Nyhedsbrev - Amma besøger Danmark d. 23.-24. oktober 2018
Indhold
Ammas besøg i Brøndby Hallen d. 23. – 24. okt. 2018
Forberedelsesmøde d. 7. okt. med Br. Shubamrita
Ammas fødselsdag fejres i hele landet
En film om Ammas medfølelse vises i biografer over hele landet
Budskab fra Amma - Yoga er Opmærksomhed
Ammas besøg i Brøndby Hallen d. 23. – 24. okt. 2018Der er rigtig gang i forberedelserne, og der er mange opgaver at løse. Idérigdom og kreativiteten blomstrer for fuld flor – og samarbejde finder sted på kryds og tværs. Vi er mange, der glæder os helt vildt, samtidig med, at det stadig er lidt svært at forstå, at Ammas besøg nu endelig bliver til virkelighed.

Det er stadig muligt at melde sig som frivillig...
For kun et par dage siden var der én, der spurgte: "Er det stadig muligt at melde sig som frivillig?" Svaret er JA! – og vi har faktisk et stort behov for flere frivillige hænder og hjerter. Så hvis du endnu ikke har meldt dig til via linket på hjemmesiden her, så gør det gerne nu. Du er også meget velkommen til at sprede den gode nyhed til dit netværk, at man stadig kan melde sig til, og at ens oplevelser ved Ammas besøg på denne måde kan få tilført en ekstra dimension. Der var også én, der spurgte: "Hvis jeg melder mig som frivillig, kan det så komme til at kollidere med at komme op til Amma og få min omfavnelse?" (darshan). Nej, bestemt ikke – vi skal nok få det hele til at gå op i en højere enhed.

PR - vores fælles opgave
Når Amma kommer til Brøndby Hallen, vil hun gerne give rigtig mange mennesker en omfavnelse. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi bliver ved med at hjælpe hinanden med at udbrede kendskabet til Ammas besøg.

Det er også være vigtigt at gøre opmærksom på, at eventet ligger på hverdage, så det kan være en god idé at tage et par fridage – og at det kan være en stor oplevelse at være med allerede fra starten tirsdag morgen. Noget vi ved, der har stor betydning, er den personlige kontakt og oplevelse - og det at videregive de personlige erfaringer og anbefalinger til venner og netværk. En anden vigtig del af PR er delinger på facebook, og her er det er vigtigt, at du også kommenterer og ikke bare liker et opslag, da det er med til at nyheden bliver spredt til endnu flere – f.eks. bare med et hjerte eller hvad du nu synes. En anden mulighed er, hvis du f.eks. modtager nyhedsbreve fra nogle interessenter, som enten er spirituelle, handler om personlig udvikling eller har noget at gøre med miljø eller lign. - så kan du spørge dem, om de vil tage en omtale med af eventet i deres nyhedsbrev.

Du kan også invitere dine facebook-venner til den facebook-begivenhed, der er lavet til Amma-eventet. Klik her.

Brochurer og plakater
Vi har lige fået trykt plakater både i A4- og A3-format til ophængning – samt et stort nyt oplag brochurer til uddeling. Så hvis du har idéer til nye steder - eller er klar til at fylde op og hænge op, der hvor du allerede har været, er du velkommen til at aftale afhentning i København eller Aarhus:

Kontakt Ditte i København på 22 88 29 43 eller Majbrit i Aarhus på 60 84 45 59. Det er også muligt, at få nogle tilsendt, hvis du ikke bor i nærheden.

Udgifter til eventet dækkes af frivillige bidrag
Der er gennem de sidste mange år doneret en del til det formål at dække udgifter til Ammas besøg i Danmark – og vi har derfor også langt størsteparten af det beløb, der bliver brug for. Vi har dog stadig brug for flere midler til at dække alle de udgifter, der er. Der skal bl.a. betales for leje af hallen, leje af køkkenudstyr og andet udstyr samt udgifter til PR. Og vi skal have midlerne til at købe ind til produktion af mad til rigtig mange mennesker.

Har du lyst og mulighed for at bidrage til, at danskerne får denne fantastiske mulighed for at møde Amma, så send et bidrag til konto 8401 1738915 i MERKUR Andelskasse. Eller sæt et beløb ind på MobilePay: 88258

Forberedelsesmøde den 7. okt. 2018 med Br. ShubamritaI er alle inviteret til vores sidste store forberedelsesmøde inden Ammas besøg. Mødet bliver afholdt søndag den 7. oktober i Brøndby Hallens VIP-lounge kl. 10.00 til ca. 13.30. 

Vi får besøg af Ammas discipel Br. Shubamrita, som har været med i mange år på Ammas Europature og derfor har stor erfaring med de spørgsmål og udfordringer, der kan være i forbindelse med et Amma-event. Han vil have forslag til, hvordan vi bedst gør os klar til eventet, og han vil kunne svare på spørgsmål.

Vi vil fra Koordinations-gruppen og PR-teamet give jer en update, så I kan få en fornemmelse af, hvordan det går, og hvilke udfordringer vi står overfor.

Vi håber, vi vil få nogle dejlige timer sammen, hvor I også vil have mulighed for at møde nogle af de forskellige områdekoordinatorer og andre frivillige, mødes i arbejdsgrupper og få en følelse af, at vi sammen kan løfte denne skønne opgave.

Vi vil servere kaffe, te og lidt snacks.
Ammas fødselsdag fejres i hele landetAmma fylder 65 år den 27. september. Kom og vær med til at fejre fødselsdagen. Alle er velkomne, og det kræver ingen forudsætninger at deltage, dog er tilmelding nødvendig.

Fejring i København
I år har vi valgt at fejre Ammas fødselsdag på dagen torsdag d. 27. september i Det Åbne Rum på Østbanegade 13, kælderen, 2100 Kbh. Ø. Tilmelding senest d. 25. september til Ditte på 22 88 29 43 eller e-mail: dittemarie3nielsen@gmail.com

Program: Dørene åbnes kl. 16.45. Recitation af mantraer, Guru Stotram, og Ammas 108 navne, oplæsning, live bhajans, guidet meditation og Arati. Derefter spisning og hygge. Foreslået donation til dækning af mad og lokaleleje: 60 kr.

Fejring i Aarhus
Vær med til torsdag d. 27. september at fejre Ammas fødselsdag på Vesborgvej 15, Risskov. Tilmelding senest d. 23. september på tlf 30 24 86 28. Donationspris: 75 kr. som går til gennemførelsen af Amma-eventet i Brøndby Hallen.

Program: Kl 17.00 -19.00: Vi vil se optagelser med Amma, der vil blive lavet en pada puja (ceremoni), vi synger bhajans, der bliver en guidet meditation m.m.
Kl. 19.00 – 20.30: Mad (lvegetarisk tapas)

Fejring i Odense
Vi fejrer Ammas fødselsdag med spirituelle aktiviteter, filmvisning og en hyggelig stund og samvær lørdag d. 29. september kl. 14:00 på Hjortebjergvej 21, 5230 Odense M. Dørene åbner kl. 13.30. Tilmelding senest d. 27. september på sms til 21 95 10 35 eller e-mail: fyn@amma-danmark.dk. Deltagelse er gratis.

Program: Recitation af mantras, Archana, bhajans, guidet meditation og Arati. Filmvisning. Efterfølgende vil der være kaffe/te, fødselsdagesboller og kage samt en stund til samvær. Der vil desuden være information omkring Ammas besøg i Danmark til oktober. Arrangementet slutter ca. kl. 17.30.

Fejring i Herning
Amma-Herning fejrer Ammas fødselsdag tirsdag d. 2. oktober. Der tilbydes kaffe og lagkage. Tilmelding senest mandag 1. okt. kl. 15 på tlf. 50 50 62 30 eller  connie.castellini.dk@gmail.com

Program: Lyset tændes. Vi synger fredsmantraet Om Lokaha Samasta. Chanter Devis 1000 navne og afslutter med Arati.
En film om Ammas medfølelse vises i biografer over hele landetSpirituelt event med film og introduktion til, hvordan du selv kan møde Amma i København d. 23.-24. oktober 2018.

Hundested Kino d. 22. september kl 15.00
Se facebook-event her. Billetpris 75 kr. Billetter kan købes på forestillingsdagen fra kl. 14. Billetter kan reserveres på info@hundestedkino.dk - skal afhentes senest 20 minutter før forestillingen. Der vil også være en kort guidet meditation.

Holistisk Center Aarhus, Søren Frichsvej 42F, lørdag d. 29. september kl.19
Pris: kr. 80 kr. Der vil også være en kort guidet meditation.

Himmelbjerggården i Ry d. 30. september kl. 16.00-17.30
Køb billet her og se facebook-event her. Billetpris 80 kr. Der vil også være en kort guidet meditation.

Cinemateket i København d. 16. oktober kl. 21 og d. 17. oktober kl. 17.
Skuespiller AnnMari Max Hansen fortæller om sit møde med Amma.
Køb billet her og se facebook-event her. Billetpris 55 kr.

Filmen handler om den visionære, spirituelle og humanitære leder Amma, kendt og elsket i hele verden for den store medfølelse og visdom, som konstant strømmer fra hende. Hendes kærlighed kommer til udtryk – dels i den omfavnelse/ velsignelse hun har givet til mere end 38 millioner mennesker – og dels gennem hendes omfattende humanitære arbejde i hele verden (NGO’en Embracing the World). I filmen interviewes Amma blandt andet om hvordan medfølelse og kreativitet opstår. Desuden bidrager Nobelpristageren og videnskabsmanden Dr. Leland Hartwell og flere andre, med fortællinger om Ammas tilgang til livet – og hendes betydning i deres liv. Filmen giver et intenst og smukt visuelt indtryk af Amma, hendes liv og af indiske scenarier.

Filmen vises for første gang i Danmark – og med danske undertekster. Filmen er 50 min. lang.

Filmen er lavet af den meget anerkendte indiske filminstruktør og kunstner Shekhar Kapur. Halvdelen af billetprisen går direkte til Ammas hjælpearbejde. 
Yoga er Opmærksomhed”Enhver handling kan være yoga, hvis den er gjort med opmærksomhed,” siger Amma på den fjerde Internationale Yogadag.

Amma og en Amrita Yogalærer fører folk gennem forskellige yoga-stræk i Santa Fe, som en del af fejringen af den fjerde Internationale Yogadag (copyright MA Center, 2018).

På sanskrit betyder ordet ”yoga” at bringe to ting sammen – at smelte sammen. Nogle siger, at det er sammensmeltningen af den individuelle sjæl med den højeste sjæl, eller den hengivne sjæl med Gud. Men i virkeligheden er yoga ikke en sammensmeltning, men en frigørelse. Det er en frigørelse fra misforståelsen om, at vi nogensinde har været væk fra Gud. I sandhed har der altid været og vil der altid kun være én ting; Enhed med Gud. Det er fordi, der kun er ét sandt Selv, som udtrykker sig i hele skabelsen. Alle mennesker, bjerge, floder, dyr, planter og træer er dette sande Selv. Men desværre er vi i vores nuværende tilstand overmandet af vores følelse om ”jeg” og ”mit”. Vores mening om, hvad vi kan lide og ikke kan lide, er så stærk, at vi er ude af stand til at forstå denne sandhed af enhed. Derfor mener vi, at vi er forskellige fra hinanden og Gud.

Her en historie til at forklare: Der var engang et barn på et marked, som blev væk fra sin mor. Han vidste ikke, hvad han skulle gøre. Han ledte alle vegne, men han så kun fremmede mennesker. I panik begyndte han at løbe omkring. Men ligegyldig hvor han kom hen, kunne han ikke se sin mor. Så faldt han sammen og begyndte at græde. Han græd meget voldsomt. Det var dér han følte sin mors kys på panden. Faktisk var den lille dreng slet ikke blevet væk. Han havde ikke engang været på markedet. Han havde hele tiden været i sin mors arme. Han var faldet i søvn, og det havde bare været et mareridt om ikke at kunne finde sin mor. Vores såkaldte ”separation” fra Gud er ligesom denne historie. For at forstå vores situation behøver vi bare at vågne op. Så vil vi se, at vi aldrig har været væk fra Gud – vores sande moder.

“Alle de forskellige variationer af spirituel praksis – om det er uselvisk tjeneste i samfundet, meditation, chanting af mantras eller studie af skrifterne – er til for at hjælpe os til at vågne af vores søvn.” – Amma.

De fleste forbinder i vore dage yoga med hatha yoga – hvilket inkluderer specifikke udstrækninger, stillinger, vejrtrækningsøvelser og meditation. Hvis de bliver gjort med tilstrækkelig opmærksomhed, kan yoga på den måde være en meget gavnlig spirituel praksis. Når du laver yoga, og når du bevæger dig og holder stillingerne, forsøger du at være opmærksom i hver bevægelse. Når du løfter dine arme, forsøger du at være helt opmærksom på lige netop denne bevægelse. Ligeledes når armene tages ned. Gennem denne eksterne opmærksomhed opnår du også indre opmærksomhed. Når yoga udføres på denne måde, er det en kraftfuld spirituel praksis, som forbedrer os mentalt og spirituelt ved at gøre vores sind mere subtilt og opmærksomt.

En yoga-praksis forbedrer også vores helbred, effektivitet, mentale overskud og vores evne til at stå fast i universelle værdier. Med dette sagt, bliver yoga i disse dage mere og mere populært og accepteret på verdensplan ift. livsstil og psykosomatiske lidelser.

Yogaøvelser er forskellig fra almindelig fysisk bevægelse. Mens sidstnævnte mest handler om hurtige kropslige bevægelser, lægger yoga vægt på at bringe ordentlig afslapning til hvert eneste organ og kanalisere den vitale kraft på den mest optimale måde, som er muligt. Det har en stor indvirkning på vores endokrine system og accelererer helbredelse af sygdomme. Det mentale velvære, som man opnår med yoga, varer også meget længere end normal fysisk bevægelse.

Vores yoga-praksis bør ikke være begrænset til tidslagte sessioner. Faktisk kan enhver handling blive til yoga, hvis den gøres med opmærksomhed. På denne måde, kan vi blive fokuserede i vores sande Selv og etableret i evig fred og enhed.

Yoga udgør essensen af budskabet om sund livsstil og indre og ydre renhed. Den rejser sig over al adskillelse og lovpriser ikke-vold og medfølelse. Derfor vil udbredelsen af yoga bidrage til en universel tilstand af fred. Må menneskeheden gennem yoga opnå større højder fysisk, mentalt og spirituelt.

Sri Mata Amritanandamayi Devi (Amma) er en verdenskendt humanitær og spirituel leder. Amma er lederen for Embracing the World, en non-profit organisation som er dedikeret til at sørge for mad, tøj og husly til de fattige og trængende. Hver dag kommer tusinder af mennesker for at få hendes trøst, spirituelle visdom og velsignelse. Embracing the World har undervist i yoga siden 1987. I 2004 formaliserede Embracing the World på Ammas opfordring ”Amrita Yoga”.