Ammas nytårsbudskab 2024

Mød livets udfordringer med sindsro: Amma starter nytåret med bønner for at give lindring til de lidende

Hovedpunkter:
• Bønner for fred: Amma delte sit ønske til det Guddommelige at de mange lange rundt om i hele verden, som er udsat for ekstremt vanskelige forhold på grund af krige, jordskælv og andre katastrofer, må finde fred og trøst. 
 Søg uselvisk kærlighed og spirituel vækst: Materielle besiddelser og ydre gøremål er midlertidige kilder til glæde. Amma understregede vigtigheden af uselvisk, ubetinget kærlighed og at søge indad for vedvarende glæde.   
• Plej de indre værdier: Amma foreslog 10 skridt som kan hjælpe os med at forbedre vores liv. Hun fremhævede betydningen af at bevare dyder, udrydde negativitet og etablere kvaliteter som kærlighed, tro og samarbejde. 

1. JANUAR 2024
Tusinder fra hele verden fyldte hallen i Amritapuri for sammen med Amma at byde det nye år velkommen. På slaget 12 indvarslede Ammas budskab året 2024 med bønner for dem som er udsat for ekstremt vanskelige forhold i mange lande. Hun delte også en vision for hvordan menneskeheden har friheden til at vælge positive intentioner og handlinger, som i sidste ende kan bringe glæde, fred og velstand til alle. Dette er muligt ved medfølelsens klarhed og uselvisk kærlighed. 

Uddrag fra Ammas budskab
Vi er nu ved et dyrebart øjeblik i tidens endeløse strøm – vi tager afsked med 2023 og hilser 2024 velkommen. Hver ny solopgang velsigner horisonten med de smukkeste farver. Må dette nye år på samme måde overøse alle med den levende skønhed af glæde, fred, kærlighed, velstand, lykke og andre materielle og spirituelle rigdomme. 
I dag har vi afsluttet endnu en side i bogen om vores liv. Vi begynder nu på en ny side. Til en vis grad har vi frihed til at vælge, hvad vi vil skrive som det næste og hvordan. Lad os forsøge at gøre det meningsfyldt med positive hensigter, handlinger og forbilledlig moral. 

Mange lande rundt om i verden er udsat for ekstremt vanskelige forhold på grund af krige, jordskælv og andre katastrofer. Må året 2024 bringe fred til disse nationer. Amma beder til Paramātmān [Det Absolutte Selv] at guddommelig nåde vil gøre dette ønske til virkelighed. 

Nytårsaften bliver fejret over hele verden hvert år. Hjem og gader er udsmykket med lys. Der er dans og sang og ønsker om et godt nytår. Men den 2.januar om morgenen genoptager menneskeheden sit vanvittige ræs. Alle trækker sig ind i sig selv. Selviske, hadefulde og hævngerrige tanker sænker menneskehedens sind ned i mørke. Sådan har vores nytårsfejringer været hidtil. Hvis vi fortsætter på denne måde, er det ikke til gavn for verden. Tværtimod vil det skade den. 

Der er ingen som ikke værdsætter noget nyt. En ny kalender, en ny dagbog, en ny pen, en ny mobil, en ny computer – det glæder os alt sammen. Det er fordi vi altid ønsker forandring. Dette afslører en underliggende defekt ved alting i den materielle verden. Intet objekt i verden kan give os vedvarende glæde eller fred. Hvis man først er fanget i den cyklus, vil livet aldrig være friskt, nyt eller glædesfyldt. Den evigt nye, evigt forfriskende faktor er uselvisk kærlighed. Hvis der er uselvisk, ubetinget kærlighed, så vil vi altid være forfriskede og glade, hvor end vi befinder os. 

Amritapuri fejrede glæden ved årsskiftet med kulturelle optrædener og bhajans.  

 Mange mennesker laver årlige nytårsforsætter. Måske vil de starte en ny virksomhed eller udvide en eksisterende eller købe et nyt hus med flere værelser og mere komfort. Nogle sætter sig for at købe en dyrere bil, rejse til nye steder eller til at sætte mere ind på kontoen. Men når nytåret gryr, hvor mange reflekterer så og beslutter sig for at være mindre selviske?  At være et bedre menneske? At forsøge at elske om ikke alle, så i det mindste nogle ligeligt? At vise medfølelse med de sørgende? At elske og beskytte naturen? At rette sine egne fejl hellere end at bebrejde andre? Sådanne fortsætter bringer virkelig ”fornyelse” i livet. 

Måske er vi tiltrukket af mange ting i den materielle verden. Vi forventer at de giver os glæde og tilfredsstillelse. Men den glæde de genererer er kort. Deres glans blegner hurtigt, og vi begynder at ønske os noget andet. Når vi får den næste ting, så blegner glæden ved den også hurtigt. Der går ikke længe før vi også er trætte af den nye ting. Den selvsamme ting kan også blive årsag til elendighed. Selv den mest luksuriøse bil kan komme ud for et uheld, hvor vi måske brækker en arm eller et ben. Uden helt at forstå dette, begærer vi materielle ting igen og igen. Men alt vi står tilbage med er sorg og skuffelse. Til sidst indser vi at vedvarende glæde kun kan findes indeni, og for at opnå det, må vi vende os indad. 
Når vi forstår de spirituelle principper, tilegner vi os viden, så vi kan udføre hver en handling med visdom. Når vi udfører en handling med den rette forståelse, forstår vi at finde mere glæde i disse handlinger og at denne glæde ikke afhænger af ydre faktorer – det er vores iboende natur. Ydermere giver vi glæde og lykke til andre. 

Vær rede til at se tilbage på det forgangne år og konfrontere dine fejltagelser, så du kan rette dem og acceptere nye positive begyndelser. Forestil dig en smuk have fuld af blomster. Der vil være mange blade på jorden. Hvis gartneren udbryder: ”Jeg vil ikke rive et eneste vissent blad sammen” så vil haven efterhånden blive fyldt med rådnede blade. Deres stank vil overdøve rosernes fine duft. Duftende blomster findes i os alle sammen – lige som lotusser der gror i skidtet. Så vi kan helt sikkert manifestere godheden i os. 
Det er vores indre kærlighed og villighed til at tilgive som gør vores liv friskt, nyt og smukt. Vi må uden tøven fjerne de henfaldne elementer.

Ved først at fjerne urenhederne af had, jalousi og konkurrence, må vi derefter forsøge at etablere kvaliteterne kærlighed, tro og samarbejde i vores hjerter. Så vil livet blive som en flod, der flyder uhindret i sit løb.
Vi er nødt til at være et eksempel for vores børn og få dem til at forstå disse ting allerede fra deres barndom. Ligegyldigt hvor mange biler, motorcykler eller dyrt tøj vi måtte købe til dem – uanset hvor mange udenlandske ferier vi sender dem på- – hvis vi undlader at lære dem åndelige værdier, vil de fortsætte med at ønske mere og mere. Når vi lærer børn at arbejde hårdt og om åndelige værdier lige fra barndommen, vil de være i stand til at være taknemmelige over alt og ikke spilde tid.

Vi ved ikke, hvor længe vi vil leve. Så længe vi er i live, må vi elske hinanden og gøre vore liv velsignet. Når vi tilgiver og viser overbærenhed med hinandens fejl, fjerner vi byrderne fra vores sind. Hvis vi har såret nogle, må vi bede om deres tilgivelse. Hvis vi gør alt dette, vil vores sorger forsvinde, og vores liv vil blive fuld af glæde.
For at vores håb skal blomstre og bære frugt, må vi navigere hver dag med årvågenhed, opmærksomhed og dømmekraft. I virkeligheden er der ikke noget nyt ved nytår. Det er bare endnu en dag. Dens nyhed og betydning udspringer af vores egen beslutsomhed. Så hvis vi vil, kan vi gøre enhver dag ny og smuk. Det er vores eget sind, der gør vores familie, kontor og vores liv smukt, hadefuldt eller grimt.
At lede en virksomhed med 500 ansatte er at styre 500 sind. Hvis vi ikke lærer at styre vores eget sind og tanker, vil hele virksomheden være i fare. Ligesom vi styrer den ydre verden, bør vi lære at styre vores egen indre verden. Hvis ikke, vil vores personlighed ikke udvikle sig fuldt ud. 
Amma vil gerne opremse nogle ting som kan hjælpe os med at forbedre vores liv: 

1.  Vær taknemmelig for livet. Vær taknemmelig for enhver oplevelse og overfor enhver som hjælper dig på livets rejse. Vis taknemmelighed overfor denne jord og naturen.

2.  Gode vaner giver vores liv retning og fører os væk fra den forkerte vej. Samtidig skal vi prøve på at stoppe de dårlige vaner. Skriv dine dårlige vaner ned i din dagbog – som overspisning, dovenskab, overforbrug af mobilen eller begær for smagfuld mad. Observér din proces med at komme af med de dårlige vaner.

3. Mød alle livets udfordringer med sindsro. Udvikl en sindstilstand hvor du accepterer alle oplevelser i livet. Tænd en troens flamme i dit sind. Vær i højeste beredskab og hold flammen i live, selv når du er i et stormvejr.

4. Vi må udvikle vanen at le og smile. Latter er den bedste medicin for det fysiske og mentale helbred. Latter er også smittende og spreder glæde til andre.

5. Vi må bringe bevidsthed ind i alle vores tanker og handlinger. 

6. Bevar troen på din valgte vej, på Gud, på Guruen og på dit eget Selv. Det vil give dig den fornødne styrke til at overkomme en hvilken som helst udfordring livet byder dig.

7. Tag ansvar for dine fejltagelser og ulykkelige oplevelser. Dette vil hjælpe med til at du kan rette dem. 

8. Tag dig af dit helbred. Om nødvendig må du ændre på din livsstil og dine madvaner. 

9. Meditér hver dag for at stilne sindet. 

10. Vær medfølende overfor alle, også fugle, andre dyr, planter og træer. 

Må vores sind i dette nye år blive roligt, frygtløst, sorgløst og uden had og vrede. Må kærlighedens smil være på vores læber. Må medfølelse fylde vores hjerter. Må skelneevnens sol lyse i vores intellekt. Må alle lykkes med at gøre det nye år velsignet med handlinger som spreder kærlighedens og medfølelsens duft. Må guddommelig nåde velsigne alle mine børn.