Fejring af Maha Shivaratri d. 28. februar 2022

Maha Shivaratri betyder Shivas store nat og er natten, hvor man fejrer og ærer Shiva som den første Guru, og det at overkomme mørket og uvidenheden i sig selv og i verden.

Maha Shivaratri fejres live fra Amritapuri d. 1. marts.

Vi fejrer også Shivaratri i Danmark over Zoom og hos Ananda på Frederiksberg d. 28/2 sammen med Amma UK (England) og resten af Amma Europa, med bhajans m.m. natten igennem.

Hvad er Shivaratri?

Shivaratri – eller Shivas nat – bliver fejret i store dele af verden på en ganske bestemt nat, natten før nymånen, til Shivas ære, hvor forbindelsen til Shiva/ Det Absolutte/ den indre fred /Selvet er specielt åben. Ved dagslys, ser vi verden med dens myriader af former, og vi skelner mellem dig og mig, dit og dat – altså vi ser alt som adskilt fra hinanden – dualitet. Men om natten smelter alting sammen i mørket og giver os en følelse af enhed – Oneness. Dette indikerer shivatvam – en følelse af væren i Shiva. Derfor går det dybere denne aften/nat at udføre spirituel praksis, fx at synge spirituelle sange, recitere mantraer, meditere og faste. 

Amma om Shiva

Shiva er den første guru. Alle guruers guru. Han er kilden til al viden, og han er også den, der giver al viden. Han giver viden om den ydre verden – dualitet, såvel som den viden der frigør sindet – viden om det Absolutte, det non-duale: Shiva. Shiva repræsenterer også fuldstændiggørelsen hvor viden og kærlighed leves forenet.

“Når vi giver afkald på vores egos tunge byrde, stiger vi op til Shiva.” -Amma

Fejring online og hos Ananda på Frederiksberg mandag d. 28/2

Amma Centre rundt om i Europa et gået sammen for at lave en fælles fejring, hvor vi mødes online over Zoom. Her vil satsang-grupper, musikere og hengivne fra de store MA centre i Frankrig, Spanien og Tyskland stå for Shivaratri programmet med hjælp fra Danmark og andre europæiske lande. Det bliver helt sikkert en uforglemmelig aften i Amma-fællesskabet på tværs af landegrænser.

Du har mulighed for at deltage hos Ananda eller du kan se med hjemmefra via Zoom – se allernederst i dette afsnit, hvordan du deltager over Zoom hjemmefra.

Mandag d. 28/2 – Fejring hos Ananda
Herunder kan du se det planlagte program (med forbehold for ændringer). Du kan vælge at være med fra kl. 12.15, eller du kan ankomme inden eller til middagen, eller kl. 19.00, hvor det online program vil starte kort tid efter.

Program:
Kl. 12.15:
♡ Ankomst for at deltage i Amma Live fra Amritapuri.
Kl.18.00:
♡ Middag med suppe, brød og sødt til dessert.
Herefter hjælpes vi ad med at rydde op og gøre klar til det online program.
Foreslået donation 50 kr. for at deltage i middagen.

Kl. 19.15:
♡ Lyset på alteret tændes
Kl.19.30:
♡ Online programmet starter
Kl. 20.30 – 23.30:
♡ Fordybende aktiviteter
Ud over, at vi naturligvis følger det online program over Zoom, så vil vi undervejs også lave fordybende aktiviteter i fællesskab hos Ananda som chants, bhajans m.m.

Online program over Zoom med de andre Europæiske lande
Kl.19.30:
♡ Swamini Amritajyoti fra Frankrig fortæller om vigtigheden af Maha Shivaratri
♡ Shiva Puja
♡ Ammas 108 navne
Kl. 20.30:
♡ Bidrag fra Amma Centrene Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Spanien
♡ Herefter: Bidrag fra Satsang-grupper fra Italien, Danmark, Irland mm.
Kl. 23.00:
♡ Den danske bhajangruppe ”Syng fra Hjertet” synger og spiller bhajans i 15 min over Zoom.

Herefter afsluttes programmet hos Ananda, men du er naturligvis velkommen til at se med hele natten hjemmefra via Zoom: Der vil være flere indslag fra de Europæiske MA Centre og Zoom-programmet afsluttes med:
Kl. 04.45 -06.00:
♡ Bri Sandramrita fra Amritapuri læser Ammas ord og synger Ammas 108 navne
♡ Herefter Archana og Mahishasura Mardini Stotram
Kl. 06.00:
♡ Afsluttende ord omkring Shivarati

Kl. 06.30 – Amma Live & Shivaratri – fra Amritapuri:
Amma Live fra Amritapuri starter kl. 06.30 via live.amma.org

Sted: Hos Ananda, Roarsvej 26, 4th., 2000 Frederiksberg (Dørtelefon Niels Matzen)
Transport: Metro Frederiksberg/Metro-ringen til Axel Møllers Have. Bus: 2A og 18.
Tilmelding: Først til mølle princippet. Send SMS til Ananda på mobil 3031 2450. Skriv hvornår du ankommer, og hvilke dele af programmet du deltager i, herunder om du spiser med. Skriv også gerne, hvis du har mulighed for at hjælpe til hos Ananda med madlavning, borddækning m.m. inden middagen.

Middag – donation: Foreslået donation: 50 kr. til MobilePay 30312450 (husk skriv navn ved overførsel). Du kan også betale kontant ved ankomst. Alt overskud går til Ammas velgørende arbejde i Embracing the World.

Medbring gerne nogle blomster til alteret, noget sødt eller andet du har lyst til at bidrage med til aftenen.

Adgang til Zoom:
For at deltage via Zoom for den Europæiske fejring, så kontakt Sugata på email: nannajjaakard@gmail.com og få tilsendt link og møde-login. Hvis du har nogle spørgsmål kontakt Sugata på mobil 2121 5002.

Vi glæder os til fejre Shivaratri med jer og Amma Europa!
Om namah Shivaya!