Narendra Modi indvier nyt Amrita Hospital, Faridabad den 24. august

Hospitalet bliver med 2.400 senge Indiens største privathospital. Der vil være 81 specialafdelinger, 64 operationsstuer, avancerede intensivafdelinger med 534 senge mm. Dette nyeste og mest avancerede fysiske medicin- og rehabiliteringscenter vil også rumme en hel blok udelukkende dedikeret til forskning.

Indiens premierminister Sri Narendra Modi vil indvie det nye Amrita Hospital, Faridabad den 24. august 2022. Andre æresgæster vil også deltage i indvielsen.

Hospitalet vil ikke kun tilbyde sin topmoderne medicinske teknologi og patientpleje af højeste kvalitet i Delhi-området. Visionen er at patientområdet vil komme til at dække hele Nord- og Nordøstindien. Også økonomisk set vil det have en gavnlig virkning i Faridabad-området med direkte ansættelse af omkring 2.000 personer og indirekte mulighed for at få arbejde for yderligere 2.000. Når hospitalet står færdigt vil det have 10.000 ansatte og mere end 800 læger.

Dr. Sanjeev K. Sing, den nye medicinske direktør for Amrita Hospital udtalte: ”Medicinsk frontlinjeforskning vil blive et stort vækstområde, med en 6 etagers bygning på 30.000 m², dedikeret til forskning efter de højeste internationale standarder med fokus på at identificere nye diagnostiske markører, bioinformatik osv. Vi er i færd med at indgå forskningssamarbejde med nogle af verdens største navne indenfor medicinsk videnskabelig forskning.”

”Hospitalet vil tilbyde et omfattende transplantationsprogram, der vil være blandt de største i landet. Amrita Hospitalet i Kochi er pioner på området med Indiens første to transplantationer af begge hænder og Indiens første transplantation af overarm og hænder. Derudover tilbydes adskillige andre procedurer. Denne viden er blevet overført til Amrita Hospital, Faridabad,” tilføjede Dr. Sanjeev K. Sing.

Det enorme område i Faridabad vil have et bebygget areal på 100 hektar med en 14 etagers bygning der vil rumme de vigtigste medicinske faciliteter og patientområder. Det vil huse 81 specialafdelinger, heraf 8 specialcentre som onkologi, kardiologi, neurologi, gastroenterologi, knoglesygdomme og traumer, transplantationer og mor/ barn afdeling.  Hospitalet vil også have Indiens største center til at tackle infektionssygdomme.

Hospitalet er et væsentligt bidrag til Indiens sundhedsinfrastruktur. Det er et af landets største grønne bygnings-projekter indenfor sundhedssektoren med et meget lavt CO2-fodaftryk og det er en gennemført papirløs institution med nul papiraffald.

Som en del af dets sociale initiativer har Amrita-hospitalerne allerede startet sundhedsfaglige opsøgende aktiviteter i forskellige velfærdsorganisationer i og omkring Faridabad. Det inkluderer bevidstgørelses-programmer for de ældre med fokus på dem der lider af neurologiske sygdomme, sundhedsundervisning for skolebørn, generelle sundhedstjek og meget mere.

Dette kolossale super-specialiserede sundhedscenter er dedikeret til Indiens befolkning med det formål at give lægehjælp til de syge, hjælpe de nødlidende og fokusere på medicinsk forskning. Det er det andet kæmpe Amrita Hospital i Indien efter det ikoniske Amrita Hospital i Kochi med 1200 senge blev etableret for 25 år siden af Mata Amritanandamayi Math (MAM).

MAM fokuserer på at afhjælpe de fattiges vilkår ved at imødekomme alle de fem basale behov: føde, husly, sundhedspleje, uddannelse og leveomkostninger. Med den intention vil Amrita Hospital, Faridabad videreføre arven fra Amrita Hospitalet der tog sin begyndelse i 1998.