IAM Meditation

 

IAM – Integrated Amrita Meditation Technique® er en kraftfuld meditationsteknik udviklet af Amma. IAM-meditationen hjælper folk med at opleve livet fuldt ud. Meditationsteknikken kaldes “Integrated Amrita Meditation Technique®”, fordi målet er at integrere krop, sind og ånd. Det er en kombination af enkle yoga-, åndedræts- og koncentrationsøvelser, der sammenlagt tager ca. 30 min. IAM-meditation kan praktiseres af alle uanset tro og er ikke bundet til nogen religion eller spirituelt trossystem.

Kunsten at mestre sindet

iam_meditation2Meditation er kunsten at mestre sindet. Den måde vi opfatter verden omkring os på er fuldstændig afhængig af vort sind. I vores søgen efter lykke har vi grundlæggende to muligheder – enten at modificere hele verden, sådan at alt bliver præcist, som vi ønsker det, eller at modificere vort sind, så vi bliver i stand til at være glade, tilfredse og fredfyldte, uanset hvad der sker i den ydre verden.

Den første mulighed er helt klart umulig. Vi har meget lidt kontrol over den ydre verden. Det eneste håb for lykke ligger i at kontrollere den indre verden. Meditation er en af nøglerne i denne proces.

Tag selv fjernbetjeningen til dit sind

Amma siger: ”Fjernbetjeningen til vort sind burde hvile fast i håndfladerne på vore hænder”. Forestil dig én med sådan en mental kontrol. Følelser, ideer og erindringer står klar for ham. Hvis vrede opstår, kan han hurtigt skifte kanal. På samme måde med jalousi og grådighed. Han kan genkalde sig enhver tidligere begivenhed ligesom at spole frem og tilbage på en DVD. Hvis han ønsker ideer, behøver han kun at stille om til ”idékanalen”, og en strøm af kreative idéer vil flyde frem. Ikke noget med længere at stirre på en blank skærm. Total og komplet mental kontrol – det er, hvad IAM teknikken tilbyder.

Daglig mental vedligeholdelse

iam_meditation5Sindet er som en maskine. Men det er fuldstændig op til os at vedligeholde denne maskine ordentligt. Kun derved bliver vi i stand til at få det maksimale potentiale ud af den. Vi bør også vide, hvordan vi slukker for maskinen. Det er desværre blevet en glemt kunstart og samtidig grunden til, at så mange mennesker omkring os, ”får sikringerne til at springe”. IAM meditation er et dagligt mentalt vedligeholdelsessystem.

Gennem at fokusere på objekter, lyde og fornemmelser i løbet af meditationen stiger vores koncentrationsevne. Ved at betragte vores mentale og vitale funktioner opnår vi opmærksomhed. Ved at afspænde sindet fjernes stress. Når vi udvider konceptet om os selv, udvider vi samtidig vores tænkning generelt, og vi bliver mere kreative.

Oplev fordelene ved meditation

Forbedret koncentrationsevne, afspænding, udvidet tænkning og opmærksomhed er de grundlæggende fordele ved IAM. Disse forfiner sindet. Hvordan man bruger dette forfinede sind er fuldstændig op til den enkelte.

  • En maler kan bruge det til at åbne kilden af ideer indeni sig og overføre dem til et lærred.
  • En administrerende direktør kan bruge det til at lede sit firma bedre, lave kløgtigere forretningsaftaler og slappe dybere af på sine ferier.
  • En soldat kan bruge det til at opretholde mental balance under konflikter.
  • En spirituelt interesseret person kan bruge det til at meditere på sin sjæls natur.

Mulighederne er endeløse og fuldstændig op til udøveren.