Amma-Danmark - Nyhedsbrev Maj 2016
Indhold
Ammas udsending Br. Shubamrita kommer til København
Science of Compassion - en ny dokumentarfilm om Amma på YouTube
Embracing the World i Danmark nu på den internationale webside
Besøg Amma i Indien
IAM meditationskursus i Aarhus den 11.-12. juni 2016
Grafiker søges til PR-arbejde
Kommende artikel om Amma i Prana/Yoga magasinet
I biografen med Amma
Budskab fra Amma: Gør dine handlinger lykkebringendeFølg 'Amma i Danmark' på facebook. Her kan du dele skønne, dybe Amma-citater, flotte billeder og spændende budskaber med dine venner og familie. Hjælp Amma med at skabe en bedre, bæredygtig og mere fredelig verden ved at sprede hendes visdom og aktiviteter om, hvordan medfølelse og kærlighed kan vokse i hver og en af os. 

Hvis du gerne vil følge 'Amma i Danmark' på facebook, kan du give siden en 'Like/Synes godt om'. Du kan komme til siden her eller søge efter 'Amma i Danmark' på facebook. Inviter gerne dine facebook-venner til siden.
Ammas udsending Br. Shubamrita kommer til KøbenhavnSæt allerede nu et kryds i kalenderen – d. 5. juli afholder Amma-Danmark et offentligt arrangement med en af Ammas nærmeste disciple – Br. Shubmarita. En stor del af året rejser han rundt i verden og holder spirituelle foredrag og retreats. Han har en fantastisk evne til at formidle Ammas budskaber på en let forståelig måde for os vesterlændinge. Arrangementet byder på bhajans (live koncert), en kort film og en tale om spiritualitet anvendt i hverdagen over temaet ’Glem ikke at smile’. 

Gå ikke glip af denne mulighed for at opleve formidlingen af Ammas energi og budskaber. Dette årlige besøg er højdepunktet i Danmark for Amma-interesserede. Indtil videre det tætteste vi kommer på at modtage Amma.

Tid: Kl. 19 – 22. Dørene åbnes kl. 18, og der vil kl. 18 ­-19 og i den senere pause være mulighed for at købe the/kaffe, sandwich, tærte, kage og andre lækkerier. Bogshoppen vil også være åben (husk kontanter).

Sted: Skt. Johannes Gården
Blegdamsvej 1b (bag Skt. Johannes Kirke)
2200 København N

Det er gratis at deltage og det kræver ingen tilmelding. Se mere på hjemmesiden her. Skriv til info@amma-danmark.dk, hvis du har behov for et sted at overnatte, så vil vi organisere det.

Hvis du gerne vil hjælpe med PR til arrangementet, så kan du gå ind på eventet på facebook her og invitere dine venner. Du kan også dele eventet på facebook. 
Science of Compassion - en ny dokumentarfilm om Amma på YouTubeDen berømte indiske instruktør og kunstner Shekhar Kapur har officielt publiceret sin nye dokumentarfilm om Amma på YouTube. Her undersøger han kilden til medfølelse og kreativitet. Der er et langt og sjældent privat interview med Amma, samt interviews med Nobelprismodtageren og videnskabsmanden Dr. Leland Hartwell og mange andre. De taler om Ammas unikke tilgang til livet, og hvordan Ammas kærlighed har rørt, og i mange tilfælde, forvandlet deres liv. Se filmen her.

Embracing the World i Danmark nu på den internationale webside

Baggrunden er, at vi i de sidste par år har haft et projekt om at bringe mere glæde i livet for flygtninge, der søger asyl i landet. De er i en meget vanskelig situation. Vi har spurgt flere af dem, hvordan vi i fællesskab kunne berige deres liv. Denne indsats omfatter nu levende musik, kreative aktiviteter og fodboldkampe for de unge. Vi har i hele processen haft et nært samarbejde med den lokale Røde Kors-afdeling. Læs artiklen her.
Besøg Amma i Indien

Hvert år er der en del danskere, der rejser til Amritapuri, som er Ammas hovedashram i Indien. Her er Amma født og opvokset. Ashrammen kan sammenlignes med en landsby med et spirituelt fællesskab, som udpringer fra Amma. Amritapuri ligger ubeskriveligt smukt på en smal landtange mellem det Arabiske hav til den ene side og Backwaters til den anden. Der er ca. 3500 fastboende i Amritapuri – herunder brahmacharier, brahmacharinier (munke og nonner) og householders (’familiemennesker’). Derudover er Ammas ashram altid åben for besøgende vesterlændinge, som kan bo der i kortere eller længere perioder, alt efter hvad vi ønsker. 

Amma er hjemme i Amritapuri hvert år i august og september, så hvis du vil være sikker på, at Amma er der, er det en ’sikker periode’. Ellers er Amma der altid i perioden jul - nytår. Ofte er Amma der er del af december og/eller januar, men det er svært på forhånd at vide hvornår og hvor længe – så det kan være lidt af et sats. Det kan også være en udbytterig oplevelse at være i Amritapuri, når Amma ikke er der.

I ashrammens hverdag er der forskellige aktiviteter, du kan deltage i alt efter ønsker og behov. Når Amma er i Amritapuri, er der mulighed for at meditere sammen med hende og modtage darshan (en omfavnelse) og deltage i satsang (spirituel undervisning). Dagligt laver du to timers seva (uselvisk arbejde) - det kan fx være at snitte grøntsager, vaske op, gøre rent eller lave havearbejde. Du kan selv vælge din seva. Det koster ca. 25 kr. at bo i Amritapuri i døgnet inkl. indisk mad. Hvis du ikke ønsker at spise den indiske mad, kan du billigt købe vesterlandsk mad. Mange oplever det som en gave – og en stor indre proces at opholde sig i Amritapuri.

Hvis du fornemmer, at Amritapuri er en rejse værd, kan du få hjælp til at købe din billet, evt. finde nogle andre at rejse med – og få svar på dine mange spørgsmål ved at henvende dig på info@amma-danmark.dk. Her vil du blive henvist til én, du kan tale eller skrive med. Du kan læse mere om det praktiske omkring at komme til Amritapuri på hjemmesiden her.

IAM meditationskursus

Aarhus den 11.-12. juni 2016 på Viby Bibliotek, Skanderborgvej 170, 8260 Viby. Birte Mahima underviser. Læs mere her

Grafiker søges til PR-arbejde

Aktiviteterne i Amma-Danmark/ Embracing the World er voksende, og vi har brug for mere hjælp til det grafiske arbejde. Hvis du gerne vil give lidt af din tid til frivilligt arbejde for Amma, så ring eller skriv helt uforpligtende og hør mere om de spændende opgaver. E-mail: pr@amma-danmark.dk eller mobil 2121 5002. Kærlig hilsen Nanna.

Artikel om Amma i Prana/Yoga magasinetI det næste nummer af Prana/Yoga, der udkommer omkring 17. juni, får vi publiceret en flot artikel om Amma. Artiklen handler om den fantastiske forandring hun igangsætter i mange af dem, der møder hende. Artiklen citerer kendte personligheder for deres oplevelse af at mødes med og blive omfavnet af hende. Artiklen berører også Ammas syn på videnskab.
I biografen med Amma

I samarbejde med biografen Øst for Paradis i Aarhus afholdt vi i starten af april et spirituelt event med Amma som omdrejningspunkt. Tæt på 100 personer kom og hørte lidt om Amma og så filmen Darshan – en omfavnelse. Arrangementet sluttede med en kort meditation. Der var en dejlig stemning og publikum var vanskelig at ’drive’ ud af salen efter filmen. I biografens café var der efterfølgende mulighed for at købe bøger, musik, røgelse m.m. – handelen gav en god opbakning til Ammas hjælpearbejde.Arrangementet blev gentaget i Yogahuset i centrum af Silkeborg sidst i april. Her deltog knap 30 personer. Vi håber, der bliver mulighed for at tilbyde eventet i flere byer - der arbejdes i øjeblikket på Herning og Ry. Hvis du har forslag til andre steder, er du velkommen til at henvende dig til info@amma-danmark.dk.
Gør dine handlinger lykkebringendeI stedet for at tænke: ”Hvad kan jeg få ud af det?” skulle vi hellere tænke: ”Hvad kan jeg give?” Vi må udføre enhver handling med glæde og få lyksalighed igennem vores arbejde. Hvordan er det muligt? Vi modtager de sande frugter af vores arbejde, når intellektet og hjertet bliver en enhed. Det er ikke trættende for en mor at se efter sit spædbarn, men det er det for en barneplejer. Det er ikke selve handlingen, men holdningen bag, som giver os glæde eller sorg. Hvad end vi gør, så skulle vi også tænke på, hvad vi kan give andre, i stedet for udelukkende at tænke på, hvad vi kan få ud af det. Dette er karma yoga.

Tilfredshed er den største rigdom. En tilfreds person er rig, selvom han eller hun er det fattigste menneske på jorden. Modsat er et menneske, der har økonomisk rigdom, fattigt, hvis han mangler tilfredshed. Prøv derfor at stræbe efter at blive tilfreds.

En kvinde fødte to børn. Den ene fik en fin stilling, og den anden arbejdede på kontor. Hvis kontoristen nu begræder sin skæbne og fortryder, at han kun kunne blive kontorarbejder, ville det så være til nogen nytte? Hvis han i stedet for arbejder samvittighedsfuldt, bliver han forfremmet til en højere position. At sammenligne sig selv med én, der har en overordnet position, kan føre til bedrøvelse.

Mange mennesker arbejder i mere underordnede stillinger. Hvorfor tænker vi ikke på dem? Hvis vi intelligent og med skelneevne kan overskue et hvilket som helst emne, så kan vi opnå tilfredshed. Kun således kan vi leve fredfyldt og vokse.

Engang, efter mange dages venten, blev en mand kaldt til en jobsamtale. Men selvom han gik til samtalen, fik han ikke jobbet. Skuffet gik han til et afsondret sted, sad med hovedet i hænderne og kiggede frem for sig. Bagfra nærmede en person sig og klappede ham på skulderen. Da han vendte sig om, så han en dreng med farvede solbriller. Selvom han ærgrede sig over, at drengen havde forstyrret ham, lod han sig ikke mærke med det. Han spurgte drengen, hvad han ville. Drengen gav ham en vissen blomst og sagde: ”Se, hvilken smuk blomst!” Selvom manden blev irriteret ved synet af den visne blomst, beherskede han sin vrede og sagde: ” Ja, den er smuk.” Barnet sagde så: ”Hvor duftende den er!” Disse ord irriterede manden endnu mere. Han tænkte:” Er drengen skør? Hvilken duft har denne vilde blomst?” For at blive af med drengen sagde han: ”Du har ret, den er smuk og dufter sødt.”

Da han hørte det, smilede drengen og sagde: ”Jeg havde den med til dig. Vær venlig at tage imod den. Må Gud velsigne dig!” Derefter bredte sig et uskyldsrent smil på drengens ansigt. Da manden så dette smil, følte han, at hans byrder lettede. Han takkede drengen. Manden vendte sig om, da han hørte noget falde til jorden. Han så barnet på vej væk, imens han tastede frem foran sig på jorden med en stok. Da gik det op for manden, at drengen var blind. I det øjeblik følte han, at blomsten i hans hånd var den smukkeste i hele verden. Han løb efter drengen og omfavnede ham. Med tårerne løbende ned ad kinderne, sagde han: ”Dette er ikke en vissen blomst. Det er en blomst fra dit hjerte.” Gennem blomsten kunne manden glæde sig over skønheden og sødmen af drengens uskyldige hjerte.

Derefter havde manden følgende overvejelser: ”Jeg følte mig fortvivlet, fordi jeg ikke fik et arbejde. Jeg overvejede endda selvmord. Men denne dreng er så glad, selvom han er blind på begge øjne! Ikke nok med det, han gør også andre glade.”

Den største hindring, for at vi oplever lyksalighed i livet i dag, er tanker om os selv. Vi er ikke i stand til at glemme os selv og elske andre. ”Jeg vil have det hele. Jeg tager det hele”- Det er den fremherskende følelse. Vi kan ikke opleve lyksalighed i livet, hvis ikke egoet bliver elimineret. Man kan stadig lede den blinde, hvis han eller hun har kærlighed i hjertet, men det er svært at vejlede én, hvis hjerte er blevet blindt. Blindheden som egoet forårsager, støder én ud i mørket. På grund af denne uvidenhed, er det som om, vi sover, selvom vi er vågne.

De, som er inficeret med egoets sygdom, vil aldrig formå at nyde verdens skønhed. Vi er forskellige med hensyn til fødsel eller livssituationer, men døden er fælles for alle. Hvorimod én, som har hævet sig over egoet, ikke dør, ikke engang i døden.

Uddrag fra Matruvani Magazine, Vol. 26 No. 7.