Amma-Danmark - Nyhedsbrev august 2019
Indhold August 2019
Forberedelsesmøder d. 2. og 3. september til Ammas besøg 2019
Ammas fødselsdag d. 27. september 2019
Landsmøde d. 12. september 2019
Bliv medlem af Amma-Danmark
Ammas navn er blevet optaget i USA's kongresarkiv
Se den nye Embracing the World-brochure
Kapitel fra bogen: Kærlighed er svaret

Forberedelsesmøder d. 2. og 3. september til Ammas besøg 2019

Forberedelserne til Ammas besøg i Brøndby Hallen d. 22.-23. oktober er i fuld gang. I den forbindelse holder vi forberedelsesmøde i Aarhus d. 2. september og i København d. 3. september. Alle, der gerne vil deltage i frivilligt arbejde i forbindelse med Ammas besøg, er velkomne.

Ammas besøg er udelukkende muliggjort af de mange frivillige, der hjælper til og på nuværende tidspunkt mangler vi både koordinatorer og mange, mange frivillige hjælpere. Vi har MEGET brug for al den hjælp, vi kan få.

Personer fra koordinationsgruppen og koordinatorer for forskellige områder vil deltage i møderne. Vi vil orientere nærmere om de opgaver, der skal varetages, samt om de områder, hvor der stadig mangler koordinatorer. Desuden vil vi give information om, hvor de forskellige områder er i processen. Der vil også være tid til at tale sammen i de respektive grupper.

Vi har plakater og flyers, som du på møderne kan få med til ophængning i dit nærmiljø. I Aarhus vil Majbrit koordinere udleveringen og i København står Claudia for det. Der vil også være depoter flere steder i landet. Hvis du senere får brug for yderligere plakater eller flyers, så send en sms til Majbrit i Jylland på 6084 4559 eller til Claudia i København på 4232 5225.

Det vil være en stor hjælp, hvis du vil dele vores facebook-begivenhed her, også de forberedende møder. Fortæl venner og bekendte om det, få dem med og lad os gøre eventet endnu mere gennemført end sidste år. 

Aarhus d. 2. september
Viby Bibliotek, Skanderborgvej 170, 8260 Viby. Dørene åbner kl. 17.45. Spisning kl. 18.00-18.45 for 75 kr. Derefter møde fra kl. 18.45-21.30. Tilmelding til spisning senest dagen før på sms 2428 9153 til Søren Adarsh eller send en e-mail til aarhus@amma-danmark.dk. Øvrig tilmelding senest kl. 12.00 på dagen. Se facebook-begivenheden her.

København d. 3. september
Hos South Indian, Sallingvej 61, 2720 Vanløse. Dørene åbner kl. 17.45. Spisning fra kl. 18.00-18.45 for 75 kr. Mødet starter kl. 18.45-21.30. Tilmelding til spisning senest dagen før til Charlotte Priya på sms 3141 0103. Øvrig tilmelding senest kl. 12.00 på dagen. Se facebook-begivenheden her.

Vi glæder os til at se dig!

Du kan også tilmelde dig frivilligt arbejde ved at klikke her. 

Vi mangler stadig penge til at afholde Amma-eventet
Så har du lyst og mulighed for at bidrage til, at danskerne igen får denne fantastiske mulighed for at møde Amma, så send et bidrag til konto 8401-1738915 i Merkur Andelskasse. Eller sæt et beløb ind på MobilePay: 88258.

Donationer i form af æbler, anden frugt, boller og kager eller andet modtages meget gerne. Hvis du har noget, du gerne vil donere, så kontakt Malene Garn på mobil 5164 4493.

Ammas fødselsdag d. 27. september 2019Fredag d. 27. september 2019 er det Ammas 66-års fødselsdag, som fejres på forskellige datoer i hele landet. Du er meget velkommen til at deltage i festlighederne, og det kræver ingen forudsætninger at være med.

København - fredag d. 27. september
Sted: Hos South Indian, Sallingvej 61, Vanløse
1. del 15.00 - 16.30 og 2. del 17.00 - 21.30.

Aarhus - fredag d. 27. september
Sted: Salen på Risskov Bibliotek, Fortebakken 1, 8240 Risskov
Tid: 17.00 - ca. 20.30

Odense - søndag d. 29. september
Sted: Hjortebjergvej 21, 5230 Odense
Tid: 14.00 -18.00

Herning - tirsdag d. 1. oktober
Sted: Lindegårdsvej 134, 7400 Herning
Tid: 18.45 - 21.30

Se detaljerede programmer og tilmelding på hjemmesiden her.

Landsmøde d. 12. september 2019

 
Torsdag d. 12. september er der landsmøde fra kl. 19.00 - 21.00. Igen i år vælger vi at holde mødet via Skype, således at man kan samles enten i Aarhus eller København. Vi har teknisk udstyr, der gør det let at se og høre hinanden.

Aarhus: Vesborgvej 15, 8240 Risskov
København: Bremensgade 63, 4.th., 2300 København S.

Mødet er for medlemmer af Amma-Danmark, og hvis du ikke allerede har betalt kontingentet på 108 kr., kan du sagtens nå at gøre det, inden d. 12. september.

Din støtte gør en forskel - bliv medlem af Amma-Danmark

Over 7.000 gæster ved Ammas besøg i 2018 viser en stor interesse for Amma i Danmark. Dit bidrag er værdifuldt og hjælper til, at vi kan afholde Amma-eventet i 2019 og invitere Amma til Danmark igen.

For 108 kr. om året er du med til at:
- give endnu flere danskere mulighed for at møde Amma i Danmark.
- støtte vores mange tilbud i Danmark, der alle er gratis eller til meget lave priser: meditations- og yogakurser, netværksaftener med spirituel fordybelse, hjælp til udsatte grupper i DK, Syng-fra-Hjertet og LAD-DET-GRO workshops m.m.

Overskuddet fra de events, vi afholder, går til Embracing the Worlds store indsats for at lindre verdens nød og skabe en bedre fremtid for bl.a. fattige, syge, katastroferamte og miljøet. 

Sådan bliver du medlem af Amma-Danmark
Overfør 108 kr. på MobilePay til 18955 – Husk at anføre navn og e-mail i tekstfeltet eller overfør 108 kr. til konto 8401-1129032 i Merkur Andelskasse – husk at skrive navn, adresse og e-mail i tekstfeltet. Vi skal bruge dine personlige oplysninger for at dokumentere antal medlemmer til myndighederne.

Alle bidrag er værdifulde. Har du tid og lyst, er du også meget velkommen til at deltage aktivt i Amma-Danmarks arbejde. Kontakt info@amma-danmark.dk, hvis du vil vide mere om, hvordan du kan engagere dig.

Vil du vide mere om, hvad medlemskabet går til, så kan du klikke her for at se den danske Embracing the World-hjemmeside, og du kan læse mere om foreningen på vores hjemmeside her.

Ammas navn er blevet optaget i USA's kongresarkiv

19chicago20

11.-13. juli, Chicago – Amerika-turen 2019
 

Under Ammas Chicago-program ærede USA´s kongresmedlem, Raja Krishnamoorthi, Amma med en påskønnelse fra kongressen for hendes humanitære projekter og arbejde med naturbeskyttelse over hele verden. Kongresmedlem Krishnamoorthi sagde, at denne påskønnelse fra kongressen var blevet optaget i USA´s kongresarkiv for at sikre, at man nu og i al fremtid skal vide, hvem Amma er, og hvad hun har udrettet. Påskønnelsen vil forblive en permanent del af det officielle kongresarkiv.

Kongresmedlem Krishnamoorthi præsenterer påskønnelsen fra kongressen
Idet han læste op fra påskønnelsen, sagde Rep. Krishnamoorthi, at Amma bliver ved med at dele sin vision for fred, forståelse og kærlighed i talerne på sine programmer, på meditations-retreats og ved sin villighed til at omfavne alle, som har brug for velsignelse. Desuden anerkendte han Ammas uselviske og medfølende hengivenhed overfor alle mennesker, hendes godgørende arbejde for at udrydde fattigdom og sørge for sundhed og uddannelse. Han fremhævede også hendes udtalte indsats imod menneskesmugling, og hendes indsats for at opmuntre til bæredygtige fremgangsmåder og beskytte vores fælles økosystem.”
 
Efter at have læst op fra påskønnelsen fra kongressen, sagde kongresmedlem Krishnamoorthi til sidst: “Vi har nu mere end nogensinde brug for hendes velsignelse.” Hans ord fremkaldte et entusiastisk bifald fra de tusinder, der var forsamlet til Ammas aftenprogram.

Se den nye Embracing the World-brochure 

Forud for Ammas kommende Europatur er udgivet en ny flot Embracing the World-brochure, som også vil blive trykt til brug under Ammas besøg i Danmark. Se brochuren her.

Kapitel fra bogen: Kærlighed er svaret 

”Gud plus sindet er mennesket.
Mennesket minus sindet er Gud.”
– Anonym

Når nogen bliver gift, siger de til hinanden: ”Jeg elsker dig. Jeg elsker dig. Jeg lover at blive sammen med dig, indtil døden skiller os”. Når tingene bliver svære, glemmer de deres løfter. Så dyb er vores kærlighed til hinanden i denne tid. Men når kærligheden bliver det rodfæstede fundament i vores liv, vil det skabe skønne duftende blomster. Vi vil blive som blomstrende jasminplanter, der spreder en udsøgt duft i verden. Alle, vi møder, har mulighed for at nyde skønheden af denne kærlighedsblomst.

Alle de steder, hvor Amma rejser hen, er der folk, der forsøger at røre ved hendes hånd, mens de siger: ”Jeg elsker dig, jeg elsker dig, jeg elsker dig, Amma.” Hvis du virkelig elsker Amma, skal du ikke bare sige det, men du skal omsætte dine ord til praksis. Kærligheden skal være et verbum og ikke bare et ord, vi bruger for meget uden at tænke os om. Når du omsætter kærligheden til handlinger, vil du få en vedvarende erfaring af den transformerende kraft, som findes i den. Uden handling er kærligheden som en frugt, der er lavet af voks og ser smuk ud, men ikke kan give nogen næring – ordet bliver bare til en tom, dekorativ skal.

Når vi gør noget af kærlighed, vil vi blive løftet højere og højere ud af lidelsen og nå hen til et mere fredfyldt sted, hvor nåden folder sig ud. I stedet for kun at se én enkelt dimension af Amma, vil hendes sande essens blive afsløret for os, og det storslåede i kærligheden vil vise sig.

En hengiven fortæller en historie: ”Jeg gik engang til darshan hos Amma. I hjertet følte jeg en umådelig stor længsel efter at være i nærheden af Amma. Jeg skrev en besked til hende: ”Amma, hvordan kan jeg nærme mig dig?” Amma så mig dybt ind i øjnene. Hun kiggede på mig og holdt om mig i lang tid. Da jeg satte mig ned, efter at jeg havde modtaget darshan, lukkede jeg mine øjne, og det eneste jeg så, var Amma overalt. Jeg så Amma i en mor, der elskede sit barn, i det menneske, der hjalp en tigger, i venner, der støttede hinanden, når de var i nød. Uanset hvor kærligheden er, findes Amma der. Jeg ønskede ikke at åbne mine øjne, fordi jeg var bange for, at jeg ville blive distraheret af hendes fysiske form. Jeg indså, at hun er noget langt større end sin krop. Det føltes som om, at oplevelsen varede evigt... Hun viste mig, hvor hun var i hvert af mine mørkeste øjeblikke, og afslørede, hvordan hun har støttet og holdt om mig gennem hele mit liv. Jeg fik at se, hvordan Amma er kærlighed overalt, i alt. Nu ved jeg, at hver gang jeg modtager kærlighed fra nogen – så er det Amma, der elsker mig. Amma er kærlighed i sin reneste form. Hvis jeg ønsker at mærke Amma, skal jeg selv blive til den kærlighed. Det er det eneste, jeg behøver at gøre. Jeg ønsker at blive en kærlig handling.”

Amma har ikke brug for noget fra vores side, men hun vil være oprigtigt glad for, at vi virkelig omsætter hendes lære i praksis. Vi ønsker altid at gøre hende glad, men hvordan kan vi bære os ad med det? Vi skal gøre noget, som er vigtigt: Vi skal elske andre mennesker, som vi elsker Amma.

Det er så let at elske Amma. Det er slet ikke svært, fordi hun er så uimodståelig. Hendes hengivne oplever, at hun er det smukkeste væsen på jorden, den mest fortryllende, mest morsomme og på alle områder den mest uselvisk tjenende. Amma vinder altid førstepladsen. Det overrasker mig ikke, at folk fortæller, at de elsker hende højt, for Amma besidder en ægte storhed. Alle, som er i besiddelse af blot den mindste smule sunde fornuft, er i stand til at genkende hendes storhed. I stedet for kun at elske Ammas fysiske form, skal vi forsøge at omsætte kærligheden til praksis. Det gør vi ved at se og elske alle som Amma. Det vil være langt større (og langt mere udfordrende!).

I bibelen siger Jesus: ”Elsk hinanden, som jeg har elsket jer.” Essensen i alle religioner handler om præcis den samme ting: Gud er kærlighed. Det er vores pligt at stræbe efter også at blive kærlighed. Amma ønsker, at vi skal elske hinanden, som hun elsker os.

Ammas praktiske måde at bevæge sig rundt i verden handler om, at hun er det ultimative levende eksempel for os alle sammen. Gennem alt det, hun er nødt til at håndtere, og gennem alle de store problemer, der opstår, når man tjener millioner af mennesker, er hun stadig i stand til at elske alle. Det er fordi, hun ser sig selv i os alle sammen. Hun erkender sandheden, som er, at verden ganske enkelt er en manifestation af det guddommelige. Hun ser alle som en refleksion af sig selv i et spejl. Mens vi måske anser det for at være sandt og kan forstå det på et intellektuelt niveau, lever Amma faktisk med erfaringen af det.

Hun minder os ofte om dette: ”Ifølge den hinduistiske filosofi findes der ingen forskel på skabelsen og skaberen; de er én og samme. Ligesom der ikke er nogen forskel på guldet og guldsmykkerne.” Amma siger, at Vedanta er den højeste sandhed: alt er Gud. Det er den ultimative forståelse. Men det er primært gennem bhakti (hengivenhed), at vi kan blive bedre mennesker ved at udvikle gode kvaliteter som medfølelse og ønsket om at tjene andre i nød. Når vi virkelig elsker Gud, vil vi have medfølelse med hele verden. De vibrationer, som skabes gennem uselviske handlinger, affødt af kærlighed, velsigner alt og alle omkring os. Det forklarer, hvorfor vi oplever disse håndgribelige vibrationer omkring store spirituelle mestre, hvis vi er tilstrækkelig modtagelige.

For få år siden var der en journalist, som var nysgerrig efter at vide, hvad Amma lavede i sin fritid, så han spurgte hende: ”Hvad laver du, når du er alene?” Alle grinede, for vi kendte svaret på forhånd: Amma er aldrig alene. Hun er altid omgivet af mennesker, selv når hun er inde på sit værelse. Der er endeløse projektmøder. Der er altid nogle, der kommer på besøg, og ellers er Ammas assistent altid inde hos hende. Amma har ikke noget privatliv... Hun er aldrig alene. Amma overraskede os, da hun klart og enkelt svarede: ”Jeg er altid alene.”

”Det tror jeg ikke på!” svarede han. ”Jeg mener, hvad laver du, når der ikke er så mange mennesker omkring dig?”

Hun gentog: ”Jeg er altid alene. Uanset om der er mange mennesker eller ingen omkring mig, er jeg alene. Jeg ser alt som en udvidelse af mig selv; det er alt sammen én bevidsthed.”

Han forstod stadig ikke, hvad hun mente, så han tilbød nogle alternative forklaringer: ”Læser du bøger, eller surfer du på internettet, når du er alene?” Det affødte mere latter blandt dem, som kender Amma godt. Amma på nettet? Kan du forestille dig det? Selvfølgelig ikke.

Hun svarede roligt: ”Det ydre internet er en manifestation af det indre internet. Jeg har det højeste internet indeni, så det browser jeg.” Amma ser alt som en manifestation af Gud og af hendes højeste selv. Intet er adskilt fra hende.

Vi skal forsøge at se verden på samme måde, som Amma gør. I de tidlige dage sammen med Amma gik jeg sjældent op til darshan. Men når jeg så andre modtage darshan, forestillede jeg mig ofte, at jeg var den, som var i Ammas arme og oplevede deres glæde. Hvis vi kan komme igennem misundelsen og føle det, som om vi er det andet menneske, som modtager kærlighed fra Amma og glæder os på deres vegne, vil vores liv blive dybt beriget. Vi skal dele den følelse af, at alle på en eller anden måde er forbundet. I sandhed er vi alle andre...

Amma deler sit liv, sin visdom og uendelige medfølelse med hvem, der end vil tage del i den. Hun smelter fuldstændig sammen med os, når hun rører os, griner sammen med os eller synger med os. Hun ser alle som en udvidelse af sit Selv. Amma er ikke bare et almindeligt menneske. Hun er en inkarnation af den højeste kærlighed.

Der er efterhånden oversat en hel del Amma-bøger til dansk. Denne bog er desuden også mulig at købe som lydbog. Se de forskellige muligheder i Amma-shoppen her.