Amma-Danmark - Nyhedsbrev Marts 2016

Indhold
Ny Facebook-side og ny hjemmeside
Fejring af Shivaratri den 7. marts
To Amma-foredrag i Lyngby den 13. marts 2016
Fremvisning af filmen Darshan (omfavnelsen) i Aarhus og Silkeborg
IAM meditationskursus
Meditationsaftener i Aarhus
KROP-SIND-ÅND messen i København
Musik, glæde og dans i Center Sandholm
Mad til hjemløse i Aarhus
Embracing the World - Eliminering af afføring på gaden i landdistrikterne
Uddrag fra bogen: Fra Ammas hjerte

Ny Facebook-side og ny hjemmeside



Vi har nu fået en ny dansk officiel Facebook-side, 'Amma i Danmark'. Siden vil holde dig opdateret med Amma-nyheder, Amma-citater, arrangementer i Danmark og de tiltag, der gøres for at få Amma til Danmark. Hvis du gerne vil følge 'Amma i Danmark', kan du klikke her og give siden en 'Synes godt om'. Hvis du gerne vil hjælpe med til at gøre Amma mere kendt i Danmark, så kan du klikke på 'Inviter dine venner til at synes godt om denne side'. Linket er på Facebook-siden øverst i venstre hjørne lige under coverbilledet.

Ny hjemmeside
Vi har også fået en ny hjemmeside. Det var blevet tid til at opgradere den gamle Amma-hjemmeside, som vi har haft siden 2008. Den nye side har et mere moderne design og er lavet til at fungere rigtig godt og læsevenligt på en mobiltelefon. Vi håber, at siden vil blive brugt meget og dermed også vil være med til at gøre Amma mere kendt. Så foreslå gerne venner og bekendte at gå ind på siden. Klik her for at se den nye hjemmeside.

Fejring af Shivaratri 2016


København
Tid: Mandag d. 7. marts kl. 18:45. Programmet starter kl. 19:00 – ca. 21:30
Sted: Hos Nanna Aakard, Gardes Alle 32. 2. sal, 2900 Hellerup.

Vi begynder med at tænde lys og synge Amma-mantra, Ammas 108 navne. Efter en kort meditation i stilhed vil vi spille nogle bhajans til ære for Shiva. Vi slutter med arati (hyldest til Amma), en kort meditation og Amma-velsignet prasad.

Arrangementet er gratis. Hvis du vil spise med koster det 20 kr. Overskuddet går til Ammas hjælpearbejde.

Tilmelding til Nanna på e-mail: nannajjaakard@gmail.com eller sms 21 21 50 02.

Aarhus
Shivarati fejres på den almindelige satsang-aften i Risskov på Vestre Strandalle 87. Vi starter som sædvanlig kl. 19.

Hvad er Shivaratri?
Shivaratri eller Shivas nat bliver fejret hele natten overalt på jorden til Shivas ære – på en ganske bestemt dag hvert år. At udføre spirituel praksis, synge bhajans, recitere mantraer, meditere og faste- går dybere netop denne dag, fordi månen og planeterne danner en helt særlig konstellation, hvor forbindelsen til Shiva (det absolutte, den indre stilhed, Selvet) er specielt åben.

Citater fra Amma:
Shiva er den første guru. Alle guruers guru. Han er kilden til al viden, og han er også den, der giver al viden. Han giver viden om den ydre verden – dualitet, såvel som den viden, der frigør sindet – viden om det absolutte, det non-duale. Shiva repræsenterer også fuldstændiggørelsen, hvor viden og kærlighed leves forenet.

Tag gerne lidt blomster med til at pynte op med og ære Shiva.

To Amma-foredrag i Lyngby den 13. marts 2016

Kl. 14-15.30 eller kl. 16-17.30

Kom og hør om den nulevende globale, humanitære og spirituelle leder, der er et kraftværk af ubetinget kærlighed.

Navnet er Amma, som betyder mor. Amma er måske den mest tilgængelige spirituelle leder i verden i dag.

Foredraget handler om Ammas budskab til verden. Der vises film med Amma og hendes omfattende nødhjælps- og velgørenhedsarbejde. Der er fællessang, og foredragsholderne fortæller om deres møde med Amma og hvordan, du kan møde hende. Der afsluttes med en guidet fællesmeditation. Kaffe/te og kage kan købes.

Amma har viet sit liv til at opløfte og hjælpe mennesker og naturen. Helt konkret hun har omfavnet mere end 33 millioner mennesker og igangsat store humanitære projekter og miljøaktiviteter. Mange, som modtager Ammas usædvanlige kram, inspireres til at gøre frivilligt arbejde og skabe glæde for andre. Ammas NGO ”Embracing the World” har i dag frivillige i mere end 40 lande.

Foredragsholdere Lone Albrektsen & Nanna Aakard

Spirituelt event i Aarhus d. 4 april og i Silkeborg d. 29. april – Fremvisning af filmen Darshan (omfavnelsen)



Aarhus d. 4. april Sted: Biografen Øst for Paradis, Paradisgade 7
Tid: kl 17:30 – ca. 20
Billet: kr. 50 (dækker udgiften til lokalet)

Silkeborg d. 29. april Sted: Yogahuset i centrum, Tværgade 24
Tid: kl.19:00 – ca. 21:30
Gratis adgang – ingen tilmelding

Indhold
Kort introduktion til Amma.

Filmen ‘Darshan - omfavnelsen’ varer 105 minutter og har danske undertekster. Det er en dokumentarfilm om den spirituelle og humanitære leder Amma. Den anerkendte franske instruktør Jan Kounen fik Ammas tilladelse til at følge hende på tur i Indien fra Jaipur til Calicutta, mens Amma forvandlede sit land og verden med den ene omfavnelse efter den anden. Amma har tilnavnet ’the hugging saint,’ fordi hun giver en omfavnelse til de tusindvis af mennesker, der strømmer til for at møde hende. Amma har omfavnet mere end 33 millioner mennesker på verdensplan. På baggrund af sit virke og filmen har Amma fået overrakt en pris ved Cinéma Vérieté for sit arbejde med at skabe verdensfred og harmoni.

Guidet mantra-meditation ( -som efterfølgende kan praktiseres derhjemme)

Der vil være mulighed for at købe musik, bøger, DVDere, røgelse m.m. til støtte for det humanitære arbejde, Amma står i spidsen for. Ved eventuelle spørgsmål kontakt os på mobil: 3024 8628.

IAM meditationskursus

Aarhus den 2.-3. april 2015 på Risskov Bibliotek, Fortebakken 1, Risskov. Birte Mahima underviser. Læs mere her

Meditationsaftener i Aarhus

På Risskov Bibliotek, Fortebakken 1, Risskov.

Vi har valgt at holde tre meditations-aftener i salen på Risskov bibliotek i foråret: D. 18/3, d. 5/4 og d. 17/5.
Alle er velkomne, ingen tilmelding nødvendig. Læs om aftenens program her.

KROP-SIND-ÅND messen i København

På messen i år kunne vi høre på dem, der kom forbi vores stand, at flere og flere nu kender til Amma. Vores budskab er, at vi kan gøre mere for mindre, fordi velgørenhedsarbejdet i Danmark og resten af verden bliver udført af frivillige og fordi vi ingen udgifter har til administration. Spirituel praksis og gode uselviske handlinger er fundamentet i vores NGO Embracing the World.

Musik, glæde og dans i Center Sandholm på en kold og grå søndag

Endnu et vellykket Embracing the World-arrangement sammen med asylansøgerne i Center Sandholm blev afholdt søndag 28. februar. Vores danske koncept er musik, kreativitet, dans og foldbold, for det er, hvad asylansøgerne selv har ønsket. De to guitarister Kirsten Arya Thurmann og Camilla Moberg Jørgensen brød isen med deres rene stemmer og dejlige guitarspil.



Herefter indtog bandet Music for Hearts scenen i en time og hele Center Sandholms aktivitetshus gyngede med. En af asylansøgerne sprang ud på gulvet og lavede en flot hiphop-dans.

Den sidste time er altid helliget til asylansøgernes egen musik. Vi sætter deres mobiltelefoner til en forstærker med højttaler, så deres egen musik fylder rummet. I løbet af den time løftede stemningen sig i takt med, at asylansøgerne selv kom ud at danse deres traditionelle danse, som foregår i rundkreds. Vi fulgte med, så godt vi kunne. Da vi gik, var alle kagerne spist op, ansigts-malingen næsten vasket væk, og vi lovende på utallige opfordringer snart at komme forbi igen.

Vores danske model med at skabe glæde for asylansøgerne anbefales nu som et koncept, der kan bruges i hele Europa som en ny Embracing the World-aktivitet.

Mad til hjemløse i Aarhus

Ved kommunikations- og PR-workshoppen i november 2015 besluttede vi at prøve at starte et lille "Ammas køkken" i Aarhus. Vi undersøgte mulighederne og de gældende regler og har haft kontakt med folk, der laver noget lignende, og med væresteder. Vi har været på vores første lille tur rundt i Aarhus med hjemmelavet suppe og brød. Det var en berigende oplevelse, med gode snakke.



Vi er endnu i opstartsfasen og prøver os lidt frem. De, der er interesserede i vores foreløbige erfaringer for evt. at lave noget lignende i andre byer, er velkomne til at kontakte Amma-gruppen i Aarhus. 

Embracing the World - Eliminering af afføring på gaden i landdistrikterne

Karnataka i Indien, januar 2016

Otte amerikanske studerende rejste fra Westminster High School til et landdistrikt i Indien. Der hjalp de til med at konstruere toiletter sammen med landsbyens kvinder, som en del af vores selvhjulpne landsbyinitiativ.

Gearet med universitetstræning i grundlæggende murværk og andre aspekter af toiletkonstruktion, rejste de 17-18årige studerende med tog til Byse i Karnataka, til opstarten af projektet. De hjalp kvinderne i landsbyen med at konstruere deres egne toiletter, samt deltage i kulturel udveksling. Landsbyboere ledte indsatsen efter at have gennemgået grunduddannelsen og fået støtte fra de studerende; denne unikke og innovative tilgang er en del af vores 200-crore rupees (200 mio kr) sanitets kampagne rettet mod at afskaffe udendørs afføring i stedet for at bruge et toilet.



Universitetets “januar termin” var vært for et intensivt treugers forløb, der gav de studerende lov til at fokusere intensivt på et enkelt specialemne. Tres studerende meldte sig til at komme til Indien, og 8 blev udvalgt til denne sjældne mulighed.

Eleven Rahill Kamath var spændt på at deltage i sanitets-indsatsen. Inspireret af vore forskellige humanitære programmer sagde han: "Ammas arbejde i Indien er utroligt. Jeg er så begejstret for at vi kan deltage i dette inspirerende projekt.”

Srividya Sheshadri, en af vores forskere som fører tilsyn med området sagde: "Opførelsen af toiletter er resultatet af den mere omfattende strategi, hvor Embracing the World har til sigte at udvikle folks færdigheder. Vores tilgang er helhedsorienteret og omfatter adskillige projekter, såsom forbedret uddannelse, vandforsyning, bæredygtige landbrugsmetoder, erhvervsarbejde mm. Samtidigt med at beboerne lærer faglige færdigheder, bliver hele landsbyen trænet til de sundeste sanitets - praksis. Udover det vil de ​​uddannede kvinder blive fortalere for det opsøgende arbejde i lokalsamfundet.”

I marts ser vi frem til, at gymnasieelever fra Chadwick School ved Los Angeles vil blive den anden gruppe, som deltager i denne type program.

Læs flere nyheder på Embracing the World-siden her.

Dharma - ordets virkelige betydning - Uddrag fra bogen: Fra Ammas hjerte

Spørgsmål: Der er mange forskellige forklaringer på, hvad dharma betyder. Det er meget forvirrende at have så mange forskellige udlægninger af et enkelt ord som dharma. Amma, hvad betyder dharma egentlig?

Amma: Den virkelige betydning af ordet dharma går først op for os når vi oplever Gud som vores kilde og støtte. Det står ikke i nogen bøger.

Spørgsmål: Det er den højeste dharma, ikke? Men hvordan kan vi finde en betydning, som passer til vores dagligdag?

Amma: Det åbenbares for enhver af os, mens vi går igennem livets forskellige oplevelser. For nogle mennesker kommer denne åbenbaring hurtigt, og de finder hurtigt deres rette vej og kurs. For andre er det en langsom proces. De bliver måske nødt til at prøve sig frem, før de når frem til det sted i livet, hvorfra de kan begynde at udføre deres dharma i verden. Det betyder ikke, at det. de har gjort hidtil, er spildt. Nej, det vil være en værdifuld del af deres erfaringer, og de vil også kunne lære meget af det, forudsat at de bliver ved med at være åbne.

Spørgsmål: Kan et normalt familieliv med dets udfordringer og problemer forsinke eller forhindre ens spirituelle opvågnen?

Amma: Ikke hvis vi holder fast ved erkendelsen af vores Selv som det endelige mål i tilværelsen. Hvis det er vores mål, så vil alle vore tanker og handlinger forme sig på en måde, så de hjælper os med at nå det mål, ikke sandt? Vi vil altid være bevidste om vores sande bestemmelse. En, der rejser fra ét sted til et andet, står måske af toget ved forskellige stoppesteder for at få sig en kop te eller for at spise, men han vil altid stå på toget igen. Og selv under sådanne små pauser er man sig sit egentlige bestemmelsessted bevidst. Det er ligesådan i livet, måske holder vi mange pauser for at gøre noget andet. Men vi må ikke glemme at stige på toget igen for at fortsætte ad den spirituelle vej, med sikkerhedsbæltet spændt godt fast.

Spørgsmål: ”Med sikkerhedsbæltet spændt godt fast?”

Amma: Ja. Når man er oppe at flyve, kan luftlommer danne turbulens, og turen kan engang imellem være noget ujævn. Selv når man kører i bil, kan der ske ulykker. Så det er altid bedst at tage visse forholdsregler og sikre sig. Ligeledes kan man på den spirituelle rejse ikke udelukke situationer, som kan skabe mentale og emotionelle storme. For at sikre os mod sådanne situationer, skal vi lytte til Satguruen (den sande Mester), være disciplinerede og overholde færdselsreglerne. Dette er sikkerhedsbæltet hvad angår den spirituelle rejse.

Spørgsmål: Så hvilket arbejde vi end udfører, så må det ikke aflede os fra vores højeste dharma, som er erkendelsen af Gud? Amma, er det det, du foreslår?

Amma: Ja, for dem af jer, som ønsker at leve et liv i meditation og fordybelse, bør det længslens bål blive ved med at flamme. ”Dharma” betyder: ”det som understøtter” – det som understøtter livet og tilværelsen er Atman (Selvet). Så selvom dharma almindeligvis forstås som ”ens pligt” eller ens vej i livet, så peger ordet i sidste instans på erkendelsen af vores Selv. I denne betydning kan kun tanker og handlinger, som fremmer vores spirituelle evolution, kaldes dharma. Handlinger der udføres på det rette tidspunkt, med den rette holdning og på den rette måde er dharmiske. Sansen for den rette handling kan være en støtte i ens mentale renselsesproces. Om du er forretningsmand eller taxachauffør, slagter eller politiker, uanset hvad dit job er, hvis du udfører dit job som din dharma, som et skridt mod moksha (befrielse), så bliver dine handlinger hellige. Det var sådan gopierne (ko-hyrdernes koner) i Vrindavan, som tjente til livets ophold ved at sælge mælk og smør, kom så tæt på Gud, at de til sidst nåede livets mål: Erkendelsen af Selvet.

Køb bogen på hjemmesiden her.