Ammas fødselsdagsbudskab 13. oktober 2022

AMRITAVARSHAM 69
Ammas fødselsdagsbudskab om hvordan vi kan skabe en bedre verden

Amma sagde at med lidt mere bevidsthed ville menneskeheden ikke være konfronteret med så ekstreme udfordringer som pandemien.

Tusinder fra hele Indien og fra hele verden samledes i Amritapuri for at fejre Ammas 69 års fødselsdag, og mange tusinde flere deltog via den globale webcast. Amma pointerede at verden står overfor et valg om at ændre sig til at blive et bedre liv for alle efter covid-19 pandemien.

”Dét som gør en bro der fører over en flod sikker og stærk, er de solide betonsøjler på hver sin side af floden. Livets bro har også to bredder – fødsel og død. Hvad menneskelivet angår er begge disse meget vigtige begivenheder, sagde Amma da hun henvendte sig til forsamlingen.

”Under begge disse begivenheder er menneskene uheldigvis ikke i en bevidst tilstand. Selv når de krydser livets bro – i midten – udfører de deres handlinger i en drømmelignende tilstand. Hvis vi bare kunne have en adfærd præget af en smule mere opmærksomhed og bevidsthed, så ville menneskeheden ikke stå overfor de ekstreme udfordringer og farer, som vi gør nu.”

Amma sagde at hvis vi finder glæde i andres glæde og kan sørge med dem, så har vi fundet kærligheden.

Amma fortsatte: ”Når vi lever i denne verden og nyder naturens glæder og overflod, er der én fejl som mennesker har en tendens til at begå, bevidst eller ubevidst. De glemmer at de har fået alt dette som en gave fra den højeste magt, fra Gud. De glemmer sandheden om Naturen, at den er Guds genskær.”

Amma sagde at hendes børn kan begynde med at korrigere disse fejltagelser igennem små handlinger som genforener os med Moder Natur. For eksempel kan de understøtte deres lokale miljø ved at så frø og plante stiklinger på deres fødselsdag. På denne måde kunne utallige træer og planter blive sået hver eneste dag og således genoprette økosystemets balance på verdensplan.

“Vi glemmer naturens uovervindelige kraft. Først og fremmest glemmer vi sandheden om kærlighed, som er livets grundlag. Vi kan måske glemme Gud og naturen i hverdagens virvar og travlhed, men vi må aldrig glemme kærligheden. For kun når vi har ægte kærlighed, vil Gud og naturen udøse deres velsignelser over os.

Amma konkluderede: ”Hvis vi kan glæde os over andres glæde, og også sørge med dem, når de er i sorg, så har vi fundet kærligheden. Kærligheden gør at vores hjerter slår i samklang. Kærligheden er livets sande værdi. Den største rigdom vi kan opnå i livet er kærligheden.”

Swami Amritaswarupananda Puri, Ammas senior discipel, talte også til forsamlingen. Han sagde: ”Det er 69 år siden Amma blev født – at hendes krop i denne form blev født her på jorden. Ammas krop er 69 år, men hun selv er tidløs. Det mest forbløffende eksempel på evig ungdom.”

Swamiji forklarede hvordan Amma, selv i de mest simple handlinger, er et levende eksempel på hvordan kærlighed transcenderer menneskets intellekt og sind. Den overskrider alle forventninger, er hinsides alle navne og former, og bliver grænseløs som universet.

”Når Amma giver darshan – når hun velsigner med blomsterblade, når hun holder en baby – alle omfavnelser, hvert enkelt blik, ethvert kys er fyldt med 100% ren kærlighed. Amma er inkarneret kærlighed. Guds kærlighed i en menneskekrop, som Jane Goodall, den eminente primatolog og antroprolog observerede. Tidløs, urgammel, uden begyndelse eller ende,” udtalte Swamiji.