark et offentligt arrangement med en af Ammas nærmeste disciple – Br. Shubamrita. En stor del af året rejser han rundt i verden og holder velbesøgte spirituelle foredrag og retreats. Han har en fantastisk evne til at formidle Ammas budskaber på en let forståelig måde for os vesterlændinge. Arrangementet byder på bhajans (live koncert), en kort film og en tale om spiritualitet anvendt i hverdagen over temaet ’At finde sit sande hjem – at finde dig Selv’ 

Gå ikke glip af denne mulighed for at opleve Ammas energi og budskab formidlet gennem et af hendes nærmeste ’talerør’. Dette årlige besøg er en dejlig opvarmning til Ammas kommende besøg i Brøndby Hallen 2019.

Tid: Kl. 19 – 22. Dørene åbnes kl. 18, og der vil kl. 18 ­-19 og i den senere pause være mulighed for at købe te/kaffe, sandwich, madtærte, kage og andre lækkerier. Bogshoppen vil også være åben.

Sted: Skt. Johannes Gården
Blegdamsvej 1b (ved Skt. Hans Torv)
2200 København N

Det er gratis at deltage, og det kræver ingen tilmelding. Se mere på hjemmesiden her. Skriv til info@amma-danmark.dk, hvis du har behov for et sted at overnatte, så vil vi organisere det.

Vi håber, du vil hjælpe med PR til arrangementet ved at gå ind på eventet på facebook her og invitere dine venner. Du kan også dele eventet på facebook.

Desuden håber vi, at mange vil tilbyde at hjælpe med forberedelser om eftermiddagen eller bage kage, madtærter eller andet lækkert, der kan sælges om aftenen. 

Forberedelsesmøde d. 1. juli for frivillige til Ammas besøg Planlægningen af Ammas Europatur 2019 er i fuld gang, og vi er så heldige, at Amma igen vil komme og besøge os i København (Brøndby Hallen). Det er en stor glæde og også en stor anerkendelse af alles ihærdige indsats til sidste års arrangement.

Det er på alle måder stort, ligesom selve arrangementet jo også er det. Vi har booket Brøndby Hallen for en længere periode, indtil vi har de endelige datoer på plads. Lige så snart vi har dem - forhåbentlig inden længe - kommer der besked på hjemmesiden.

Vi skal allerede nu i gang med forberedelserne til Ammas besøg, og vi holder derfor et møde for alle frivillige hjælpere - også kaldet seva-møde. Seva betyder frivilligt uselvisk arbejde.

Mødet bliver afholdt den 1. juli i South Indias lokaler i Vanløse, Sallingvej 61, 2720 Vanløse. Vi vil gerne fejre den glædelige begivenhed, at Amma allerede kommer igen, og starter derfor kl.17.30 med spisning - pris 70 kr. Selve mødet starter kl. 18.30. Br.Shubamrita deltager i mødet. Han vil inspirere os og svare på spørgsmål om forberedelsesprocessen til Amma-eventet.

Vi vil på mødet fortælle om planerne for Ammas besøg i år, hvor langt vi er kommet og høre jeres ideer og forslag.
 
Der er igen i år brug for frivillige, der vil påtage sig et ansvar for et område, så hvis du ikke havde et ansvarsområde sidst, Amma var i Brøndby Hallen, men gerne vil i år, så kontakt meget gerne en i koordinationsgruppen eller skriv til info@amma-danmark.dk

Vi får også brug for en - gerne flere regnskabskyndige, så sig endelig til, hvis du kender én, der kan tilbyde sin hjælp.

Tilmelding til 1. juli kl. 17.30 med spisning senest d. 30 juni til Marion Maheshwari med sms til 40 14 56 02 eller e-mail marionlaudrup@gmail.com pengene betales kontant eller med MobilePay på stedet. Tilmelding kun til mødet gerne inden kl. 12 d. 1. juli til Marion Maheshwari.

Genopfriskning af IAM-meditation
Alle der har taget et IAM-kursus inviteres til at komme tidligere 1. juli til IAM-genopfriskning i et lokale hos South India. Mahima vil undervise, og du skal blot medbringe yogamåtte og tæppe.

Tid: 16 -17, men kom helst 5 -10 minutter før. Tilmelding til Marion Maheshwari.
Fundraising og sponsoraterDet er ikke uden omkostninger at arrangere og gennemføre Ammas besøg. Derfor er vi gået i gang med at afsøge mulighederne for at skaffe midler. Selv om vi ikke har datoerne på plads, er det godt at være forberedt. 

I den forbindelse har vi brug for hjælp. Inspiration, gode kontakter, netværk og erfaringer i forhold til at søge midler via fonde og legater – og kontakter der kan ende ud i sponsorater af forskellig slags. Vi har brug for sponsorater indenfor alle områder, der er i spil, når Amma kommer, for eksempel: blomster, mad, frugt og grønt, kaffe, kaffemaskiner, massagebrikse, skilte, vaskeri mm, samt økonomiske bidrag. Så hvis der er nogle, der har mulige kontakter indenfor disse eller andre områder, så kontakt os meget gerne.

Vi efterlyser også kendskab til relevante fonde og legater, som vi kan søge. Så hvis nogle sidder inde med erfaring med at søge fonde og legat-midler, hører vi meget gerne om dette også.

Når Amma kommer til efteråret, vil vi sikkert også få brug for friske afgrøder fra køkkenhaver – så lav gerne et ’Amma-bed’ i din køkkenhave, når du skal i gang med det.

Vi håber meget på jeres hjælp til, at vi igen kan byde Amma og hendes staff velkommen i Danmark. I kan kontakte Lise Jørgensen på tlf. 2011 3556 eller Jens Jørgen Aakard på tlf. 2020 0118

Vær med til at spare op til Ammas besøg 
Vil du også være med til at spare op til at dække udgifterne i forbindelse med afholdelse af Ammas besøg? Hvis vi er rigtig mange, der vil ’gå til lommerne’ og give et månedligt beløb – stort eller lille, vil mange bække små komme til at betyde noget væsentligt for eventets gennemførelse. Nogle kan måske give 10 kr. andre 50 – 100 eller? Intet beløb er for lille eller stort.

Opfordring: Lav en fast månedlig overførsel i din netbank på det beløb, du ønsker at give, til konto 8401 1738915 i Merkur Andelskasse. Et engangsbeløb er selvfølgelig også velkomment fx på MobilePay 88258.

Fejring af International Yogadag

    
I forbindelse med International Yogadag afholdes der flere arrangementer. Det første arrangement afholdes i Aarhus, Vejle og København i samarbejde med Den Indiske Ambassade. Det andet afholdes af Amma-Danmark i Aarhus og København og her undervises i Ammas Amrita Yoga.

Aarhus d. 15. juni - Aarhus Rådhus i rådhushallen ca. kl. 9-10
Program: Kl. 9.00 Hent en gratis yogamåtte og t-shirt (de første 200) eller medbring selv yogamåtte. Kl. 9.15 Guidet fællesyoga.

Vejle d. 15. juni - ca. kl. 10.45-12.00
Stedet er endnu ikke afklaret - Følg med på Amma-Danmarks hjemmeside her. Har du spørgsmål så ring til Birte Mahima på mobil 2282 3037.  

København d. 16. juni - Fælledparken v/Pavillonen kl. 11-13
Mød os på Amrita Yoga-standen. Har du spørgsmål så ring til Ditte på mobil 22 88 29 43 Programmet bliver opslået på Facebook her. Følg også med på Amma-Danmarks hjemmeside her.

Alle kan deltage - uanset om det er din første gang, eller du har dyrket yoga i mange år. Tag hele familien med. Det er gratis at deltage, og du kan tilmelde dig begivenheden på Facebook.International Yogadag i Aarhus og København med Amrita Yoga-programAlle kan deltage, uanset om det er din første gang, eller du har dyrket yoga i mange år.

AARHUS - Lørdag d. 22. juni 2019, kl. 10.00-12.15
Viby Bibliotek, Skanderborgvej 170, 8260 Viby J. Kom gerne 5-10 min. før - døren åbner kl. 9.15.

Kl. 10.00-11.30: Fejring af International Yogadag med Amrita Yoga. Kom i behageligt løstsiddende tøj og medbring yogamåtte samt tæppe. (Vi har få yogamåtter, så ring hvis du ønsker en af dem)
Kl. 11.30-11.45: Film og mulighed for at sidde i stilhed.
Kl. 11.45-12.15: Info om Ammas besøg i Danmark til efteråret. Der serveres vand, kaffe, te, frugt og snacks.

Undervisningen er gratis, så du betaler blot 30 kr. på stedet til dækning af udgifter. Evt. overskud går til Ammas hjælpeorganisation ETW. Underviseren Birte Mahima har mere end 20 års erfaring i at undervise i yoga. 

Tilmelding: senest onsdag d. 19.juni til Birte Mahima mobil 22 82 30 37 eller e-mail: amritayoga@amma-danmark.dk. Se facebook-begivenhed her

KØBENHAVN - Tirsdag d. 25. juni 2019, kl. 17.15-19.30
Det Åbne Rum, Østbanegade 13, 2100 Kbh. Ø. Kom gerne 5-10 min. før - døren åbner kl. 17. 

Kl. 17.15-18.45: Amrita Yoga (efter protokol som udøves i 193 lande) og guidet meditation.
Kl. 18.45-19.00: Film og mulighed for at sidde i stilhed.
Kl. 19.00-19.30: Info om Ammas besøg i Danmark til efteråret. Der bliver serveret vand, kaffe, te, frugt og snacks.

Sådan kommer du ind i ”Det Åbne Rum”: Tryk på ringeklokken ”Det åbne Rum” ved opgang 13, gå ind ad døren når du hører klokken ringer og ned af trappen til ”Det Åbne Rum” i kælderen.

Undervisningen er gratis, så du betaler blot 45 kr. til dækning af udgifter. Evt. overskud går til Ammas hjælpeorganisation Embracing the World. Underviseren Nanna har mange års erfaring i at undervise i yoga.

Tilmelding: Da antal pladser er begrænset, skal tilmeldingen ske senest 24. juni til Jens Jørgen mobil 20 20 01 18 eller e-mail: amritayoga@amma-danmark.dk. Se facebook-begivenhed her.

Ungdomstopmøde i Tyskland d. 13. – 21. juli 20192019 er et festligt år for AYUDH Europa. Det er nu 15 år siden, bevægelsen blev dannet, for at Ammas europæiske unge kunne forbinde sig med hinanden og være sammen om at søsætte "Amma's Youth for Unity, Diversity and Humanity" (Ammas Unge for enhed, mangfoldighed og medmenneskelighed). 

Det er femten år siden, og det er nu blevet til en stor international ungdomsbevægelse, dedikeret til at give unge mennesker mulighed for at bidrage til en fredelig og bæredygtig verden, og til at blive lidenskabelige ledere funderet i tolerance, solidaritet og globalt ansvar. 

Det Europæiske Ungdomstopmøde er altid en mindeværdig uge for både deltagere og hjælpere. Mødet giver mulighed for at have kontakt med ligesindede unge og fremme en følelse af fællesskab, som sigter mod at give dem kendskab til, hvordan man kan reagere positivt på forandring i sit eget liv. 

I år er det ikke anderledes - vi har en spændende sammensætning af fantastiske taler, workshops, kompetenceværksteder og aktiviteter, som alle er planlagt med fokus på temaet mangfoldighed.

Mest spændende er, at Swami Amritaswarupanada, som er Ammas nærmeste discipel, vil lede et heldags-program i løbet af ugen. Ligeledes vil Br. Shubamrita Chaitanya og Bri. Dipamrita Chaitanya deltage hele ugen. 

Endnu en gang bliver topmødet medfinansieret af Den Europæiske Union. 

Ungdomstopmødet vil blive afholdt i M.A. Center Germany, som er smukt beliggende i Odenwald, skov- og bjerglandskabet nær Frankfurt. Mødet er åbent for alle interesserede unge mellem 15-30 år uanset baggrund, race, kultur eller køn. 

AYUDH søger at skabe en følelse af enhed og fællesskab blandt de 300 forskellige deltagere. Enhver, der er interesseret i at ansøge om deltagelse på topmødet, kan gøre det her.
 
Selvom deltagelse i topmødet er begrænset til aldersgruppen 15-30 år, er der også brug for en masse frivillige hjælpere, både unge og unge i hjertet. Hvis du passer til den sidstnævnte kategori, og ikke ønsker at gå glip af de mange muligheder i løbet af ugen, kan du sende en e-mail til: seva@ayudh.eu, hvor du kan tilmelde dig som frivillig. 

Budskab fra Amma - Spiritualitet og uskyldKære børn, at være lykkelig i sit liv afhænger ikke kun af kroppen, ydre komfort eller materielle ting. Sand lykke i livet afhænger af sindet. Hvis vi opnår kontrol over vores sind, vil vi få kontrol over alt andet. Videnskaben, som lærer os at kontrollere sindet, er den sande videnskab, og det er spirituel viden. Kun hvis vi først opnår denne viden, kan vi bruge al vores anden viden på en fornuftig måde.

Tidligere havde familier 30, 40 eller sågar 50 familiemedlemmer. De boede sammen i stor sammenhørighed, gensidig kærlighed og med respekt for hinanden! Stemningen i sådanne familier var kærlig og fredfyldt, fordi de forstod spiritualitet. De forstod, hvad livet og dets formål er. Deres liv var baseret på spirituelle principper. Desværre anses disse principper nu kun som en gammel skrøne. Hvis der i dag er tre familiemedlemmer i en familie, så er de som tre øer i havet. De har hver deres egen måde at gøre tingene på, og de kan ikke enes med hinanden.

Hvis mennesker er velfunderede i de spirituelle principper, kan vi undgå sådanne situationer – i hvert fald inden for familien. Spiritualitet er det, som bringer hjerter tættere sammen. Den, som har lært at svømme i havet, kan boltre sig i bølgerne. Hvorimod den, som ikke kan svømme, vil være i bølgernes vold. Ligeledes vil den, som forstår de spirituelle principper, være i stand til møde enhver forhindring i livet med et smil. Spiritualitet er intet andet end princippet om at møde enhver situation og hindring med et smil. De, som ikke forstår spiritualitet, vil føle sig afsporede af det mindste problem. Forestil dig at noget fyrværkeri eksploderer. Hvis vi ikke ved, at det vil blive antændt, bliver vi forskrækkede, men hvis vi ved det, så vil vi ikke blive chokerede. Vi vil under ingen omstændigheder vakle. 

Nogle mener fejlagtigt, at spiritualitet betyder blind tro. Sandheden er, at spiritualitet fortrænger uvidenhedens mørke. 
Mange mennesker vildleder ungdommen og giver dem ikke den rette forståelse. Nogle stiller spørgsmålet: Religion er da ikke mad for de sultne, er det? Hvad de siger er sandt. Men så vil Amma gerne spørge dem: Hvorfor begår mennesker, som spiser overdådig mad, sover i soveværelser med aircondition og som ejer både fly og både, selvmord ved f.eks. at sprøjte sig selv med gift, skyde sig selv, kaste sig ud foran et tog eller hænge sig selv? Er det ikke, fordi der er noget udover den glæde, som lækker mad og luksus kan tilbyde? Så hvad må vi acceptere eller praktisere i livet? Det som giver fred i sindet. Dette er den spirituelle vej. Kære børn, at erhverve sig ejendomme og rigdom eller søge berømmelse kan sammenlignes med en skaldet mand, som samler på kamme. Dette betyder dog ikke, at vi skal være uvirksomme eller forfalde til dovenskab. Vi må handle og forstå den korrekte måde at gøre det på uden tilknytning.

Kære børn, vi er alle forskellige udgaver af Selvet, som den samme karamel i forskellige indpakninger. Karamellen i det grønne papir siger til karamellen i det røde papir: Vi er forskellige! Ligeledes siger karamellen med det røde papir til karamellen i blåt: Vi er forskellige! Men hvis vi fjerner indpakningerne, vil vi se, at de alle er ens. På samme måde er vi mennesker forskellige. Men vi forstår det ikke, og forvirrede af de ydre forskelligheder, skaber vi så mange problemer i verden! Hvorfor forstår vi det ikke? Fordi vi har mistet vores barnlige hjerte. Derfor er vi ikke i stand til at realisere Selvet; vi er ude af stand til at opleve det Højeste.

Med et barnligt hjerte mener Amma et hjerte begavet med dømmekraft. Nogle vil mene, at børn ikke har dømmekraft. Hvad Amma hentyder til, er barnets tro og forestillingskraft. Hvis et barn tager en sten og siger, det er en trone, så vil det for barnet være en trone. Hvis barnet står foran den med en gren, gør han det i den tro, at han som en kejser svinger et sværd. Han vil tale og agere som en kejser. Han oplever ikke, at han sidder på en sten eller holder en gren. I hans verden svinger han et rigtigt sværd. Vi har tabt denne forestillingskraft, tro og uskyld og er i stedet blevet skygger af misundelse og jalousi. Hvad en spirituel søgende har brug for er et uskyldigt sind og et intellekt med dømmekraft. Kun hvis vi både har uskyld og dømmekraft, kan vi opleve det guddommelige. Et menneskeliv, som er begavet med begge, vil aldrig blive tilsmudset af sorg eller skuffelse. 

Kære børn, I kan ikke nyde fred uden et uskyldigt hjerte. Gud dvæler kun i et uskyldigt hjerte.

Matruvani februar 2019 – Fra Ammas fødselsdagstale 1994.