Europaturen 2015 – Amritavarni nyhedsbrev

Amma er den største helgen, der nogensinde har velsignet vores planet
Milano den 6.- 8. november – Italien – Europaturen 2015

Smukt forårsagtigt vejr bød Amma velkommen til 3 dage ved Busto Arsizio, en lille by 30 km nord for Milano. Siden 2012 har det været stedet, hvor Amma har afholdt sit program, når hun besøger Italien.

Det behagelige solrige og varme vejr opmuntrede hengivne og interesserede mennesker fra alle dele af Europa til at komme til programmerne med varme og glade hjerter. Store skarer fyldte både inde og ude ved de mange haller på området ved Malpensa Fiere.

I sin velkomsttale sagde borgmester Farioli tak til Amma for hendes tilstedeværelse og for bidraget til at støtte arbejdsløsheds-projektet “Rete Lavoro,” som opstartes af kommunen Busto Arsizio. Borgmester Farioli sagde: “Busto Arsizio er kendt for sit tågede klima, men når Amma kommer, omdanner hun det til et varmt sted og fylder alles hjerter med masser af kærlighed. Tak Amma! Du er altid velkommen her”.

Hans Excellence Basant K Gupta, der havde rejst hele vejen fra Rom med sin familie, forklarede: “Amma er ikke kun en stor helgen på Jorden i dag, hun er i virkeligheden den største helgen, der nogensinde har velsignet vores planet”

Blandt de besøgende var den berømte filminstruktør Anna Agnelli, datter af Umberto Agnelli og Tracy Chaplin, barnebarn af den legendariske Charlie Chaplin.


Amma i Toulon

Toulon den 2.- 4. november – Frankrig – Europaturen 2015


Scener fra Zenith Omega – arenaen i Toulon, Sydfrankrig.

I tre dage og nætter blev det tætpakkede stadion omdannet til et tempel af håb, kærlighed og lys, mens titusinder passerede gennem Ammas arme, mediterede og bad om verdensfred i fællesskab som ét hjerte og ét sind.

Kærlighedens varme i frostgrader
30.- 31. oktober, Finland – Europaturen 2015

Efter tre dage med programmer i Holland, fortsatte Ammas europæiske rundrejse 2015 med Helsinki i Finland. Den første aften i Vantaa Energia Areena blev Ammas program hædret af Finlands indiske ambassadør og af den berømte finske tv-personlighed og wellness-coach Kirsi Salo.

De holdt begge en kort tale, hvori ambassadør Sharma nævnte: “Amma betyder mor. En moder er den mest værdifulde gave til ethvert menneske. Vi skal lære af Amma, hvordan man kan give. Og vi vil først modtage, når vi lærer at give. Vi skal overøse andre med kærlighed og hengivenhed. Uanset hvilke materielle goder vi får, skal vi dele med andre. Dette er Ammas budskab…”

At se Amma i alting
26.-28. oktober, Houten, Holland – Europaturen 2015

Amma havde kørt direkte fra MA Center i Tyskland. Ved ankomsten til Houten gik hun med det samme til spisesalen for at give alle prasad – middag. Ikke overraskende blev Baduga – musikken startet, og Amma begyndte at danse i stolen og førte alle med i bevægelserne, dansende mellem tallerkener, mens hun uddelte middage til sangens rytmer. Snart fik hun uventet følgeskab af en lille grøn papegøje. Den unge fugl var meget begejstret og sprang rundt fra Ammas skulder til hendes hårknude og også op på toppen af hendes hoved. Amma fik et par samtaler med papegøjen, og da det blev tid til at meditere, formede hun en skål med hænderne, tog fuglen i dem og hviskede i dens næb. Derefter sad den roligt på hendes skulder gennem hele meditationen og en sidste opløftende sang. Vi spekulerede på, om den var i fugle – samadhi. Papegøjen kom til programmet hver dag, og vi hørte af og til dens glade kvidren i hallen.

Nær trappen til Ammas værelse lavede den hollandske ashram en dejlig udstilling af produkter fra deres første have. Efter programmet den første nat standsede Amma op og så på alting her, idet hun værdsatte deres indsats. Hun tog en lille chilipeber og sagde, at den mindede hende om en historie fra Devi Bhava i Paris: Under darshan havde nogen bragt hende en chilipeber, som så mild ud og var lys rosa. Hun tog en bid og opdagede, at den var usædvanligt flammende stærk. Amma dækkede den til, så ingen andre skulle komme til at bide i den, men en Brahmachari havde set Amma tage en bid og tog selv en bid som prasad. Amma vendte sig om og så, at han stønnede og var rød som en tomat. Hun bad om vand til ham og fyldte chokolader i hans mund, men det tog tid for ham at komme sig. Det var en påmindelse om, at vi ikke selv kan gøre alt det, som Amma gør, og at vi er nødt til at tænke over, hvad der er inden for vores evners formåen. Det var også en påmindelse om, at alt er Ammas prasad, og vi kan se hende i alting: sangen, fuglen, haven og selv i en cappuccino! Faktisk var der på cafeen et billede af Amma i cappuccinoens skum, hvilket opfordrede os til at drikke bevidst.

Amma vil inspirere os alle
22.-24. oktober, MA center Tyskland – Europaturen 2015

For første gang nogensinde holdt Amma et program i MA – center Tyskland.
Der hændte det specielle, at programmet startede på den særlig betydningsfulde dag Vijayadasami. Samtidig med at hun gav darshan, kunne Amma således rituelt indvie indiske børn til alfabetet via en webcast. Darshan- hallen var fyldt med hengivne alle de tre dage, idet folk kom fra alle dele af Tyskland og nabolandene.

Det var mange hengivnes drøm endelig at kunne byde Amma velkommen i hendes eget center i Tyskland. I årevis har beboerne og andre sympatisører af Amma været involveret i at planlægge al logistik og konstruere en helt ny hal med plads til 2500 mennesker. Det havde været en udfordring at skabe den rette infrastruktur til en så stor international begivenhed, som Ammas program er, når det skulle afholdes i den lille by Brombachtal. 600 frivillige ankom fra hele Europa for at hjælpe med til at gøre denne drøm til virkelighed…


Amma er det menneske, der har berørt mit liv mest

18.-20. oktober, Paris – Europaturen 2015

Store skarer af folk kom hver dag og fyldte den store sal, ventende på deres chance for at tilbringe nogle øjeblikke i Ammas arme. Blandt dem, der kom for at møde Amma, var den Oscar-vindende filminstruktør Claude Lelouch og den berømte skuespillerinde Elsa Zylberstein.

En ny bog med Ammas citater “Perler af visdom” blev lanceret af det parisiske forlag Les Editions Points. Den franske udgave er tituleret “Tout Est En Vous”. Under lanceringen af bogen fortalte Hr Lelouch: “Denne bog er et rent vidunder – den skal læses i løbet af et år; hver dag vil du nyde Ammas lære, hendes bemærkninger, hendes gavmildhed og hendes uendelige godhed.” Han fortsatte med at sige: “Amma er nok den person, der har rørt mit liv dybest. At møde Amma har givet mig mere glæde end at vinde Oscar og Guldpalmen … “

Du kan abonnere på engelske Amma nyheder ved at besøge http://www.amritavani.com.