Amma-Danmark - Nyhedsbrev September 2016
Indhold
Mød Amma på Europaturen 2016
Fejring af Ammas fødselsdag
Br. Shubamritas besøg i København
Spirituelle film-events i september
IAM meditationskursus den 3.-4. september i København
Landsmøde den 22. september for medlemmer
GetGrowing er på vej til Danmark
Kapitel fra den kommende bog på dansk 'Kærlighed er svaret'
Mød Amma på Europaturen 2016Amma har omfavnet millioner af mennesker verden over, og hendes store medfølelse har forandret manges liv.

Giv derfor dig selv den store oplevelse at møde Amma, når hun sammen med ca. 300 hjælpere tager på tur fra 11. oktober til 17. november og besøger en række store byer i Europa, samt hendes center i Tyskland.

Hvert sted er der et to- eller tre-dages arrangement, hvor du personligt kan møde Amma og få hendes omfavnelse (darshan), høre Ammas spirituelle taler og lytte til livemusik. Du kan også købe mad og drikke (indisk og vestlig vegetarmad). Mange synes, det er spændende at gå på shopping i boderne (og støtte Ammas humanitære hjælpearbejde) eller bare sætte sig ned på en stol og mærke den kærlighedsenergi, der konstant strømmer fra Amma. 

På den europæiske Amma-hjemmeside kan du altid finde den opdaterede turplan, nærmere oplysninger om de enkelte steder og ligeledes links til de enkelte landes hjemmesider og omtaler af Ammas besøg. 

Hvis du gerne vil møde Amma, tilbyder vi hjælp med vejledning om turen, rejsemuligheder og information om overnatningsmuligheder – og om hvordan arrangementerne forløber. Der vil igen i år være mange danskere, som møder Amma, og på vores hjemmeside kan du se, hvem du kan kontakte for at få hjælp og vejledning om Ammas besøg i de forskellige byer. Du kan selvfølgelig også bare tage af sted og benytte dig af de guider, der findes på stedet, hvor der også er en infostand. 

Vi vil samtidig opfordre til at bruge vores facebook-gruppe ”Amma til danmark” til at søge rejsefæller, råd og vejledning, har overvejelser om at tage afsted. Skriv også gerne, hvis du tager et sted hen og gerne tager andre med dig. Hvis du ikke selv er på facebook, kan du få en anden til at lægge din information og dit mobilnummer ind.

Vi vil igen invitere Amma til at komme til Danmark, så hun ved, vi stadigvæk er klar. Invitationen vil foregå i Dublin.

Du er altid velkommen til at skrive til info@amma-danmark.dk, hvis du har spørgsmål.

Turplan
11.-12. oktober: London, Storbritannien
14.-15. oktober: Dublin, Irland
17.-19. oktober: Houten, Holland
21.-23. oktober: Winterthur, Schweiz
26.-28. oktober: Paris, Frankrig
30.oktober-1. november: M.A. Center, Hof Herrenberg, Tyskland
3.-5. november: Barcelona, Spanien
7.-9. november: Toulon, Frankrig
11.-13. november: Milano, Italien
15.-17. november: München, Tyskland

Vores hjemmeside vil løbende blive opdateret med kontaktpersoner og anden information om Europaturen.
Fejring af Ammas fødselsdag

Amma bliver 63 i år. Kom og vær med til at fejre fødselsdagen i en af Amma-grupperne. Alle er velkomne, og det kræver ingen forudsætninger at deltage. Husk tilmelding.København den 27. september
Fødselsdagen fejres hos Suguna og Sridev, Tschernings Allé 6, 2500, Valby. Program: 1. del: Kl. 16 Archana - døren åbnes kl 15.45. 2. del: Døren åbnes kl. 17.30: Recitation af mantraer, Guru Stotram, og Ammas 108 navne, oplæsning, bhajans, guidet meditation og Arati. Derefter spisning og hygge. Foreslået donation for maden 65 kr. Tilmelding: Senest den 25. september til Maheshwari: marionlaudrup@gmail.com eller 4014 5602.

Aarhus den 27. september
Fødselsdagen fejres hos Varada og Adarsh på den ny adresse: Vesborgvej 15, 8240 Risskov. Program: Kl. 18.45 vises film fra Ammas 50 års fødselsdag. Recitation af mantraer og Ammas 108 navne, oplæsning, bhajans, guidet meditation og Arati. Derefter te og fødselsdagskage. Tilmelding: Senest den 26. september til aarhus@amma-danmark.dk eller 3024 8628.

Herning den 6. september
Fødselsdagen fejres hos Connie Meyhoff, Lindegårdsvej 134, 7400 Herning. Program: Kl. 18.45 vises film med Amma. Recitation af Ammas 108 navne, bhajans, meditation og Arati. Derefter kaffe/the og fødselsdagslagkage. Tilmelding: Senest den 6. september til herning@amma-danmark.dk eller 5050 6230.

Tommerup/Fyn den 25. september
Fødselsdagen fejres hos Celia og Roger, Bakkevænget 13, 5690 Tommerup. Program: Vi starter kl. 14 med puja, bhajans og Arati. Derefter serveres et lettere indisk måtid og fødselsdagskage. Tilmelding: Senest den 24. september på celiajaneries@yahoo.com eller 6475 1601.

Br. Shubamritas besøg i København

Tirsdag den 5. juli havde vi besøg af Shubamrita i Johannesgården ved Skt. Hans Torv, i centrum af København. Han holdt en inspirerende tale med titlen ”Don’t forget to smile (Glem ikke at smile)” for omkring 200 tilhørere.Shubamrita startede med at overbringe Ammas kærlighed og bedste ønsker til alle tilstedeværende. Hans tale var spækket med gode praktiske forslag til at indføre spirituelle principper i vores daglige liv, og han illustrerede det med anekdoter fra sin tid med Amma.

Efter Shubamritas tale ”Glem ikke at smile”, var der bhajans (meditative sange) ledet af Shubamrita med musikere på scenen. Shubamrita sluttede aften af med en guidet mantra-meditation inden den traditionelle Arati (lyscermoni).

Uddrag fra talen
Amma siger, at vi både har et ydre og et indre smil, som er smilet i hjertet. Hun siger, at hvis vi kan udtrykke vores indre smil gennem vores ydre smil, så kan det have en stor transformerende effekt. Amma siger, ”Vores smil er Guds signatur i vores ansigt”.

Shubamrita siger, at smilet fra store mestre, som f.eks. Amma, ikke forandres i forskellige situationer og omstændigheder i deres liv. Han forslog fire vigtige ændringer, vi kan gøre, som kan hjælpe os til det meste af tiden at bevare smilet.
 
Skift fra modstand til accept: Accepter nuet, gør det til din ven. Vi kan bevare en masse energi ved at acceptere situationer, som de er uden at stille os til dommer over dem – ”accepter det som det er”. Accept leder til fredfyldte følelser. Når vi accepterer usikkerhed i vores liv, kan det føre til en fornemmelse af eventyr i stedet for frygt. 

Skift fra tilknytning til Ikke-tilknytning: Forandring er verdens natur og alting vil til sidst forsvinde. Vi skal ikke overdrive vores tilknytning til mennesker eller ting. Vi er turister i denne verden, og mange af os har samlet en masse bagage. Den hurtige vej til smilet er at have mindre bagage. Forandring er den eneste konstant. Vi skal fokusere mere på det uforanderlige, og det vil hjælpe os til at smile i en hver situation. 

Skift fra tvivl til tro: Hvis vi kan forbinde os til den gudommelige styrke inden i os, kan vi blive ved med at smile uanset hvad. Tro er som en WI-FI, den er usynlig, men kan forbinde os til, hvad vi behøver. Vi er alle instrumenter, og Guds kraft virker gennem os og hjælper os til at bevare smilet selv i vanskelige og udfordrende situationer. 

Skift fra sorg til taknemmelighed: Det mest magtfulde mantra i hele verden er - ”Tak”. Mennesker, som smiler meget, indeholder denne kvalitet af taknemmelighed. Folk, som altid sørger over det, de ikke har, vil finde det vanskeligt at smile. Taknemmelighed er som en muskel; jo mere du bruger den, jo stærkere bliver den.

En refleksion over aftenen
”Shubamrita er en dygtig formidler. Et vanskeligt emne om selvet og vores udfordringer med sindet blev gjort forståeligt på en underholdende måde, krydret med sjove anekdoter. Alt i alt en inspirerende og lærerig aften, hvor vi havde dejlige fælles bhajans og en fredfyldt meditation. I pausen var der tid til at mødes med Shubamrita og tale med hinanden, nyde forplejningen, købe bøger og andet i shoppen, som de mange frivillige stod for." – Nanna og Jens Jørgen
Spirituelle film-events i september12. september i Biografen Øst for Paradis, Aarhus

Filmvisning, oplæg og guidet meditation. Kom med til en spirituel aften med oplæg, filmvisning og guidet meditation: Alt sammen med den spirituelle og humanitære leder Amma som omdrejningspunkt!

PROGRAM: 
17.30-17.45: Introduktion til Amma med fokus på den nært forestående Europatur.
17.45-19.30: Kortere dokumentarfilm både fra Indien og Europa, hvor vi kommer helt tæt på Amma.
19.30-19.45: Guidet meditation.

Efter arrangementet vil der også her være mulighed for at købe musik, bøger, film, røgelse m.m. til støtte for det humanitære arbejde, som Amma står i spidsen. Billetpris: 60 kroner. Heraf går 10 kr. til Ammas hjælpearbejde (Embracing the World). Læs evt. mere på www.paradisbio.dk.

Fremvisning af Darshan-filmen i Herning og Odense

16. september i Huset no. 7, Nørregade 7, 7400 Herning

26. september i Cafébio, Brandts Passage 39-41, 5000 Odense

Kom med til en spirituel aften med oplæg, dokumentarfilmen ´Darshan´ og guidet meditation. Programmet vil vare fra kl. 19.00 til kl. 21.30. Alt sammen med den humanitære og spirituelle leder Amma som omdrejningspunkt! Den anerkendte franske instruktør Jan Kounen fik Ammas tilladelse til at følge hende på tur i Indien fra Jaipur til Calicutta, mens Amma forvandlede sit land og verden med den ene omfavnelse efter den anden. Filmen er allerede med stor succes vist i biografen Øst for Paradis i Aarhus. 

Før og efter arrangementerne vil der være mulighed for at købe musik, bøger, film, røgelse m.m. til støtte for det humanitære arbejde, som Amma står i spidsen for. Det er gratis at deltage og det kræver ikke tilmelding.

IAM meditationskursus

Den 3.-4. september 2016 på Marathonvej 14, 2300 København S. Teja Jane underviser. Læs mere her.


Landsmøde den 22. september for medlemmer

Torsdag den 22. september er der landsmøde fra kl. 19 - 21. Igen i år vælger vi at holde mødet via skype, således at man kan samles enten i Aarhus eller København. Vi har teknisk udstyr, det gør det let at tale, se og høre hinanden.

Aarhus: Vesborgvej 15, 8240 Risskov
København: Milanovej 30, 2., 2300 København S.

Mødet er for medlemmer af Amma-Danmark, og hvis du ikke allerede har betalt kontingentet på 108 kr., kan du sagtens nå at gøre det inden d. 22. september. Pengene fra kontingenterne bliver brugt til at udbrede kendskabet til Amma og det velgørende arbejde i Embracing the World. Se hvordan du bliver medlem på hjemmesiden.

GetGrowing er på vej til DanmarkFørste kursus bliver i foråret 2017 – men allerede nu kan du lære noget om principperne i Lone Radhas nyttehave i Lyngby den 11. september, kl. 11 til 16. Tilmelding og spørgsmål til Lone Radha lone.albrektsen@gmail.com eller 2465 4598.

Amma siger, at vi selv skal dyrke noget af vores mad. Det er godt at spise grøntsager, der er dyrket, der hvor vi bor. Når vi dyrker vores grøntsager selv, kommer vi også i nærkontakt med naturen. Hvad enten vi dyrker grøntsagerne i en kasserolle i vores lille lejlighed, i et bed i en nyttehave, på terassen eller et helt andet sted, så genetablerer vi vores kontakt til naturen. Vi vil derved også hjælpe med til at genskabe jordens balance.

Kom og vær med i Lone Radhas skønne nyttehave, til hygge og samtaler om bl.a. kompost og dyrkning af blomster og grøntsager.

Kapitel fra den kommende bog på dansk 'Kærlighed er svaret'

Kapitel 1. Inkarnationen af ren kærlighed

”Når du indser, hvor fuldkomment alt er, vil du kaste hovedet bagover og le op mod himlen.” - Buddha

Amma fortæller os ofte, at vi ikke skal sige: ”Jeg elsker dig.” I stedet skal vi sige: ”Jeg er kærlighed.” Det er en fundamental grundsten i hendes lære, men hvad betyder det egentlig at være kærlighed? Det er i virkeligheden umuligt at forstå begrebet kærlighed med ord, men hvis vi lader kvaliteter som uskyld og medfølelse fylde vores hjerter, vil vi kunne erfare ordets betydning. Hvis vi ser på Amma med ydmyghed og et åbent hjerte, vil vi være i stand til at tune lige ind i essensen af det, hun siger.

Når der er ren kærlighed i vores hjerte, er der ingen adskilthed, alt bliver ganske enkelt ét. Vi søger alle efter den kærlighed, men den er ikke så langt væk: den venter snarere tålmodigt inde i os alle sammen. At blive kærlighed er det, vi eksisterer for, men vi er tilbøjelige til at bruge megen tid på at søge alt muligt andet i det ydre og aldrig finde den ultimative opfyldelse af livets mål. I stedet opfordrer Amma os til at give slip på alt det negative, der findes indeni os, og smelte sammen med den rene kærlighed, der er blevet låst inde i vores hjerte. I teorien lyder det så enkelt, men i praksis er det utrolig vanskeligt at gennemføre.

Amma er som en overstrømmende flod af godhed. Hendes godhed består ikke kun i, at hun har opnået den ultimative tilstand af Gudsrealisering, men også i at hun lever et liv, hvor hun omslutter alt med ubetinget medfølelse. Det er helt enkelt en mors naturlige væsen at udtrykke sin kærlighed.

Jeg husker en dag, hvor Amma vendte sig mod mig i bilen og med stor omsorg strøg mig hen over skulderen. Det var, som om hun sagde: ”Jeg vil bare lade dig vide, at jeg elsker dig.” Jeg husker, at hun gjorde det, uden at der var nogen grund til det. Nogle gange strømmer hendes sødme bare over – hun kan ikke lade være. En anden gang kaldte hun på mig og begyndte at tale om et eller andet. Efter et lille stykke tid sagde hun: ”Nu kan du godt gå. Jeg havde ikke set dit ansigt i et par dage, så jeg ønskede bare at se dig.” Amma ønsker på den ene eller den anden måde at gøre alle glade. Jeg har aldrig forsøgt at få opmærksomhed fra hende, fordi jeg ved, at Amma vil give mig det, jeg virkelig har brug for.

Når kærligheden fylder vores hjerte, strømmer den over i form af medfølelse. Ved flere lejligheder har jeg hørt Amma sige: ”Min vej er ikke moksha (befrielse). Min vej er at elske og tjene verden.”

Det forvirrede mig de første par gange, jeg hørte hende fortælle det. Jeg tænkte: ”Hvordan kan jeg fortælle det videre til andre? De vil blive så skuffede, fordi alle tror, at moksha er livets mål.” Så hørte jeg den anden del af det.

”Vejen for en sannyasin (munk eller nonne) er at glemme alt om sin egen befrielse. De skal være beredte på at glemme sig selv og gå ned i helvedet for at hjælpe andre til at løfte sig.” Da forstod jeg, at hun talte om det allerhøjeste ideal: at vise medfølelse i alle vore handlinger.

Vores mål skal ikke være at lave spirituel praksis, fordi vi søger vores egen befrielse. Det skal snarere være at elske og tjene verden, fordi det er den højeste vej, man kan gå. I stedet for at bede: ”Befri mig fra det her," skal vi bede bønnen: ”Hjælp mig til at acceptere den guddommelige vilje og på en eller anden måde tjene verden.”

Medfølelse er vores sande natur. Desværre ligger den i dvale inde i de fleste mennesker, hvor den er utilgængelig og dækket med alt muligt, der er beskidt. Hvis vi ønsker at vække kærlighedens sande natur inde i os selv, skal vores eneste mål ikke være at opnå ting. Vi må også lære at give noget til andre. I stedet for at fokusere på at modtage, skal vi fokusere på at vise andre medfølelse, når som helst vi er i stand til det. Hvis vi ønsker at være højt udviklede mennesker, må vi forstå alle mennesker og have medfølelse med dem og hjælpe dem på alle de måder, vi kan. Medfølelse er en hjørnesten i Ammas livsfilosofi. Hun praktiserer kærlighed og medfølelse i forhold til alle, og gennem sit personlige eksempel viser hun hver dag os andre, hvordan vi også kan gøre det.

Folk har ingen anelse om, hvor meget Amma oprigtigt ønsker at glæde os. Hendes mål er at fjerne lidelsen, når mennesker er fortvivlede. Hver eneste af Ammas handlinger er sand seva, som er at tjene andre og at vise medfølelse på en uselvisk måde.

Når Amma lever sit liv, giver hun afkald på ting i ekstrem grad. Men det er afkald, som udspringer af kærlighed. Hun sætter altid andres behov før sine egne. Hun vil ikke spise noget, før hun har givet af sig selv ved at tjene andre. Hvor de fleste mennesker får mindst to eller tre måltider om dagen, får Amma kun ét, hvis overhovedet noget. Hun spiser aldrig morgenmad og begynder at give darshan omkring klokken ti eller elleve om morgenen. Hun faster hele dagen og får først et måltid mad, når hun er færdig med at give darshan og kommer tilbage til sit værelse. I ashrammen er det ofte først ved midnatstid. Når Amma rejser, slutter hendes programmer for det meste klokken tre eller fire om morgenen, nogle gange senere. Alligevel fortsætter hun med at faste til langt ud på natten.

Det er sjældent, at Amma sover mere end et par timer hver nat, og der er mange nætter, hvor hun ganske enkelt ikke sover. Hun tilbringer hvert eneste vågent øjeblik med at fokusere på, hvordan hun kan tjene andre. Uanset om det udtrykker sig ved, at hun omfavner mennesker, læser de hundredvis af breve, hun personligt modtager hver dag, rådgiver hengivne og besvarer deres spørgsmål, eller om hun leder de utallige humanitære projekter, hospitaler, børnehjem og skoler, hun har grundlagt. Amma har bogstaveligt talt lyttet til millioner af menneskers problemer og på alle mulige måder gjort sig selv tilgængelig for hver eneste af dem. Hun har altid fulgt en dharmisk (retfærdig) vej, hvor kærligheden har inspireret hende til ofre sig og tjene.

Det er hendes liv: helt enkelt at give.

Amma tilbeder hvert eneste menneske, der kommer for at møde hende, og det er ikke den anden vej rundt. Nogle mennesker har misforstået det og troet, at Amma ønsker at blive tilbedt, men det er langt fra sandheden og næsten til at grine af, når man ser på, hvordan hun lever i hverdagen. Det er den yderste grad af opofrelse hver eneste dag at gøre sig selv offentligt tilgængelig i timevis uden ophør, uanset hvordan hun har det.

Der er dagen lang mennesker, der rører ved Amma og holder om hende, og hun får ingen pauser til at spise eller gå på toilettet. Hun fortsætter hele dagen og langt ud på natten. For de fleste mennesker ville den livsform virke som en forfærdelig afstraffelse. At lytte til den samme type klager, spørgsmål og anmodninger hver dag ville drive de fleste af os til vanvid. Men Amma fortsætter med at møde alle, der kommer for at møde hende, med kærlighed og glæde, og hun har gjort det uden ophør igennem de sidste 45 år.

Amma er legemliggørelsen af sand tilbedelse. Hun ser det guddommelige i alle mennesker og tilbeder Gud gennem tjeneste, medfølelse og empati. Det er kraften i den rene, autentiske kærlighed, der gør det muligt for hende at give af sig selv hele tiden og opnå overmenneskelige resultater i sit arbejde.

I nutidens verden finder man ingen anden Mahatma (stor sjæl) som Amma. Der har aldrig været nogen i historien, som har givet mere kærlighed, nåde og medfølelse til verden end hende. Hun er essensen af alt guddommeligt. Uanset hvor langt man ser sig omkring, har der aldrig været nogen anden lærer, som har spredt så meget visdom, glæde og latter.

Amma viser verden, hvad der kan gøres, når man har ladet det guddommelige tage bolig i sit hjerte. Hun siger: ”Du har kærligheden indeni, du behøver kun at ændre din indstilling. Du er ikke som en lille lyskilde. Du er snarere som transformerstationen, der kan skabe en kolossal mængde elektricitet. Du er ikke som et stearinlys, der skal tændes, men snarere som den strålende sol, der selv skinner. ”

Amma minder os hele tiden om, at vi også har den guddommelige gnist af ren kærlighed indeni, som venter på at blive tændt og transformere os. Vi er ganske enkelt nødt til at blive ved med at puste til den, og så vil den blive som et stort bål, der ødelægger alt det negative i os og bringer lys til verden.