Lokale Amma-grupper

Om Amma-grupperne

Der findes Amma-grupper i København, Aarhus, Odense og på Blushøjgård v. Ebeltoft. Amma-grupper bliver også kaldt satsang-grupper. Direkte oversat betyder sat: Sandheden og sanga betyder: at være sammen eller fællesskab. Dvs. satsang betyder samvær med sandheden. Satsang er også betegnelsen for samværet med en spirituel lærer eller mester, hvor der sker en overførsel af viden, stilhed og nærvær.

Mange mennesker bliver spirituelt inspireret af mødet med Amma og vil gerne intensivere det, de har oplevet og dele det med andre. Nogle får også deres første møde med Amma i en dansk Amma-gruppe.

For nye kan det virke fremmedartet med indiske ritualer og nye begreber. Du kan derfor aftale med den, der afholder aftenen, at du møder op lidt før og får en introduktion. Desuden vil der løbende under aftenens program komme forklaringer, når der er nye tilstede.

Hvis du er interesseret i at undersøge, om Amma er noget for dig eller bare er nysgerrig, så kan det være en god idé at starte med at deltage i en Amma-aften. Det er gratis og kræver ingen forkundskaber. I de få ritualer, der involverer deltagerne, kan du gøre som de andre eller bare kigge på. Der er efterfølgende mulighed for te og hyggesnak. Det kan nemt ske, at du går opløftet derfra.

Hovedindholdet i en Amma-aften er meditative sange, oplæsning og meditation og selve programmet varer ca. to timer. Se nedenfor hvis du ønsker en mere detaljeret beskrivelse af programmet, men vær opmærksom på, at der kan være et lidt andet program.

Detaljeret program

Lysene tændes på alteret Vi chanter (reciterer) mantraet ‘Om Amriteswaryai Namah’. Mantraet bruges til at ære Amma og betyder: Ærbødig hilsen til Evighedens Gudinde. Mantras er hellige stavelser eller ord, som hjælper en til at komme ind i den meditative tilstand.

Vi chanter ‘Om’ tre gange – for at rense hjertet. Ifølge de vediske skrifter er det universets oprindelige lyd.

Vi chanter mantraet ‘Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu’ (ca. 5 min.) Mantraet betyder “Må alle væsener i alle verdener være lykkelige”.

Vi chanter Ammas 108 navne – Ammas 108 navne reciteres på sanskrit, fordi sprogets lyde har en dyb virkning i sindet. Efter hvert navn gentager vi mantraet – ‘Om Amriteshwaryai Namah’. At chante navnene åbner hjertet og renser sindet.

Oplæsning af Ammas budskaber og spirituelle lære. (ca. 10 min.)

Vi synger Bhajans (Meditative sange). Enkle tekster, som er lette at synge med på. (ca. 20 min.)

Guidet meditation Ammas ‘Ma – Om meditation’. (ca. 20 min.) Meditation er en ældgammel teknik, der i umindelige tider har været anvendt som en metode til at vende opmærksomheden fra den ydre verden til sindets dybder.

Arati og mantras (ca. 10 min.) – Arati er et ritual hvor der ofres lys. Dette ritual symboliserer egoets renselse og forsvinden.

Prasad Alle vil få tilbudt prasad, som er en spiselig gave (fx. et stykke slik). Gaven symboliserer blandt andet ”det Guddommeliges sødme”.

Stilhed (ca. 5-10 min.) Vi vil sidde i stilhed, være i energien. Nogle grupper ser filmoptagelser med Amma og andre grupper er blot stille.

Socialt samvær Man kan enten forlade aftenen i stilhed – eller blive, drikke en kop te og deltage i socialt samvær af ca. ½ times varighed.