Amma-Danmark - Nyhedsbrev Marts 2015

Indhold
Forberedelsesmøde den 22. marts til Ammas besøg i København
Registrer dig som frivillig
KROP-SIND-ÅND messer
Kendt fransk filminstruktør laver film i Amritapuri
Uddrag fra bogen - Fra Ammas Hjerte

Forberedelsesmøde den 22. marts til Ammas besøg i København

De første velbesøgte møder for Amma-frivillige, der ønsker at være med til at gøre Ammas besøg i Danmark muligt, har nu været afholdt i henholdsvis København og Aarhus. På møderne er der holdt oplæg om, hvordan Ammas besøg vil blive arrangeret, og der er kommet ideer til at skaffe presseomtale, sikre økonomien og den praktiske gennemførelse. 

Næste trin i forberedelsen bliver et møde i København den 22. marts på Lille Colbjørnsensgade 2, 1703 Kbh.V. ved Hovedbanegården. På dette møde vil vi gå mere i dybden med de opgaver, der ligger i arrangementet, herunder hvad der skal forberedes og undersøges inden besøget. Vi vil også snakke om, hvad en ansvarsperson står for.

Vi vil gå videre med ideer til, hvordan vi nemmest og bedst udfører nogle af de praktiske opgaver, udbreder kendskabet til Amma, skaffer økonomiske midler og endnu flere frivillige.

Program 13.00-18.00
· Kl. 13 Servering af mad (suppe og brød)
· Kl. 14 Ammas 108 navne
· Foreberedelsesmøde
· Live bhajans
· Meditation
· Arati
· Tak for i dag - mulighed for at lave en sandwich.

Et Ammabesøg er en stor og spændende begivenhed, som giver mange Amma-frivillige mulighed for at hjælpe til. Så kom til mødet den 22. marts og vær med til de indledende forberedelser. Der vil også være fokus på, at vi har det sjovt og vi lærer hinanden at kende.

Tilmelding på mail: koordination@amma-danmark.dk eller SMS til Teja på 51 88 88 41.

Der er en "Amma til Danmark" gruppe på Facebook, hvor der løbende kommer opdateringer. Du kan klikke her for at blive medlem.

Registrer dig som frivillig

Amma fremhæver ofte seva, som en vigtig spiritual praksis, hvor man uselvisk arbejder til gavn for andre mennesker og samfundet. Så hvis du har lyst til at være frivillig i forbindelse med Ammas besøg, så kan du registrere dig på en web-formular, som er lavet til formålet (kun få felter skal udfyldes). Der er ingen forpligtelse forbundet med at registrere sig. Del gerne denne information med dine venner og familie.

klik her for at komme til web-formularen.

»I disse selviske tider er seva sæben, der renser vores sind.« 
-Amma

KROP-SIND-ÅND messer

En gammel talemåde lyder, at Paris er vel en messe værd. En messe er i den betydning en kirkelig handling, men vi bruger i dag også udtrykket messer om udstillinger, tøjsalg og meget andet. Amma - frivillige har i den sidste tid deltaget med en stand på flere messer  - Amma er ikke blot én messe værd, men mange. Amma-Danmark har således haft en stand på KROP - SIND - ÅND messerne i Odense, København, Aarhus og senest også i Aalborg.
 


Amma-standene har været godt besøgt, og det har været dejligt at kunne udbrede kendskabet til Amma og de velgørende aktiviteter, som udspringer fra Ammas ashram. Der har været mange gode snakke om Amma - og i København og Aalborg har vi på messerne også holdt foredrag og vist video om Amma. Det er ikke noget helt nyt, at Amma - frivillige deltager med en stand på messerne, men det er tydeligt, at interessen for Amma er større end tidligere - og at flere allerede har hørt noget om Amma og gerne vil vide mere. 


"En given situation bliver kun til et problem, når du fortolker den forkert."

-Amma

Kendt fransk filminstruktør laver film i Amritapuri

5. februar 2015, Amritapuri.

Amma har modtaget en kendt fransk filmstjerne Jean Dujardin og den legendariske franske filminstruktør Claude LeLouch, sammen med skuespillerne Elsa Zylberstein og Alice Pol.

De besøgte Amritapuri for at indspille nogle filmscener til Lelouch`s kommende film ”Un Plus Une” (En plus En). Om filmen sagde LeLouch: ”Amma er symbolet for kærlighed til andre i nutidens verden. I min kommende film ønsker jeg at ære hende og vise verden, hvem hun er. Amma giver livet mening. Det er så smukt at se hende, gøre det hun gør."

LeLouch har instrueret næsten 50 spillefilm og bliver betragtet som en af Frankrigs største filminstruktører. Hans 1966 film ”Un Homme et Une Femme” vandt både en Oscar for bedste udenlandske film, samt en Gylden Palme på filmfestivalen i Cannes. I 2014 mødte han Amma 2 gange i Amritapuri.

Dujardin, som har hovedrollen i den kommende film, har vundet en filmpris som bedste skuespiller både Academy Awards i 2012 og på filmfestivalen i Cannes 2011 for sin hovedrolle i ”The Artist”. Om mødet med Amma har Dujardin udtrykt: ”Jeg nyder at se folks ansigter, når de møder hende og er omkring hende. Det er fascinerende. Jeg er meget rørt over dette møde.

Zylberstein, som skal spille den kvindelige hovedrolle, udtrykte efter at have set Amma: ”Jeg vil komme tilbage for at se hende igen. Jeg tror, hun har rørt noget meget dybt inde i mig, og jeg føler, at det forbliver der. Jeg er dybt rørt over mødet med Amma. Hun er intet andet end kærlighed, uselviskhed, forståelse og ydmyghed. Et budskab om visdom, tolerance og en ren stærk kærlighed. Man har det bedre med sig selv, når man har været nær hende. Hun åbner vores sjæl op for det bedste i os. Hun har oplyst mig og næret mig. Det var magisk og enkelt. Det var en gave fra himlen. Jeg føler mig velsignet og beskyttet."

Alice Pol har sagt: ”Det var noget helt særligt at være i Ammas arme. Jeg ser frem til at deltage i hendes program, når hun besøger Europa”.

Filmholdet bestod af 82 deltagere, inklusiv skuespilere, filmfotografer og teknikere. De tilbragte en hel dag i Ashramen med at lave adskillelige filmoptagelser forskellige steder. Filmen ”Un Plus Une” forventes at have præmiere senere i år. 

Formålet med livet 

Uddrag fra bogen - Fra Ammas Hjerte
- Samtaler med Sri Mata Amritanandamayi Devi
 

Spørgsmål: Amma, hvad er meningen med livet? 
Amma: Det afhænger af, hvad du prioriterer som det vigtigste for dig, og hvordan du ser på livet. 

Spørgsmål: Mit spørgsmål er hvad det ”virkelige” formål med livet er. 
Amma: Det virkelige formål er at opleve, hvad der ligger bag vor fysiske eksistens. Men enhver ser på livet på sin måde. De fleste mennesker ser livet som en konstant kamp for at overleve. De mennesker tror på ”at den stærkeste vil overleve.” De er tilfredse med den almindelige måde at leve på – f. eks. det at få hus, job, bil, ægtefælle, børn, og penge nok. Sandt nok, det er vigtige ting, og vi skal koncentrere os om vores hverdag og tage os af vores ansvar og forpligtelser, store som små. Men der er mere i livet end det, et højere formål, nemlig det at vide og realisere hvem vi er. 

Spørgsmål: Amma, hvad får vi ud af at vide, hvem vi er? 
Amma: Alt. En følelse af fuldendthed, hvor vi ikke længere har behov for at opnå noget i livet. Den erkendelse gør livet fuldendt. Uanset hvad vi har samlet sammen eller kæmper for at få, så føler de fleste mennesker alligevel, at deres liv mangler noget – som i bogstavet ”C.” Dette hul - eller savn - vil altid være der. Kun spirituel erfaring og erkendelse af Selvet (Atman) kan fylde det hul i C’et ud, så det bliver et O. Kun kendskab til ”Det” vil få os til at føle os rodfæstede i livets sande centrum. 

Spørgsmål: I så fald, hvad så med de verdslige pligter som mennesker skal opfylde? 
Amma: Lige meget hvem vi er og hvad vi gør, så bør de pligter vi gør i verden hjælpe os med at nå den højeste dharma: som er at være ét med det universelle Selv. Alle levende væsener er ét, fordi livet er en enhed, og livet har kun ét formål. Men fordi vi identificerer os med krop og sind, tænker vi: ”At søge Selvet og opnå erkendelse af Selvet er ikke min dharma. Min dharma er at arbejde som musiker eller skuespiller eller forretningsmand.” Det er okay, hvis man synes sådan. Men vi finder aldrig vores egent­lige mening med livet, hvis vi ikke leder vores energi mod dets højeste mål, dets dharma.

Spørgsmål: Amma, du siger at for ethvert menneske er livets mål Selv-realisation. Men det synes ikke at være sådan, fordi de fleste mennesker ikke opnår denne Selv-realisation og heller ikke synes at stile mod den? 
Amma: Det er fordi, de fleste mennesker ikke har nogen forståelse for spiritualitet. Det kaldes også maya, denne verdens bedrageriske kraft, som tilslører Sandheden og fremmedgør menneskeheden fra den. Hvad enten vi ved det eller ej, så er livets sande formål at realisere vor indre guddommelighed. Der er meget du måske ikke ved i din nuværende mentale tilstand. Det er barnligt at sige: ”Det eksisterer ikke, fordi jeg ikke ved noget om det.” Når situationer og oplevelser udfolder sig, da vil nye og ukendte faser af livet åbne sig, og dette vil føre dig tættere og tættere på dit eget Sande Selv. Det er blot et spørgsmål om tid. For nogle har denne erkendelse måske allerede vist sig, og for andre kan den komme hvad øjeblik, det skal være. Og så er der dem, for hvem det vil ske på et senere tidspunkt. Bare fordi det ikke er sket endnu, eller måske ikke sker i dette liv, så tro ikke, at det aldrig vil ske. Inden i dig venter en umådelig viden på din tilladelse til at udfolde sig. Men det sker ikke, før du giver lov.

Spørgsmål: Hvem skulle give den tilladelse? Sindet? 
Amma: Hele din væren – dit sind, din krop og dit intellekt.

Spørgsmål: Er det et spørgsmål om forståelse? 
Amma: Det er et spørgsmål om at forstå og at handle. 

Spørgsmål: Hvordan skal vi udvikle den forståelse? 
Amma: Ved at udvikle ydmyghed.

Spørgsmål: Hvad er det, der er så godt ved ydmyghed? 
Amma: Ydmyghed gør dig modtagelig for alle oplevelser uden at dømme dem. På den måde lærer du mere. Det er ikke bare et spørgsmål om intellektuel forståelse. Der er mange mennesker i verden, som har mere end tilstrækkelig spirituel viden i hovedet. Men hvem – af alle de mange mennesker – er virkelig spirituelle og arbejder oprigtigt på at nå Målet eller endda prøver på at få en dybere forståelse af hvad spiritualitet går ud på? Meget få, ikke?

Spørgsmål: Altså, Amma, hvad er så det virkelige problem? Er det mangel på tro eller har vi blot så svært ved at komme ud af hovedet? 
Amma: Hvis du virkelig tror, vil du automatisk falde ned i hjertet. 

Spørgsmål: Så det er mangel på tro? 
Amma: Hvad mener du selv? 

Spørger: Jo, det er mangel på tro. Men hvorfor sagde du ”falde” ned i hjertet? 
Amma: Fysisk set er hovedet den højeste del af kroppen. For at komme derfra ned til hjertet må man falde.Men spirituelt set er det at stige og at nå meget højt.

Bogen kan købes på hjemmesiden her