Amma-Danmark - Nyhedsbrev marts 2020
Indhold - nyhedsbrev marts 2020 
Bøn for verdensfred
En meddelelse fra Amma vedr. COVID-19
Initieringer i Ammas ashram
Swami Shubamritananda Puri kommer til København d. 19. juli 2020 (AFLYST)
Lad Det Gro-kursus ved København d. 2.-3. maj 2020
Fejring af International Yogadag 2020
AYUDHs 16. europæiske ungdomscamp 2020
Uddrag fra bogen ”Den tidløse vej” om medfølelse


Kære Amma-venner

Vi håber, at I alle kommer godt igennem denne vanskelige tid, hvor vi skal passe godt på os selv og hinanden. Ifølge Amma er det vigtigt at følge de officielle retningslinjer, og det er samtidig vigtigt nu at bruge tiden på fordybelse og bøn for verdensfred.

Amma-Danmark har aflyst alle arrangementer i marts og april, så vi lægger op til nogle faste tidspunkter, hvor du kan recitere det hellige fredsmantra samtidig med andre – 3, 9 eller 108 gange. Tiderne er på alle dage henholdsvis kl. 08.00, 15.00 og 20.00.
 
Om Lokāḥ Samastāḥ Sukhino Bhavantū

Fredsmantraet betyder: Om - må alle væsener i hele skabelsen være lykkelige og fredfyldte.

Lad os bede for, at denne krisetid snart driver over, men at den også kan blive et pusterum, en tænkepause og kollektivt bringer os nærmere dét, der virkelig er vigtigt i livet.

Ammas ashram i Kerala er lukket for besøgende indtil videre, men d. 13. marts fandt en stor og lykkebringende begivenhed sted i ashrammen. Mange af Ammas livslange disciple blev indviet i sannyas, og mange blev brahmacharier og gav dermed deres liv til tjeneste for verden. Vi glæder os til at kunne byde én af dem, Swami Shubamritananda Puri (tidl. Brahmachari Shubamrita) velkommen i København d. 19. juni 2020.

Swami Shubamritananda Puri vil også afholde en live webcast på YouTube søndag d. 22. marts kl. 17.30. Klik her for at se med.

En anden nyudnævnt swami - Swami Dayamritananda Puri holdt en spirituel tale live på YouTube d. 20. marts 2020, som var rettet mod de amerikanske Amma-tilhængere. Indholdet er universelt, da talen omhandlede den nuværende situation i verden. Den begynder med en recitation af Ammas 108 navne og en meditation. Efter 24 minutter starter talen. Se videoen her.

Alle eventdatoerne i nyhedsbrevet er med forbehold grundet den nuværende situation.

Kærlig hilsen
Amma-Danmark
En meddelelse fra Amma vedr. COVID-19”Børn, nu hvor coronavirussen spreder sig til flere og flere lande, føler mennesker verden over tiltagende frygt, ængstelse og forvirring. Alle må bede ihærdigt og samarbejde for at overkomme denne situation og udholde disse svære tider.

Ashrammen har fået instruktioner fra den centrale statslige sundheds-myndighed, som har dikteret visse sikkerhedsforanstaltninger og forebyggende skridt, som vi er nødt til at følge. Alle må forstå alvoren i denne situation og samarbejde. Den mindste skødesløshed fra vores side kan vise sig at blive katastrofal, så Amma håber, at I alle forstår.

Amma er ikke bange for noget som helst – ikke engang døden. Mit eneste ønske er at omfavne mennesker, give dem trøst og opmuntre dem, når de er bekymrede, selv når jeg er på mit sidste. De seneste 45 år har Amma aldrig nogensinde aflyst et eneste program på grund af fysisk besvær, ulykker, epidemier eller frygt for omstændigheder. Ikke desto mindre har Amma et ansvar for at efterkomme myndighedernes direktiver, når hele verden er grebet af frygt for denne pandemi.

Spiritualitet og Vedanta lærer os ikke at løbe væk fra udfordrende situationer i livet, men derimod modigt at konfrontere dem. Men hvordan kan vi gøre det i den nuværende situation? Det er, som om en terrorist venter udenfor dit hus. I det øjeblik, hvor du åbner døren og går udenfor, angriber han. Dette ligner situationen med denne virus. Så vi står tilbage uden mange valgmuligheder. I det nuværende scenarie kan vi kun tage de nødvendige sikkerheds-foranstaltninger og bede om guddommelig nåde.

De der ankommer til Indien fra udlandet, de som rejser ud af Indien og endda de, som rejser i landet, må følge de anbefalede forholdsregler og være meget forsigtige, således at de er beskyttede. Hvis én ud af hundredvis af rejsende i et fly har virussen, kan det sprede sig til de andre passagerer. Så vær venligst meget forsigtige, når I kommer ind i landet og i det hele taget, når I rejser.

De selviske ting, som mennesket har udsat naturen for, kommer nu tilbage til os i form af sådanne epidemier.

Så lad os nu sende vores inderligste bønner fra hjertet til det guddommelige og bede om nåde, imens vi gør det bedste, vi formår. Må vi på denne måde sejre over den vanskelige situation, som menneskeheden står overfor. Med nåde må denne nuværende situation snart gå over.”

I 2002 advarede Amma imod muligheden for tragedier som denne, og at naturkatastrofer ville komme til at ske i verden. Dengang begyndte Amma både i ashrammen og på sine ture på daglig basis at recitere 'Om Lokah Samastah Sukhino Bhavantu' ('Om - må alle væsener i hele skabelsen være fredfyldte og lykkelige'). Hun opmuntrede sine børn overalt i verden til også at recitere det dagligt. For to år siden begyndte vi med ”White Flower Meditation” (den hvide blomstermeditation - kan købes her) for verdensfred, da Amma fornemmede, at der også ville komme trængsler i 2020.
Initieringer i Ammas ashram Amma siger: ”Selv en sannyasins åndedrag skal gavne andres ve og vel. Det er sagt, at han eller hun ikke engang skal trække vejret for sin egen skyld. Hele kroppen er blevet ofret i kundskabens ild. De okkerfarvede klæder symboliserer ildens farve. Nu er han eller hun af Selvets natur.”

I Amritapuri var forberedelserne til at initiere mere end 220 mandlige og kvindelige disciple til officielle ashram-brahmacharier eller sannyasier i fuld gang – en historisk og gunstig begivenhed, der fandt sted d. 13. marts 2020. Der blev indviet ca. 70 swamier og swaminier og ca. 150 blev indviet som brahmacharier og brahmacharinier.

Ved denne lejlighed velsignede Amma personligt ceremonien og tildelte officielt de nye munke og nonner deres nye navn – en integreret del af denne gamle tradition. De, der har givet afkald på alt verdsligt, og som forberedte sig på at modtage Deeksha (en særlig ceremoni), deltog i et Tharppanam ritual, hvor de initierede selv symbolsk skal udføre deres egne begravelsesritualer.

Dette symboliserer det højeste offer af ens tidligere identitet og formaliserer en ny identitet som verdens tjener, hvis livsmål er frigørelse. Sannyas-ceremonien indbefatter ritualer, som at faste, kronrage sig og en serie rituelle skridt, som symboliserer overskæring af fortidige bindinger og afslutningen af alle individets obligatoriske pligter før transformationen til en Sannyasin.

Sannyasinerne modtog de okkerfarvede klæder, som symboliserer afkaldets og selvopofrelsens indre ild. Brahmachari-disciplene modtog de saffron-gule klæder, som indikerer begyndelsen af afkaldets indre ild. Officielle brahmacharier og brahmacharinier fik nye navne, som ender med Chaitanya, som betyder bevidsthed. Igennem forskellige ceremonier er disse udvalgte disciple blevet indviet i det ældste ”klosterlige” stamtræ af store vismænd, munke og nonner - alt med Ammas velsignelse og under hendes vejledning.
 
”Den spirituelle vej begynder og ender med medfølelse. En sannyasin er verdens sande tjener. Faktisk er han eller hun den eneste, som tjener og elsker verden uden at få noget igen.” -Amma

Det var en meget rørende ceremoni, og som den skred frem blev synet af de mange røde og gulklædte i sig selv et imponerende skue, for slet ikke at tale om den stærke og meget bevægende energi, der fyldte hallen og hele ashrammen. Mon ikke det kommer til at gøre en forskel i verden, at Amma har ”løftet” så mange af sine børn på én gang?
Swami Shubamritananda Puri kommer til København d. 19. juli 2020 (AFLYST) Brahmachari Shubamrita Chaitania, der igennem de sidste 17 år har besøgt Danmark og har holdt spirituelle events er blevet indviet til swami. Han hedder nu Swami Shubamritananda Puri og vi ser frem til at kunne byde ham velkommen i København d. 19. juli 2020.

Arrangementet byder på en kort film, en tale om spiritualitet anvendt i hverdagen, en live-koncert og der sluttes af med en guidet meditation. Vi glæder os meget til dette årlige besøg.

Tid: Kl. 19.00 – 22.00. Dørene åbnes kl. 18.00, og frem til kl. 19.00 og i den senere pause vil der være mulighed for at købe te/kaffe, sandwich, madtærte, kage og andre lækkerier. Bogshoppen vil også være åben.

Sted: Skt. Johannes Gården
Blegdamsvej 1B (ved Skt. Hans Torv)
2200 København N

Det er gratis at deltage, og det kræver ingen tilmelding. Skriv til info@amma-danmark.dk, hvis du har behov for et sted at overnatte, så vil vi gerne hjælpe med det.

Desuden håber vi, at mange vil tilbyde at hjælpe med forberedelser om eftermiddagen eller bage kage, madtærter eller andet lækkert, der kan sælges om aftenen. Kontakt Maheshwari for at høre, hvordan du bedst kan bidrage på e-mail: marionlaudrup@gmail.com eller mobil: 40 14 56 02.
Lad Det Gro-kursus ved København d. 2.-3. maj 2020Dyrk din egen mad og gør kloden glad

Kom på weekendkursus og få nok viden til, at du kan gå i gang med at dyrke økologiske grøntsager og frugt på din altan, i din lejlighed eller have.
 
“Hvis alle mennesker dyrkede deres egen mad til bare én dags forbrug, ville det forbedre klodens tilstand. Denne relation til naturen vil desuden give os ny vitalitet og livsglæde.” -Amma

Underviserne har tilsammen masser af viden og erfaring i at dyrke glade grøntsager og frugter og vil gerne give den videre.

Tid & sted
Lørdag d. 2. maj, kl. 11.00-17.00
Søndag d. 3. maj, kl. 10.00-16.00
Sted: Brede ved 2800 Lyngby. Mere information følger ved tilmelding til kurset.

Prisen for kurset er 375 kr. Selve undervisningen er gratis. Prisen dækker den engelske lærebog ‘GetGrowing’, materialer på dansk, frø/potter/jord og lokaler, samt kaffe/te og kage. Eventuelt overskud går til Ammas velgørenhedsarbejde Embracing the World, som er en NGO i mere end 40 lande, der bl.a. arbejder for at skabe harmoni mellem mennesker og naturen.

Tilmelding sker ved at skrive til e-mail: laddetgro@amma-danmark.dk - og du kan invitere dine venner via facebook her.
Fejring af International Yogadag 2020I forbindelse med International Yogadag afholdes der flere arrangementer, alle i samarbejde med Den Indiske Ambassade. Det første arrangement afholdes i Aarhus, derefter i Vejle og til sidst i København.

Aarhus d. 20. juni – Aarhus Rådhus i rådhushallen ca. kl. 9-10
Program: Kl. 9.00 Hent en gratis yogamåtte og t - shirt (de første 200 deltagere) eller medbring selv yogamåtte. Kl. 9.15 Guidet fællesyoga.

Vejle d. 20. juni – Det endelige program, tid og sted vi blive slået op, når planlægningsgruppen er færdig.

København d. 21. juni – kl. 11-13. Det endelige program og sted vi blive slået op, når planlægningsgruppen er færdig.

Hold øje med Amma-Danmarks hjemmeside og facebook-sider.

I år forventes nye danske byer at tilslutte sig fejringen af International Yogadag, da der er ønske om at udbrede kendskabet til yoga ved at støtte op om FN’s årlige dag for Yoga, som altid falder på d. 21. juni. Alle begivenheder vil blive fejret på og omkring denne dato.

Alle kan deltage - uanset om det er din første gang, eller du har dyrket yoga i mange år. Tag hele familien med. Det er gratis at deltage, og du kan tilmelde dig begivenheden på facebook, når den bliver slået op.
AYUDHs 16. europæiske ungdomscamp 2020Vi er glade for at kunne meddele, at vores årlige ungdomscamp finder sted fra d. 18. til d. 26. juli på M.A. Center Germany ved Frankfurt.

Dette års camp er organiseret af unge mennesker for unge mennesker i alderen 15-30 år. Projektet giver en unik platform til personlig udvikling, interkulturel dialog og kreativt udtryk gennem en kombination af lokale aktiviteter, workshops og debatter, der fremmer:
  • Personlige og kollektive ansvarsområder
  • Udvikling og ungdomsledelse
  • Social, miljømæssig og global bevidsthed
Et hovedtema på dette års camp vil være peer-learning (læringstiltag for ligestillede) og at understøtte hinanden. Temaet vil være med til at sikre en udveksling af viden, færdigheder og holdninger, der sætter de unge i stand til at blive forandringsaktører i deres samfund blandt deres jævnaldrende. Denne camp er designet ud fra det princip, at håndgribelige resultater kan opnås ved at forbinde ligesindede unge, hvilket resulterer i et netværk af unge ledere, der opererer lokalt, nationalt og tværnationalt.

Deltagerne vil få styrket deres følelse af aktivt medborgerskab og empowerment (egen indflydelse), mens de deltager i engagerende og udviklende aktiviteter sammen med unge fra forskellige baggrunde. Ved at fremme udveksling og deling på ligestillet niveau, sigter vi i dette projekt mod at overvinde grænser og fordomme som er skabt af sociale grupper og gøre det muligt for unge at få forbindelse med forskellige kulturer.

På grund af den aktuelle globale pandemi har vi taget beslutningen om at rykke ansøgningsprocessen til den kommende camp. Vi risikerer, at også disse dage kan blive rykket.

Vi kommer med yderligere oplysninger på www.europeanyouthsummit.org lige så snart, ansøgningerne bliver tilgængelige. Imens fortsætter vi med at overvåge den igangværende situation og håber, at du og dine kære forbliver raske.
Uddrag fra bogen ”Den tidløse vej” om medfølelse
af Swami Ramakrishnananda Puri

Amma siger, at medfølelse er kærlighed, der udtrykkes som handlinger. Ægte kærlighed er følelsen, der udspringer af erfaringen af enhed. Når nogen, vi elsker lider, føler vi deres smerte som vores egen og gør, hvad vi kan for at afhjælpe den. Det er i virkeligheden den bogstavelige betydning af det engelske ord medfølelse (compassion), som stammer fra det latinske ord com (sammen) + pati (at lide).

Hvor vores kærlighed-evne er begrænset - og kun er reserveret til få mennesker - oplever en mahatma som Amma sin enhed med hele skabelsen. Derfor er det naturligt for hende at åbne sine arme og tjene de fattige og lidende. Hendes handlinger er storsindede, fordi hun ser det store billede. Hendes medfølelse kender ingen grænser, fordi hendes forståelse af Selvet ikke har nogen grænser.

Amma siger, at når vi ønsker at udvide oplevelsen af Selvet, skal vi i det mindste forsøge at åbne vores hjerter og føle andres smerte. Vi skal bruge tid på at tænke på dem og deres sorger. Desuden skal vi gøre uselvisk tjeneste, som kan forbedre deres livsvilkår. En mahatma ser det store billede, og det viser sig i hans handlinger. For os andre kan det være den omvendte vej rundt: Vi kan begyndte med at handle mere storsindet, og så̊ vil vores sind gradvist også̊ udvide sig.

Der er ingen tvivl om, at hele Ammas liv udgør en lære i medfølelse. Medfølende handlinger kan i sig selv fremelske medfølelse. Ved Amrita Niketan, Ammas børnehjem i Parippalli, Kollam District, Kerala findes der et smukt eksempel på dette.

De 500 forældreløse børn spiser sammen tre gange om dagen. Efter at hvert barn har fået sit måltid, chanter de kapitel 15 i Bhagavad-Gita, og så ofrer de to sammenrullede kugler ris. Den første er til Amma; den anden ofrer de til alle de sultne børn i verden. Når disse børn lukker øjnene og beder for andre børn, ser du en stor oprigtighed i deres ansigter. De beder virkelig med hele hjertet. Ofte ser du tårer trille ned ad kinderne på dem.

Amma siger, at vi alle skal tage os tid til at reflektere over andres lidelse. Det vil åbne vores hjerter og manifestere sig i vores handlinger.

Bogen kan købes i Amma-Danmarks webshop her.