Besøg Amma i Amritapuri

home

Hvert år er der en del danskere, der rejser til Amritapuri, som er Ammas hovedashram i Indien. Her er Amma født og opvokset. Ashrammen kan sammenlignes med en landsby med et spirituelt fællesskab. Amritapuri ligger ubeskriveligt smukt på en smal landtange mellem det Arabiske hav til den ene side og Backwaters til den anden. Der er ca. 3500 fastboende – herunder brahmacharier, brahmacharinier (munke og nonner) og householders (’familiemennesker’). Ammas ashram altid åben for besøgende vesterlændinge, som kan bo der i kortere eller længere perioder, alt efter hvad vi ønsker.

Hvis du synes, at Amritapuri er en rejse værd, så kan du få hjælp til at købe din billet, evt. finde nogle andre at rejse med – og få svar på dine mange spørgsmål ved at henvende dig på info@amma-danmark.dk. Du vil herfra blive henvist til én, du kan snakke eller skrive med.

Amma er i Amritapuri hvert år i august og september, så hvis du vil være sikker på at Amma er der, er det normalt en ’sikker periode’. Ellers er hun der altid i perioden omkring jul – nytår. Ofte er hun der er del af december og/eller januar, men det er svært på forhånd at vide hvornår og hvor længe – så det kan være lidt af et sats. Det skal siges, at det også kan være en udbytterig oplevelse at være i Amritapuri, når Amma ikke er der, se kalenderen her. Hvis Amma er på tur i Indien, er det også muligt, at tage med på denne tur og rejse med rundt i Indien i bus. For deltagerne ses dette som en pilgrimsrejse.

Mange oplever det som en gave – og en stor indre proces at opholde sig i Amritapuri.

Tjek Amritapuris informationsside her. Bla. omhandlende  corona-restriktioner.

Forberedelse

Køb af flybilletter

De to nærmeste byer med en international lufthavn er Cochin (COK) og Trivandrum (TRV). Køretiden i taxa mellem Cochin og ashrammen er op til fire timer (pris ca. 400 kr.) og op til tre timer mellem Trivandrum og ashrammen (pris ca. 270 kr.).

For at bestille flybilletter anbefaler vi, at du bruger en metasøgemaskine, der søger hos mange flyselskaber fx www.momondo.dk (der er også andre søgemaskiner). Husk at du skal have en returbillet for at få dit turistvisum.

Registrering som besøgende i Amritapuri

Amritapuri har en hjemmeside – amritapuri.org. Her skal du melde din ankomst via en formular på hjemmesiden. Samtidig har du også mulighed for at bestille en taxa. Der vil så stå en taxachauffør, når du kommer ud af lufthavnen med et skilt med dit navn på. Det er en stor tryghed specielt for førstegangsrejsende.

Visumansøgning

Der er visumpligt til indrejse i Indien. Fra februar 2016 er det blevet muligt at ansøge om eTurist-visum, hvor følgende gælder:

  • Ansøgning om E-Tourist Visa (eTV) indgives online her.
  • eTV visum er gældende i et år.
  • eTV visum udstedes ved ankomsten til Indien, og du må kun være i Indien i op til 90 dage i træk.
  • eTV visum udstedes kun godkendte lufthavne.
  • eTV visum kan man ansøge om to gange årligt.

Hvis du har brug for en anden type visum, ansøger du online via den indiske ambassades hjemmeside. Du kan læse om den indiske ambassades visumregler her. Du kan ansøge om visum direkte her. Pt. giver dette visum lov til, at man kan være i Indien i max 90 dage i træk, også selvom man får et 1års/5års visum (december 2017).

Dokumention/bilag til ambassaden

  • Ansøgningen skal udfyldes online og udskrives og underskrives.
  • Pas som er gyldigt i mindst fire måneder efter datoen for din returbillet fra Indien. Passet skal også være gyldigt i 6 måneder fra indrejsen, og der skal være minimum to blanke sider i passet.
  • Pasfoto i str 5×5 cm (bemærk at det ikke er standard pasfoto-størrelse)
  • Udskrift af flybilletter og din Amritapuri-registrering (som indeholder ankomst- og afrejse-datoer)
  • Kontoudskrift fra din netbank, som dokumentation til ambassaden på, at du har økonomisk råderum til rejsen.

Dette kan sendes til ambassaden som anbefalet post og med en returkuvert (frankeret som anbefalet post). Alternativt kan du selv aflevere det på den indiske ambassade indenfor åbningstiden, men vær opmærksom på, at der som regel er lang ventetid. Du vil så få en kvittering og afhentningsdato af ambassanden. Det er ikke krævet, at du selv henter dit pas/visum. Det kan en anden person med din kvittering gøre.

Ankomst

Når du ankommer som besøgende til Amritapuri, så er det første sted, du henvender dig, det internationale kontor (kaldet Western Office). Den ligger lige uden for porten foran ashrammens tempel (Kali-templet). Her checker du ind og får tildelt et værelse. De personer, der sidder på kontoret, forsøger så godt som muligt at finde et passende værelse. Par får typisk et værelse for dem selv, og der tages også hensyn til børn og ældre.

Hvis du har behov for kontanter, så findes der en kontantautomat i ashrammen, hvor du kan hæve indiske rupees. Den tager bl.a. Visa og Mastercard. Der er også en lille bank i ashrammen.

Hverdagen i Amritapuri

Det koster ca. 25 kr. (250 rupees) at bo i Amritapuri i døgnet inkl. indisk mad. Hvis du ikke ønsker at spise det indiske kan du billigt købe vesterlandsk mad. Der er også en vesterlandsk café, hvor du kan købe kager og fx. expresso og cappuccino. Amma har gjort en del, for at få vesterlændinge til at føle sig hjemme.

Tidsplan

I ashrammens hverdag er der forskellige aktiviteter, du kan deltage i alt efter ønsker og behov. Når Amma er i Amritapuri, er der mulighed for at meditere sammen med hende og modtage darshan (en omfavnelse) og deltage i satsang. Amma giver darshan på dagene: onsdag, torsdag, lørdag og søndag. Hun starter som regel kl. 11 og fortsætter mange timer.

04:50 – 06:00 Chanting af den guddommelige moders 1000 navne (Archana)
06:30 – 07:30 Meditation/yoga
08:30 – 09:30 Morgenmad
10:00 – 13:00 Seva
12:30 – 14:00 Frokost
14:00 – 17:00 Seva
17:00 – 18:00 Meditation
18:30 – 20:00 Bhajans (Spirituel live-musik)
20:15 – 21:00 Aftensmad
21:00 – 22:00 Personlige studier eller meditation.

Seva

Dagligt laver du to timers seva (uselvisk arbejde) – det kan fx være at snitte grøntsager, vaske op, gøre rent eller lave havearbejde. Du kan selv vælge din seva. Hele Ammas organisation er bygget op omkring seva, og mange mennesker finder det berigende at lave denne type arbejde med et spirituelt sigte.

Dansk kontaktperson i Amritapuri

ViswambaranViswambaran er bosiddende i ashram­men og vores danske repræsentant. Viswambarans mailadresse er christian.india@outlook.com, og du er velkommen til at skrive til ham, hvis du har spørgsmål, inden du rejser til ashrammen.