Amma-Danmark - Nyhedsbrev Oktober 2015

Indhold
Nyt badge og invitation af Amma til Danmark
Ammas Europatur 2015
Kommunikations- og PR-workshops i november
Det europæiske Amma PR-møde
Landsmøde i Amma-Danmark 2015
Fejring af Ammas fødselsdag i Danmark
30 millioner USD doneret til landsdækkende toilet-byggeprojekt i Indien
Ammas fødselsdagsbudskab

Nyt badge og invitation af Amma til Danmark

Vi har fået designet et flot nyt Amma-badge. Det er designet af kunstneren Kathrine, som også lavede den scenebaggrund, der blev brugt ved det sidste Br. Shubamrita-arrangement i København. Dette vil også være hovedmotivet, når Amma kommer til Danmark. Så det hele hænger sammen på smukkeste vis. 
 

                           

På Europaturen vil vi selvfølgelig igen invitere Amma til Danmark – vi må vise, at vi stadig har gejsten. Andreas SriRang, som står for AYUDH (ungdoms-afdelingen) i Danmark, vil overrække et nyt badge til Amma i Barcelona. Det vil være fantastisk, hvis vi er rigtig mange, der har det nye Amma-badge på til darshan og dermed i alle byerne er med til at invitere Amma.

De nye badges kan købes i satsanggrupperne til donationspris eller minimum 25 kr. Maheshwari er med på hele Europaturen, hvor hun er at finde i standen, som sælger Amma–fotos. Hvis du ikke har fået fat på et badge inden turen, kan du købe det af hende. I første omgang har vi fået trykt 250, men vi håber på, at efterspørgslen bliver så stor, at der skal bestilles endnu flere!

Ammas Europatur 2015

Så starter Amma sin årlige Europatur den 6. oktober i Barcelona, og den fortsætter frem til den 11. november, hvor sidste sted på turen er London. Vi ved, at mange danskere også i år har planlagt at tage ud i Europa for at møde Amma. Det ser ud til at blive mere spredt modsat de foregående år, hvor rigtig mange har mødt Amma i Berlin, som jo ikke er med på turen i år.

Vi vil gerne opfordre til, at man i lighed med tidligere år gør sig erfaringer med de praktiske opgaver, der er i forbindelse med Ammas besøg – og melder sig til at gøre en frivillig indsats. Du kan enten melde dig via internettet – se links om Europaturen – eller du kan henvende dig ved ’seva-disken’, når du kommer til hallen for at møde Amma.

Jo flere erfaringer vi får med at gennemføre det store arrangement, et Amma-besøg er, desto bedre står vi rustet til at gennemføre det her i Danmark. Det betyder også rigtig meget, at vi får udbygget kontakten med Amma-frivillige fra de andre lande. Noget vi kan få gavn af, når det bliver vores tur til at tage imod Amma.

Har du behov for hjælp til at finde ud af, hvordan du kan møde Amma, er du velkommen til at tage kontakt til Shivesh på mobil: 5174 5998 eller Søren Adarsh/ Lilian Varada på tlf. 3024 8628 eller send en mail til info@amma-danmark.dk Du kan få hjælp til at finde ud af transport, overnatnings-muligheder og få oplysning om, hvordan programmerne er bygget op, og hvordan du kommer til at møde Amma. Se datoerne for Ammas Europatur her.

*Gå ikke glip af Ammas Darshan. *Gå ikke glip af glæden ved at give en hånd med. *Lær nye Amma-venner at kende.

Kommunikations- og PR-workshops i novemberDet gode budskab skal længere ud, Det er svært at være uenig i. Men hvordan?

Deltag i de to spændende workshops i kommunikation. Med udgangspunkt i dine og de andre deltageres motivationer og historier, vil workshoppen fokusere på at udvikle idéer til nye strategier for både at inddrage og gøre flere mennesker bekendt med Amma og det gode arbejde, der deraf følger. I workshoppen vil der både være fokus på konkrete redskaber til at inddrage og bruge nye  sociale medier, men også rig lejlighed til at få skarpvinklet budskaber, så det er modtageligt for målgruppen. 

Workshoppen afholdes af Christian Vedel Sørensen, som er frivillig konsulent. Christian har allerede nu stor erfaring med at styre kampagner i flere store frivillige organisationer og projekter.

Kom og vær med til nogle spændende timer i workshoppen og mød de andre, der gerne vil have Ammas budskab og aktiviteter ud og i gang.  Det er GRATIS at deltage. Donation til Ammas hjælpearbejde er meget velkommen.

Workshoppen er delt over to dage, så der er tid til at puste ud. Sæt kryds i kalenderen. Kom helst 15 minutter før, så der tid til at ankomme.

21. november fra 13:00 - 15:30 
27. november fra 19:00 - 21:30 

Sted: Suguna Paula og Sridev Humphreys, Tschernings Allé 6, 2500 Valby.
Transport: S-tog: Danshøj eller Langgade st. Eller bus: 26.

Tilmelding og spørgsmål: Nanna 21215002 (ring eller sms). Hvis du ikke kan deltage i workshoppen begge dage, så giv besked om hvilken dato, du kan deltage. Vi glæder os til at se dig.

Det europæiske Amma PR-mødeNanna, Anagha og Radha deltog i en weekend i september i det europæiske Amma PR-møde på Amma Frankrigs skønne landsted Lou Paradou. 12 europæiske lande var repræsenteret, ligesom Shubamrita og Dipamrita deltog kortvarigt via skype. Der var tre fokusgrupper: Medier & presse, Web & Facebook og VIP (very important people), og vi deltog én i hver gruppe. Der er nu et team på fire europæere, der vil stå for koordineringen og supporten i det europæiske pressearbejde.

De vigtigste budskaber fra Amritapuri var, at fokus i PR omkring Amma skal flytte fra "den krammende helgen" til primært at handle om "Embracing the Worlds (ETW)" aktiviteter, og Amma betegnes nu som GLOBAL leder.

Websiden er den centrale formidlingsplatform, og annoncering skal foregå her og ikke på Facebook. Der laves to sider med beskrivelse af ETW-projekterne, så vi alle kan være velorienterede, når vi formidler. Det er vigtigt med fokus på danske ETW-projekter. Amma ønsker, at der trykkes mindst muligt på papir, og at formidlingen i stedet sker elektronisk eller personligt.

Landsmøde i Amma-Danmark 2015

Den 22. september blev det årlige landsmøde i Foreningen Amma-Danmark afholdt, hvor der blev gjort status over årets ’Amma-aktiviteter’ og drøftet nye aktiviteter. Der har været mere aktivitet end nogensinde før, og der er behov for, at endnu flere Amma-frivillige tager del, så vi kan få Amma til Danmark. Nyt er aktiviteter i Embracing The World - regi her i Danmark – aktiviteter for asyl-ansøgere i Center Sandholm er omtalt i tidligere nyhedsbrev.

Der blev drøftet forskellige ideer til, hvordan satsang-aftener kan suppleres med andre mødeaktiviteter, så som fælles meditation og ideer om at holde fælles møder mellem ’øst - og vest-Danmark’. Det sidste udsprang af det vellykkede set-up for landsmødet, hvor vi via Skype og ekstra mikrofoner holdt mødet fælles mellem en gruppe placeret i København og en i Aarhus.

Der vil komme en kampagne til foråret med det mål at få flere medlemmer til foreningen. Finansiering af Amma-aktiviteter i Danmark sker via det indkomne kontingent suppleret med donationer. Det er derfor vigtigt at øge antallet af medlemmer for at sikre gennemførelse af endnu flere aktiviteter. Fx. koster det penge at deltage i forskellige messer rundt om i landet.

Koordinationsgruppen vil i den kommende periode arbejde med at organisere sig, så den bedst muligt kan understøtte Amma-aktiviteter og Amma-grupper. Rent praktisk har Adarsh og Maheshwari nu formandskabet i fællesskab, Teja er sekretær, René kasserer og Nanna står for PR.

Mødet sluttede med en runde, hvor deltagerne fortalte om deres planer for at møde Amma på Europaturen. Alt tyder på, at mange danskere igen i år vil deltage også i den praktiske del af arrangementerne og gøre sig erfaringer med konkrete opgaver i forbindelse med Ammas besøg.

Fejring af Ammas fødselsdag i Danmark

Ammas fødselsdag blev fejret i de fleste satsanggrupper. Det var skønt at være med til begivenheden, og mange deltog.

Her er et par tilbagemeldinger:

- Tusind tusind tak. Det var et fantastisk arrangement, og jeg nød meget at være med.

- Det var så dejligt at deltage – bare hele stemningen og bhajans mm. Det var som at blive hævet op og healet – jeg nød det.

30 millioner USD doneret til landsdækkende toilet-byggeprojekt i Indien

September 2015 Kollam, Indien

I dag gav Amma Indiens finansminister Arun Jaitley en check på 15 millioner USD til opførelse af toiletter i de fattigste landsbyer omkring Gangesfloden. Dette foregik som en del af de to projekter Swachh Bharat (Rens Indien) og Namami Gange (Rens Ganges), som Indiens premierminister Narendra Modi igangsatte. Projekterne har som mål at udrydde de livstruende sygdomme, der rammer millioner af indiske borgere, og som stammer fra forurenede vandkilder, forårsaget af afføring i det fri.En næste fase af projektet, på yderligere 15 millioner dollars, ventes at blive annonceret under fejringen af Ammas fødselsdag.

"Efter min mening er medfølende hjælp til de fattige en reel tilbedelse," sagde Amma. "En harmonisk blanding af uselvisk tjeneste, som samtidig indeholder den nødvendige opmærksomhed, er sand medfølelse. Dette projekt vil give meget tiltrængte faciliteter til dem, der virkelig har brug for det. Sammen med byggeri er uddannelse også påkrævet. Landsbyboerne har brug for at blive undervist i, at udækket afføring fører til forurening af vand og jord, hvilket yderligere forurener fødevarer og fører til mange typer infektioner forårsaget af parasitter. Vores organisation har erfaring med ,at det er afgørende at opnå denne forståelse i forbindelse med konstruktion af toiletter til de fattige. Ellers kan de trods de rette faciliteter muligvis slet ikke anvende dem." Udover donationen vil vi også sikre at denne undervisning bliver givet.

Læs mere på den danske Embracing the World hjemmeside her.

Ammas fødselsdagsbudskab

Verden har brug for hænder, der er villige til at tjene uselvisk, siger Mata Amritanandamayi på sin 62 års fødselsdag.

27. september 2015, Kollam, Kerala

Sri Mata Amritanandamayi, den indiske åndelige leder, kendt i verden som "Amma," fyldte 62 år den 27. september. Begivenheden var præget af Ammas årlige fødselsdagstale, en bøn og meditation for verdensfred. Desuden indvielsen af talrige velgørende initiativer for de fattige inkluderende sundhedspleje, boliger, levering af tøj, rent drikkevand og elektricitet.

I sin tale sagde Amma, at verden går gennem en tid med megen turbulens, men hvis vi uselvisk arbejder enigt sammen, vil det resultere i en positiv transformation af samfundet.

"Hver dag hører vi nyheder om flygtninge, der flygter til andre nationer for at redde deres eget liv. Historierne om deres lidelser smelter hjertet på enhver. Amma ønsker, at alle hendes børn vil være i stand til at elske, tilgive og rumme andre," sagde hun foran de 200.000 mennesker, der var til stede.

"Vi ser også økonomien styrtdykke i mange lande. Virkningerne af klimaændringerne truer hele menneskeheden. Det siges, at 22.000 børn dør hver dag på grund af fattigdom," sagde Amma i sin tale. "Vi hører om sådanne dødsfald så regelmæssigt, at vores ører ikke rigtigt hører det mere. Vi kan sige, "Så trist," og så glemme alt om det. ”Sympatiske ord er imidlertid ikke, hvad verden har brug for. Verden har brug for hænder, der er parate til at tjene uselvisk.”

"Ved at se omfanget af et gennemtrængende mørke bør man ikke trække sig og tænke: 'Hvilken ændring skulle min indsats dog kunne gøre i denne situation?" Hvis vi kan tænde lampen af tro og kærlighed i vore hjerter og gå fremad sammen, så vil vi helt sikkert bidrage til en ændring af samfundet. "Der er en tradition for, at Ammas organisation, Embracing the World (ETW) lancerer omfattende velgørende tiltag i forbindelse med Ammas fødselsdag med støtte fra nationale og statslige honoratiores.

375 fattige mennesker modtog værdikuponer til indløsning af gratis hjerte-, hjerne- og nyre- operationer på Amrita Hospitalet, ETWs hospital i Cochin med 1300 sengepladser. 400.000 fattige kvinder over hele Indien fik nye sarier. 150 gratis hjem blev doneret til hjemløse i hele Indien. Fiskere, hvis både i år var blevet tragisk ødelagt, modtog nye både. Enker til fiskere, der havde mistet livet på havet, modtog finansiel støtte.

Amma, der for kort tid siden donerede 15 millioner dollars til den indiske regering til opførelse af toiletter i fattige landsbyer rundt om Ganges-floden, lovede, at ETW ville donere et tilsvarende beløb til at bygge toiletter og forbedre de sanitære forhold i Kerala.

ETW afslørede også de seneste fremskridt i udviklingen af bæredygtighed i nogle af de 101 landsbyer, som ETW har adopteret over hele Indien. Herunder tilvejebringelse af rent drikkevand i de enkelte huse i fattige landsbyer i staterne Kerala, Odisha og Rajasthan og et smart vandingssystem til landmænd i Tamil Nadu. Desuden fuldstændig elektrificering af en landsby i Kerala ved hjælp af vandkraft og solenergi.

Swami Amritaswarupananda Puri, Ammas munk og seniordiscipel, udførte guru pada-puja til Amma, og hun fik overrakt blomsterkranse af alle sine munke-disciple. Dette blev efterfulgt af, at Amma ledte alle i en meditation og bøn for verdensfred.

Lige så snart programmet endte, begyndte Amma at give "darshan" til deltagerne - den dybtfølte moderlige omfavnelse, hun allerede har givet til omkring 35 millioner mennesker i hele sit liv, og som er blevet en slags signatur for hende.