Besøg Amma i Amritapuri

Hvert år er der en del danskere, der rejser til Amritapuri, som er Ammas hovedashram i Indien. Her er Amma født og opvokset. Ashrammen kan sammenlignes med en landsby med et spirituelt fællesskab. Amritapuri ligger ubeskriveligt smukt på en smal landtange mellem det Arabiske hav til den ene side og Backwaters til den anden. Der er ca. 3500 fastboende – herunder brahmacharier, brahmacharinier (munke og nonner) og householders (’familiemennesker’). Ammas ashram altid åben for besøgende vesterlændinge, som kan bo der i kortere eller længere perioder, alt efter hvad vi ønsker.

Hvis du synes, at Amritapuri er en rejse værd, så kan du få hjælp til at købe din billet, evt. finde nogle andre at rejse med – og få svar på dine mange spørgsmål ved at henvende dig på info@amma-danmark.dk. Du vil herfra blive henvist til én, du kan snakke eller skrive med.

Amma er i øjeblikket i Amritapuri og er ikke startet op med at lave ture rundt i Indien (og udenfor) (okt. 2022)

Det skal siges, at det også kan være en udbytterig oplevelse at være i Amritapuri, når Amma ikke er der, se kalenderen her. Hvis Amma er på tur i Indien, er det også muligt, at tage med på denne tur og rejse med rundt i Indien i bus. For deltagerne ses dette som en pilgrimsrejse.

Mange oplever det som en gave – og en stor indre proces at opholde sig i Amritapuri.

Forberedelse

Når du har besluttet dig for at rejse derned er første skridt at du bestiller en flybillet. Emirates, Qatar og Etihad har den korteste rejsetid fra Københavns lufthavn. At tage fly direkte til Delhi er også en god mulighed.

Du skal kunne kommunikere med ashrammen over WhatsApp ift. taxi og andre informationer, og det bedste du kan gøre er at logge dig på lufthavnens wifi med dit gamle sim-kort, da det nye først virker efter nogle timer. Rejs helst til Kochin lufthavn, hvor du kan købe et indisk SIM-kort inden du går ud af lufthavnen.

Ansøg derefter om visum på den indiske ambassades hjemmeside HER . Det er muligt at få helt op til 5 års visum. OBS: Vær opmærksom på, at hvis du kun søger om visum til 30 dage, så gælder dit visum fra den dato det bliver godkendt, ca. 24 – 48 timer efter du har ansøgt. Selvom du angiver rejsedatoen i formularen, så gælder dit visum altså allerede fra det tidspunkt de godkender det og 30 dage frem.

Udfyld derefter Amritapuri Registration form HER

Anbefalingen er at have min.150 US dollars med, som du skal bruge til køb af SIM-kort og betaling af taxa. De har åbent hele døgnet.

Disse dokumenter skal du have printet og medbringe:
Pas + 3-4 x kopi af pas (til at veksle/hæve penge og til Amritapuri)
1 x flybillet
2 x Visum (til lufthavnen og et til Amritapuri)
1 x check-in form til Amritapuri
Valuta i US dollar – det giver den bedste vekselkurs, men ellers kan euro også veksles i lufthavnen.

Vigtigt ift. print af visum: Du skal printe dit visum inde under rubrikken ”Check your visa status” på hjemmesiden for visumansøgning, når du modtager din godkendelse pr. mail. Visummet skal have et ”stempel-vandmærke” i baggrunden. Visa-applikation-formen eller den mail, som du modtager med godkendelsen af dit visum, er IKKE dit visum.

Du kan læse mere på amritapuri.org Du er også altid velkommen til at skrive til Bhagyasree susannebille@hotmail.com eller info@ammadanmark.dk hvis du har nogle spørgsmål eller der er andet vi kan hjælpe med.

Ankomst

Når du ankommer som besøgende til Amritapuri, så er det første sted, du henvender dig, det internationale kontor (kaldet Western Office). Den ligger lige uden for porten foran ashrammens tempel (Kali-templet). Her checker du ind og får tildelt et værelse. De personer, der sidder på kontoret, forsøger så godt som muligt at finde et passende værelse. Par får typisk et værelse for dem selv, og der tages også hensyn til børn og ældre.

Hvis du har behov for kontanter, så findes der en kontantautomat i ashrammen, hvor du kan hæve indiske rupees. Den tager bl.a. Visa og Mastercard.

Hverdagen i Amritapuri

Det koster ca. 60 kr. (600 rupees) at bo i Amritapuri i døgnet inkl. indisk mad (hvis du bor alene på et værelse – 30 kr per person, hvis der er flere på et værelse – fx. familie eller deling med andre besøgende). Hvis du ikke ønsker at spise det indiske kan du billigt købe vesterlandsk mad. Der er også en vesterlandsk café, hvor du kan købe kager og fx. expresso og cappuccino. Amma har gjort en del, for at få vesterlændinge til at føle sig hjemme.

Seva

Det anbefales af du dagligt laver du to timers seva (uselvisk arbejde) – det kan fx være at snitte grøntsager, vaske op, gøre rent eller lave havearbejde. Du kan selv vælge din seva. Hele Ammas organisation er bygget op omkring seva, og mange mennesker finder det berigende at lave denne type arbejde med et spirituelt sigte.

Dansk kontaktperson i Amritapuri

ViswambaranViswambaran er bosiddende i ashram­men og vores danske repræsentant. Viswambarans mailadresse er christian.india@outlook.com, og du er velkommen til at skrive til ham, hvis du har spørgsmål, inden du rejser til ashrammen.