Uddrag fra Ammas julebudskab for 2016

Gør enhver forhindring til det næste trin på vejen

Den 25. december 2016, Amritapuri Ashram.

16-xmas11Når de fleste mennesker taler om jul, taler de om den storslåede tid, de tilbragte sammen med deres familie, de lækre retter og desserter, de tilberedte, samt de gaver, de fik. Næsten ingen taler om de bønner, de bad, om den åndelige praksis, de lavede, eller den indsats, de gjorde for at omsætte Jesu lære til handling. Dette ville i sandhed udgøre den virkelige julefest. Amma siger ikke, at de andre festligheder ikke er nødvendige, bare at julen kun får sin sande betydning, når vi bruger den til at reflektere over Kristi liv og lære og til at evaluere vores åndelige fremskridt. Rigtig kærlighed til Herren opstår, når vi tager de idealer til os, som han stod for, da de hjælper os med at erkende himmeriget inde i os selv og forvandle vores liv til et liv i tjeneste for menneskeheden.

Hvad enten det var Sri Krishna, Sri Rama eller Jesus Kristus, så gennemgik de alle en masse udfordringer i livet. De tog bravt imod dem uden at bryde sammen. Desuden gjorde de enhver forhindring til det næste trin på vejen. Dette var deres storhed. De viste os gennem deres liv, at hvis vi gør en oprigtig indsats mod et højere mål, kan ingen kraft i denne verden stoppe os. Selv efter tusinder år inspirerer deres liv os stadig og fylder os med styrke.

Helligdage som jul giver os mulighed til at praktisere idealet om at dele med andre og være omsorgsfulde. Alle de velsignelser, vi har modtaget i livet, skyldes ikke kun vores egen indsats. Vores succes er også et resultat af den hjælp, de bønner og de velsignelser vi får fra alle dem, der elsker os. Vi står i gæld til dem. Vi bør altid huske på dette. Julen er en god lejlighed til at udtrykke vores taknemmelighed over for disse mennesker. Efterhånden som vi gør fremskridt på den spirituelle vej, skal vi lejlighedsvis med taknemmelighed huske alle, som har hjulpet os på vores rejse. Hvis der er mennesker, der har gjort os fortræd, må vi udvikle evnen til at tilgive og glemme. En sådan holdning er ligesom brændstof, der vil bringe os langt fremad.

Juletræet er et symbol på livets træ. Ligesom juletræet er pyntet med mange smukke ting, er dette vores menneskelige liv også blevet velsignet med mange gaver – såsom dømmekraft, kærlighed, medfølelse og evnen til at tilgive. Det er op til os at gøre bedst mulig brug af disse gaver. På toppen af juletræet sidder en stor stjerne. Denne stjerne repræsenterer målet for menneskets liv, som er at realisere vores enhed med Gud. Ved at bruge de evner, vi har fået af Gud, kan vi nå dette mål.

Frøene af spiritualitet som ligger i os, begynder at spire, når vi vander dem med medfølelsens vand. Børn, vi bør være i stand til at finde plads i vores hjerter også til andre. Må mine børn være i stand til at opnå dette.

Amma overlader sine børn til Paramatman og ønsker alle sine børn en rigtig glædelig jul!

|| om lokah samastah sukhino bhavantu ||

Må alle skabninger i alle verdener være fredfyldte og lykkelige.