Mødet mellem den ældste i verden og Amma

Det er ikke hver dag vi møder nogen, som har været på denne jord i 127 år. Swami Sivanandas besøg var et nådens øjeblik og en påmindelse om at kærlighed og hengivenhed ikke har nogen alder.

Swami Sivananda, den 127 år gamle yoga-guru, besøgte Amritapuri i dag for at møde Amma. Han er i øjeblikket det ældst levende menneske på jorden og er kendt for at undervise i yoga og udøve yoga, selv i sin høje alder. Han blev født i Bengalen i 1896. Hemmeligheden bag hans lange liv er det enkle budskab: “ingen ønsker, ingen sygdom, ingen depression.”


Swami Sivananda mødte Amma privat og hyldede hende.

Han sagde: ”Jeg ser min guru i dig. Amma er den levende Gudinde. Amritapuri er himlen på jorden. Amma, jeg har villet møde dig i meget lang tid. Jeg har et ønske. Jeg ved ikke hvornår jeg kan komme og se dig igen. Jeg vil gerne gøre padapuja (tilbedelse af guruens fødder) for dig. Jeg ønsker ikke at forspilde muligheden.”

Amma var glad for at kunne imødekomme hans uskyldige ønske.

Swami Sivananda kunne udføre padapuja før den daglige satsang og meditation. Amma sad foran Kali templets trappe under en klar, åben, blå himmel og tusinder overværede denne vidunderlige mand, som udførte padapuja med stor hengivenhed og koncentration. Han chantede mantraer og en efter en ofrede han hvide blomster til Ammas fødder og lavede Arati. Foran Ammas kærlighed blev denne ældste mand som det yngste barn. 


Der er så meget visdom i verden, men det er ikke hver dag vi møder et menneske som har levet på denne jord i 127 år. Swami Sivanandas besøg i Amritapuri var et nådens øjeblik og en påmindelse om at kærlighed og hengivenhed ikke kender nogen alder. Det er også en påmindelse om sindets kraft, det smukke i et enkelt liv og vigtigheden af en stærk spirituel praksis. Det er også et bevis på kærlighedens kraft, hengivelse og det ubrydelige bånd imellem guruen og disciplen.