Besøg Amma i Amritapuri

home

Hvert år er der en del danskere, der rejser til Amritapuri, som er Ammas hovedashram i Indien. Her er Amma født og opvokset. Ashrammen kan sammenlignes med en landsby med et spirituelt fællesskab. Amritapuri ligger ubeskriveligt smukt på en smal landtange mellem det Arabiske hav til den ene side og Backwaters til den anden. Der er ca. 3500 fastboende – herunder brahmacharier, brahmacharinier (munke og nonner) og householders (’familiemennesker’). Ammas ashram altid åben for besøgende vesterlændinge, som kan bo der i kortere eller længere perioder, alt efter hvad vi ønsker.

Hvis du synes, at Amritapuri er en rejse værd, så kan du få hjælp til at købe din billet, evt. finde nogle andre at rejse med – og få svar på dine mange spørgsmål ved at henvende dig på info@amma-danmark.dk. Du vil herfra blive henvist til én, du kan snakke eller skrive med.

Amma er i øjeblikket i Amritapuri og er ikke startet op med at lave ture rundt i Indien (og udenfor) (okt. 2022)

Det skal siges, at det også kan være en udbytterig oplevelse at være i Amritapuri, når Amma ikke er der, se kalenderen her. Hvis Amma er på tur i Indien, er det også muligt, at tage med på denne tur og rejse med rundt i Indien i bus. For deltagerne ses dette som en pilgrimsrejse.

Mange oplever det som en gave – og en stor indre proces at opholde sig i Amritapuri.

Forberedelse

Registrering som besøgende i Amritapuri

Tjek Amritapuris informationsside her. Hvor du først skal forhåndsregistrere dig ved at udfylde en formular. Når du får en godkendelse fra ashrammen, så kan du anøge om visum og derefter købe flybilletter.

Amritapuri har en hjemmeside – amritapuri.org. Her skal du melde din ankomst via en formular på hjemmesiden. Samtidig har du også mulighed for at bestille en Ashram-taxa. Det er en stor tryghed specielt for førstegangsrejsende. Hvis du ikke føler dig tryg ved taxachaufførens kørsels er du velkommen til at bede ham om at køre langsommere.

Visumansøgning

Der er visumpligt til indrejse i Indien. Det blevet muligt at ansøge om eTurist-visum fra 30 dage til 5 år.

Ansøg her. Et turistvisum giver dig adgang til Indien i maskimalt 90 dage efter ankomst.

Køb af flybilletter

De to nærmeste byer med en international lufthavn er Cochin (COK) og Trivandrum (TRV). Køretiden i taxa mellem Cochin og ashrammen er op til fire timer (500 kr. for en stor taxa/400 kr. for en lille) og op til tre timer mellem Trivandrum og ashrammen.

For at bestille flybilletter anbefaler vi, at du bruger en metasøgemaskine, der søger hos mange flyselskaber fx www.momondo.dk (der er også andre søgemaskiner).

Visumansøgning

Der er visumpligt til indrejse i Indien. Det blevet muligt at ansøge om eTurist-visum fra 30 dage til 5 år.

Ansøg her.

Ankomst

Når du ankommer som besøgende til Amritapuri, så er det første sted, du henvender dig, det internationale kontor (kaldet Western Office). Den ligger lige uden for porten foran ashrammens tempel (Kali-templet). Her checker du ind og får tildelt et værelse. De personer, der sidder på kontoret, forsøger så godt som muligt at finde et passende værelse. Par får typisk et værelse for dem selv, og der tages også hensyn til børn og ældre.

Hvis du har behov for kontanter, så findes der en kontantautomat i ashrammen, hvor du kan hæve indiske rupees. Den tager bl.a. Visa og Mastercard.

Hverdagen i Amritapuri

Det koster ca. 60 kr. (600 rupees) at bo i Amritapuri i døgnet inkl. indisk mad (hvis du bor alene på et værelse – 30 kr per person, hvis der er flere på et værelse – fx. familie eller deling med andre besøgende). Hvis du ikke ønsker at spise det indiske kan du billigt købe vesterlandsk mad. Der er også en vesterlandsk café, hvor du kan købe kager og fx. expresso og cappuccino. Amma har gjort en del, for at få vesterlændinge til at føle sig hjemme.

Seva

Det anbefales af du dagligt laver du to timers seva (uselvisk arbejde) – det kan fx være at snitte grøntsager, vaske op, gøre rent eller lave havearbejde. Du kan selv vælge din seva. Hele Ammas organisation er bygget op omkring seva, og mange mennesker finder det berigende at lave denne type arbejde med et spirituelt sigte.

Dansk kontaktperson i Amritapuri

ViswambaranViswambaran er bosiddende i ashram­men og vores danske repræsentant. Viswambarans mailadresse er christian.india@outlook.com, og du er velkommen til at skrive til ham, hvis du har spørgsmål, inden du rejser til ashrammen.