Ammas Paristale 21. juli 2015

Vi kan forvandle denne klode til paradis

Den franske præsident François Hollande havde inviteret Amma til at deltage i en særlig en-dagskonference med det formål at beskytte Planeten (”Special Envoy for Protection of the Planet”), men Amma var på det tidspunkt i gang med at afvikle sine syv ugers Amerikatur og kunne derfor ikke deltage. I stedet sendte hun en tale optaget på video til konferencen.

Her er Ammas tale:

”Amma bøjer sig for jer alle. I, som alle er en levende personifikation af ren kærlighed og det højeste selv.”

”Mennesker har betroet Amma, at de oplever en form for ubalance ligesom svimmelhed. Dette kan skyldes forstyrrelser i ørernes celler. Situationen i naturen er også blevet sådan i disse dage. Derfor må vi være opmærksomme og i beredskab, som en der står med en pistol for panden.”

”Amma voksede op i en fattig fiskerlandsby. Menneskerne der levede af dagsløn. De spiste sjældent dagligt. Jeg var vant til at drage rundt mellem nabohusene for at indsamle madrester, så vi kunne føde køerne. En dag kom jeg til et hus. Familien, der boede der, havde 11 børn. De lå alle i skødet hos deres mor. Moderen fortalte, at de ikke havde fået noget at spise hele dagen. Jeg spurgte om grunden. Moderen fortalte, at hendes mand ikke kunne finde et arbejde, og at han derfor ikke kunne købe noget mad. Jeg spurgte hende, hvorfor hun dog ikke lånte nogle penge til at købe mad. Derpå fortalte hun, at hendes mand vandrede 10 km for at låne penge, men at han ikke havde held med det.

Det havde været fuldmåne, og på vejen tilbage havde manden set en skildpadde, som var på stranden for at lægge æg. Han havde ventet på, at skildpadden var færdig med at lægge sine æg og var kravlet tilbage til havet. Så tog han ca. halvdelen af de måske 100 æg og bragte dem med sig hjem. Hjemme kogte han dem og gav dem til sine børn. De fik hver to eller tre æg. Et af børnene spurgte da, hvorfor han dog ikke havde taget alle æggene. Til det svarede faderen: ”Hvis jeg mistede alle mine børn, hvordan ville jeg så have det? Hvis jeg blot mistede en af jer, så ville jeg i det mindste have alle jer andre til at trøste mig. Skildpadden vil have det på samme måde. Og hvis jeg tager alle æggene, så vil der snart ikke være flere skildpadder tilbage, og skildpadderne vil uddø.”

Faderen tænkte på at sikre overlevelsen af skildpaddearten, også i tider hvor han selv stod med store udfordringer. Det var naturlige værdier for vores forfædre. I dag eksporterer vi disse skildpadder for at få penge og kød.

Når en mand fælder et træ, bygger han faktisk sin egen kiste. Det er ikke nok at plante et træ for hvert træ, han fælder. Han kan blive nødt til at plante 50 træer eller mere. Det anslås, at op mod 5 millioner mennesker udvikler kræft som følge af luftforurening.

I mine yngre dage brugte vi ko-kasser til at kurere sår og rifter med. Hvis vi prøver det samme i dag, så inficeres sårene. Hvad der dengang var medicin, er i dag blevet gift.

Intet i naturen er uden betydning. En motor og en skrue er begge vigtige dele af et fly. Flyet vil ikke flyve, hvis der er en fejl i en af de to dele. Det er på grund af bestøvningen fra bierne, at vi får frugter og grøntsager. Bierne fløj tidligere op til 3 km frem og tilbage for at indsamle pollen. I dag har brugen af pesticider destruktiv indflydelse på biernes evne til at kunne gøre dette.
Mennesket bliver nødt til at plante blomstrende træer og opsætte bistader. Tusinder af Ammas børn gør allerede dette, men flere bør med fokus og oprigtighed involvere sig og plante træer og opsætte bistader.

Vores egen mor kan bære os i ca. fem år. I forhold hertil vil Moder Jord tolerere al vores misbrug og passe på os hele vores levetid. Vi må ikke glemme den Moder, som hele livet nærer og skaber grundlaget for os, og som er grundlaget for livets eksistens. Vi må ikke glemme vores ansvar over for hende.

Når en brand bryder ud i en ti etagers bygning, vil personen på den nederste etage, hvor det brænder, råbe om hjælp. Personen, der bor på tiende etage, kan påstå, at det ikke er hans problem. Men det hindrer næppe, at det snart også bliver det.

Amma siger altid, at der er harmoni i universet. Alting i universet er forbundet. Universet kan anskues som et net holdt af hver af os. Når der er bevægelser i hjørnet af nettet, hvor fire mennesker holder, vil bølgerne heraf spredes ud til hele nettet. Alle de handlinger, vi tager bevidst eller ubevidst, alene eller i grupper, reflekteres ud i alle universets afkroge. Der vil intet ske, hvis vi altid venter på, at andre skal forandre sig. Selv hvis de ikke forandrer sig, må vi fortsat være forberedt på at forandre os. Vi bør have for øje hvad vi selv kan gøre.

På samme måde som vi fejrer mors og fars dag, bør vi respektere og tilbede Moder Jord mindst en dag årligt. Alle og enhver i verden burde denne dag plante nye træer.

De, som tidligere har bygget et hus på 300 m2 og vil bygge et nyt, bør nøjes med et hus på 150 m2 i stedet for. De, som vil opføre et hjem på 100 m2, bør i stedet se, om de kan bringe det ned på 50 m2. Vi kan derved spare store mængder træer, vand, elektricitet og andre ressourcer. Vi behøver ikke at ødelægge så mange træer. Samkørsel i bilen kan spare meget brændstof. Igennem vores handlinger kan vi skabe ændring et skridt ad gangen.

Vi kan skrive med en kuglepen, der koster 5.000 kr. eller vi kan skrive med en pen der koster 500 kr. Brevene vil blive lige læselige. Vi kan nøjes med at bruge, hvad der er nødvendigt, og så bruge de overskydende ressourcer på de nødlidende i samfundet. Vi bør undgå luksus.
Lad os forestille os, at en stor sø er forurenet. Vi bør ikke blive mismodige ved at undre os over,hvordan en enkelt person kan løse problemet alene og derfor miste fokus og give op. Vi bør i stedet gøre, hvad vi kan. Den næste person bør gøre ligeså meget, han eller hun kan. Hvis mange mennesker deltager i denne proces vil hele søen snart være ren. Vi bør aldrig trække os tilbage, men bevæge os fremad. Vi skal gøre en indsats.

Samkørsel, opdræt af honningbier, plantning af træer, rensning af miljøet, affaldshåndtering og dyrkning af grøntsager har været anbefalet i mange år. Ammas børn gør disse ting. Hvis vi alle går sammen og gør det med større fokus, kan vi forvandle denne klode til et paradis. For at nå dertil må vi først skabe et paradis i vores indre. Jeg beder til den højeste guddommelige bevidsthed om nådigt at velsigne os til at kunne gøre dette.”

Se mere her på amritapuri.org (engelsk)