Uddrag fra Ammas fødselsdagstale 2020

AmritaVarsham67 – 27. september 2020, Amritapuri

På grund af COVID-19 pandemien, blev Ammas 67-års fødselsdag udelukkende holdt som en dag med global bøn for fred i verden. Ashram-beboere, såvel som tilhængere fra hele verden dedikerede dagen til meditation, recitation af bønner og tilbedelse. Amma gav også sit årlige fødselsdagsbudskab. Normalt vil denne begivenhed tiltrække i tusindvis af tilhængere fra hele verden, som tager på pilgrimsfærd til ashrammen, samt deltagelse af statsoverhoveder og regeringer.

“Selvom Amma ikke fysisk er i stand til at se jeres smilende ansigter, så ser Amma hver eneste af jer i sit hjerte. Hun tænker altid på jer og beder for jer,” begyndte Amma sin tale. Hun gik derfra til at lægge ansvaret for COVID-19 pandemien direkte på menneskehedens skuldre, på grund af dens selviske og endeløse udnyttelse af moder natur.

“Naturen har sendt os mange indikationer om dette allerede i et stykke tid,” sagde Amma. “Men mennesket har afvist at se, høre eller anerkende selv det stærkeste af disse budskaber. De dårlige vaner, vi har fået, er blevet en del af vores natur. Langsomt har de formet den menneskelige adfærd og vores måde at leve. Vores ego har ikke tilladt, at vi forandrer os. Vi troede ikke, at denne situation ville vare længe. Men vores intellektuelle kalkulationer — selv den moderne medicins—var forkerte. Menneskeheden er fortsat hjælpeløs og forsvarsløs i forhold til coronavirussen.”

Dog pointerede Amma, at der ikke er behov for at finde fejl eller føle skyld, men at det er bydende nødvendigt at bortkaste al dovenskab og engagere sig i dharmiske handlinger med intens opmærksomhed og mod. Amma nævnte syv retningslinjer, som hun føler at menneskeheden får brug for at følge:

1. Kontrollér din krop og dit sind så meget som muligt.
2. Oprethold en regelmæssig spirituel praksis, om ikke andet i mindre omfang.
3. Gør det at beskytte naturen til en del af din daglige rutine.
4. Lad være med at forklejne naturens kræfter og se dem som inferiøre
5. Se livet fra et bredere perspektiv.
6. Skab en balance mellem dine selviske og uselviske interesser.
7. Anerkend og adlyd Guds universelle love—den højeste autoritet.

Som en yderligere forklaring af menneskets selviskhed, sagde Amma: “Der er et alment udtryk for engangsprodukter: ‘Brug og smid væk.’ Faktisk beskriver dette udtryk den tid, vi i dag lever i.

Det er denne holdning, der er fremtrædende i samfundet, hvad enten det handler om det, vi køber, naturen eller vores forhold. Denne holdning er født af selviskhed. Selviskhed er som en autoimmun sygdom, hvor vores celler angriber og ødelægger vores egen krop. Vores evne til at tage hensyn til andres følelser og rettigheder er ødelagt. Folk er begyndt ikke at føle sig skyldige, hvis de skader deres naboer eller naturen for egen vinding. Dog vil sådan en vinding, der er opnået på en dårlig måde aldrig komme nogen til gode.”

Amma gjorde det klart, at COVID ikke er en straf fra naturens side, men en advarsel, som skal hjælpe menneskeheden til at korrigere sin adfærd. “Vi føler måske, at sådanne kritiske tider er en slags straf fra naturens side,” sagde hun. “men lad være med at opfatte det sådan. Opfat det som en gjaldende appel fra naturen om at komme på rette spor. Tænk på det som en chok-behandling fra Gud, eller naturen, som skal afholde os fra at gøre værre ting. Både moder jord og moder natur opfattes som mønstereksempler på tålmodighed. Mennesket har ikke desto mindre taget denne tålmodighed som en tilladelse til at udføre alle mulige slags uhyrligheder. Det er på tide at korrigere denne fejltagelse.”

Amma sluttede sin tale med at understrege behovet for medfølelse: “Duften af en blomst spreder sig kun i vindens retning. Derimod spreder duften af godhed sig ligeligt i alle retninger. Vi er måske ikke i stand til at hjælpe hver eneste i verden. Men hvis vi er i stand til at udtrykke vores medfølelse til få mennesker omkring os, så vil de give det videre, og ganske snart spreder det sig som ringe i vandet. Denne ”karuna-virus [medfølelsens virus]”, som kan overvinde coronavirussen, bør i dag sprede sig over hele verden.”

Amma ledte også ashram beboerne i en bøn for fred for hele verden. Alle forestillede sig hvide fredsblomster, som dalede ned fra himlen over hele kloden. Det er faktisk en bøn hun indførte for en del år siden, hvor hun dengang gentagne gange advarede om at 2020 ville blive et ekstremt svært år for menneskeheden.

Tidligt om morgenen udførte 67 Brahmacharis og Brahmacharinies en Homa (et rensende ildritual) for verdensfred og harmoni i den store hal i ashrammen.