Må alderdommes sorger smelte i lyset af ungdommens kærlighed

Glem aldrig dit ansvar overfor dine forældre

Mine børn, moderen har den højeste position af alle familiemedlemmer. Lige fra undfangelsen er hendes selvopofrelse, dedikation, kærlighed, medfølelse og omsorg usammenlignelig.

Babyer vokser til ved at amme den livgivende mælk ved deres mors bryst. Hun beskytter os fra al fare. Vores mor er også vores første guru, hun underviser og træner os i at leve et berigende familieliv.

Indtil det sidste vil vores mor fortsætte med at beskytte os med den yderste dedikation og omsorg. En mor er altid forberedt på at yde selv det mest ekstreme offer for sine børns ve og vel og deres sikkerhed. 

“Vores gæld til vores forældre er umulig at tilbagebetale. Vi må betragte enhver mulighed, vi får for at tjene og pleje dem, som en nådegave fra Gud.” — Amma

Ofte går den kærlighed, respekt og tilknytning, mennesker har overfor deres forældre i barndommen tabt, når de bliver voksne. Selv små børn kæmper om deres forældre og siger til deres brødre og søstre: “Hun er min mor, ikke din!” eller “Det er min far, ikke din!” Når disse børn bliver voksne, vil de på grund af manglende interesse i at tage sig af deres forældre sige lige det modsatte: “Hun er din mor” eller “Han er din far.”

En gang gik en ældre mand til en butik, hvor man reparerede telefoner. Han overrakte sin mobil til indehaveren og sagde: “Vil du være så venlig at undersøge, om der er noget galt med min telefon. Jeg er ude af stand til at modtage opkald fra mine børn.” For hans fader-hjerte var det utænkeligt, at hans kæreste børn, som han elskede så højt, slet ikke ringede til ham. Forældre ønsker at tænke, at deres børn jævnligt kalder dem op, men at de bare ikke stilles igennem på grund af et problem med telefonen.

Vores gæld til vores forældre er umulig at tilbagebetale. Vi må betragte enhver mulighed, vi får for at tjene og pleje dem, som en nådegave fra Gud. Amma hører ofte: “Jeg ville ønske, at mine forældre stadig var i live. Jeg føler mig så skyldbetynget nu, når jeg tænker på, hvordan jeg forsømte dem, da de var i live.” Sørg for, at du gør, hvad du kan for at forhindre, at en sådan følelse nogensinde kan opstå i dig. Fortiden kommer aldrig tilbage. Mens de er i live, må vi gøre vores ypperste og elske og pleje dem det bedste, vi formår.

Det er ikke gjort med at ringe til sine forældre hver anden måned eller på mors dag eller fars dag. Det svarer til at give en meget tørstig person isklumper i stedet et stort glas friskt vand. Unge mennesker må huske på, at de meget snart selv vil befinde sig i samme forfatning, som deres forældre eller bedsteforældre er i nu. Glem aldrig, at det, vi giver i dag, kommer tilbage til os i morgen. 

Forstå jeres gamle forældres hjerter og opfør jer medfølende. Må deres smerte over alderdommen smelte bort til ingenting i lyset af jeres kærlighed. Det er den allerstørste nåde, der her kan ske.

Sri Mata Amritanandamayi Devi (Amma) er en verdenskendt humanitær og spirituel leder. Amma er overhovedet for Embracing the World, en NGO, som er dedikeret til at give mad, tøj og husly til de fattige og trængende. Hver dag kommer tusindvis for at modtage hendes trøst, spirituelle visdom og velsignelse, som hun giver i form af en moderlig omfavnelse.

En oversat artikel fra Amma på Medium.com udgivet 9. maj 2020.